View Full Version : Zasto ljudi na Rumskom ne odgovaraju uvek na pitanja?
ugljesa
16-05-2011, 12:06 AM
Ja ne znam sta se desava sa ljudima ovde. Sve mi nekako deluje kao da svi cuvaju to znanje sto imaju i daju bas male smernice ljudima kojima treba pomoc. Znam da nisam jedini koji ovo misli em sto sam citao postove sa ovakvom pricom em sto sam cuo od ljudi da imaju lose misljenje o rumskog bas zbog ovoga :-((. Ne mogu reci da nisam naucio neke stvari sa rumskog i da mi nisu ljudi pomogli ali u vecini slucajeva je sprdacina povodom tog pitanja ili je u fazonu prica " ma mali nisi ti za ovo" i " ako sam se ja mucio sam, mozes i ti ".
Steta je ne iskoristiti pun potencijal ovih ljudi na rumskog koje su koliko-toliko neke face i znaju dati dobre smernice i objasnjenja KAD HOCE !!
Moderator: prebaceno kao offtopic iz threada sa informativnim naslovom: "Moze li realno? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37741)"
boggy
16-05-2011, 12:24 AM
Ja ne znam sta se desava sa ljudima ovde. Sve mi nekako deluje kao da svi cuvaju to znanje sto imaju i daju bas male smernice ljudima kojima treba pomoc. Znam da nisam jedini koji ovo misli em sto sam citao postove sa ovakvom pricom em sto sam cuo od ljudi da imaju lose misljenje o rumskog bas zbog ovoga :-((. Ne mogu reci da nisam naucio neke stvari sa rumskog i da mi nisu ljudi pomogli ali u vecini slucajeva je sprdacina povodom tog pitanja ili je u fazonu prica " ma mali nisi ti za ovo" i " ako sam se ja mucio sam, mozes i ti ".
Steta je ne iskoristiti pun potencijal ovih ljudi na rumskog koje su koliko-toliko neke face i znaju dati dobre smernice i objasnjenja KAD HOCE !!
Kome je steta?
pozdrav
bogi
Bockie
16-05-2011, 07:51 AM
Ama gde???
Ali stvarno mislim da nije tako. Mozda nesto ima, ali to je uglavnom kad dodje neko i kaze npr :
"Cao, imam Ficu od 750 cc. Kako je to ici 800 na sat??"
Pa ljudi odgovore: " Pa cool je, ali , polako, ima jos dosta do tada, moras nauciti da upravljas prvo na 30 na sat, pa onda promeniti par bolida, pa aviona pa onda..."
A ima dosta ljudi koji stvarno iskreno shvataju pocetnike i kada nekome "skratis" put, upravo ga ostetis za znanje koje je trebalo usput da nauci...! NIKAD nisam video post is koga se naslucuje da neko nesto vrlo dobro zna i namerno nece da kaze! Ko zeli javi se, ko ne zeli ~ ne zeli i kraj price. Pa nije samo ova bransa takva! Sta sad da upadne mladi lekar u OR i pira za neke stvari matore profane, pa normalno da ce ga odjebati...!
Drugo, JAKO puno ljudi postavlja IMBECILNA i LENJA pitanja koja sa dve reci mogu da se otkriju ODMAH na Google ili wikipediji ili slicno, zato sto ih MRZI i hoce ODMAH neke stvari. Tu sam i sam vrrrrlo štur ili se i ne javim.
boggy
16-05-2011, 10:26 AM
.........NIKAD nisam video post is koga se naslucuje da neko nesto vrlo dobro zna i namerno nece da kaze! ........
"Program change u kontaktu (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37904)"
I to je retkost, a na kraju je odgovoreno.
pozdrav
bogi
Bockie
16-05-2011, 10:43 AM
Dobro, ovo ipak lici vise na neku Krawadinovu zaye6ancju sa cika Off-etom, ali je ipak covek sve lepo objasnio...!
boggy
16-05-2011, 11:03 AM
Dobro, ovo ipak lici vise na neku Krawadinovu zaye6ancju sa cika Off-etom, ali je ipak covek sve lepo objasnio...!
Ali za neupucenog citaoca, i po OFF-ovom ponasanju, mogu da zakljucim da je "dramska" pauza od tri sata bila "sala" samo za inicijatora iste. Super smo se zabavili. :rolleyes:
Svejedno,... ovo je najbolji primer koji se moze naci na Rumskom a da se uklapa u profil koji si zadao. Pri tom je (veoma) redak. Ako neko nesto ne zeli da napise, onda obicno to ni ne radi, odnosno, ne javlja se, te nema izivljavanja opisane vrste.
Prozivati one koji znaju i cute, da to ne treba da rade i da treba da dele svoje znanje i sakom i kapom, zarad nekog nedefinisanog i maglovitog "opsteg dobra" :rolleyes: .... mislim da nece uroditi plodom, jer nema nikakve motivacije.
Solidna motivacija za odgovor moze biti ako se IZ PITANJA moze zakljuciti da onaj koji pita vec vredno radi sam, uspeva da nadje odgovore na "glupa i vec cesto postavljana pitanja" i ima vec neke dobre rezultate, neki ljudi ce pomoci u tom slucaju, jer ima nade da ta pomoc kod nekoga mozda nekad "procveta".
