PDA

View Full Version : Slusalice - Dilema oko kupovine?

bojan032
18-04-2012, 06:59 PM
Postovani clanovi foruma, zahvaljujem se za pocetak sto citate temu uopste.

Zapravo odlucio sam da kupim kvalitetne studijske slusalice za slusanje muzike u kuci i van nje.Posto nisam strucan na tom planu zamolio bih vas da mi predlozite kvalitetne slusalice do 130 eura.

Hvala na buducim odgovorima.

manem78
18-04-2012, 09:14 PM
Pozdrav!
Probaj ove -> http://www.goldring.co.uk/headphones/goldring/dr150.htm
Ja ih imam. Izuvaju. Bile su oko 90e u 4audio. Idi kod njih i poslusaj ako jos imaju. Jedini je problem sto su open cup pa ne znam bas koliko su za napolje.

Khan
18-04-2012, 09:20 PM
Nema na cemu, dobrodosao! Bilo je na ovu temu vec dosta, pretrazi po forumu, evo za pocetak nesto oko cega ce se svi sloziti: AKG 271 i ATH-M50. Ja tek sad vidim ono u kuci i napolju:banghead: Ok, prakticno bilo koji Sennheiser, ATH ili AKG koji je konforan i svidja ti se, nema greske. Male su razlike i moze se desiti da bolje budu jeftinije.

Bockie
18-04-2012, 09:55 PM
Prebacih thread na prikladnije mesto.

Apsulutno ATH M50! Doduše, one su oko 160€, ali vrede svakog centa! Ja sam privremeno bez monitora i sad sam na njima radio postprodukciju jednog starog materijala, mada ih imam vec 2 godine skoro...Perfektno!

Evo, otiđi i poslušaj dobro poznat materijal i na AKG i na Beyer i na Senn i šta god...
U tom cenovnom rangu oduvaće sve kao mećava!
:thumbsup:

bojan032
19-04-2012, 01:25 PM
Hvala svima sto ste mi izasli u susret i odgovorili na moje pitanje.U medjuvremenu sam video AKG Q701 , prilicno dobro kritike su dobile slusalice, samo ih je tesko kod nas naci.

Khan
20-04-2012, 09:59 AM
One su kanda, malko preko 500.e?! Zar ti to ne probija budget? Ja bas volim AKG sluske, ali ovo je teska sminka!

shashko
20-04-2012, 10:44 AM
ma samo signature model, isto sviraju kao i K701, ali za njih moras da puknes kintu i za predpojacalo... nece bez toga, a ima i mnogoooo jeftinije da se nadje, izleti neki oglas s vremena na vreme

Jan
20-04-2012, 10:53 AM
Jel čuo neke ove Ultrasone slu?alice?
Pensado ih je bio suludo nahvalio, a i svuda pi?e da su remek delo :D

Mene konkretno zanimaju ovi modeli. Prvi je 90 E, drugi je 190:

http://www.thomann.de/de/ultrasone_pro_450.htm

http://www.thomann.de/de/ultrasone_pro550.htm

Bockie
20-04-2012, 11:44 AM
Ultrasone je za bio dosta razočaravajući. :kesa:
Jeftiniji modeli su baš skromni i kvalitetom i zvukom.

Doduše, ja nisam DJ , ali sound overall je... ...loš! Zvuče "hajfajasto", jeftino, nemaju "dubinu" (ne mislim na bass,toga ima i previše, već frekv. separaciju).

Čak i u tom rangu 70-80-90€ drugi proizvođači nude dosta više!

Ima i dobrih Ultrasone slušalica, to su oni najskuplji modeli, ali je problem - baš to, što su skupi i za te pare (170-200€) se može daleko pametnije pazariti, pa čak i ako treba za DJ-ing, ali podvlačim, skupi modeli su dobri kvalitetom, pa jedino opravdavam da se baš takva sluška nekome sviđa, pa mu je cena manje bitna...!!!

U svakom slučaju, neka čovek ne bude lenj, ako misli da kupi nešto ozbiljno, jedino je merodavno da sam ode i posluša! Sve će biti jasnije....

Jan
20-04-2012, 04:47 PM
Ultrasone je za bio dosta razočaravajući. :kesa:
Jeftiniji modeli su ba? skromni i kvalitetom i zvukom.

