Log in

View Full Version : novi singl za beogradski band Lutke

lidbopedja
01-03-2012, 09:38 AM
Evo konacno se zavrteo novi singl pod nazivom Kisobran band-a Lutke sa predstojeceg albuma Spiralni snovi

http://www.youtube.com/watch?v=_xc0j86wWyY&feature=related

za isti mozete glasti a mozete ga i pogledati na

Jelen top 10 listi

http://jelentop10.com/toplista/

Arthur
01-03-2012, 09:48 AM
Recorded&mixed@studio Underground od strane moje malenkosti. Mastering @PressedLizzard by dvuckovic. A vi ste? :)

grada27
01-03-2012, 10:32 AM
Odlicna produkcija,ali stvar onako,barem meni mada ukusi su razliciti. U svakom slucaju ekipi koja je radila ,snimala, sve cestitke,jer dobiti ovakav zvuk,sto je za mnoge nedostizno,ali se trude, za svaku pohvalu. Bravo!

pozz
Grada

Igor
01-03-2012, 12:22 PM
?ta ja znam... Produkcija je danas manje-vi?e dosti?na stvar, dobra pesma, daleko te?e.
Lutke pratim od početka, od hitične Ke Putane, i u kontekstu onda?njeg vremena to je dolazilo kao ?lag na tortu "domaćeg" engleskog popa. Oru?jem protivu otmičara, Veliki prezir, Kristali... Lutke... I pride gomila stilski sličnih bendova kao deo daleko ?ire muzičke scene.
A onda znate ?ta se dogodilo i kako se ta energija rasula u vetar, međutim, ideja zvana "Lutke" po mom mi?ljenju imala je svetle momente uprkos svemu. Podsetiću vas na bend Foto i album "Kosmos Srbija" i veoma inovativan upliv elektro zvuka koji je, bar meni, ukazivao na umetnički karakter radoznao i spreman za eksperimentalno i novo. Moram priznati da me ovaj novitet nimalo ne odu?evljava, ?ta vi?e, veoma mi je dosadan i asocra me na "modu radi mode.
Mo?da je to ishod mog nedovoljnog interesovanja, ali u poslednjih desetak godina, kada je reč o ovda?njem popu, nisam naleteo na ne?to bolje od ovoga:

http://www.youtube.com/watch?v=25wowAOgTio

grada27
01-03-2012, 12:45 PM
?ta ja znam... Produkcija je danas manje-vi?e dosti?na stvar, dobra pesma, daleko te?e.

Slazem se sa tobom,ali moras priznati da produkciski Lutke konkretno ova stvar je za korak ispred, ako ne i dva od ove koju si ti postavio.Opet o ukusima se ne raspravlja to je moje licno misljenje,jedina zamerka,ako je zamerka uopste je vokal,nekako pogotovo na malim kutijama je nerazumljiv,da li zbog efekta ili nizeg nivoa u to ne ulazim,sigurno su iskusniji od mene dosli do takvog resenja,tako uzmi i ovo moje kucanje kritiku kao neosnovanu.O samim pesmama moram da priznam da me ne radi ni jedna ,ali to je ne bitno,svakom je njegova pesma najbolja na svetu.:wink:

pozz
Grada

darkstar
01-03-2012, 02:07 PM
bravo ! Ovo zvuci odlicno.

Igor
01-03-2012, 03:02 PM
Slazem se sa tobom,ali moras priznati da produkciski Lutke konkretno ova stvar je za korak ispred, ako ne i dva od ove koju si ti postavio

Nisam postavio zbog produkcije, nije mi to toliko va?no, koliko ono da u pesmi vidim (čujem) upečatljiv autorski trag. :)
Priznajem, retko analiziram zvuk, i suprotno tome, uvek analiziram atmosferu.

Bockie
01-03-2012, 03:26 PM
Fino. Meni generalno smeta potpuno odsustvo dinamike... Ima ili nema bubnja - ista je dinamika, glasnoća..ravno... ...ali to nije samo ovde, to je svuda već tako... ...i ,eto, ja sam problem, a ne snimak...:D

Lepo, sve izlazi vrlo čisto, dobar posao! :thumbsup:

A ovo smo radili pre 12 godina u RNS, to je to, taj fazon...

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/fvklrs-fwjU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Arthur
02-03-2012, 12:36 AM
Hvala na kritikama, svaka je dobrodosla i dobronamerna koliko vidim. Ja ipak nisam producirao ovaj album nego bend sam, tako da odricem deo odgovornosti za zamerke sa kojima se i sam slazem. Pesma jest ravna dinamicki, sto jeste delom zbog datuma proizvodnje i nekih standarda, ali i zbog aranzmana koji je namerno i ciljano tako wall of sound po uzoru na neke starije produkcije. Sto se vokala tice, to je ipak do dikcije, i po meni bi jednu gresku bilo pogresno ispravljati drugom, dizaniem vokala van neke mere. Uostalom, to i nije tako redak slucaj u istoriji muzike, cak postoji gomila~ sprdnja na temu misheard lyrics ;)

darkstar
02-03-2012, 01:05 AM
ja sam i dalje ubedjen da onaj kaze LADIM JAJA u nirvaninoj pesmi :)

Haxli
02-03-2012, 09:08 AM
^ nisi jedini! ;)

Bockie
02-03-2012, 11:42 AM
Pa ima onaj stari fazon za onu Stingovu:

Message in a bottle - Mesečina bato...:D

awacs
02-03-2012, 01:23 PM
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/G51fr92GkDU" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>

@Arthur: Ni?ta od onoga ?to ću nadalje napisati ne ide tebi na du?u.

Potpuno je jasno da je "wall of sound" bio visoko na spisku ?elja. Problem je kad producent odluči da i glavni vokal treba da bude "jo? jedna cigla u zidu", a ne subjekt koji stoji ispred zida. Odsustvo dinamike koje Boki pominje je ustvari posledica takve (pogre?ne) odluke. Htedoh reći da je poku?aj da se "wall of sound" napravi od međuigre dva clean Rickenbackera i organ pad-a nemoguća misija. Pogotovo ako pevač nije ba? previ?e sugestivan.

A kad je već pomenut "wall of sound" pade mi Oasis na pamet, pa u to ime:

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/r8OipmKFDeM" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>

Pozdrav,

Vasa

Igor
02-03-2012, 01:47 PM
Isti je slučaj i kod sijaset drugih domaćih bendova. E-Play, na primer. Isproducirati tanak vokal je nemoguća misija, pa sve radili i na space opremi.

awacs
02-03-2012, 03:34 PM
Isproducirati tanak vokal je nemoguća misija, pa sve radili i na space opremi.

Pa nema tu ?ta da se "isproducira vokal", producira se pesma, a ne vokal. A i sve to nema veze ni sa sa opremom ni sa decibelima nego sa odlukom ?ta je u pesmi jako va?no, a ?ta je malo manje va?no. Ovde je očigledno bio va?niji zvuk tih Rickenbackera od subjekta koji peva. Po?to bend (producent) očigledno vi?e voli svoje instrumente nego svog pevača.

Pozdrav,

Vasa

Arthur
02-03-2012, 08:37 PM
Drago mi je da ste svi izgleda upravo jasno skontali suštinu okolnosti koje su rezultirale ovakvom postavkom stvari. Prijatno sam iznenadjen time ;)