Opet, treba imati postovanja i prema onima koji nece napisati odgovor iako ga znaju, makar ga "pekli i sekli"... jer smo ipak civilizovana zajednica,... pobogu. To sto neko zna, je njegova investicija, vlasnistvo, bogatstvo. Taj nema nikakvu OBAVEZU da to deli sa ostalima, jedino moze dobrovoljno... a prisila i prozivka nije dobar nacin.
Pri tom, treba imati u vidu da postoji eksplozija "producenata" u celom svetu, i da je realno "izvrsioca" i izvrsioca puno, a posla malo, tako da ako se nekome NE "pomogne" da udje u ovu delatnost, i ako se NE ohrabruje, to mu mozda i pomogne u zivotu da potrazi drugi put koji ce mu barem biti finansijski isplativiji, a to NIJE steta ni za koga. Najveca steta je slupati 10, 15, 20, godina u promasenu investiciju, nevolja je sto se to ne vidi dok ne bude prekasno.
pozdrav
bogi
Bockie
16-05-2011, 11:10 AM
Pa dobro, ali i ako se nadje po koji ovakav primer, bezveze je izvlaciti iz toga pravilo...:rolleyes:
boggy
16-05-2011, 11:15 AM
Pa dobro, ali i ako se nadje po koji ovakav primer, bezveze je izvlaciti iz toga pravilo...:rolleyes:
Kakvo pravilo? Samo sam dao primer da ima takvog ponasanja, i da je retko... nikakvo pravilo nisam izvlacio. Hteo sam da kazem da ugljesa nema razloga da proziva sve koji nesto znaju na Rumskom, jer "nece" da pomazu onima koji ne znaju. Upravo je suprotno, jer... cak i kada nekoga obeshrabruju, nije iz lose namere....
pozdrav
bogi
Bockie
16-05-2011, 12:15 PM
Ma ne kazem za tebe cika Boggy...
LACKY
16-05-2011, 12:39 PM
Ali za neupucenog citaoca, i po OFF-ovom ponasanju, mogu da zakljucim da je "dramska" pauza od tri sata bila "sala" samo za inicijatora iste. Super smo se zabavili. :rolleyes:
Svejedno,... ovo je najbolji primer koji se moze naci na Rumskom a da se uklapa u profil koji si zadao. Pri tom je (veoma) redak. Ako neko nesto ne zeli da napise, onda obicno to ni ne radi, odnosno, ne javlja se, te nema izivljavanja opisane vrste.
Prozivati one koji znaju i cute, da to ne treba da rade i da treba da dele svoje znanje i sakom i kapom, zarad nekog nedefinisanog i maglovitog "opsteg dobra" :rolleyes: .... mislim da nece uroditi plodom, jer nema nikakve motivacije.
Solidna motivacija za odgovor moze biti ako se IZ PITANJA moze zakljuciti da onaj koji pita vec vredno radi sam, uspeva da nadje odgovore na "glupa i vec cesto postavljana pitanja" i ima vec neke dobre rezultate, neki ljudi ce pomoci u tom slucaju, jer ima nade da ta pomoc kod nekoga mozda nekad "procveta".
Opet, treba imati postovanja i prema onima koji nece napisati odgovor iako ga znaju, makar ga "pekli i sekli"... jer smo ipak civilizovana zajednica,... pobogu. To sto neko zna, je njegova investicija, vlasnistvo, bogatstvo. Taj nema nikakvu OBAVEZU da to deli sa ostalima, jedino moze dobrovoljno... a prisila i prozivka nije dobar nacin.
Pri tom, treba imati u vidu da postoji eksplozija "producenata" u celom svetu, i da je realno "izvrsioca" i izvrsioca puno, a posla malo, tako da ako se nekome NE "pomogne" da udje u ovu delatnost, i ako se NE ohrabruje, to mu mozda i pomogne u zivotu da potrazi drugi put koji ce mu barem biti finansijski isplativiji, a to NIJE steta ni za koga. Najveca steta je slupati 10, 15, 20, godina u promasenu investiciju, nevolja je sto se to ne vidi dok ne bude prekasno.
pozdrav
bogi
Da, otprilike, to bi bilo tako nekako.
Ali ima jos nesto. Sta je osnovni razlog cutanja nekih (i ljutnje na njihovo cutanje drugih), ajde, da ja formulisem (naprimer) takvo "jedno pitanje"(malo karikirano, cisto sustine radi)!
Ortakov band je napustio bubnjar, pa sam ja odlucio da ucim da sviram bubanj. Kako da naucim do srede da sviram bubanj, da ortaku ne propadne svirka?
Otprilike ovako izgleda poveci broj pitanja (ne samo ovde, na netu generalno).
Sustinski, bilo ko moze da nabavi kuvar svih mogucih kuhinja sveta, svi ti recepti su tacni.
Nema tu nikakve vojne tajne. I opet imamo ljude koji kuvaj fenomenalno, do onih koji kuvaju katastrofalno.
Oni koji kuvaju fenomenalno koriste iste recepte i veoma ih je mali broj.
