View Full Version : Mikrofon do 500 ?
sigimigi
02-08-2011, 12:48 AM
Pozdrav svima ovdje na forumu
Trebao bih ovih dana da kupim mikrofon,trenutno usnimavam Vokale na RODE NT1- A koji sam dobio od kolege da probam,i mogu reci za te pare mikrofon odradjuje dobro posao,radim POP-FOLK muziku i sad bi kupio mikrofon koji bi mi bio Allround do 500 ?.
predlozi te neke mikrofone u toj Cjeni.pozdrav
Nemania
02-08-2011, 01:19 AM
Ja sam odusevljen Blue Bluebird mikrofonom.
http://www.thomann.de/gb/blue_bluebird.htm
Skoro mi je stigao jedan. :D (imam i akg-ove i rodu i neumann tlm103, ne pricam u prazno). Imas na tomanu i slusne primere, pa poslusaj. Pozz
DzoniPFC
02-08-2011, 01:24 AM
Audio Technica AT4047
quake2
02-08-2011, 04:55 AM
AKG BXLS,ako ih jos ima "na lageru":).ako vec hoces najbolje za te pare za allround.
sigimigi
02-08-2011, 03:30 PM
Hvala na odgovorima,sta mislite o Rode K2,jedan me drug nagovara da kupim taj mikrofon ali nisam bas siguran citao sam teme ovdje na forumu i mnogi ga blate.
pozzz
Ngino
02-08-2011, 04:12 PM
Slabo ga preporucuju ovdje na Rumskom koliko bi trebali ali ja planiram sebi uskoro da uzmem Shure-a Sm7b bez danjnjeg! Slusajuci ga mislim da je upravo ono sto mi treba! A duplo je jeftiniji!!!
Imam kuci NT1a i ne volim ga nikako, sa K2 radim cesto i ni on mi nije po mjeri mada je to odlican mikrofon objektivno ali subjektivno opet ime neku reskost, Rode-ovsku ostrinu koja mi bas nikako ne prija, valjda je frustriracija sa NT1a preduboka!
www.myspace.com/slikaiprilikamusika
quake2
02-08-2011, 04:53 PM
Hvala na odgovorima,sta mislite o Rode K2,jedan me drug nagovara da kupim taj mikrofon ali nisam bas siguran citao sam teme ovdje na forumu i mnogi ga blate.
Kao i za gomilu drugih stvari....prvo hajp,a posle puni oglasi.Sa spravama koje su studiski standard i po 50 godina se tesko gresi u kupovini.Vremenom ih uvo sve vise voli za razliku od gomile ovih novih,dobro izreklamiranih, koje kao sviraju mnogo bolje nego sto kostaju....a na kraju kostaju nista,skidam kapu retkim izuzecima.Uzmi lepo ako pronadjes c414bxls,to je poslednja ok serija 414-ke,kod nas se nalazi sticajem okolnosti (blizina austrije:wink:) debelo ispod cene i miran si...obrati paznju na ovo "B" ispred xls i da natpis "AKG" bude ugraviran a ne ispisan.Ako je taj majk vec 50 godina dobar mnogima i sa njim usnimljeno milijardu odlicnih traka,ne rizikuj sa novotarijama koje "mnogi hvale".
Arthur
02-08-2011, 05:46 PM
ja imam K2, Audiotehniku 4050 i Sm7b, i mogu ti iz prve ruke reći za njih . K2 je jako dvoličan mikrofon, il nekom legne pa zvuči ko milion dolara il nekog upropasti totalno. Zato sam kupio AT jer je dosta univerzalniji i vokalno a i za instrumente. On jest nešto skuplji, ali je po meni najbolja kupovina u rangu do soma eura. Sm7b je opet druga priča - ubedljivo najbolji majk za dranja i agresivnija/glasnija pevanja, opet slabo upotrebljiv za praznije aranžmane i tiha grla. Plus traži dosta gaina, znači da do punog sjaja dolazi tek sa ozbiljnim preampom.
Ako stvarno nađeš staru 414 za te pare, nemoj mnogo razmišljati, dosta je narodnjaka i popa snimljeno na njoj
sigimigi
02-08-2011, 07:59 PM
.Uzmi lepo ako pronadjes c414bxls,.
Naso san taj mic na ebayu za 700$,veceras cu nazvat druga koji zivi u USA da vidim kako bi mogo to da izvedem,jer mi je sa Amerikom nesigurno ici preko ebay-a
quake2
02-08-2011, 08:15 PM
Naso san taj mic na ebayu za 700$,veceras cu nazvat druga koji zivi u USA da vidim kako bi mogo to da izvedem,jer mi je sa Amerikom nesigurno ici preko ebay-a
Ni slucajno druze,preskupo je to a ne mozes majk ni da probas.Trazi na kupujem prodajem i naci ces ga za 400e-450e novog,neotpakovanog sve sa shok mauntom i kofercetom (ja dadoh 400e pre pola godine),ali trazi iskljucivo takav model kakav sam ti opisao ili polovnu 414buls,ocuvanu za maximala 300e,sve ostalo su najverovatnije kinezi koji dosta losije rade.Samo strpljenja i naci ces ih sigurno.Ti majkovi su u americi oko 1000$ ali kod nas,ima nekih prvih ruku ili tako nesto:wink:.
sigimigi
02-08-2011, 08:43 PM
Ok pogledat cu,Hvala tebi i ostalim na savjetima
Nemania
03-08-2011, 01:07 AM
Ja sam stereo par c414 preko redcoon-a platio na akciji 1400e! naravno dobio sam papire i garanciju. Ne znam sto na ovom sajtu pominjete mikrofone "iz prve ruke od 400e nove i sl"?:confused: pozz
quake2
03-08-2011, 01:39 AM
Ja sam stereo par c414 preko redcoon-a platio na akciji 1400e! naravno dobio sam papire i garanciju. Ne znam sto na ovom sajtu pominjete mikrofone "iz prve ruke od 400e nove i sl"?:confused: pozz
Pa sto se nisi raspitao pre kupovine???U sustini retko ko ovde nezna da se AKG kod nas uvek nabavljao za duplo manje kesha.Zasto je to tako....nemam pojma,komad koji sam uzeo radi isto tako dobro kao i stari "buls" koji sam uzeo u prodavnici.Nema garancije....nije mi ni bitno,imao sam poverenja u tu firmu do skoro,dok nisu poceli da rade u Kini....nadam se da tvoji komadi nisu tamo radjeni???...i u sustini....verovatno ovaj forum nije bas prikladno mesto za pricu o robi sa kupujem prodajem,sorry svi,htedoh samo da pomognem.
