Log in

View Full Version : Audio Quantize ??

sigimigi
23-08-2011, 04:51 PM
Evo mene opet :ups: ,snimili smo ja i moj jedan drug Kolo,imam neke djelove koje bi trebao da quantizujem,evo mucim se citav dan al nikako,radim sa cubase 5

da napomenem radi se o Audio traci Harmonike.

pozdrav

dacustic
23-08-2011, 05:56 PM
Najbrzi i najbolji nacin je dobro navezbati i ponovo odsvirati!!

VladaNS
23-08-2011, 06:07 PM
Nemoj ni da pokušavaš da kvantizuješ audio. Lepo navežbajte te deonice a ako baš ne ide, usnimite 20 tejkova pa radite komping (delove koje nevaljaju uzimaš sa drugih tejkova pa radis crossfade). Imaj u vidu da će to malo teže ići sa harmonikom imajući u vidu način na koji se taj instrument svira, puno nota, trilera i sl.

Arthur
24-08-2011, 01:38 AM
armonika u cubase jedino ručno, u variaudio ili warp prozoru. Možda će ProTools i elastic audio uraditi brže i više, ako postoji jasan attack na noti

OFF
24-08-2011, 07:52 AM
licno mislim da je gotovo nemoguce ga automatski dovesti u red zbog specificnosti nastanka tona harmonike. Jer cim svirac nije dovoljno dobar, verovatno mu i rad meha koji dosta utice na tranzijentnos nije ravnomeran, tako da ce biti dobrih odstupanja..... po meni samo makaze i lepak.... snimis vise takova pa krpis i eventualno rucno pomeranje fraza

sigimigi
24-08-2011, 08:52 AM
Svirac je opasan,problem je sto on harmonike snima na neki tascam pa to sve meni salje internetom,ja sam dobio gomilu traka gdje se nezna ni sta je pocetak a sta kraj,i onda to polako sastavljam,on je usnimavo dionice samo sa metronomom pa se desi da na momente po neki dio malo izleti a i tempo je 165 bpm :wink:,poslao sam mu sad pravu matricu pa ce te neke djelove ponovo odsvirat.

kad bude gotovo postavit cu ovdje da se cuje.pozzz

OFF
24-08-2011, 10:40 AM
pravite kucu od krova, pa stavite prozor, pa lijete temelj, pa ispravljate fasadom i malterom posto je krivo..... Aman, daj mu stereo matricu nek snimi na to, kakve veze ima da li je taskam ili pljaskam, zna se kako se snima

sigimigi
24-08-2011, 10:47 AM
Znam ja to sve,tek sam mu ja napravio matricu neki dan i poslao,uopste da pase i jedan dio vec me je cudilo,drug se nerazumije bas najbolje oko procesa,on samo zna da svira,a i daleko je da bi dosao ovdje kod mene da snima,mislim da ce da bude sad ok kad odsvira uz matricu koju sam mu poslao.

Arthur
24-08-2011, 01:41 PM
da al možda je moguće da se konta prema attacku lupanja dirke, ukoliko se čuje

OFF
24-08-2011, 02:26 PM
da al možda je moguće da se konta prema attacku lupanja dirke, ukoliko se čuje

to vecina armonikasha gleda da izbegne pri snimanju, maksimalno, kao i udarac klapne... ma koliko to nerezonski bilo.... a zavisi i od deonica, ako je bas neki stakato, moze i da prodje, ovako tesko

Heavy Jerk
14-11-2011, 03:35 AM
Jes' starija malo tema, ali evo jedan mali tip. Umesto cistog razvlacenja warp-vanjem, na noti koju zelis da rastegnes iseci je iza tranzijenta, i samo rastegni tail, a note koje treba da mrdas, mrdas slipovanjem. Znaci, slip edit+warp.

Arthur
14-11-2011, 09:49 AM
A da ti malko ipak procitas topik pre post-ovanja?
Cisto da vidis o cemu se radi...

Danilo S
14-11-2011, 09:53 AM
:rotfl:

Heavy Jerk
14-11-2011, 03:24 PM
Stvarno si Staljin :)