View Full Version : Audio Quantize ??
sigimigi
23-08-2011, 04:51 PM
Evo mene opet :ups: ,snimili smo ja i moj jedan drug Kolo,imam neke djelove koje bi trebao da quantizujem,evo mucim se citav dan al nikako,radim sa cubase 5
da napomenem radi se o Audio traci Harmonike.
pozdrav
dacustic
23-08-2011, 05:56 PM
Najbrzi i najbolji nacin je dobro navezbati i ponovo odsvirati!!
VladaNS
23-08-2011, 06:07 PM
Nemoj ni da pokušavaš da kvantizuješ audio. Lepo navežbajte te deonice a ako baš ne ide, usnimite 20 tejkova pa radite komping (delove koje nevaljaju uzimaš sa drugih tejkova pa radis crossfade). Imaj u vidu da će to malo teže ići sa harmonikom imajući u vidu način na koji se taj instrument svira, puno nota, trilera i sl.
Arthur
24-08-2011, 01:38 AM
armonika u cubase jedino ručno, u variaudio ili warp prozoru. Možda će ProTools i elastic audio uraditi brže i više, ako postoji jasan attack na noti
licno mislim da je gotovo nemoguce ga automatski dovesti u red zbog specificnosti nastanka tona harmonike. Jer cim svirac nije dovoljno dobar, verovatno mu i rad meha koji dosta utice na tranzijentnos nije ravnomeran, tako da ce biti dobrih odstupanja..... po meni samo makaze i lepak.... snimis vise takova pa krpis i eventualno rucno pomeranje fraza
sigimigi
24-08-2011, 08:52 AM
Svirac je opasan,problem je sto on harmonike snima na neki tascam pa to sve meni salje internetom,ja sam dobio gomilu traka gdje se nezna ni sta je pocetak a sta kraj,i onda to polako sastavljam,on je usnimavo dionice samo sa metronomom pa se desi da na momente po neki dio malo izleti a i tempo je 165 bpm :wink:,poslao sam mu sad pravu matricu pa ce te neke djelove ponovo odsvirat.
kad bude gotovo postavit cu ovdje da se cuje.pozzz
pravite kucu od krova, pa stavite prozor, pa lijete temelj, pa ispravljate fasadom i malterom posto je krivo..... Aman, daj mu stereo matricu nek snimi na to, kakve veze ima da li je taskam ili pljaskam, zna se kako se snima
sigimigi
24-08-2011, 10:47 AM
Znam ja to sve,tek sam mu ja napravio matricu neki dan i poslao,uopste da pase i jedan dio vec me je cudilo,drug se nerazumije bas najbolje oko procesa,on samo zna da svira,a i daleko je da bi dosao ovdje kod mene da snima,mislim da ce da bude sad ok kad odsvira uz matricu koju sam mu poslao.
Arthur
24-08-2011, 01:41 PM
da al možda je moguće da se konta prema attacku lupanja dirke, ukoliko se čuje
da al možda je moguće da se konta prema attacku lupanja dirke, ukoliko se čuje
to vecina armonikasha gleda da izbegne pri snimanju, maksimalno, kao i udarac klapne... ma koliko to nerezonski bilo.... a zavisi i od deonica, ako je bas neki stakato, moze i da prodje, ovako tesko
Heavy Jerk
14-11-2011, 03:35 AM
Jes' starija malo tema, ali evo jedan mali tip. Umesto cistog razvlacenja warp-vanjem, na noti koju zelis da rastegnes iseci je iza tranzijenta, i samo rastegni tail, a note koje treba da mrdas, mrdas slipovanjem. Znaci, slip edit+warp.
Arthur
14-11-2011, 09:49 AM
A da ti malko ipak procitas topik pre post-ovanja?
Cisto da vidis o cemu se radi...
Danilo S
14-11-2011, 09:53 AM
:rotfl:
Heavy Jerk
14-11-2011, 03:24 PM
Stvarno si Staljin :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.