sigimigi
03-08-2011, 07:05 AM
Kolega ako nekoga poznajes da bi prodo ili imas neki link gdje se prodaje,ako nije problem ostavi mi poruku u PM.pozdrav
Kakav je RE20 što se tiče univerzalnosti? Viđao sam ga i na vokalima i na raznim instrumentarijama..
quake2
03-08-2011, 11:51 AM
Kolega ako nekoga poznajes da bi prodo ili imas neki link gdje se prodaje,ako nije problem ostavi mi poruku u PM.pozdrav
Pojavljivali su se ovde http://www.kupujemprodajem.com/Profesionalna-studijska-oprema-22-564-1-grupa.htm
kravadinka
03-08-2011, 03:09 PM
Uvek sam pre za AT4047 nego za AKG414, po ceni su veoma slični, 4047 ima samo jedan patern, ali je daleko karakterniji i za moje uši zvučno bolji mikrofon.
Svaki AKG mi je muta(v)n i bez ikakvog karaktera, što je za moj pojam neupotrebljivo.
Najbolje bi bilo poslušati oba pa odlučiti, ovako sve su to subjektivni doživljaji i različiti afiniteti.
sigimigi
04-08-2011, 10:33 AM
Nudi mi jedan prijatelj NEUMAN TLM 49 za 450 ? sta mislsite o njemu
Braca
04-08-2011, 05:00 PM
kupi
awacs
04-08-2011, 09:08 PM
Nudi mi jedan prijatelj NEUMAN TLM 49 za 450 ? sta mislsite o njemu
?ta mislimo o mikrofonu ili o prijatelju??? Ja recimo mislim da je mikrofon odličan, a da je prijatelj ve?t čovek, po?to ga niko nije uhvatio dok je "kupovao" mikrofon.
Pozdrav,
Vasa
sigimigi
04-08-2011, 09:39 PM
?ta mislimo o mikrofonu ili o prijatelju??? Ja recimo mislim da je mikrofon odli?an, a da je prijatelj ve?t ?ovek, po?to ga niko nije uhvatio dok je "kupovao" mikrofon.
Pozdrav,
Vasa
Prijatelj je vjest :wink: a ja nemam pojma o tom mikrofonu osim da je skup i prijatelji mi kaze da mi neznaci puno bez nekog ozbiljnijeg preampa,ja trenutno koristim RME FF 400 I njene preampe,zato molim one koji su imal dodira sa ovim mikrofonom da mi kazu sta da radim,nebih volio da propustim ovi ponudu.pozz
Quake, BXLS je vec neko vreme discontinued, mislis da jos uvek moze da se nadje nov? Kako se drzi ovaj XL II ili XLS (samo su ta dva modela ostala da se proizvode) po tebi? Ja vec neko vreme, zbog dostupnosti, razmisljam da uzmem jednu c414 al ne znam koju :D
DADDY Z
05-08-2011, 02:15 PM
ovih dana sam baš dosta stvari čitao i slušao po netu pošto sam i ja u potrazi za mikrofonom(doduše jeftinijim)..e sad,puno dobrih komentara u tvom cenovnom rangu dobio je Violet Design Black Knight.Da raspolažem sa 500eu-sigurno bih se opredelio za isti(košta oko 400eu)
quake2
05-08-2011, 11:33 PM
Quake, BXLS je vec neko vreme discontinued, mislis da jos uvek moze da se nadje nov?
Pre mesec, dva, videh jedan komad,trebalo bi da ih ima jos po koji u rezervi.
Kako se drzi ovaj XL II ili XLS (samo su ta dva modela ostala da se proizvode) po tebi? Ja vec neko vreme, zbog dostupnosti, razmisljam da uzmem jednu c414 al ne znam koju :D
Covek mi je doneo dva komada na probu po izuzetno smesnoj ceni(cak i u odnosu na onu koju sam naveo u ovom thread-u),steta je bilo ne uzeti ih...medjutim...posle uporednog testa sa starijim modelima,hmmmm...nije to vise ni blizu to.Cak ni izrada nije ista i nisam ih na kraju uzeo.Izgleda da su komplet proizvodnju preselili u Kinu,sta god ljudi iz AKG-a pricali.Pokusaj da uvijas bxls dok se jos moze,verujem da ih ima jos.Tipovi koji su to prodavali su jedan iz Sapca,najpovoljniji, i jedan iz Loznice,na zalost nemam kontakt ali su cesto na K.P.Pozzzz
Pre mesec, dva, videh jedan komad,trebalo bi da ih ima jos po koji u rezervi.
Covek mi je doneo dva komada na probu po izuzetno smesnoj ceni(cak i u odnosu na onu koju sam naveo u ovom thread-u),steta je bilo ne uzeti ih...medjutim...posle uporednog testa sa starijim modelima,hmmmm...nije to vise ni blizu to.Cak ni izrada nije ista i nisam ih na kraju uzeo.Izgleda da su komplet proizvodnju preselili u Kinu,sta god ljudi iz AKG-a pricali.Pokusaj da uvijas bxls dok se jos moze,verujem da ih ima jos.Tipovi koji su to prodavali su jedan iz Sapca,najpovoljniji, i jedan iz Loznice,na zalost nemam kontakt ali su cesto na K.P.Pozzzz
OK Thanks, ja sam imao vezu do nekog lika koji je imao ceo AKG asortiman po nekim smesnim cenama isto to tipa 50% manje itd...Medjutim nisam siguran da taj lik jos radi, probacu da kontaktiram. Cini mi se da jedan moj prijatelj ima ovaj XL II zlatni i da taj mikrofon veoma dobro radi :S Ali probacu da nadjem taj bxls, mada meni nije bas frka za mikrofon, ali tuzno je po kojim cenama se mogu naci
MUzzY
08-08-2011, 12:49 AM
A sta mislite o Neumann TLM102 vs AT4050 vs Earthworks SR25?
Arthur
08-08-2011, 01:09 PM
AT se cini najupotrebljivijim, ja sam ga kupio posle uporednog testa sa TLM103
Bitch
08-08-2011, 02:40 PM
AT se cini najupotrebljivijim, ja sam ga kupio posle uporednog testa sa TLM103
Hehe, secam se toga ;) mada opet, to je skoro najbolji AT protiv entry-level Neumanna... TLM ti je garant bio pretvrd i midlast, a AT fullrange finoca.
