View Full Version : Sum i pucketanje u monitoru,Adam A7 :(
Dragan88
28-05-2012, 02:01 PM
Pozdrav pre 7 dana sam kupio polovne ali dosta dobro ocuvane monitore Adam A7...sve je bilo super do jutros.Jutros mi se na jednom monitoru pojavio sum i pucketanje.Sum je jaci sto se monitor vise pojacava,iako nisam pustio nikakvu muziku,cuje se i pucketanje i krckanje na svakih 10-ak sekundi...to se desava na samo jednom monitoru,probao sam da im zamenim mesta i kablove,ali opet ista stvar na istom monitoru...
Sum i krckanje se isto znatno pojacava kada iscupam iz monitora kabal koji vodi do zvucne...Na drugom monitoru se to ne desava.Svo krcanje i pucketanje dolazi iz visokotonca.
Bedak mi je bas jer su mi ovo prvi monitori i uzeo sam ih pre 7 dana...Inace imam zvucnu Emi 1212m ali ona nema veze sa ovim,nije ni do struje jer sam probao oba zvucnika svuda po kuci i uvek je na ovom jednom isti problem.
Meni ovo izgleda kao da ima neki spoj unutar zvucnika...mozda se neke zice dodiruju i prave taj sum...
Sta mislite kakav problem moze da bude,i kako da ga resim?
Ne znam kome bih mogao da se obratim za ovo,da li je sigurno da odnesem monitor nekom majstoru koji radi sa obicnim hi-fi zvucnicima???
Hvala...
Bockie
28-05-2012, 02:23 PM
Izgleda mi kao da je neki elektrolit popustio u preampu visokotonca, ali ja nisam stručan za tu oblast. Poslaću ti kontakt za jedan vrlo ozbiljan servis na PM, jer nije fer da reklamiram... Ne izgleda mi kao da je to neka skupa intervencija, ali pozovi pa pitaj...
Poz'
boggy
28-05-2012, 02:26 PM
...Poslaću ti kontakt za jedan vrlo ozbiljan servis na PM, jer ne nije fer da reklamiram... .....
Zasto samo na PM? Ta informacija svima treba.
Dragan88
28-05-2012, 03:40 PM
Hvala na brzom odgovoru.Zvacu ih pa cu videti.Jedini problem je sto sam dosta daleko od Sremske Kamenice,ali mogu da im posaljem zvucnik nekom brzom postom.Mada ne znam koliko je to pametno,ali ako ga dobro zapakujem pretpostavljam da nebi trebalo da bude problema.Videcu vec sa njima.Hvala jos jednom.
shashko
28-05-2012, 03:53 PM
NIKAKO ne salji brzom postom Aksom ili slicnim kurirskim sluzbama, ni jedna nema neku garanciju, a da vam ne pricam kako bacaju kutije i pakete po magacinima, bio sam vise puta u kumodraskoj u post expesu ili necemu slicnom, i mogu vam reci da nikada nista lomljivo ne bih poslao time. Takodje moj drugu su poslali pojacalo AKSOM koje je stiglo RAZBIJENO, dinar odstete nije dobio, 5x su mu dolazile neke komisije i cuda...
Tako da.. pazljivo sa slanjem. pre bih dao nekom Vozacu autobusa nego kuririma!!!!
Bockie
28-05-2012, 05:02 PM
NIKAKO ne salji brzom postom Aksom ili slicnim kurirskim sluzbama, ni jedna nema neku garanciju, a da vam ne pricam kako bacaju kutije i pakete po magacinima, bio sam vise puta u kumodraskoj u post expesu ili necemu slicnom, i mogu vam reci da nikada nista lomljivo ne bih poslao time. Takodje moj drugu su poslali pojacalo AKSOM koje je stiglo RAZBIJENO, dinar odstete nije dobio, 5x su mu dolazile neke komisije i cuda...
Tako da.. pazljivo sa slanjem. pre bih dao nekom Vozacu autobusa nego kuririma!!!!
Ja bih poslao uz originalno pakovanje i proveriti sa express službom jel imaju eventualno neki oficijelniji način slanja lomljive robe. Nisu ih ni kinezi mazili do evrope...:wink:...
Dragan88
28-05-2012, 05:19 PM
Ja bih poslao uz originalno pakovanje i proveriti sa express slu?bom jel imaju eventualno neki oficijelniji na?in slanja lomljive robe. Nisu ih ni kinezi mazili do evrope...:wink:...
Pa tako sam i mislio,mozda ima neki poseban nacin slanja za lomljive posiljke.
Ali upravo se desilo nesto novo! Sum je nesto i zvuk je sada sasvim normalan,pojacavao sam zvucnik,gasio,palio,nista,nema suma,radi potpuno normalno kao i drugi!!!
Videcu sta ce dalje biti,da li ce se ovaj sum vracati,ja se nadam da nece,ne znam sta mu se desilo.
