PDA

View Full Version : RME FF 400 Mikser Pitanje

sigimigi
25-05-2011, 07:54 PM
Dobro vece svim clanovima ovdje na forumu,kao sto se vidi tek sam se uclanio i zelim da podjelim sa svima svoje znanje a nesto i naucim,bar koliko je to moguce,procito sam i PRAVILINIK,ipak ako negdje pogresim nemoj te mi zamjerit :wink:

a sad moje pitanje:

Imam RME FF 400 skoro pola godine,jos nisam provalio kako da posaljem Vokal sa efektom na slusalice,mislim dok vokal usnimavam,jer je mnogo lakse i bolja kontrola za pjevaca kada se cuje na slusalice,radim sa cubase 5,dok sam imao M-audio 24/96 islo je,a sada neznam kako da rutujem vokal na slusalice,ustvari cuje se vokal ali slabo i bez efekta,onaj mali zvucnik na kanalu (u cubase)je upaljen ali nista.pozdrav

OFF
25-05-2011, 09:09 PM
ako nemas eksterni efekat jedno od resenja je sledece...

u stvari...... okaci molim te sliku od RME mixera da ti objasnim na njoj, da ne dodje do zabune

sigimigi
26-05-2011, 11:41 AM
evo je druze

OFF
27-05-2011, 01:07 AM
a sta ti je na ovim silnim inputima? Ovo imas nesto na Adatu?

Generalno, ovako kako si selektirao, pravis mix za slusalice - one koje bodes direkt napred u kartu, prvi red reglera ti je jacina onoga sto ulazi u kartu, a drugi red nivoi iz softwarea. Dakle, ne stvarni nivo koji mozes smanjiti, pa izbeci klip, vec nivo samo jacina monitoringa.
Reverb mozes na vise nacina.... najlakse je da ga insertujes na neki audio kanal. Tom kanalu dodelis ulaz isti kao na kanal koji se snima.... i imas vokal u reverbu (ako je na kanalu wet 100% i ako je ukljucen mali zvucnik u Cubaseu, npr). Na kanalu doziras kolicinu reverba.... a mozes i ceo kanal poslati u u RME, pa tamo mixati

sigimigi
27-05-2011, 10:55 AM
ovo gore nije moj mikser nego neki sa neta,kod mene ide extrem preko SPDIF i mikrofon na RME i to je to,sve cujem na slusalice i ono kad pustam iz cubase i kad sviram na extremu i vokal se cuje ali samo kad mu tamo na fireface settings pojacam input ali onda imam problem sa pikom,efekat se nikako necuje,znaci onaj zvucnik mali bio upaljen ili ugasen isto se desava,nisam te bas razumio kako da posaljem taj kanal na rme,to bi morao u cubase da odradim ili?

OFF
27-05-2011, 11:01 AM
Pusti to sa slanjem reverba na RME, komplikovano je.... na kom kanalu ti je mikrofon? Nemoj biti lenj, daj nam tvoj mixer da ne bi ovako napamet tukli

sigimigi
27-05-2011, 11:55 AM
Znam da je komlikovano ali volio bih da ide,evo cijelo jutro se ganjam sa time,gledo sam i na youtube tutorial i posaljem ja mikrofin na kanal koji hocu ali nema reverba

sigimigi
27-05-2011, 11:56 AM
evo moj mixer

sigimigi
27-05-2011, 12:56 PM
evo moj mixer

Na prvom kanalu mi je MIC na 9 i 10 EXTREM via SPDIF
udrugom redu na prva dva kanala mi je cubase a na 3 i 4 je sistemski zvukovi 5 i 6 sam poslo MIC ali nema reverba

OFF
27-05-2011, 11:28 PM
Pazi ovako.... prvi red ti je za zvukove spolja..... ne mozes mic poslati nikako na 5 i 6 u drugom redu... osim iz cubasea, ako koristis direct montoring..... a prethodno otvoris stereo output BUS (pritisnesh F4) kome dodelis ASIO RME 5 i 6. Procitaj za reverb, objasnio sam...... otvoris drugi kanal, ne onaj na koji snimas i insertujes reverb na njega...... ulaz na taj kanal mora biti RME 1 a izlaz neka mu ide na taj novi BUs (verovatno BUS3, ako hoces da ti izadje na 5 i 6 istovremeno)

sigimigi
28-05-2011, 12:00 AM
Prijatelju sve sam ja to uradio ali reverba nema,necu da te mucim vise,cackat cu pa ako rijesim javit cu se ovdje.pozdrav

sigimigi
28-05-2011, 01:13 AM
Evo uspio sam da napravim hvala ti puno na odgovorima,sve sam uradio kako si napisao,kad sam otkacio kvakicu "Direct Monitoring" tek tada je proradilo,nelogicno ali eto radi,doduse na mikseru od RME je upaljen DM.pozdrav