Pa sad' sta je tu je!
ugljesa
16-05-2011, 02:24 PM
Znam ali zato sluzi i sekcija OSNOVE right ?:)
Slazem se da ima debilnih pitanja i da se nekad moze proguglati nesto ali NEKAD ljudi stvarno znaju da ubiju u pojam tog koji postavlja pitanje. Eto npr znam da skoro svi manje vise imaju u podsvesti negde da se od umetnosti ( ukljucujuci i muziku) ne moze ziveti bas lepo. Naravno ako ste u samom vrhu onda mozete i te kako ali ovako krpite kraj sa krajem. I sada iako mi svi to znamo dodje neki pocetnik pun entuzijazma i mi krenemo da ga bombardujemo "mali batali ti ovo na vreme dok jos mozes bla bla .." Covek bi se naravno smorio i zakljucio da ima dva resenja a) ili da upise neku muzicku skolu pa sve to sto moze da sazna ovde da nauci tamo
b) ili da juri ljude koji to znaju da mu pokazuju i da juri po stranim forumima informacije koje mu trebaju
Ja sam uvek u fazonu STO BI ISLI DUZIM PUTEM KAD MOZE KRACIM :wink:.
Naravno neko rece da neke stvari mora da nauci usput i TO STOJI ali mislim da nekad moramo da im damo konkretnije smernice ...
ugljesa
16-05-2011, 02:25 PM
Ortakov band je napustio bubnjar, pa sam ja odlucio da ucim da sviram bubanj. Kako da naucim do srede da sviram bubanj, da ortaku ne propadne svirka?
Otprilike ovako izgleda poveci broj pitanja (ne samo ovde, na netu generalno).
Ovo sa bubnjarem hahahahaa:rotfl::rotfl::rotfl:
Ubio si ga jbt sa ovim :D:D:D
boggy
16-05-2011, 02:49 PM
..........
Ja sam uvek u fazonu STO BI ISLI DUZIM PUTEM KAD MOZE KRACIM :wink:.
Po mom iskustvu je mnogo bitnije GDE idemo, svejedno je kojim putem.
......... ali mislim da nekad moramo da im damo konkretnije smernice ...
izostanak odgovora moze biti sasvim konkretna smernica, jer pospesivanje necije radoznalosti i primoravanje istog da sam nadje odgovore na pitanja, ga vodi ka vecoj samostalnosti i sigurnosti u sebe. Oslanjati se stalno na pomoc drugih je losa navika. Na kraju, moze ga primorati da preformulise pitanje i nauci da (bolje) komunicira sa drugim ljudima, pogotovo sa onima koji vise znaju od njega, ali sa ciljem da dobije trazene odgovore... a ne da ga odCOOLiraju.
Ovo pitanje, koje je ovde postavljeno, je jedno od hiljada i hiljada na koje treba ili znati tacne odgovore (nauceno) ili izmisliti tacne odgovore (talenat), u toku svakodnevnog posla, kada vrlo cesto nema vremena da se kontaktiraju pomocnici, a pogotovo ne nekakav forum.
Posebno imam averziju prema forumskim pitanjima koja imaju u opisu "hitno!"... jer nema nista hitno dok ne gori necija kuca ili je neciji zivot u opasnosti (ne daj Boze!)... po mom licnom misljenju.
pozdrav
bogi
Moritz
16-05-2011, 03:50 PM
Problem je sto su mnoga pitanja u stilu " Upecaj ribu umesto mene, ali najvecu", umesto " Pomozi mi da naucim kako se pecaju velike ribe" .
Vredi razmisliti o tome :wink:
Bockie
16-05-2011, 04:38 PM
Problem je sto su mnoga pitanja u stilu " Upecaj ribu umesto mene, ali najvecu", umesto " Pomozi mi da naucim kako se pecaju velike ribe" .
Vredi razmisliti o tome :wink:
:thumbsup:
Bas tako!
Ali, dobro, ako je vec tako, konstatovali smo stanje, hajde da se onda smisli resenje,evo predloga - da stavimo neko uputstvo na forum, neke bar smernice, kako i kada postavljati pitanja, da na taj nacin probamo da uticemo na ljude. Da vidimo kako se to resava drugde, da se mozda naprave liste sa FAQ stvari koje se moraju znati pre postavljanja bas jako banalnih pitanja... Mislim, predlazem samo, ne znam ni ja....
DaBear
16-05-2011, 04:42 PM
hehe..pa danas je bar sve lako!
Pre 20 godina NIJE BILO INTERNETA, ni FORUMA, ni SOFTWERA (pa cak ni besplatnog)..sedis sam - cackas, uvrces, malo te udari struja, malo izgoris visokotonce i posle nekog vremena znas sta smes a sta ne smas!!:D
Koliko me samo ljudi bombarduje pitanjima "koji KIK", "koji efekat", itd...!!!
Pa cak i da mogu da kazem odakle sam skinuo taj kik ili koji je seting na efektu, TO NECE SIGURNO NISTA POMOCI !!!!
A pitanja poput, kako da ucitam banku samplova u Kontakt (bilo je i toga)..:mad: PA ZATO POSTOJI MANUAL. Vise vremena se potrosi dok se ulogujes, postavis pitanje, pa proveravas svaki cas da li je ko odgovorio..BRZE je pogledati u manual.
A TEK SAD - SA INTERNETOM !!!! NIKADA LAKSE I BRZE !!!!
Hallo?? Sta je tu problem?
Ako se ima vremena da se ostavljaju glupi i besmisleni postovi na Fejsu, onda se ima i vremena da se nesto drugo iskopa na netu!!
Ali i to je znak vremena u kome zivimo...ide ruku uz ruku sa "Fejsom" Twitterom i tekstovanjem SMS-ova i ostalim zajebancijama...sve kratko, ultra sazeto, na brzinu.."DAJ SAD!" "ODMAH"...