Earthworks? To je opet kul, ali sve od te firme mi vuce na hiper-clarity (ala DPA) i klasiku, jazz... Mnogi su ipak navikli na neke nonlin distove i karakterne crte kod majkova kako bi se neki elementi lakse smiksali. I iako je recimo ceo drumkit snimljen sa 15 DPA ili Earthworks majkova, lakse ces smiksati neki Shure/Sennheiser komplet (sa pristojnim OH) nego taj Hi Def sound (osim ako ne radis neki jazz)
... Back to topic. Majk za 500e? Moj prvi i jedini izbor bi verovatno bio neki Shure iz KSM serije (ne ovi novi crni, nego silver). Nikada me nije izneverio, super sound za te pare.
Sent from my iPhone using Tapatalk
MUzzY
08-08-2011, 10:05 PM
Evo, ceo dan slusam earthworks primere sa sound pure sajta (ponajvise onaj komplet za snimanje klavira) i svaki drugi mic zvuci kao da si nekompresovan signal prebacio u mp3. Naravno da je kombinacija mikrofona, preampa i konvertera odradila ogroman posao ali se razlika zaista cuje. QTC30 se moze nabaviti za 520e. Ne mogu da iskopam snimak vokala sa ovim majkom ali meni bi on verovatno bio najbolji izbor jer uglavnom snimam akusticne instrumente. Jel' imate neki link sa primerima AT4050?
Sto se miksanja tice, zar nemas vecu kontrolu nad materijalom koji ima tako kompletnu sliku nego nad materijalom koji boji po svome? (u svakon slucauj ne mislim da je koloracija losa stvar)
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439327,18.685739
Arthur
09-08-2011, 12:25 AM
Evo, ceo dan slusam earthworks primere sa sound pure sajta (ponajvise onaj komplet za snimanje klavira) i svaki drugi mic zvuci kao da si nekompresovan signal prebacio u mp3. Naravno da je kombinacija mikrofona, preampa i konvertera odradila ogroman posao ali se razlika zaista cuje. QTC30 se moze nabaviti za 520e. Ne mogu da iskopam snimak vokala sa ovim majkom ali meni bi on verovatno bio najbolji izbor jer uglavnom snimam akusticne instrumente. Jel' imate neki link sa primerima AT4050?
Sto se miksanja tice, zar nemas vecu kontrolu nad materijalom koji ima tako kompletnu sliku nego nad materijalom koji boji po svome? (u svakon slucauj ne mislim da je koloracija losa stvar)
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439327,18.685739
ne. zapravo imaš previše kontrole, u lošem smislu. Zato i postoje karakteri, da bi odma odradili konkretan posao, u zavisnosti od materijala. Drugo, iako ti nešto zvuči čisto i linearno u idealnim uslovima, kakvi su ti primeri sa sajtova, neće se uvek ponašati tako i ne na svakom materijalu. Tipa, AT4050 se prilično promeni kada na njega kreneš growl vokalom, i kao takav postane teško upotrebljiv, dok se npr SM7B tek tad probudi, i postane divan veliki, već pristojno (na dobar način) iskomprimovan mikrofon.
Snimanje muzike je u suštini velika laž, koja ima svoju dušu i organsku prirodu. DPA, EarthWorks i ostale stvari, suprotno njihovoj soničnoj superirornosti, ipak imaju prilično ograničenu primenu, u kojoj su svakako nenadjebivi.
Eto, lično, počeo sam uveliko da preferiram mikrofone koji su tamni po prirodi, (sm7b, MD441, Oktave male za overheade), jer su mi u upotrebi linearniji, i nemaju tu lažnu svetlinu i presence koje imaju tipa AKGc451 i sl. Tako da laganim i selektivnim cut-om viškova i preciznim dodavanjem onog dela spektra koji mi u tom konkretnom slučaju treba (iako je to laž), dobijam veoma kompaktne i iskontrolisanije mixeve.
MUzzY
10-08-2011, 03:39 PM
Stoji sve sto si napisao. Nekako sam navikao da slusam akusticne instrumente i stvarno sam impresioniran kako EW snima klavir koji je sonico izuzetno kompleksan. Sad, kad vec spominjes lazi koje mikrofoni prave, EW bas daju suprotan efekat. Zar nije u tom slucaju dodavanje i oduzimanje laksi posao?
Mada, sa svakim prokletim mic-om je druga prica kad krenes u analizu kakav ti preamp treba...
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439346,18.685748
Arthur
10-08-2011, 03:53 PM
nije.
Pročitaj ponovo šta sam gore pisao, prvenstveno o organskoj prirodi zvuka.
Il pitaj profesore, kad ih već plaćaš :P
MUzzY
10-08-2011, 04:31 PM
Pitacu kad se vratim sa raspusta. A i probacu ako Bog da. Ionako sam "bogat i dokon"...
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.427732,18.769995
MUzzY
10-08-2011, 05:01 PM
ne. zapravo imaš previše kontrole, u lošem smislu.
Mozes li da mi pojasnis ovo? Mislim da znam na sta mislis ali zelim da budem siguran.
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.427732,18.769995
awacs
10-08-2011, 05:27 PM
Mozes li da mi pojasnis ovo? Mislim da znam na sta mislis ali zelim da budem siguran
Jel smem ja? Odlaganje odluke do faze miksa vodi ka silnim nedoumicama tokom istog. Slično (po meni) va?i i za snimanje kick druma sa 4 mikrofona, gitare sa 5-6 itd.
Pozdrav,
Vasa
Arthur
10-08-2011, 11:58 PM
rekoh već da je muzika i produkcija laž sama po sebi. jedan mikrofon koji govori istinu, treba mnogo tući i uvijati da bi ga uklopio, barem u većinu moderne produkcije. I kao što sam takođe već rekao, i oni imaju svoju primenu, ali jako ograničenu, i tiču se uglavnom akustičnih instrumenata u nekim primenama koje ne spadaju u klasične mainstream produkcijske vode.
a što se tvoje dokonosti tiče, to je samo bila opaska na tvoj sarkazam iz prethodne izjave, koji je bio jednako nepotreban i uvredljiv ljudima koji ne veruju toj instituciji i / ili nemaju način da je plate, koliko je i moj odgovor nepotreban, sam po sebi. Čak sam i kontao da ga obrišem, al vidim da je par ljudi još poželelo da kaže šta ima na tu temu, pa bi bilo glupo da SAD brišem. Ako si razuman mladić, a pamtim te takvog, skontaćeš gde je bug cele priče, i nećeš to shvatiti lično.
btw, pozdravi mi Porto-a ;)
MUzzY
11-08-2011, 11:43 AM
Hocu :)
Nazalost moram to donekle shvatiti licno posto sam time i sam svrstan u grupu "bogatih i dokonih" a nisam ni jedno, a pogotovo to drugo. Nemam nista protiv slobodnog izrazavanja licnog misljenja ali mogli bi da budemo malo ozbiljniji time sto cemo se suzdrzavati od price o temi o kojoj ne znamo bas puno. Nadam se da se slazes.
