PDA

View Full Version : Logic 9 problem sa signalom

Elf
31-03-2012, 10:15 PM
Pozdrav drugari!

Morao sam da otvorim novi topic, nisam nashao nishta slichno.

Da li ne ko moze da mi pomogne sa sledecim problemom?

Snimao sam neke gitare pre u Cubase 5ici za reamp, kroz GA73, pa u FF400 i sve je bilo ok.
E sad, kada sa identichnim podeshavanjima to uradim u Logicu, kao da mi skine 10 dB od signala. Kao da ima upaljen neki limiter ili pad...nishta mi nije jasno.
Inache, upaljen mi je DI na GA73, i idem direktno u input5 na FF-u, znachi direktno u konverter, ne idem kroz instrument inpute ili njegove preampe.

Hvala unapred!

Bitch
31-03-2012, 10:30 PM
kada usnimis taj wav, i poslusas recimo snimak iz logica i drugog softvera, u npr. iTunesu, da li su iste glasnoce? posto Logic ima drugacije merenje (linear vs. exponential) - tj. mozda te metering buni? On sve crta kao da je tise.

poslusaj kanale u nekom trecem plejeru. A opet ako si siguran da nije to, reci, pa da eliminisemo to kao scenario :)

pozZ

Elf
31-03-2012, 10:34 PM
Ok, hvala na savetu, idem sad da proverim. Primetio sam da ima te dve vrste merenja... Javljam za 10ak min. :wink:

Elf
31-03-2012, 11:30 PM
Ok, razlika je nenormalna, pa zato pochinjem da sumnjam u sebe...zapisao sam jedno podeshavanje za preamp,i ochigledno sam ga pogreshno upisao, jer kad sam dodao josh gain-a (umesto onog -50, stavio sam -60, PRE-73 (http://media.soundonsound.com/sos/mar09/images/goldenage_pre73_02a.jpg) shto je tachno 10 dB) , dobio sam isti nivo kao prethodno snimljeni...chekic u glavu! :D
Hvala Bitch na pomoci svakako!