Problem je sto su danasnji "wannabe" producenti mnogo nestrpljivi. A da ne govorim sto su totalno ne-nasusani muzike.
Ako pogledate / procitate, SVI veliki producenti danasnjice (od BT-ja do ovih sto rade Britney, Ke$hu, itd..) su ODLICNI MUZICARI koji su cak studirali jazz i kompoziciju, ovladali instrumentima itd..i SAD ZNAJU TACNO STA TREBA DA RADE!! (vladaju materijom - to se tako kaze)
SVE TO ZAHTEVA VREME !!
NEMOZE NISTA BRZO ! Mislm... moze, ali zvuci kao Qurc (odnosno kao 90%
naseprodukcije).
@ Bockie - pa na SVIM forumima LEPO PISE - Precesljate lepo sve, pre nego postavite neko pitanje ovde....!! Ali to niko ne postuje...
boggy
16-05-2011, 04:45 PM
.......hajde da se onda smisli resenje,evo predloga - da stavimo neko uputstvo na forum, neke bar smernice, kako i kada postavljati pitanja, da na taj nacin probamo da uticemo na ljude. Da vidimo kako se to resava drugde, da se mozda naprave liste sa FAQ stvari koje se moraju znati pre postavljanja bas jako banalnih pitanja... Mislim, predlazem samo, ne znam ni ja....
+1
pozdrav
bogi
alavuk
16-05-2011, 05:13 PM
nije li bilo nekog faq u planu i da je nekako to krenulo sa moricovim i kejkzovim postovima ????????? (izvinjavam se ako sam pogresio ljude)
ama ljudi manite se foruma sto kaze dabear cackanje i samo cackanje
Pozdrav iz Juznog komsiluka !!!! :)))))))))))))
awacs
16-05-2011, 05:35 PM
Ovo pitanje, koje je ovde postavljeno, je jedno od hiljada i hiljada na koje treba ili znati tacne odgovore (nauceno) ili izmisliti tacne odgovore (talenat), u toku svakodnevnog posla, kada vrlo cesto nema vremena da se kontaktiraju pomocnici, a pogotovo ne nekakav forum.
Moje mišljenje je da "tačni odgovori" naprosto ne postoje. To onako na osnovu nekakvog malog znanja koje mislim da posedujem, a i na osnovu iskustva.
@ugljesa:
Svaka pesma je priča za sebe, a pogotovo svaki izvođač. Sa velikom rezervom procenjujem ljude koji nude konkretne odgovore na uopštena pitanja. Ne postoje dobri i loši pluginovi, nema dobrog i lošeg reverba, kompresora, EQ-a. Svaki je dobar ako "legne". Pitanje je samo u šta treba da "legne".
I sad, ako neko uopšteno priča o "masivnoj matrici sa dosta basa i istaknutom gitarom (http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=304623&postcount=1)"... šta da mu odgovoriš kad nemaš pojma da li je matrica već prošla kroz brickwall limiter, nemaš pojma kakav je karakter tih gitara, ne znaš ništa osim da je matrica "masivna" (pravi puno struje), a ne znaš ni kako čovek repuje :confused: Što reče Boggy - kakva pitanja takvi i odgovori.
A jebiga, može čovek da okači 8 sekundi "masivne matrice" i 6,5 sekundi repovanja pa možda i dobije neki smislen savet. Ako (iz bilo kog razloga) ne želi da kači fajlove... onda mu baš i nije toliko stalo do odgovora.
Posebno imam averziju prema forumskim pitanjima koja imaju u opisu "hitno!"... jer nema nista hitno dok ne gori necija kuca ili je neciji zivot u opasnosti (ne daj Boze!)... po mom licnom misljenju.
To "hitno!" je najjača fora :rotfl: Ustvari, postoji još jača fora - kad se ljudi posle tog vapaja više nikad ne oglase u okviru teme, a ostatak populacije razvije silnu diskusiju. A najnajnajjača fora je kad thread starter kaže: "rešio problem, može close" i boli ga uvo da drugima objasni kako ga je rešio :rotfl::rotfl::rotfl:
Pozdrav,
Vasa
boggy
16-05-2011, 05:48 PM
.............
To "hitno!" je najjača fora :rotfl: Ustvari, postoji još jača fora - kad se ljudi posle tog vapaja više nikad ne oglase u okviru teme, a ostatak populacije razvije silnu diskusiju.
awacs, nemoj me shvatiti pogresno, ja znam sta znaci "hitno!" cak i ako ne gori kuca i niko nije u zivotnoj opasnosti.... ali u vasoj bransi... naucio sam preskupo da "hitno!" ne znaci nista za onoga ko nesto naziva "hitnim" odnosno u 100% slucajeva sam to shvatio neopisivo ozbiljnije od onoga ko je to inicirao.... a posle ne da nije bilo nikakve frke.... nego se posle nije vise ni secao da je to ikada trazio... ja to laicki povezujem sa talentom za muziku... valjda jedno s drugim ne ide... nemam drugo objasnjenje.
Te kad vidim "h" od "hitno!" smrkne mi se pred ocima... najozbiljnje.
A najnajnajjača fora je kad thread starter kaže: "rešio problem, može close" i boli ga uvo da drugima objasni kako ga je rešio :rotfl::rotfl::rotfl:
.........