On topic:
Sve sto si napisao polazi od zdravog razuma da koristis EQ mikrofona da bi smanjio naknadne zahvate kojima dodajes noise i "prljas" materijal itd. Sve je to tacno ali meni konkretno klavir ili akusticna gitara ne zvuce tako puno i "tacno" kao sto zvuce u kombinaciji EW mic i njihov preamp. Nadam se da cu imati prilike da taj materijal snimim i umiksam pa da demantujem samog sebe ali ne mogu da se otrgnem utiska da je takav materijal sa toliko informacija lakse (tj. prakticnije) editovati za neki kompleksniji miks?
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439427,18.686685
Arthur
11-08-2011, 12:55 PM
nisam siguran da postoji mnogo ljudi koji su školstvo za zvuk, što domaće što strano, proučavali u istoj meri koliko i ja, tako da definitivno znam, "puno" . Dokon i bogat možda i nisi, al pomalo nadmen definitivno jesi, jer očigledno nisi razumeo o čemu sam ti pisao gore, o tvom prvom postu na tu temu, te i da je moja reakcija prvenstveno uperena toj izjavi, ne ulazeći u tvoju ličnost konkretno. Svakako, imaj na umu da sve ima svoju meru.
što se mikrofona tiče, čini mi se da definitivno taj tip mikrofona i služi upravo snimanju akustičnih instrumenata što vernije, ali ne u namenu kombinovanja u standardnoj pop-rock produkciji. Nemam dovoljno iskustva sa DPA, EW i ostalim,al mi se čini da snimci koji na solo zvuče "savršeno", jako retko prolaze kroz kompleksnije mikseve, ukoliko nije u pitanju klasična i generalno prvenstveno akustična muzika. Tipa, teže ćeš iskombinovati to sa rock set bubnjevima, el gitarama , bassom koji su snimani dinamičkim i nelinearnijim mikfrofonima generalno.
MUzzY
11-08-2011, 02:22 PM
Ne kontam po cemu si zakljucio da sam nadmen al' ok. Ako si pri nasem upoznavanju mogao da primetis da sam normalan, onda ne znam gde sam to ispao nadmen, osim ako moje insistiranje na konkretnijem odgovoru shvatas kao nadmenost?
Posto i ja nemam iskustva sa materijalom koji je snimljen EW opremom ne mogu da ulazim u dublju raspravu ali mi nikako nema logike da je takav snimak teze umiksati. (Jbg. nismo jos uvek dosli do te lekcije u skoli, mada verujem da cu i to imati prilike da probam s'obzirom sta sam sve za ovo vreme imao prilike da koristim.) Zar nije presudna stvar koja skup mikrofon cini skupim, broj detalja i dinamike koju hvata? Kako je sad to minus?
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439518,18.686574
Arthur
11-08-2011, 07:41 PM
nadmen je jedino tvoj komentar na temi o Sae, no to ti je ipak teško da skontaš.
Što se mikrofona tiče, i tu mi je već teže da ti detaljnije objasnim o čemu se radi. To ćeš ipak pre svega praksom i sopstvenim razmišljanjem morati da skontaš. Za početak se zapitaj zašto u gomili skupih studija i dalje obitavaju sm57 i md421, kao i d112, zašto je majkl džekson, eddie wedder i mnogi drugi snimali vokale na SM7 pored živih nojmana i gomile outboarda koja bi im omogućila,kako se tebi čini,laku manipulaciju i veću slobodu. Ako to uspeš da skontaš, na putu si razumevanja magije i iluzije kojim se produkcija moderne muzike zapravo bavi.
Braca
11-08-2011, 08:01 PM
Uz duzno postovanje SAE, vara se svako ko misli da ce zavrsavanjem te skole nauciti tajne snimanja i produkcije, u svakom slucaju bice mu lakse, ali je svakako potrebno iskustvo i ogroman rad, na kraju krajeva nisam bas siguran da su sadasnji ozbiljni producenti bas zavrsavali SAE.
Sto se tice objanjenja za DPA i Earthworks potpuno se slazem, to se prosto vidi po studijima koji snimaju klasicnu muziku, vecina koristi takve mikrofone.
Off topic: kod mene je pre jedno 15 godina radio inzenjer SAE nas covek, zavrsio u Sidneyu, uopste se nisam osecao inferiorno u odnosu na njega, ono sto je bilo primetno to je da je vladao osnovnim principima snimanja, srecom je bio i muzicar tako da je bio dobar. Tako da u danasnje vreme interneta i dostupnosti ucenja- ko zeli moze da nauci sve sto mu treba. I onda sledi ono najteze-iskustvo i crnacki rad.
Sto se mene tice za micove do 500 e, ja bih izabrao SM7, ROdu K2, Shure KSM u tom cenovnom rangu i to odabir prema stilu muzike koji se namerava raditi pre svega!
MUzzY
11-08-2011, 11:43 PM
Ko god da misli da sa bilo kojom skolom o bilo cemu moze da uradi ista na visokom nivou bez gomile rada i iskustva je debil. Niko (ja pogotovo) nije rekao da je SAE (ili bilo koja druga ustanova tog tipa) nacin da se postane vrhunski inzenjer preko noci. To da polaznici upisuju takvu skolu uglavnom pretpostavljaju ljudi koji iz ko zna kog razloga hejtuju celu tu pricu. Mozda stvarno medju polaznicima ima ljudi koji misle da ce se tako nesto desiti, ne znam. Vec ima 3 generacije studenata pa ne poznajem dobro novu ekipu ali za moju klasu mogu da tvrdim da su uglavnom ljudi zeljni znanja i da svi rmbacimo za sve tesko obezbedjene pare.
