PDA

View Full Version : Avalon U5

Inovative_kg
03-06-2011, 05:50 PM
Da li je neko imao iskustva sa ovim uredjajem i kakva ? Da li smatrate da za taj novac mozda postoji bolji uredjaj .. Koristio bih ga za snimanje elektricnih gitara, bas gitara, nekad-nekad za klavijature.. Pozdrav :)

tomo
03-06-2011, 06:53 PM
cuo da je the fattest DI, a vidim i da ga dosta svjetske ekipe koristi,
tocno za sto si nabrojao, gitare, basseve i syntheve.

quake2
04-06-2011, 03:12 AM
Najtoplija preporuka,pogotovo kada su bass gitare u pitanju.Sprava je na prvom mestu uradjena za desetku sto se tice kvaliteta izrade.Sto se tice mogucnosti u radu,one uveliko prevazilaze "obicne" DI boxove,imas aktivni eq koji je odlican,imas razne mogucnosti za povezivanje,cak mozes da uletis u njega sa zvucnickog izlaza iz bilo kog pojacala snage do 400w sto je strava fora kada hoces neku specificnu farbu da pokupis i sto vise ni na jednom DI boxu nisam video.I sve bi to bilo nebitno da U5 ne zvuci tako kako i kosta,jako skupo,sve sto je islo kroz njega mi je uvek zvucalo bas,bas fat i konkretno.Sa njime retko usnimavam gitare ali tu se vec radi o ukusu,volim mikrofon na pojacalo ali neko ce verovatno vise voleti gitaru kroz U5...za bass i klavijature iskrene najtoplije preporuke.Na ovom threadu sam kacio i semplove sa njega http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35277 Pozzzz

Inovative_kg
04-06-2011, 04:02 PM
Ekstra, to je ono sto mi je trebalo, hvala puno ! Reci mi samo jos par stvari.. Kojim SHAPE-om je prema tvom misljenju najbolje snimati bas ? Gledao sam ono uputstvo sa njihovog sajta i tamo je preporuka SHAPE 2 za bas gitaru, cini mi se da je kod vas na onom threadu bio potpuno drugi odabir ili se varam ? Naravno, moje pitanje ne znaci da vremenom necu naci svoj omiljeni shape za sve itd, no opet je vazno cuti iskustva drugih ljudi :) .. I jos jedna stvar.. Koji ste kabal koristili prilikom snimanja basa ?

Pozz :)

quake2
05-06-2011, 12:06 PM
Ekstra, to je ono sto mi je trebalo, hvala puno ! Reci mi samo jos par stvari.. Kojim SHAPE-om je prema tvom misljenju najbolje snimati bas ? Gledao sam ono uputstvo sa njihovog sajta i tamo je preporuka SHAPE 2 za bas gitaru, cini mi se da je kod vas na onom threadu bio potpuno drugi odabir ili se varam ? Naravno, moje pitanje ne znaci da vremenom necu naci svoj omiljeni shape za sve itd, no opet je vazno cuti iskustva drugih ljudi :) .. I jos jedna stvar.. Koji ste kabal koristili prilikom snimanja basa ?

Pozz :)

Ti SHAPE-ovi su u sustini fixne pozicije eq-a,i dvojka je sama po sebi napravljena bas za bas, mada nekada legne i nesto drugo.Ja sam u 90% slucajeva koristio dvojku,mislim da je tako bilo i kada smo snimali one semplove koje sam okacio.Ako pazaris U5 dobices i knjizicu u kojoj je tacno nacrtana frekventna karakteristika svakog SHAPE-a pa ce ti biti lakse da se odlucis za neki prilikom usnimavanja.Kabl koji smo koristili je bio neki obican Klotz mada bi nesto bolje sigurno jos bolje i zvucalo.Jedina muka sa U5 je sto kada kupis jedan,hoces jos jedan:)....zaista mislim da se nikada neces pokajati ako ga uzmes a treba ti za studio,za uzivo je vec druga prica.

Inovative_kg
05-06-2011, 12:33 PM
Da,da, u toj knjizici sam upravo i procitao ovo za SHAPE-ove :) . Ima li kod nas da se nabavi U5 ? Ako znas gde ima pusti mi PP da ne pravimo reklamu ovde .. Hvala puno jos jednom i veliki pozdrav :) !

Nemania
16-06-2011, 10:50 AM
hitno potreban odgovor-Posto je avalon u5 di box, da li se moze koristiti i kao mikrofonski preamp???
Nakacio bih na njega AKG c414...gledao sam ali on nema Phantom Pover +48....

DzoniPFC
16-06-2011, 11:04 AM
Ne moze.

zato postoji, avalon m5 mic preamp

http://www.jumbosunshade.com/blog/m51.jpg