PDA

View Full Version : Nord stage 2

darkstar
16-08-2011, 02:08 PM
http://youtu.be/M4rXhyyvERM

Ngino
16-08-2011, 04:59 PM
Daaa, mnogo opasno kako zvuci! Slusao sa ga uzivo i stvarno nevjerovatno koliko su ubjedljive boje, najprije ovih analognih simulacija a onda i ove sinteticke.
Top sint danasnjice bez daljnjeg!!! Jednino ne znam niti sam cuo utiske kakve su mu dirke za svirati ali ne sumnjam...

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

darkstar
16-08-2011, 06:09 PM
dirke su brutal... odlican sint.

darkstar
25-08-2011, 11:18 PM
<iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/tHbNQDA-6p8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kefa
27-08-2011, 09:51 AM
Prema komentaru prijatelja koji je Nord stage EX (compact),zamijenio Nord stageom 2 (compact),dirke su primjetno bolje,sa kvalitetnijim odzivom.
Masa el. piana su ustvari ne?to prerađeni sa Nord stagea ex,ali "protjerani" kroz simulaciju pojačala,tako da je zvuk jo? masivniji i autentičniji.
Organ mod je ustvari identičan onome na C2 modelu.
Ipak mi?ljenja sam kako je cijena previsoka,posebno kada čujem npr. Kurzweil PC3K sa novim OS 2.03 i velikim napretkom KB3 organ moda i dr..

tuomas
13-09-2011, 12:53 PM
Prema komentaru prijatelja koji je Nord stage EX (compact),zamijenio Nord stageom 2 (compact),dirke su primjetno bolje,sa kvalitetnijim odzivom.
Masa el. piana su ustvari ne?to prerađeni sa Nord stagea ex,ali "protjerani" kroz simulaciju pojačala,tako da je zvuk jo? masivniji i autentičniji.
Organ mod je ustvari identičan onome na C2 modelu.
Ipak mi?ljenja sam kako je cijena previsoka,posebno kada čujem npr. Kurzweil PC3K sa novim OS 2.03 i velikim napretkom KB3 organ moda i dr..
hammond na pc3k??? pffff....dodjes kod mene i probas nord stage 2 :rotfl:

Kefa
14-09-2011, 02:40 PM
hammond na pc3k??? pffff....dodjes kod mene i probas nord stage 2 :rotfl:

Mo?e reci gdje se nalazi?,a nakon probe idemo probati i B3 :))))).
U ukuse se ne treba mije?ati sve su to vrhunske sprave,evo npr. kolega Bitch n i pored nama najboljih klavijatura,najvi?e voli Rhodes sa Motifa i to je ok.

tuomas
14-09-2011, 03:28 PM
Mo?e reci gdje se nalazi?,a nakon probe idemo probati i B3 :))))).
U ukuse se ne treba mije?ati sve su to vrhunske sprave,evo npr. kolega Bitch n i pored nama najboljih klavijatura,najvi?e voli Rhodes sa Motifa i to je ok.
U Bg-u sam,a pravi C3 sam skoro svirao u sava centru :wink:,ako mislis na pravi B3,gore. Smatram da ovde razgovaraju dobri muzicari,ali reci da je hammond na kzw-u dobar,je stvarno neozbiljno,a leslie mu nije vredan ni pomena. Ako zaista volis hammond,kupi nord stage 2 compact,imaces osecaj da ti je leslie pojacalo u sobi...

Kefa
14-09-2011, 09:45 PM
U Bg-u sam,a pravi C3 sam skoro svirao u sava centru :wink:,ako mislis na pravi B3,gore. Smatram da ovde razgovaraju dobri muzicari,ali reci da je hammond na kzw-u dobar,je stvarno neozbiljno,a leslie mu nije vredan ni pomena. Ako zaista volis hammond,kupi nord stage 2 compact,imaces osecaj da ti je leslie pojacalo u sobi...