Nego, sto se EW-a tice jako interesantan primer je Satrijanijev live na kome se lepo vide i cuju u akciji na bubnju (koga ne mrzi na YT-u moze da oykuca iConcert - Satriani - Satch boggie). Pored OHa i kick mic-a vidim jos par majkova na sneru ali ne znam da li su za neki drugi mix ili se kombinuju sa EW majkovima. Takodje na slikama sa snimanja Satrijanijevog zadnjeg albuma se jasno vide da su i tu korisceni.
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.439597,18.686424
awacs
13-08-2011, 01:33 AM
Ko god da misli da sa bilo kojom skolom o bilo cemu moze da uradi ista na visokom nivou bez gomile rada i iskustva je debil. Niko (ja pogotovo) nije rekao da je SAE (ili bilo koja druga ustanova tog tipa) nacin da se postane vrhunski inzenjer preko noci. To da polaznici upisuju takvu skolu uglavnom pretpostavljaju ljudi koji iz ko zna kog razloga hejtuju celu tu pricu.
Ma niko ne hejtuje "celu priču" nego cenu. Kad pogledaš koliko snimateljskih radnih sati treba da rmbaš da bi isplatio dugove za školarinu + troškove života tokom studiranja... ispada da to sebi mogu da priušte samo bogati i dokoni, jebiga.
Što se mikrofona tiče, svaki koji ti se svidi je dobar. To što Satch snima sa EW je isto kao što Je Michael J. snimao sa SM7 ili kao što je Bono snimao sa SM58. Probali ljudi, pa im se svidelo. Ne verujem da su vodili debate na tu temu ili jurili testove po Internetu, prosto im se "moglo" da probaju ono što su mogli da priušte u tom trenutku.
Pozdrav,
Vasa
MUzzY
13-08-2011, 02:20 AM
Pa naravno da su mogli da probaju. Upravo zato sam i naveo taj primer jer su se odlucili za EW. Izrazena je sumnja kako bi se u pop/rock miksu snasao takav mic.
Sto se cene tice, ta prica nema kraja i prostire se od toga koliko i zasto kosta neki telefon pa do toga kola je skolarina u nekoj skoli. Koliko sam ja zaradio od koncertiranja a koliko me je kostao instrument, itd.
Nije ta skola jedina, ima mnogo drigih nacina da se ovaj zanat nauci i to ste vec naveli. Ko hoce u skolu i moze da je plati treba to da uradi jer po mom misljenju ima sta i od koga da nauci a da je mogu priustiti prosecno imucni i ne dokoni i posveceni ljudi dokaz sam ja i par mojih kolega a sta cemo mi uspeti da uradimo u ovom muzickom svetu zavisi ponajvise od nas samih.
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.456367,18.523551
Mogli
13-12-2011, 06:39 PM
Je li neko probao AKG Perception 420?
http://digitalrecordingarts.com/2011/06/24/akg-perception-420-review/
Imao sam davno AKG Solid Tube i nije mi se dopao snimak sa njim, ali mozda nisam ni znao da ga koristim, a cuo sam da je ovaj mic njegov nastavak.
Bockie
13-12-2011, 07:45 PM
...ali mozda nisam ni znao da ga koristim...
A kako se to "ne zna"...? :confused:
Taj mic poprilicno ne spada u "do 500€"... Mozda do 200 i kusur...
Arthur
13-12-2011, 07:47 PM
Ja sam mixao nesto sa perception 820, i to je blagi užas
Mogli
13-12-2011, 08:05 PM
A kako se to "ne zna"...? :confused:
Taj mic poprilicno ne spada u "do 500?"... Mozda do 200 i kusur...
Dobar si. Onda bi svaki moler znao da snima. Das mu mikrofon i on ga ukljuci i to je to.:grin: Ja sam kasnije radio sa NT1000 i pravio bolje snimke, ali sam zato deset puta ustajao sa stolice da namestam poziciju pogotovo kod akusticne gitare.
Bockie
13-12-2011, 08:22 PM
Samo kazem da ne znam ni jedan mikrofon za koji vazi pravilo da je smece, ali kad ga okrenes konkavno u odnosu na izvor koji snimas bude Neumann...:D
Ja bih ti toplo preporucio da zaobidjes taj mic ako vijas nesto za vokal/gitaru,mada je moguce da moze biti dobar na bubnju...
Mogli
13-12-2011, 08:25 PM
U pravu si za bubanj... Evo bas gledam Audio-Technica AT4050, svuda ga hvale za vokal...
http://www.audio-technica.com/cms/wired_mics/194ac5d60380d624/index.html
quake2
13-12-2011, 09:31 PM
Meni je recimo 4050 premekan za vocal i u isto vreme sladunjav i beskarakteran.Kontam da bi mi seo posle nekog jeftinijeg Rode-a da malo odmorim usi od sibilanata,ali dobro....to je samo moje misljenje i ja po obicaju volim da karikiram kako bih sto bolje objasnio to sto hocu da kazem:),neka se ne ljute ljubitelji rode-a i at-ke:).Neznam u kojem bih se slucaju prvo uhvatio za 4050 sem mozda za pod dobos ako nema 441-ce ili za mozda (bez zavitlancije) frulu.
kravadinka
13-12-2011, 09:51 PM
Hmmm, eto ti sad... :confused: AT40 serija je veoma karakterna za moje uho, ne znam na čemu obično snimaš ako imaš takav utisak, mada su i izvikaniji mikrofoni pored njega manje, ili podjednako karakterni.
Mada sad vidim kažeš 441 pod doboš, uuuh što je to tvrdo za ispod... :)
Kupio sam pre par dana AT2035, više zbog cene nego što sam znao kako radi, znam da mi je 4047 ostavio odličan utisak, pa sam pomislio da će ovaj mikrofon uraditi deo trika.
Hmmm, na kraju kad je mikrofon stigao stali smo zatečeni. Karakter, prezentnost u sredini, podsetio me malo na U87.
Stavim U87 pored njega, postavim pevača ispred oba u isto vreme i snimam-totalno iznenađenje. :shock:
Mikrofon kod nas košta oko 200 Eura, ja sam ga iz Amerike dobio za 90 :shock:, moja je topla preporuka, daleko pre Rode NKT, ili K2, kad se pogleda globalno i pre U87. :wink:
Ko želi da čuje usnimak zajedno sa U87 mogu mu poslati, pa neka sam odluči, neka sluša pre svega, a onda nek se opterećuje cenom koliko mu volja... :)
quake2
14-12-2011, 12:07 AM
Hmmm, eto ti sad... :confused: AT40 serija je veoma karakterna za moje uho, ne znam na čemu obično snima? ako ima? takav utisak, mada su i izvikaniji mikrofoni pored njega manje, ili podjednako karakterni.
