Log in

View Full Version : Sta mislite...

Bockie
11-11-2011, 05:46 PM
Zasto nema dobrih pesama?
Kad to kazem, pre svega mislim na textove vecim delom. Ranije mozda nije bilo toliko ni revolucionarne muzike, kud i kamo, ali su bar textovi bili iole odradjeni i imali tracak smisla. Slusam neki live Viktorija u "strava" centru iz devedeset i neke i kontam, jbt, pesma ima text :shock:, a ne repetitivno uzvikivanje karakteristicno za situacije vezane za fizioloske potrebe...

Jesam fan muzike 80-ih, ali slusam i mjuz '90-ih i doduse vrlo malo toga iz poslednje dekade, ali ne zato sto sam a-priori fan starijeg mjuza, vec nekako nova nema nista interesantno. Debilna je vecinom.
Nalozim se s' vremena na vreme na nesto novije, ali stvarno ni 1%...
Sve sama govna...

Bas me zanima sta mislite, pa se potrudite da budete konstruktivniji...
Jel se stvarno sve svodi na onu staru "narod je stoka" pa ce pojesti bas sve sto ponovis 5 puta ili je sveopsta stvaralacka kriza...

Samo nemojte sa onim "kod nas je sve shit, a napolju krempite padaju s' neba", gadi mi se to razmisljanje vise od ovog prvog, mjuz je generalno u kurtzu svuda...:banghead:

Kako vi vidite stvari...?

HeatMan
12-11-2011, 04:36 AM
zato shto su se ljudi pogubili.. gledaju formu samo.. jedni kako kazesh skachu i uzvikuju uh oh i tome slichno, a drugi pokushavaju da ti neku jednostavnu i uobichajenu stvar prenesu kroz retko korishcene rechi ne bi li zvuchali pametnije..

malogradjanstvo i sa jedne i sa druge strane.. shta bi sa onim dobrim starim:

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/K37O0IsLy9g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ggRpflUyWKA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

veoma jednostavno preneshene emocije. jeste sirovo, ali osecash to, ne mozesh da ne osetish.

ni muzichki to ne zvuchi vishe kako treba... mislim na alternativu, ne na ovo shto je mejnstrim.. ne samo zato shto "sad svako svira", nego se svi trude da budu drugachiji.. i na kraju se dobije neshto shto se vishe ni ne moze nazvati muzikom.. i ne shvataju da je muzika samo vozilo za prenos neke poruke, a ne sama poruka. previshe nota, previshe gledanja u vujakliju, i izgubi se vrednost.

naravno, ima onih koji verovatno iz bunta prema tom shundu rade ovakve idiotarije:

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/9Xgnfh83enU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

shto je najgore, ovo mi je chak i do jaja.. (u odnosu na to shta se danas radi)

disco violence
12-11-2011, 11:18 AM
Nije da nema kvaliteta,ali nije na povrsini i ne ceni se pa moras jako duboko da kopas da preslusas gomilu bendova da bi ti se jedan svideo.Uvek se zacudim kad vidim koliko neke odlicne stvari imaju malo klikova na youtubeu.

awacs
12-11-2011, 07:23 PM

Početak "krize srednjeg doba"? Privikni se, potrajaće.

Pozdrav,

Vasa

DaBear
12-11-2011, 08:08 PM
pa meni se cini da su nasu muziku radili inteligentniji ljudi !!
Kao prvo, znali su da sviraju (bez PC pomagala, autotune-a, itd - danas SVAKO "prducira"), onda, trebali su da zarade pare za te instrumente nekako (znaci bili su ozbiljni), nije svako mogao da dodje do studija i disko kuce itd itd...pravila se neka vrsta "prirodne selekcije".
Hoces da radis muziku - nauci da sviras / pevas, potrosi potrebno vreme na tehnike, skupis / zaradis pare za instrumente / studio, itd...TO NIJE MOGAO SVAKO!
Danas - sve moze , sve je dostupno i svi smo muzicari / producenti i NIKO od mladih narastaja nema predstavu koliko vremena treba potrositi na pesmu (komponovanje / teks / produkcija / miks)... danas se pesme kod nas SKLAPAJU za par sati - ZATO sve zvuci tako.

awacs
12-11-2011, 09:09 PM
danas se pesme kod nas SKLAPAJU za par sati - ZATO sve zvuci tako.

