PDA

View Full Version : Vi?ekanalno trigerovanje snimljenog bubnja

analog
05-07-2011, 03:46 PM
Hteo bih da trigerujem određene komponente bubnja sa "semplovima" istog tog bubnja. Za dobo? bih recimo koristio gornji i donji closemic, overheade i room mikrofone, ali mi treba fleksibilnost da mogu u miksu zasebno da ih doziram i tretiram, a ne da downmixujem sve u jedan "sempl". Recimo da imam snimljenih 10 udaraca koji se trigeruju naizmenično ili po radnomu [ili po dinamici]. -U kojem softwareu bih mogao da ve?em MIDI informaciju na istu grupu mikrofona, tako da kada se trigeruje udarac broj1 da se isto i trigeruju overhead1, room1, closemic1? Dakle ?elim da izbegnem da mi se trigeruje closemic1 i room5 u isto vreme, već uvek grupa mikrofona koja pripada tom udarcu.. Kako da to pove?em?

alen
05-07-2011, 05:15 PM
Ja u poslednje vreme praktikujem da u svakoj sesiji snimanja bubnja prvo uzmem ciste semplove svih elemenata bubnja,uglavnom na tri kanala,mono close mike,stereo OH,stereo room pa odaberem desetak dobrih udaraca i tako ih exportujem,mono close i dva stereo sempla svakog udarca za ambijent.U zadnjoj verziji Drumagoga(ili ako se ima kinte Slate Digital Trigger je jos bolje resenje) za svaki udarac mozes dodati i tri room sempla pa dozirati kako zelis u mixu...

http://img220.imageshack.us/img220/6632/unled1bj.jpg

Arthur
05-07-2011, 06:42 PM
upravo tako, samo skini zadnji Drumagog i sve će ti se kasti samo.

quake2
05-07-2011, 10:11 PM
Drugar je kupio elektronac pre nekog vremena i nakacio se na Superior...kada ne bih usnimavao bubanj na klasican nacin,uvek bih isao na tu varijantu.Drugacije je kada mi nesto budzimo sa semplovima i kada to rade momci iz Toontracka...e sada kontam da Analog hoce da "zamesa" semplove,to je opet nesto trece...

analog
05-07-2011, 11:17 PM
Da, hoću da kombinujem pravi set i ovaj snimljen za trigerovanje na kome mogu da izvr?im extremniju ekvalizaciju, gain i ostalo, bez bojazni ?ta će sve da se desi zbog bleedinga

OFF
05-07-2011, 11:58 PM
Drugar je kupio elektronac pre nekog vremena i nakacio se na Superior...kada ne bih usnimavao bubanj na klasican nacin,uvek bih isao na tu varijantu.Drugacije je kada mi nesto budzimo sa semplovima i kada to rade momci iz Toontracka...e sada kontam da Analog hoce da "zamesa" semplove,to je opet nesto trece...

postoje li midi mape za neke standardne elektronce, ili mora sve rucno? Ja sam malopre budzio BFD sa nekim ekspanzijama, i jako mi se dopada, bar na suvo..... pa kad je neka akcija da nema dobrog bubnja da ga tako na 5 pinova snimamo:)

quake2
06-07-2011, 02:56 AM
postoje li midi mape za neke standardne elektronce, ili mora sve rucno?

I ja sam se bojao da ce morati rucno,ali su Superior i EZ Drumer prosljakali iz prve bez da bilo sta diramo,potpuno ista mapa.Pogledacu sutra koji je elektronac u pitanju pa javljam,lupicu sada da je bio TD10 mada se nadam da je tako sa svakim:).

Arthur
06-07-2011, 11:53 AM
meni i dalje bolje rade semplovi koje sam sam snimio i dizajnirao nego maltene sve te banke koje sam skidao i pokušavao.

Bitch
06-07-2011, 12:37 PM
meni i dalje bolje rade semplovi koje sam sam snimio i dizajnirao nego maltene sve te banke koje sam skidao i poku?avao.

me too :)

OFF
06-07-2011, 01:33 PM
ima tu logike, jer ste verovatno samplove pravili u istom prostoru u kom ste snimali i bubanj koji zelite da dopeglate trigerima..... i meni su sve one gog, stiven slate i ostale banke na granici upotrebljivosi

alen
06-07-2011, 03:18 PM
meni i dalje bolje rade semplovi koje sam sam snimio i dizajnirao nego maltene sve te banke koje sam skidao i poku?avao.

and me too :D

Arthur
07-07-2011, 01:46 AM
pa evo, kukao sam već, al jedva da nađem upotreblji kik ili sner, a kamoli tom, u Addictiveu, BFD2 sa sve joe barresi semplovima. Legnu mi jednom u 5 slučajeva kad mi zatrebaju. Kao da su pro?li već neki processing koji ja ne mogu da skinem a ne radi mi posao. Zato mi moj čist snimak sa 57ice i d112ice če?će uradi posao, jer ga lako odvedem gde treba. I to ne uvek sa istog sessiona/bubnja, nego me?am razne semplove sa različitim sessionima.
Mada danas te probleme ponajvi?e uspe?no re?avam temeljnim i promi?ljenijim editingom

analog
04-01-2012, 10:18 PM
Ja u poslednje vreme praktikujem da u svakoj sesiji snimanja bubnja prvo uzmem ciste semplove svih elemenata bubnja,uglavnom na tri kanala,mono close mike,stereo OH,stereo room pa odaberem desetak dobrih udaraca i tako ih exportujem,mono close i dva stereo sempla svakog udarca za ambijent.U zadnjoj verziji Drumagoga(ili ako se ima kinte Slate Digital Trigger je jos bolje resenje) za svaki udarac mozes dodati i tri room sempla pa dozirati kako zelis u mixu...

http://img220.imageshack.us/img220/6632/unled1bj.jpg

Da li postoji način da dobijem sva tri izlaza iz drumagoga, a ne smo zbirni stereo? Jedino to mi smeta, ?to ne mogu da tretiram svaki mikrofon ponaosob..

Arthur
05-01-2012, 12:00 AM
nesum uspeo, mada se nisam nešto ni polomio. Proveri dal ti se pojavljuje drumagog kao VSTinstrument na listi, ako ga ima tamo, onda može skoro sigurno.