Znaci 4050,najkarakterniji mikrofon na svetu:)...jel sam lepo rekao da se ne ljutite:),meni se ne svidja i to je to.
Mada sad vidim ka?e? 441 pod dobo?, uuuh ?to je to tvrdo za ispod... :)
Pa Matori koje ti to special editions verzije imas:),od desetak 441-ica koje su mi prosle kroz ruke,ni jedan nije bio TVRD....mozda je problem terminologija.Ako si mislio da je zvuk 441-ce CVRST,ajd to se slazem.A ispod dobosa je kraj sveta,probaj nekad.Ustvari...mozda ti se i ne svidi,opet stvar ukusa.
Kupio sam pre par dana AT2035, vi?e zbog cene nego ?to sam znao kako radi, znam da mi je 4047 ostavio odličan utisak, pa sam pomislio da će ovaj mikrofon uraditi deo trika.
Hmmm, na kraju kad je mikrofon stigao stali smo zatečeni. Karakter, prezentnost u sredini, podsetio me malo na U87.
Stavim U87 pored njega, postavim pevača ispred oba u isto vreme i snimam-totalno iznenađenje. :shock:
Mikrofon kod nas ko?ta oko 200 Eura, ja sam ga iz Amerike dobio za 90 :shock:, moja je topla preporuka, daleko pre Rode NKT, ili K2, kad se pogleda globalno i pre U87. :wink:
Ko ?eli da čuje usnimak zajedno sa U87 mogu mu poslati, pa neka sam odluči, neka slu?a pre svega, a onda nek se opterećuje cenom koliko mu volja... :)
Ako se ne opterecujes cenom Matori,onda odes i kupis u47:) i nemas potrebe da ceo zivot testiras milion majkova od po 90e trazeci mu zamenu i postanes tester majkova umesto snimatelj:).Nema se kesha,ali se odavno zna sta je sta,i tesko da cemo mi sada ovde otkriti nesto novo u vezi majkova sto vec u startu ne pokazuje i njihova cena.U krajnjem slucaju treba da smo sretni kada majk svira "za sve pare" (jer to precesto nije slucaj) i pokusamo da ga svojim znanjem budemo vredni jer je opremu mnogo lakse kupiti nego korisno upotrebiti.Pozzzz
Bockie
14-12-2011, 03:12 AM
U krajnjem slucaju treba da smo sretni kada majk svira "za sve pare" (jer to precesto nije slucaj) i pokusamo da ga svojim znanjem budemo vredni jer je opremu mnogo lakse kupiti nego korisno upotrebiti.Pozzzz
Jbt, kakva recenica...!
Vec i meni ide na kurcic sto te latentno podrzavam, sve nesto 'ocu da te napadnem, ali ne ide, jbg, ali kad si u prokletom pravu, kada je snimanje i obrada zvuka u pitanju! (prosto moram da se ogradim od literarnog dela, ali sam potajno fan :D)
Imas pivo...:wink:
A sta ja znam, recimo,neki tonci su se kleli kako nove 421 i 441 rade mnogo losije od starih... "Stare su toplije" itd, a mikrofoni otkinuti od zivota i upljuvani i produvani... ...sto nije lose...za bubanj...ali za ostalo....jbg...:wink:
Zato kazem, koliko je star taj u87 i u kakvom je stanju?
drugo, na koji sound 87-ice ste navikli?
Jel '80-ih taj mic zavrsavao u usb-wire "fast fire-track face-u" ili u "nekim tamo sestocifrenim imenima" miksera i njihovih preampa pa na A80 sa nekom muzikom koja je daleko od - "poenta je u pesmi" vec u rms-u...?! Ma sve je to isto, obrnes fazu i dobijes nulu... Samo sto vise ni fazu ne moras da okreces... ...ej... ...cutim...
Ali AT ima odlican...najbolji - jeftin sound...!
Ozbiljno, fan sam! 8-)
AT ima definitivno najbolji odnos cena/output. Imaju i perjanicu 4033, koji je potpuno suveren, vrlo ozbiljan mic...! Naslednici su odlicni! Cak ih "velike" face (ako to jos postoji) koriste za vokale,gitare,svasta nesto, pa uzmi 4041, koji se meni licno vise svidja od 451...
E sad, kad je termin 20-30€/dan... Onda je stvarno Neumann smece...!
Poz'
soundman
14-12-2011, 05:11 AM
AT4050. Fantastican mikrofon. Cist zvuk, neznalcima cesto zvuci sterilno. Uklopljen sa dobrim predpojacalom obicno nadmasuje akg 414 u svim segmentima osim ozvucavanja pojacala za gitare.
Do 500e na karakternijoj strani preporucam Rode K2. Malkice je tamniji, dosta karakteran, i nema nikakvih problema sa sibilantima.
Sa bilo kojim od ova dva mikrofona moze da se radi savrseno.
Arthur
14-12-2011, 05:22 AM
opet se ne slažem sa većinom izrečenim .. meni je AT4050 ubedljivi bestbuy s'obzirom na konkurenciju, kačio sam nedavno shootout sa Neuman TLM103, koji sam mogao da kupim, pa odustao. Dakle, karakterniji definitivno, bar od 103ke, ali i veoma upottrebljiv za ispod doboš (moj favorit, doduše 441 nisam kačio), odličan za akustične instrumente, detaljan u midlu (možda i previše). Ja u mojoj kolekciji imam i K2 i Sm7B i AT4050 i MD441, i nekako mi je za vokal AT prvi izbor od kojeg počinjem, ako je "normalna" dinamika pevanja. Ako je agresivnije pevanje, počinjem od SM7b, koji je mnogo linearniji na dranjima od svega ostalog, osim MD441, kojeg nepravedno u zadnje vreme zaboravljam. K2 je užasno specifičan mikrofon, koji meni pravi uglavnom dramatično više drame oko sibilanata nego bilo šta drugo. Takođe, imam utisak da na kardioidnom paternu drastično "šire" hvata negoli AT4050 i SM7b, pa se tako više čuje prostorija, što nije uvek želja kad snimam pevanja. Fora sa njim je, ujedno i jedini razlog zašto ga nisam prodao posle godina nekorišćenja, je ta da kad nekom vokalu legne, on zazvuči kao milion dolara. Nekako, ume lepo da laže, određene glasove. Ako nije legao, zvuči gore od nt1000, i plus distorzira na sibilantima ako je iole naglašenija ta pojava kod pevača. Zato ga čuvam, jer kad procenim po tipu glasa da će možda "da legne", probam i retko kad uspem da se odbranim od vokalista koji to čuju, jer im zvuči najlepše.
soundman
14-12-2011, 09:21 AM
..... Ako nije legao, zvuči gore od nt1000, i plus distorzira na sibilantima ako je iole nagla?enija ta pojava kod pevača.