Eto, napisao si ba? ono ?to je Boki zamolio da se ne pi?e :D

Stvarno - mo?da se "out there" pesme pi?u du?e i temeljnije (ona poslednja Britney Spears, tu su se silni ljudi naradili tokom nekog vremena :wink:), ali im je trajanje isto kao i "kod nas" - sve izađe na isto. ALI, to je dana?nje doba i sasvim je dobro onima koji su u ovom dobu mladi. Jerbo se ta dana?nja muzika pravi za njih, a ne za Bokija ili mene. Muzika za nas dvojicu je odavno napisana i niko nas ne sprečava da je slu?amo. I ima je ba? onako puno :)

Vasa

Znak
12-11-2011, 09:10 PM
Zasto nema dobrih pesama?
Kad to kazem, pre svega mislim na textove vecim delom. Ranije mozda nije bilo toliko ni revolucionarne muzike, kud i kamo, ali su bar textovi bili iole odradjeni i imali tracak smisla. Slusam neki live Viktorija u "strava" centru iz devedeset i neke i kontam, jbt, pesma ima text :shock:, a ne repetitivno uzvikivanje karakteristicno za situacije vezane za fizioloske potrebe...

Jesam fan muzike 80-ih, ali slusam i mjuz '90-ih i doduse vrlo malo toga iz poslednje dekade, ali ne zato sto sam a-priori fan starijeg mjuza, vec nekako nova nema nista interesantno. Debilna je vecinom.
Nalozim se s' vremena na vreme na nesto novije, ali stvarno ni 1%...
Sve sama govna...

Jel se stvarno sve svodi na onu staru "narod je stoka" pa ce pojesti bas sve sto ponovis 5 puta ili je sveopsta stvaralacka kriza...

Samo nemojte sa onim "kod nas je sve shit, a napolju krempite padaju s' neba", gadi mi se to razmisljanje vise od ovog prvog, mjuz je generalno u kurtzu svuda...:banghead:

Kako vi vidite stvari...?

Sveopšta stvaralačka kriza, definitivno. Verujem da postoji nekakav duh vremena koji je dobar ili loš za određenu vrstu kreativnosti. Ovaj sadašnji je jako loš.

Gde nađe baš Viktoriju... Ali dobro, shvatam na šta misliš - profesionalno odrađeni tekstovi; ništa pretenciozno, ali bar ima metriku, rimu i drži se teme kroz sve strofe. Ako čak ni dotle ne možemo danas da dobacimo, to je stvarno poražavajuće.

Ima li neko od vas neke tekstove, kad već pričamo o tome? Ili možda znate nekoga ko ima?

DzoniPFC
12-11-2011, 11:16 PM
100% ste u pravu.
Samo da dodam, da u danasnjoj produkciji nema prostora za dobar tekst i emociju, danas svaka pesma ima minimum 40 kanala, sve je pretrpano. :banghead:

awacs
12-11-2011, 11:46 PM
Evo, ovaj ne priča o audio kanalima ali se priča svodi na isto:

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/YAlDbP4tdqc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

Bockie
13-11-2011, 09:18 PM
Eto, napisao si ba? ono ?to je Boki zamolio da se ne pi?e :D

Stvarno - mo?da se "out there" pesme pi?u du?e i temeljnije (ona poslednja Britney Spears, tu su se silni ljudi naradili tokom nekog vremena :wink:), ali im je trajanje isto kao i "kod nas" - sve izađe na isto. ALI, to je dana?nje doba i sasvim je dobro onima koji su u ovom dobu mladi. Jerbo se ta dana?nja muzika pravi za njih, a ne za Bokija ili mene. Muzika za nas dvojicu je odavno napisana i niko nas ne sprečava da je slu?amo. I ima je ba? onako puno :)

Vasa

Ma nije samo u tome da je za mlade, jbg, nisam nesto mlad, ali imam 30 godina, nisam jos za kantu. :D Ima cak i danas nekih stvari koje su ok, sta ja znam, volim po koju pesmicu od Adele ili sta ja znam, cak i po koji tuc-tuc svira, ali iako sam fan 80-ih, i kasnije je bilo sjajne mjuze koju volim da slusam, ima je i danas, ali do te mere malo da ne mogu vise da slusam (duze od 10-15 min) neki radio ili gledam neki muzicki kanal... Jbt, kao kad ti pod zgradom komsija popravlja stojadina ili bruji neki aspirator, ceo dan te nesto jebe, a ne kontas sta i u momentu skocim, ono - razbicu radio ili tv, uzmem daljinski i uz "ma mamu ti bre %#@em" iskljucim ili prebacim i bacim onaj daljinac, jadan je sav izubijan...:jako-lju:

Brain drain - novi muzicki pravac....! :D