Da, vecina onih koji ne znaju i koji pitaju se zapravo vrlo sebicno ponasa... "menE treba grasak... itd" :rolleyes:
Ali mi se desava da u zadnje vreme oni koji do nedavno nisu puno znali o nekoj oblasti, zapravo krenu da pomazu drugima na istu temu na koju su (nekada) postavljali pitanja... Analog, Eomsy, Solozabal, Rhino... itd... ali to je retkost, ali je dobro da se i to desava...
pozdrav
bogi
boggy
16-05-2011, 05:58 PM
Znam ali zato sluzi i sekcija OSNOVE right ?:)
....
Pa... koliko shvatam iz prilozene diskusije, iako nisam strucnjak, pitanje nije bilo ni malo "osnovacko"
pozdrav
bogi
ugljesa
16-05-2011, 06:01 PM
Bas tako!
Ali, dobro, ako je vec tako, konstatovali smo stanje, hajde da se onda smisli resenje,evo predloga - da stavimo neko uputstvo na forum, neke bar smernice, kako i kada postavljati pitanja, da na taj nacin probamo da uticemo na ljude. Da vidimo kako se to resava drugde, da se mozda naprave liste sa FAQ stvari koje se moraju znati pre postavljanja bas jako banalnih pitanja... Mislim, predlazem samo, ne znam ni ja....
Ja sam za ovo takodje !!:thumbsup:
awacs
16-05-2011, 06:16 PM
awacs, nemoj me shvatiti pogresno, ja znam sta znaci "hitno!" cak i ako ne gori kuca i niko nije u zivotnoj opasnosti.... ali u vasoj bransi... naucio sam preskupo da "hitno!" ne znaci nista za onoga ko nesto naziva "hitnim" odnosno u 100% slucajeva sam to shvatio neopisivo ozbiljnije od onoga ko je to inicirao....
Jedna davna anegdota iz Šumadije (gružanski kraj, odakle vučem korene po muškoj liniji):
Došla buduća snajka da je budući svekar upozna sa kućom i okućnicom:
Svekar: I snajka, kako ti se čini?
Snajka: Lepo je, ama je klozet malo podaleko od kuće.
Svekar: Znaš kako, i nije tako daleko kad pođeš na vreme.
Pozdrav,
Vasa
boggy
16-05-2011, 06:38 PM
Jedna davna anegdota iz Šumadije (gružanski kraj, odakle vučem korene po muškoj liniji):
Došla buduća snajka da je budući svekar upozna sa kućom i okućnicom:
Svekar: I snajka, kako ti se čini?
Snajka: Lepo je, ama je klozet malo podaleko od kuće.
Svekar: Znaš kako, i nije tako daleko kad pođeš na vreme.
Pozdrav,
Vasa
:)
To sto ti navodis je ozbiljna stvar... cak i za to imam razumevanja... kad je problem ozbiljan, a nema se vremena (ne ulazim u razloge, ZASTO se nema vremena). Na zalost nije ni to... vise mi izgleda kao da "ja bas i nemam (realno) problem, ali mi je jako 'hitno'... jer eto tako..." :rolleyes:
pozdrav
bogi
Tomislav
17-05-2011, 12:17 AM
Rumski je zlatni rudnik. Ja sam ga čitao dugo prije nego sam se registrirao. Nije ispravna riječ čitao - i?čitavao. Ne sla?em se da ljudi nisu spremni pomoći, dapače... Sla?em se da nisu obvezni, kao sto je Boggy ranije rekao. To je ipak nesto sto se godinama skuplja. Ono sto je bitno: glavnina osnovnih stvari se moze na Rumskom saznati i bez pitanja, citanjem i koristenjem search funkcije :)
Inace, skuzio sam da neki ticket sistemi za support imaju neku foru da kad postavis pitanje, prije nego ga posalju u support team, izbaci ti vec postojeca pitanja s odgovorima koja bi mogla sadrzavati odgovor na tvoje pitanje... Mozda se tako nesto moze implementirati u vBulletin? Nesto kao related topics, ali prije otvaranja teme? Cini mi se da sam to vidio na supportu od TC Electronicsa.
Bockie
17-05-2011, 01:02 AM
Bravo, evo sjajno!
...Nakon registracije, mogao bi neki redirect na FAQ...
Malo filtriranja ipak....:wink:
Arthur
17-05-2011, 01:09 AM
i ja samo da potvrdim, da redovno upoznajem ljude koji "samo čitaju" rumski, jer ne osećaju potrebu da pitanje postave. Search ili ne, do većine odgovora je veoma lako doći, naročito danas. Istina je da gomila odgovora može da povuče samo gomiletinu novih pitanja, i da je tako nastalu konfuziju ipak najlakše rešiti razgovorom sa nekim ko je već savladao materiju. I ovakvih pitanja ima dovoljno na forumu, i ja lično pokušavam da odgovorim na svako na koje znam odgovor i poznajem tematiku.