Meni ovo zvuci kao problem sa membranom ili lampom.
kravadinka
14-12-2011, 10:02 AM
@Big Bockie
Objektivno trebaš čuti poređenje U87 i AT2035, ne samo u svetlu cene sata u studiju.
@Arthur
Ne znam, K2 mi nema očekivani karakter, upravo je kako si rekao, sav ode u sibilante i možda malo u basu, a sredine nema nigde i što se više siluje sve manje sredine ima, već samo visina fercera.
Istina, leži dobro ako pevač ima postavljen glas, imam par snimaka gde je zvfučao dobro, mada mi je AT daleko bolji mikrofon, bilo koji od pmenutih.
Bockie
14-12-2011, 11:12 AM
@Big Bockie
Objektivno trebaš čuti poređenje U87 i AT2035, ne samo u svetlu cene sata u studiju.
@
Kazem, fan sam audio tehnike, ali ona ima stvarno mnogo ozbiljnijih mikrofona, ne da je 2035 los...
Vrlo malo ljudi ima dobro ocuvan u87, sa ne zalepljenom, upljuvanom, kaliranom ili sa novom kapsulom. Znam ih jedva dvoje-troje...
Ali verujem da su mozda iz AT hteli da taj mic lici na ovaj ili tako nesto, to je ok.
Nemoj me pogresno shvatiti, ne dizem u87 u nebo, ali prosto je uvek bilo i bice da se ne moze stajati trezveno na nogama i porediti nesto sto kosta na akciji 199€ i nesto sto kosta 2.400€ (a bio je 2.200 pre koji mesec,dakle cena raste) i reci kako su razlike minorne i jedva primetne... Mozda je Neumann precenio svoju perjanicu, ali nije bas 11X precenjen...
Poz'
@Arthur
K2 u jednom studiju (gde su zabili Telefunkenovu lampicu u njega) zvuci osetno bolje, bar 10%...! Posledica je takodje i nesto manja gadljivost tog mikrofona na razlicite vokale... E sad, ta lampa isto nije bas jeftina i nema da nadjes...ali mozda nije lose potraziti neki Ei ili nesto vec...
soundman
14-12-2011, 11:35 AM
Ne znam, K2 mi nema očekivani karakter, upravo je kako si rekao, sav ode u sibilante i mo?da malo u basu, a sredine nema nigde i ?to se vi?e siluje sve manje sredine ima, već samo visina fercera.
Ljudi, koje preampe vi koristite sa K2 ? Pocecu da sumnjam da je moj pokvaren. Moj je dosta taman, nema nikakvih problema sa sibilantima kao Nt2a i definitivno ima jako puno srednjih.
mandrak
14-12-2011, 11:51 AM
Ljudi, koje preampe vi koristite sa K2 ? Pocecu da sumnjam da je moj pokvaren. Moj je dosta taman, nema nikakvih problema sa sibilantima kao Nt2a i definitivno ima jako puno srednjih.
Ne brini...nije pokvaren.
VladaNS
17-12-2012, 10:05 AM
Odlucih da postujem u ovaj topic da ne bih otvarao nov...
Uglavnom, skupnih neku lovu za novi vokalni mic... Koristio bih ga iskljucivo za snimanje vokala a raspolazem sa max 800e. Rode bih zaobisao jer vec imam 2 komada, neumann entry levele isto, u glavi su mi at i akg mikrofoni.
At4040 imam i ne znam vredi li prelaziti sa njega na at4050? At4040 ima izuzetno prijatan i smooth sound ali ima ozbiljan presence peak koji istice sibilante. Najgore je sto mi treba mic univerzalac koji ce sluziti i muskim i zenskim vokalima. I ne treba mi multi-pattern, kardioida je dovoljna.
Samo jedno znam sigurno - ne zelim tvrd i sibilantan mikrofon....
Arthur
17-12-2012, 10:25 AM
čini mi se da u tom rangu nemaš ništa osim AT4050, a tu si već blizu sa 4040. Moj savet - kupi Shure SM7b, i uživaj. Kod mene je postao apsolutno najpopularniji u 90% aplikacija, pored živog at4050 i k2.
Eto, lično, počeo sam uveliko da preferiram mikrofone koji su tamni po prirodi, (sm7b, MD441, Oktave male za overheade), jer su mi u upotrebi linearniji, i nemaju tu la?nu svetlinu i presence koje imaju tipa AKGc451 i sl. Tako da laganim i selektivnim cut-om vi?kova i preciznim dodavanjem onog dela spektra koji mi u tom konkretnom slučaju treba (iako je to la?), dobijam veoma kompaktne i iskontrolisanije mixeve.
Ide to sa godinama..... ja takodje sebe hvatam da sve manje koristim c451.....
imao sam cesto snimanja manjih narodnih orkestara u poslednje vreme..... violine sa c451 jedva da uspem da utoplim i da izbaim ono zezanje u visokim ....zato dok imam md441 - stavljam, pa onda prelazim na oktave (mk 012)....
Odlucih da postujem u ovaj topic da ne bih otvarao nov...
Uglavnom, skupnih neku lovu za novi vokalni mic... Koristio bih ga iskljucivo za snimanje vokala a raspolazem sa max 800e. Rode bih zaobisao jer vec imam 2 komada, neumann entry levele isto, u glavi su mi at i akg mikrofoni.
At4040 imam i ne znam vredi li prelaziti sa njega na at4050? At4040 ima izuzetno prijatan i smooth sound ali ima ozbiljan presence peak koji istice sibilante. Najgore je sto mi treba mic univerzalac koji ce sluziti i muskim i zenskim vokalima. I ne treba mi multi-pattern, kardioida je dovoljna.