Na žalost kolega ima nas i neukih i loših na ovom forumu,morati ćeš se pomiriti sa tom činjenicom.
Ukoliko već poželim imati autentičan zvuk Hammonda onda to vjeruj mi neće biti Nord stage 2 ,već Hammond XK3.
Ne znam da li je to Aca Amadeus???
Pozzzzz

wladymeer
14-09-2011, 09:49 PM
Kada si poslednji put probao Kurzweilov hammond?

Pošto za razliku od većine synth firmi itekako zavisi sa kojim OSom si isprobavao i hammond i leslie kao efekat na Kurzweilu. Štaviše, to je jedan od aspekata koje je Kurzweil sa ažuriranjem operativnog sistema najviše unapredio u poredjenju sa ranijim verzijama.

Kefa
14-09-2011, 10:05 PM
Vjerovatno je čovjek probao PC3 u dućanu (oni tamo jako-gotovo nikako ne ubacuju nove OS???).
Iskreno ,i ja nisam bio odu?evljen KB3 modom u prvim verzijama softvera (1.30 i sl.).

wladymeer
14-09-2011, 10:14 PM
Vrlo moguće. U Artistu u Beogradu znam da je stajao 1.32 (trenutno aktuelan je 2.03) i znam da kada sam to spomenuo u jednom mailu ljudima iz Kurzweila da su me zamolili da insistiram da urade update sistema :)

tuomas
15-09-2011, 12:48 PM
XK3 je bezveze,a XK3c je vec nesto drugo. Razlika je u lesle-u,jer xk3c ima stereo leslie. Isto kao sto nord stage 2 ima daleko bolji leslie od norda electro 3. Rekoh,krzw je prosecna sprava,i daleko je od Hi klase...

wladymeer
15-09-2011, 02:35 PM
Vidim da i dalje nisi spomenuo koji je OS imao Kurzweil koji si isprobavao? Možeš li makar da navedeš okvirno vreme? Ove godine, prošle, pretprošle? :)

A da Nord Stage 2 zazvuči bolje od Kurzweila, ne bi me čudilo. Za te pare i 4.5 godine kasnije, bilo bi čudno da nije tako ;)

Kefa
15-09-2011, 07:53 PM
Nevjerovatno ali istinito,koliko me sjećanje slu?i,na forumu Gl. oglasnika u jednom od postova si tako popljuvao Nord i njegovu Hammond simulaciju,da bi svako iole neupućen u te stvari bje?ao od Norda kao vrag od krsta :)))))

""Probali smo i sve moguce Nordove,i shvatili da je to smece od firme(za te pare)..ceo zvuk je nekako prepeglan,cini se savrsen,a u stvari je mali,jadan,sterilan...
Napominjem da smo sve probali na velikoj,i kvalitetnoj snazi.... " ?????

darkstar
15-09-2011, 11:36 PM
A dobro, coveku se tada tako cinilo, sad mu se dopada, no big deal :)

tuomas
16-09-2011, 12:28 PM
Vec sam rekao,a i to svi znaju...pljuvao sam stare nordove,ali nord stage 2,nord piano,i C2 su nove generacije koje nemaju veze sa starim nordovima. Svaki instrument pre nego kupim,ja probam. Zato sam odustao od kupovine smesnog Kronosa. Imao sam Cx3(sada je kod Mise),i u kronosu je sasvim drugi(smesniji) Cx3.... NE PRAVIM SE PAMETAN,SAMO IZNOSIM CINJENICE :wink:

tuomas
16-09-2011, 01:50 PM
Bio mi je pc361 sa najnovijim software-om,tri dana u kuci,na probi. Razmisljao sam se da ga kupim jer je na ozbiljnom popustu. Medjutim,amaterska je to sprava. Bolje dati pametno 3000e,nego 500e uzalud (ovo je samo primer)

tuomas
04-10-2011, 11:34 AM
http://www.youtube.com/watch?v=q3vTNP2XPEc
Ovako zvuci jupiter 80 u kombinaciji sa nord stageom 2

wladymeer
04-10-2011, 12:59 PM
Tužiće te Holopainen za ovaj intro :D

darkstar
04-10-2011, 06:08 PM
hm ... moze li neki konkretniji demo ... ovo zvuci kao sa korga t3 ... il samo ja imam taj utisak?