I najveća je istina, gore pomenuta teza, da je previše ljudi zainteresovano za ovu tematiku ne zbog iskrene ljubavi i strasti prema njoj, nego zbog nekog imidža koji im je ko zna ko i zašto uvrteo u glavi. Naša je sveta dužnost da takve sputavamo, a iskrene zaljubljenike u audio produkciju, pronalazimo i podržavamo :twisted:
Bockie
17-05-2011, 01:11 AM
da takve sputavamo, a iskrene zaljubljenike u audio produkciju, pronalazimo i podr?avamo :twisted:
Haxli
17-05-2011, 01:53 AM
Ne vidim da se bilo shta deshava na ovom forumu shto se ne deshava na drugim, a da je tematika slichna ili ista, al ajde? FAQ hmm to mi moglo da bude od pomoci, kako onima koji neshto hoce da pitaju tako i onima koji odgovaraju :)
wladymeer
17-05-2011, 08:51 AM
Inace, skuzio sam da neki ticket sistemi za support imaju neku foru da kad postavis pitanje, prije nego ga posalju u support team, izbaci ti vec postojeca pitanja s odgovorima koja bi mogla sadrzavati odgovor na tvoje pitanje... Mozda se tako nesto moze implementirati u vBulletin? Nesto kao related topics, ali prije otvaranja teme? Cini mi se da sam to vidio na supportu od TC Electronicsa.
Problem sa ovim je naš jezik i padeži. High EQ može biti i "šta da radim sa visokim" i "kako regulisati visoke" i "fale mi visoki" tako da mislim da jedino FAQ pomaže kao ozbiljno rešenje.
Bockie
17-05-2011, 09:55 AM
Da, neka moderatori biraju pitanja, i neka ih i clanovi prepoznaju i predloze za FAQ... Dakle vec postojeca pitanja. Mogu se i dodati ona koja fale ili za koje se misli da su od znacaja...
ugljesa
17-05-2011, 01:46 PM
Ja mislim da bi trebalo nesto tako uraditi ili da se naglasi velikim slovima pre svakog postavljanja da se procitaju Osnove ili Faq i da se postave jos neki saveti kako se pravi Threat.Znaci ako vec taj neko ne moze da valjano objasni sta hoce nek lepo isece to sto je cuo pa nek okaci ostalima kako bi ga lakse shvatili. Tim mislim da bi smanjili broj nepotrebnih pitanja i samim tim bi resili celu situaciju.
Em bi taj koji je postavio pitanje bio zadovoljan em bi se resila stvar oko "glupih pitanja" ....:)
Mogli
22-05-2011, 10:02 PM
Rumski je bio i ostao, pre svega drugarski forum i zato primedba nije na mestu. Divim se ovde mnogim profesionalcima, kako uopste imaju zivaca da daju odgovore na neka pitanja na granici debilnosti.
nikolaivanic
24-05-2011, 04:28 PM
Konstruktivan predlog.. uvodenje novog manira:da: ?
Kako bi bilo da na postove odgovaraju samo oni koji zele da konkretno pomognu u resavanju problema, tj pisu U VEZI PITANJA?
Broj svadja i nesporazuma bi bio drasticno manji..:banghead:
kao i seobe gomile diskusija koje su off topic?
Arthur
24-05-2011, 04:33 PM
u potpunosti se slažem & podržavam
ugljesa
25-05-2011, 12:23 AM
konstruktivan predlog.. Uvodenje novog manira:da: ?
Kako bi bilo da na postove odgovaraju samo oni koji zele da konkretno pomognu u resavanju problema, tj pisu u vezi pitanja?
Broj svadja i nesporazuma bi bio drasticno manji..:banghead:
Kao i seobe gomile diskusija koje su off topic?
+1
psionic
28-05-2011, 10:52 PM
Tesko, to ce biti izvodljivo u praksi koliko i samoupravljanje u bivsoj SFRJ (posledice jos trpimo :rotfl: )
alek019
29-05-2011, 09:02 PM
Čitam ovde ?ta napisaste, pa evo da napi?em ne?to.
Malo preterujete i jedni i drugi. Forum je mesto koje okuplja dru?tvance koje ima slična interesovanja (uff,izmislih toplu vodu). Nekako mislim da,nazovimo ih tako, kompetentni ljudi sa ovog foruma po pitanju mix,masterovanje, malo nekad zaborave da je ovo ipak neka vrsta komunikacije od koje ovaj forum uop?te (kao i bilo koji drugi) ?ivi.Ljudi su ?eljni komunkacije a ne da čitaju stare postove. To mogu a i da se ne registruju ovde. Nekada se ta komunikacija zaboravi iz ovih ili onih razloga. Malo ću da karikiram stvar. Zamislite grupu od desetak ljudi u kojoj njih 5 ne?to stalno izmedju sebe pričaju, pitaju,?ale se, hvale se, nekada su nerazumljivi ostalima jer svoju problematiku dobro poznaju pa izmedju sebe jedan drugom čitaju misli. Sedmi, osmi prisutan član dru?tvanceta, ne?to nekad zausti da ka?e, ali ovih 5 ga niti slu?aju, niti čuju a ako i čuju ne ?ele da razgovaraju sa tim sedmim ili osmim članom.Ako ga i udostoje, malo se brecnu na njega ?to nije pa?ljivo slu?ao, ?to nije izučio njihova izlaganja od ranije, a on do?ao da malo "razgovara" ali nije na nivou... ?ta mislite, koliko će se taj sedmi, osmi član tu zadr?ati?Neće mu biti lepo, osećaće se razočarano i on ode. Mo?da onih 5 iz priče, neće ni primetiti da im se grupa smanjila, mo?da će biti srećni ako je grupa manja.Mo?da im ne trebaju sagovornici, mo?da ?ele samo publiku, ko zna. Takvo razmi?ljanje je ok, za ?urku na koju su pozvani samo odabrani ali za javnu, ako se ?eli da bude javna, velika, masovna tada se neke stvari moraju promeniti. Opet da podsetim, govorimo o ?urci na kojoj svi pričaju, ne o predavanju, ili koncertu gde imate izvodjače i publiku. Tada bi oni koji dr?e takvu ?urku i čine njenu sr?, morali malo da obrate pa?nju na posmatrače, prido?lice, da im udele neku lepu reč, savet, da im podele malo svoje mudrosti i tada će ta ?urka biti i velika i trajati kako se to ka?e do zore. Tu će se novi ljudi lepo osećeti, po?eleće da se ?to du?e zadr?e, jer ih je neko saslu?ao, uva?io, udostojio...Pozvaće ti novi i neke druge svoje poznanike da dodju na lepo mesto za dru?enje jer tu mogu "sresti", "razgovarati","pitati" i stručne, kompetentne ljude ?eljne dru?enja i upoznavanja koji će ih makar i na kratko "saslu?ati" i "posavetovati".