Samo jedno znam sigurno - ne zelim tvrd i sibilantan mikrofon....
uh, tako si blizu cenom violet amethist mikrofonu. Po meni najbolja kupovina ubedljivo za taj novac. Kod nas su oko 900e, ako ima? nekoga preko, mo?da ga nadje? i u tvom bud?etu. Ja imam model standard, ka?u da je vintage jo? bolji. Sva?ta sam snimao, i veoma je dobar (vokali, acc gitara, sax, kontrabas, frule, gajde, harmonika )
VladaNS
17-12-2012, 12:16 PM
čini mi se da u tom rangu nema? ni?ta osim AT4050, a tu si već blizu sa 4040. Moj savet - kupi Shure SM7b, i u?ivaj. Kod mene je postao apsolutno najpopularniji u 90% aplikacija, pored ?ivog at4050 i k2.
Arthure, hvala na savetu. Sm7b mi je odavno ?elja ali problem je ?to snimam uglavnom tihe vokale tj. najče?će radim close-miking a Sm7b je bas i nije za to. Drugo, njemu treba dosta gain-a a jedini preamp koji ja imam a koji bi mogao da ga "istera" je GAP73. On mi ipak nije prvi izbor za usnimavanje vokala....
Voleo bih mic koji moze da uhvati detaljan i topao zapis a da nije tako osetljiv na artefact-e koji glas ispusta (s,c,z,k,p...). Jebiga, sve to upucuje na činjenicu da su dinamicki mikrofoni bili i ostali zakon :wink:
Arthur
17-12-2012, 12:49 PM
mislim da za te pare i nemaš nikakav izbor kondenza koji su topli, bar ne da ja znam. Nekima prija SolidTube, al ne znam kolko on sad košta i gde. Vredi razmisliti o preampu nekom ozbiljnijem, naročito ako snimaš tihe vokale, pa da lepo uđeš u divan svet dinamičkih mikrofona ) md441, sm7b, moji favoriti koje koristim na 90% izvora.
Arthur
17-12-2012, 12:49 PM
Ide to sa godinama..... ja takodje sebe hvatam da sve manje koristim c451.....
imao sam cesto snimanja manjih narodnih orkestara u poslednje vreme..... violine sa c451 jedva da uspem da utoplim i da izbaim ono zezanje u visokim ....zato dok imam md441 - stavljam, pa onda prelazim na oktave (mk 012)....
ja bi moj par c451 odavno prodao da mi nisu prilično korisni za koncerte.
VladaNS
17-12-2012, 12:57 PM
mislim da za te pare i nema? nikakav izbor kondenza koji su topli, bar ne da ja znam. Nekima prija SolidTube, al ne znam kolko on sad ko?ta i gde. Vredi razmisliti o preampu nekom ozbiljnijem, naročito ako snima? tihe vokale, pa da lepo uđe? u divan svet dinamičkih mikrofona ) md441, sm7b, moji favoriti koje koristim na 90% izvora.
Koji preamp preferira? sa Sm7b? Pretpostavljam neki svetliji?
Arthur
17-12-2012, 05:31 PM
hm, pa nisam u životu imao puno izbora. Svojevremeno sam imao prilike da snimam md441 na api512c i odlično mi je ispalo, a sm7 sam uglavnom snimao preko MCI MJH500 i Focusrite Voiceboxa (onaj matori mali zeleni). Na oba je radilo jaako lepo.
Svojevremeno sam imao prilike da snimam md441 na api512c i odlično mi je ispalo,
najbolja kombinacija za trube, koju sam ja probao
Arthur
18-12-2012, 04:01 AM
meni zapravo radio tada na vokalu, jezivo uspešno. Nije mogao da legne u matricu valjano kolko je ispao više hi fi od svega.
pa ne kosta taj MD441 skoro 900 E nov za dzaba :) Nisam znao da se ti mikrofoni jos uvek proizvode, mislio sam da je to sve stara proizvodnja s obzirom da ih vidjam odavno, cini mi se i pre u skupstini Srbije na tv-u :)
Bockie
18-12-2012, 08:30 AM
, cini mi se i pre u skupstini Srbije na tv-u :)
U zajebanciji smo ih zvali: Skup?tinajzer!
Arthur
18-12-2012, 12:13 PM
ja ga zovem "drug tito je umro"
nikolaivanic
18-12-2012, 08:47 PM
MD441 , mrak za bilo kakvo snimanje.. osim bubnjeva. Vokali ispadaju super, ako je vokal mlitaviji ili pak mu treba dodati "drajv", prezens ili sl, tu je MD421, odlican i za akusticne gitare koje dobijaju veoma muzikalni attack...
Arthur
19-12-2012, 12:06 AM
meni md441 odličan na floor tomu uvek.
nikolaivanic
19-12-2012, 09:42 AM
meni md441 odličan na floor tomu uvek.
i meni je bio dobar.. ali.. snimao neke irce", uopste im se nije svidjao praskasti" zvuk koji smo dobijali.. stavio cond i dobili definiciju, atack bez izoblicenja tako da preferiram condove na bubnjevima.. cak im se nije svideo ni 421 na dobosu sto je zakon"... bice da ne znam da miksujem)))
kod bubnja mi 441 najbolje čučne na snare (ispod dobo?a). A tomove u poslednje vreme snimam malim kondenzatorima, iako imam i 421
Arthur
19-12-2012, 11:25 AM
joj ti mali kondenzatori, koje god marke ili cenovnog ranga, meni ič ne pašu. jednostavno nemaju ta muda proximitija
Konkretno oktave mk012.....u vecini slucajeva mi tomovi bolje izadju nego sa md 421
Arthur
20-12-2012, 08:54 AM
aa, to kul, ja mislio da pričaš o bubicama
radijator1
04-02-2013, 12:05 PM
A sta mislite o neumann TLM 103
Arthur
04-02-2013, 12:42 PM
pisao sam skoro o tome, radio sam shootout rode k2, at4050 i tlm103, i kupio AT4050 :)
radijator1
05-02-2013, 11:42 PM
Ja sam odusevljen Blue Bluebird mikrofonom.
http://www.thomann.de/gb/blue_bluebird.htm
Skoro mi je stigao jedan. :D (imam i akg-ove i rodu i neumann tlm103, ne pricam u prazno). Imas na tomanu i slusne primere, pa poslusaj. Pozz
Istina je da na Thomann-u mozes cuti testove mikrofona ali samo cuti ne i vidjeti koji je mikrofon ukljucio i jos bitnije u sta ga je ukljucio-
spidermusic
06-02-2013, 09:00 AM
Tema se osvezava, a pitanje ostaje. Posle svega, AT 4050 ostaje u cenovnom rangu najbolja kupovina. Upotrebljiv za sve i svasta, solidnog i cvrstog zvuka... Ko ima jedan, pozeli da nabavi jos jedan...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.