Dodu?e, ja nisam DJ , ali sound overall je... ...lo?! Zvuče "hajfajasto", jeftino, nemaju "dubinu" (ne mislim na bass,toga ima i previ?e, već frekv. separaciju).

Čak i u tom rangu 70-80-90? drugi proizvođači nude dosta vi?e!

Ima i dobrih Ultrasone slu?alica, to su oni najskuplji modeli, ali je problem - ba? to, ?to su skupi i za te pare (170-200?) se mo?e daleko pametnije pazariti, pa čak i ako treba za DJ-ing, ali podvlačim, skupi modeli su dobri kvalitetom, pa jedino opravdavam da se ba? takva slu?ka nekome sviđa, pa mu je cena manje bitna...!!!

U svakom slučaju, neka čovek ne bude lenj, ako misli da kupi ne?to ozbiljno, jedino je merodavno da sam ode i poslu?a! Sve će biti jasnije....

Ma kakav crni DJ-ing, ja nisam DJ.
Meni trebaju slu?alice da mogu da noću miksam. Kapiram da pazarim te ATH o kojima pričate svi

Bockie
20-04-2012, 04:59 PM
Pre godinu i po' - dve, dok sam radio u trgovini, RNS Studio M, hteli da kupe sluške i isto nisu znali koje. I za sinhronizaciju i za monitoring/mix.

Da li da dokupe tih što su imali (DT770,DT100, Akg 141,240,271,Hd25 stare itd) ili da poslušaju i još neke nove.
Tad sam upravo sebi bio nabavio M50, odneo im svoje i još par nekih tada novih Akg-ovih MKII modela i napravili su test slušanje svih tih zajedno (7-8 pari sluški).

4 ton majstora je bilo na slušanju.

Radio je tada nabavio 4 para M50 za studio... Bez sekunde dvoumljenja svih...!

Ali kažem, poslušaj i sam, i skontaćeš o čemu pričam...:wink:

nikolaivanic
20-04-2012, 09:05 PM
Pre godinu i po' - dve, dok sam radio u trgovini, RNS Studio M, hteli da kupe slu?ke i isto nisu znali koje. I za sinhronizaciju i za monitoring/mix.

Da li da dokupe tih ?to su imali (DT770,DT100, Akg 141,240,271,Hd25 stare itd) ili da poslu?aju i jo? neke nove.
Tad sam upravo sebi bio nabavio M50, odneo im svoje i jo? par nekih tada novih Akg-ovih MKII modela i napravili su test slu?anje svih tih zajedno (7-8 pari slu?ki).

4 ton majstora je bilo na slu?anju.

Radio je tada nabavio 4 para M50 za studio... Bez sekunde dvoumljenja svih...!

Ali ka?em, poslu?aj i sam, i skontaće? o čemu pričam...:wink:

imaju i neke at m40.. 35
upola jeftinije, jel neko slusao?

Bockie
21-04-2012, 03:38 AM
Jesam!

Dobre. U ceni su skroz korektne!

I dalje ima metalnih delova, deluju čvrsto (za svoju klasu), koža je sad već veštačka (plaja, doduše) , kabl odličan,isti, konektori dobri, udobnost (koja inače nije jača strana) još nešto niža... :(

Onaj model M40fs je fantastičan za cenu (70~tak€, goooomila prodatih!!!)

Ima i D40fs, i razlika je frekv.raspon, kod M je nešto veći u korist najnižih frekvencija, ali se D zovu "bass extended" iako imaju manji frekv. raspon, ali "napucaniji" bas i isto koštaju...

To su ljudi uzimali za "po studiju" za muzičare itd... Obratite pažnju na mW...1600mW...!
Weoma glasno!

Inače odlika i jeftinijih ATH modela je da su isto tako veoma glasne!

Čak na MD walkman minidisku (malo govance na jednu AA bateriju) su najglasnije od gomile isprobanih...i veoma ujednačene kroz ceo spektar i glasnoću...

Mada ja volim "bibera", snage, tada najlepše rade, na 2/3 snage otprilike...

Mislim da mi za ovo hvaljenje AT dođe lepih para, :D , ne volim nešto previše da hvalim, ali verujte, ovo je zaista nešto što bar meni olakšava stvari u velikoj meri, i to je moj "Golf 2"...:D