Ako se ovako postave stvari mnoge teme i dileme ovde mogu lako biti prevazidjene. Niko ne voli dru?tvo pa bilo ono i dru?tvo genija, ako se u njemu ne oseće prijatno.
Ovde se ipak neko učlanjuje da bi imao kakvu takvu neku komunkaciju ako nje nema ni sa takodje novim članovima, tada tu treba da uskoče da ih nazovem tako neki od prvoboraca da pripomognu (i to d?abe).
Ako pak ćute ili počnu da "viču" tada je to...fajront republika.
boggy
30-05-2011, 02:10 AM
Čitam ovde ?ta napisaste, pa evo da napi?em ne?to.
Malo preterujete i jedni i drugi. Forum je mesto koje okuplja dru?tvance koje ima slična interesovanja (uff,izmislih toplu vodu). Nekako mislim da,nazovimo ih tako, kompetentni ljudi sa ovog foruma po pitanju mix,masterovanje, malo nekad zaborave da je ovo ipak neka vrsta komunikacije od koje ovaj forum uop?te (kao i bilo koji drugi) ?ivi.Ljudi su ?eljni komunkacije a ne da čitaju stare postove. To mogu a i da se ne registruju ovde. Nekada se ta komunikacija zaboravi iz ovih ili onih razloga. Malo ću da karikiram stvar. Zamislite grupu od desetak ljudi u kojoj njih 5 ne?to stalno izmedju sebe pričaju, pitaju,?ale se, hvale se, nekada su nerazumljivi ostalima jer svoju problematiku dobro poznaju pa izmedju sebe jedan drugom čitaju misli. Sedmi, osmi prisutan član dru?tvanceta, ne?to nekad zausti da ka?e, ali ovih 5 ga niti slu?aju, niti čuju a ako i čuju ne ?ele da razgovaraju sa tim sedmim ili osmim članom.Ako ga i udostoje, malo se brecnu na njega ?to nije pa?ljivo slu?ao, ?to nije izučio njihova izlaganja od ranije, a on do?ao da malo "razgovara" ali nije na nivou... ?ta mislite, koliko će se taj sedmi, osmi član tu zadr?ati?Neće mu biti lepo, osećaće se razočarano i on ode. Mo?da onih 5 iz priče, neće ni primetiti da im se grupa smanjila, mo?da će biti srećni ako je grupa manja.Mo?da im ne trebaju sagovornici, mo?da ?ele samo publiku, ko zna. Takvo razmi?ljanje je ok, za ?urku na koju su pozvani samo odabrani ali za javnu, ako se ?eli da bude javna, velika, masovna tada se neke stvari moraju promeniti. Opet da podsetim, govorimo o ?urci na kojoj svi pričaju, ne o predavanju, ili koncertu gde imate izvodjače i publiku. Tada bi oni koji dr?e takvu ?urku i čine njenu sr?, morali malo da obrate pa?nju na posmatrače, prido?lice, da im udele neku lepu reč, savet, da im podele malo svoje mudrosti i tada će ta ?urka biti i velika i trajati kako se to ka?e do zore. Tu će se novi ljudi lepo osećeti, po?eleće da se ?to du?e zadr?e, jer ih je neko saslu?ao, uva?io, udostojio...Pozvaće ti novi i neke druge svoje poznanike da dodju na lepo mesto za dru?enje jer tu mogu "sresti", "razgovarati","pitati" i stručne, kompetentne ljude ?eljne dru?enja i upoznavanja koji će ih makar i na kratko "saslu?ati" i "posavetovati".
Ako se ovako postave stvari mnoge teme i dileme ovde mogu lako biti prevazidjene. Niko ne voli dru?tvo pa bilo ono i dru?tvo genija, ako se u njemu ne oseće prijatno.
Ovde se ipak neko učlanjuje da bi imao kakvu takvu neku komunkaciju ako nje nema ni sa takodje novim članovima, tada tu treba da uskoče da ih nazovem tako neki od prvoboraca da pripomognu (i to d?abe).
Ako pak ćute ili počnu da "viču" tada je to...fajront republika.
Polazis od fantasticno idealizovane predpostavke da su svi (neuki) clanovi pristojni, obazrivi, posteni, kulturni, dobronamerni, uporni, temeljni, vredni i znatizeljni.
Ni u jednoj ljudskoj zajednici to nije obicaj, pa ni u ovoj virtuelnoj.