Taman sam htio reći da mo?da i samo prođe, de?avalo mi se na poslu par puta da zuje i krckaju monitori bez ikakvog razloga
Dragan88
29-05-2012, 11:39 AM
Prestalo juce,i evo sada se opet pojavilo,sum i krckanje,isto kao juce...izgleda da ce ipak morati na servis.Znao sam de ce se vratiti.
Bockie
29-05-2012, 01:33 PM
A kad zameniš utičnice 220v?!? Jesi to probao? Strujne kablove ubodi u iz jednog u drugi šuko...i obrnuto...
Dragan88
29-05-2012, 02:27 PM
Jesam probao sam,menjao sve kombinacije kablova,do zvucnika je sigurno...pusti sam ih da rade,slusao sam neku muziku par sati sada,i sum je opet nestao...radi normalno opet.Znaci kada duze rade sum se gubi,a kada ih tek upalim ujutro sum se pojavljuje.Juce se ujutro pojavio kada sam ih ukljucio i trajao je par sati,i danas isto.Sacekacu par dana da vidim sta ce biti.
Probaj ga ne gasit, ako sutra ne bude pucketanja, onda je najvjerovatnije da je neki elektrolit oti?ao, ne skroz, ali je na putu, jer kad se napokon nabije onda radi kako treba.
Ma da nije komsa nabavio neku ljutu makinu sa turbo ubrizgavanjem, za ne tako malu ali vrlo sivu ekonomiju, pa kad god je kresne, krenu ljute vibracije kroz lose uzemljenu stambenu cetvrt?:shock:
Dragan88
29-05-2012, 11:41 PM
Ma da nije komsa nabavio neku ljutu makinu sa turbo ubrizgavanjem, za ne tako malu ali vrlo sivu ekonomiju, pa kad god je kresne, krenu ljute vibracije kroz lose uzemljenu stambenu cetvrt?:shock:
Hahaha bice da je to u pitanju :wink:
Ok necu ih gasiti nocas...razmisljao sam i ja o tome,ostavicu ih ukljucene nocas pa cu videti ujutro hoce li biti suma...
Bockie
30-05-2012, 07:39 AM
Ok necu ih gasiti nocas...razmisljao sam i ja o tome,ostavicu ih ukljucene nocas pa cu videti ujutro hoce li biti suma...
Da vidi? sad, kad se Dragan javi za par dana:
"Evo iz kom?iluka se javljam, zgrada nam je izgorela, ipak je elektrolit bio..."
:D:D:D
Dragan88
30-05-2012, 11:05 AM
Hahaha,ne zivim u zgradi nego u kuci...evo nisam ih gasio nocas i nema suma jutros.Znaci sum je izgleda samo kada se tek ukljuce.Da li smeju da budu uvek ukljuceni? Ili to verovatno nije pametno bas?
Bockie
30-05-2012, 12:35 PM
To je čak i bolje za opremu, da je stalno uključena, nema hlađenje~grejanje~?irenje~skupljanje, ali je i dodatni tro?ak kada je struja u pitanju...
boggy
30-05-2012, 12:52 PM
To je čak i bolje za opremu...
Generalno NIJE, ako se oprema pregreva. Pregrevanje ozbiljno skracuje vek elektrolitima, pa se ranije moraju menjati. Ne govorim samo o audio karticama, nego o opremi uopste (tek je problem ako su elektronske cevi u spravi).
Zato... ako se sprava greje, hladite je povremeno, gasenjem, ali ako se sprava ne greje, bolje je ne gasiti je nikada.
Bockie
30-05-2012, 01:12 PM
Elektroliti su 13din/kom, a prelemljavanje "hladnih" lemova na 38 mesta i tra?enje istih je skuplja intervencija...
...ali da se ja dr?im svoje struke:
Oprema se pregreva kada radi, a kada ne, pregrevaju se uglavniom berind?er miksete...i isključene nekad...:D
A kada oprema radi ~ zarađuje, pa je isplativo da crkne posle 5 umesto posle 7 godina... A kada je to hobi i kada se pali jednom nedeljno, normalno da je niko neće dr?ati upaljenu onih 6 dana...
poz'
boggy
30-05-2012, 01:17 PM
........ A kada je to hobi i kada se pali jednom nedeljno, normalno da je niko neće dr?ati upaljenu onih 6 dana...
......
Ako se ne greje, nikakav problem nije da ostane ukljucena.
Dragan88
31-05-2012, 12:49 AM
Pa dobro bice onda uglavnom skoro uvek ukljuceni,a ne greju su...ako se sum opet pojavi ide na popravku...ne zaradjujem od njih niti za sada radim nesto ozbiljno sa njima,ali nema veze,koristim ih non stop za slusanje muzike...Hvala svima na odgovorima i na pomoci.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.