View Full Version : Korg Triton help pitanje bilo koji?
branoy
23-05-2011, 08:29 PM
ee ljudi, pipam nesto po troton rack i ono uradi super boju sa realtime controls, uzmem WRITE u COMBI ali kako sam namestio sve vratilo na pocetak ! aa ako u programu neku solo boju nastimam sa tim R.Controlama ostane ?? bas tritona znam u dusu 90 posto a ovo ne skonta dal to moze?? jer steta bi bilo da ne moze. pa npr 8 boja u jednoj , ne mogu ja sad ici pokvariti 8 mesta u programu za ovu zezu ..eto zna li ko?
Goran B
23-05-2011, 10:40 PM
Ja to isto nisam provalio dok sam imao Triton Le.
Identičan problem sam imao sa Korg M50, međutim
problem sam uspjeo riješiti tako što sam filtere i ostale parametre podesio unutar sistema, M50 ima tu mogućnost na tab-u tone adjust) i tako memorisao, naravno unutar COMBI-a.
branoy
23-05-2011, 11:24 PM
aha Gorane, imam i triton le isti je to fazon, mrsko mi ga paliti, a ovaj mi gore u studiu aa to sistem msm da ovde nema u globalu oko toga nista,, joj kako dobre stvari napravim s tim controlerima, i placem sto ne mogu memorisati, neke boje oziveee et. bezveze pipao nesto tamo vamo i sadd ne znam sta da radim da tako ostane,. ako ko zna piste ljudi @
darkstar
23-05-2011, 11:34 PM
Sve te parametre imas unutar programa, ili combija, zavisi sta ti treba. Tamo ih namestis po zelji (mislim cak da kad vrtis real time knobove da se oni menjaju, kad si na toj strani edit-a), pa onda sacuvas, i sve ce ti biti tu.
Nije to samo na korgu tako ... jes glupo, ali je tako, zbog problema pozicije kontrolera u real time-u.
branoy
23-05-2011, 11:41 PM
jebes sve ,sad cu skinuti knjigu videti imal sta u njoj, imam i knjigu a mrsko mi je trazit. pazi u COMBI mod, kad udjem fino u menu, imamo stavku PLAY u prvom redu, u drugom P/M i Ctrl. treci i cetvrti red nije tu sigurno, peti prazan, sesti Arp i sedmi efekti. znaci sve sam pretrazio tu, nista ne vidim gde to rade kontroleri, evo npr treci kontroler Eg Intesity. pre da on to kad ga sarafam vuce direktno iz PROG, onda mislim da nemam nikakve sanse da sacuvam u COMBI zeljeni efekat iz "bajke" :(
wladymeer
25-05-2011, 12:36 AM
Poprilično sam siguran da ne može. COMBI ti je u suštini MIX Mod za 8 PROGa što će reći da on samo povlači postavke koje PROG ima.
U prevodu, za to što ti želiš trebaš napraviti tih 8 PROG sa željenim real-time postavkama zasebno i kao takve ih učitati u COMBI.
A drugo rešenje ti je da pre sviranja svaki put odvrneš real-time kontrole na željene pozicije. Lično sam to radio svaki put sa nekim farbama da bih otvorio filter.
branoy
25-05-2011, 05:46 PM
jbg,. steta. al da cu to radit, nema sanse. ko ce na "30" boja zapamtit gde koji kontroler bio. nema sanse. odustajem od tih zeza.
skontao sam ja da on to vuce iz PROG, i tog sam se plasio.
wladymeer
26-05-2011, 07:00 PM
ko ce na "30" boja zapamtit gde koji kontroler bio
U COMBI modu se svi pomeraju identično. Dakle ako okreneš, lupam, LPF cutoff na max, to je kao da si svih 8 okrenuo na max u PROG modu i tako ih sačuvao pa zatim učitao u PROG.
darkstar
27-05-2011, 12:01 AM
Note 1: Even though Filter Cutoff, Resonance, EG Intensity and Release are available choices, try to
avoid selecting them for Assignable Knobs, as they are always available in Row A.
Note 2: Remember that Realtime Knob Assignment Row A or B (the status) will be written into
memory for every Program, Combination or Song.
Note 3: When using the AMS function to assign knobs, try to avoid using Knob assignments with [+].
Knob assignments using MIDI CC 17, 19, 20, and 21 use 12:00 as the center position. This gives them
a bipolar function. When [+] is used, the Knobs work much like a volume knob (7:00 to 5:00).
Sometime you might use this for special mixing applications in Combi or Sequence Mode.
Most of the Triton sounds use Knob functions with a bipolar function. Following this convention will
help keep your sounds more compatible, especially when combining them with other sounds in the
Triton.
darkstar
27-05-2011, 12:02 AM
a evo gde sam ti nasao
http://www.korg.com/uploads/Support/ControllerTutorial_633662398360480000.pdf
branoy
27-05-2011, 03:34 AM
Darkstar evo upalio odmah rack i bacio se ne posao po knjigi, sve sam to skontao tako lako, obradova me skroz kad kaze da se dodele kontrole pod B! odmah sam pomislio pa TO JE TO tu ih pamti u COMBI i MULTI!!
najvise mi treba od A reda treca i cetvrta, znaci EG INTESITY i EG REALISE,,
dodelim ih POD B ASSINGNABLE, znaci npr treca je MIDI CC#79 EG INTESITY, aa cetvrta MIDI CC#72. ii nastimam, odem na write, sve po starom, vrati na 0 :(
et. dodje mi da skocim odma s mosta!! ostale me ne interesuju mnogo u COMBI, npr imam dosta stringsova, neki su dugi neki kratki, ne mogu trositi prostor u PROG da ih sve stavim sa reaslise na istu duzinu, nego bolje u COMBI spojim ih i samo REALISE koliko zelim na sve i boja je svirljiva samo tako.
a ovaj EG INTESITY je isto extra. ne znam vise sta nisam skontao ovde pa nece?? gde gresim? znaci samo mi bar ta dva daje da su programabilni u COMBI
wladymeer znam to ko iz osnovne ahaa.
darkstar
27-05-2011, 03:42 AM
nemam korga ni jednog kod sebe da probam ... MORA da ima, znam da sam se drkao sa time i na motifu, ali sam na kraju skapirao semu ... MORA da se udje u editing, pa tu da se namesti, inace nece da radi.
Ja na motifu imam performance - edit - common recimo, da se tu nalazi.
branoy
27-05-2011, 03:51 AM
de ako budes isao gde ko ima triton pa probaj se setiti sta i pipao,. ja sam prepipao sve.. kad udjem u COMBI MENU ima tamo cetir reda jedan ispod drugog MIDI i sve pise sta je sta i kvakice ako zelis. drugo nema nista osim uci u CTRL gde se to dodeljuje. ako to provalim ne treba mi vise nista na tritonu. castim te cevapima u po BG kad dodjem ako si tamo hhehe!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.