Kefa
04-10-2011, 09:15 PM
hm ... moze li neki konkretniji demo ... ovo zvuci kao sa korga t3 ... il samo ja imam taj utisak?

Da i mene ovi gudači podsjećaju na ne?to starije verzije Korg klavijatura,ali ipak ovo je demo,tako ne ?elim prerano zaključivati dok ne čujem gotov prizvod.
Volio bih čuti organ i el. piano-piano sekciju sa Norda i analogiju sa Rolanda,ako je moguće ne ovako,već u?ivo u kući,sa probe ili sl.?

wladymeer
04-10-2011, 10:01 PM
Po onome što čujem, ovo je 95% Jupiter-80, pa ne znam šta ovo traži na Nord stranici, ali dobro, kad je i na PC3K8 može i ovde :)

tuomas
05-10-2011, 10:19 AM
Po onome ?to čujem, ovo je 95% Jupiter-80, pa ne znam ?ta ovo tra?i na Nord stranici, ali dobro, kad je i na PC3K8 mo?e i ovde :)
ksilofon je sa nord stage-a 2 :wink:

tuomas
08-10-2011, 03:54 PM
Izasao je novi OS 1.40 ,za nord stage 2 :grin:

Kefa
09-10-2011, 05:17 PM
Znači ni?ta od video prezentacije Tuomas?
Volio bih čuti tvoju recenziju samoga instrumenta,dobre,lo?e strane i sl.?

tuomas
10-10-2011, 10:30 AM
Znači ništa od video prezentacije Tuomas?
Volio bih čuti tvoju recenziju samoga instrumenta,dobre,loše strane i sl.?m,javljam :wink:
Uh,rado bih,ali nikako nemam vremena jer snimamo novi album od jutra do jutra. Ako uspem,javljam...

Kefa
20-11-2011, 05:03 PM
Tuomas kada će taj demo sa Nord stage 2?

Kefa
30-12-2011, 11:55 AM
Evo da ne bude kako sam u prazno pričao o PC3 i KB3 modu,?aljem ovaj video.
Napomonjem kako za razliku od ovog B3,PC3 i njegov zvuk ne idu preko Leslia.
Ovdje su kori?teni stariji programi,bez novog duplog Leslia (OS2.03) br.747 ili 852 i bez onih po meni najboljih novih organ programa Big Lesle B3 te Picture of Nectar.
Navedeni programi su mrak čak i u vi?im dinicama,sa dodanim driveo ba? pravo re?u.Pozzzzzz

http://www.youtube.com/watch?v=616uZSd6xmg&feature=player_embedded

wladymeer
30-12-2011, 02:02 PM
A zašto o ovome pišeš na Nord temi? darkstar traži demoe za PC3K seriju a ti ovde bez potrebe opet pališ vatru.

Moritz
30-12-2011, 07:07 PM
Rekoh,krzw je prosecna sprava,i daleko je od Hi klase...

I tako, nastavak lupetanja i smaranja :banghead:

Kefa
30-12-2011, 09:43 PM
Obzirom da je cijela priča ovdje počela,smatrao sam kako video trebam tu i staviti.
Iskreno,daleko od toga da želim paliti vatru.

darkstar
31-12-2011, 06:22 AM
ne mislim da covek pali vatru,ali ovo je topic pokrenut sa moje strane o nord stageu, mozda je pametnije da prebacis taj video u temu sa pc3k...

btw probah pc3k, sad cu izlozim utiske u toj temi. ..

Kefa
31-12-2011, 10:22 AM
Evo kolega Wladymeer prenio video na raspravu o PC3 K ,hvala.
Onda zavr?avamo sa ovom raspravom,izuzev ako u međuvremenu ne probam NS 2 :).

Kefa
06-09-2012, 10:34 AM
Da li je neko u međuvremenu probao NS2???Interesuje me organ mod. i njegova Leslie simulacija.Koliko vidim novi NE 4 D i C2 D su jo? dalje oti?li po tom pitanju.