Takodje zaboravljas cinjenicu da je sva diskusija na Rumskom javna i da je ne citaju samo ucesnici u diskusiji, nego i neuclanjeni posetioci foruma, znaci Rumski je i nekakav javni servis, osim diskusionog foruma, gde je anonimnih posetioca (read only!) cak i vise nego aktivnih clanova.
Komunikacije ima sasvim onoliko koliko organizacija i karakter ovog foruma dozvoljava i svi zajedno zasluzujemo, ni manje ni vise.
Hocu reci,... Rumski je realnost... ne moze biti fantazija.
pozdrav
bogi
alek019
30-05-2011, 06:42 AM
Pa moderatoru boggy ja lepo napisah da karikiram stvar il si to prevideo?
Sa druge strane ne polazim od fantasticno idealizovane predpostavke da su svi (neuki) clanovi pristojni, obazrivi, pošteni, kulturni, dobronamerni, uporni, temeljni, vredni i znatizeljni. (eto nisam počeo ni da zaboravljam šta ti napisa, još me služi Copy/Paste, (ovo se ja malo šalim).
Ja napisah šta mislim o tome "kud plovi ovaj brod".Ne moraš se složiti samnom, kao što se ni ja ne moram složiti sa vama da je ovako kako je, najbolje i jedino realno moguće.
Realni i virtualni svetovi...
Ljudi obično beže u virtuelne svetove da im tamo bude bolje, a ako se taj virtuelni napravi istim kakav je i realni tada je to isto ... drugo pakovanje, one tri tačkice popunite sami ( ovo se ja malo šalim...opet).
Evo i malo propagande (virtuelne)
Pomozimo Japanu, uplatite kintu...a ove neuke ovde ...na čitanje starih postova dok im se oči ne iskose i koža požuti... (popuniti tačkice po izboru iz rečnika realnog, bez fantazija)
Uzdravlje
boggy
30-05-2011, 10:36 AM
.......
Pomozimo Japanu, uplatite kintu...a ove neuke ovde ...na čitanje starih postova dok im se oči ne iskose i koža požuti... (popuniti tačkice po izboru iz rečnika realnog, bez fantazija)
....
Sto se tice citanja, stalno citam, mnogo citam i oci me (Bogu hvala) dobro sluze jos uvek, a koza mi nije pozutela. To sto znam odgovore na neka pitanja je zato sto sam citao, radio i sam eksperimentisao, u svakom slucaju sam investirao i zivot i novac u neko svoje "znanje" a da nisam dobio simptome koje mi ti navodis. A ako smatras da neki trebaju stalno da investiraju (svakako nije "palo s neba"), a drugi nanovo da postavljaju ista i trivijalna pitanja i da time pokazu da su internet-nepismeni toliko da ni google i wikipediju ne znaju da upotrebe... onda je definitivno jasno "kud plovi ovaj brod".
Po meni pitanja trebaju da budu ozbiljnija iz godine u godinu... to se u mom selu zvalo napredak... a ako su pitanja ista, i odgovoreno je mnogo puta na njih.. onda definitivno "ovaj brod ne plovi nikud".
pozdrav
bogi
DaBear
30-05-2011, 10:47 AM
kako bi trebalo da se radi kad se pojavi nesto nepoznato i treba odgovor na to:
1. Google / Internet - provesti par sati kopajuci i citajuci sta tu ima
2. Re-formulisati pitanje pa opet na Google / Internet - procitati opet
3. Web sajt od proizvodjaca doticne sprave / softwera - njihov forum
4. Ako neznate engleski - Rumski - precesljati uz pomoc "serach" funkcije da neko vec nije pitao..
5. Nema nista o tome (vrlo tesko, al' ajde..) ONDA postaviti pitanje!
Ja non-stop citam i "istrazujem" neke druge stvari na internetu i MNOGO je brze nego da cekam da mi neko ponudi neki odgovor na nekom forumu...mnogo brze !!!
Drugo - NIKAD ne uzeti prvi odgovor za pravi odgovor. Treba uporediti sa iskustvima drugih - ZNACI OPET GOOGLE !!
Onaj ko se buni - samo pokazuje koliko je nestrpljiv i kratkovid ako ocekuje da ce SVE odgovore naci na JEDNOM mestu.
Plus - treba zapamtiti da velika vecina ljudi koje daje razne savete samo "MISLI DA ZNA" odgovore. 99% njih uglavnom nemaju doticni software / spravu i nikad nisu radili sa tim !!:mad:
boggy
30-05-2011, 10:52 AM
Tako valjda samo matoriji rade... :rolleyes: :p
....
4. Ako neznate engleski - Rumski - precesljati uz pomoc "serach" funkcije da neko vec nije pitao.......
Za one koji su slabi sa engleskim, ozbiljno im preporucujem da ga nauce, a u medjuvremenu, ako vam Rumski seARch funkcija ne radi dobro onda koristite google tako sto ubacite pojam koji vas zanima i u nastavku napisete tacno ovo:
site:rumski.com
tako dobijete rezultate samo sa foruma rumski, i to neki put bolje radi od ugradjene funkcije u softveru foruma (ali nema highlight)
pozdrav
bogi
p.s. evo primera:
1. RME Babyface (http://www.google.com/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Zasto+ljudi+na+Rumskom+ne+odgovaraju+site%3Arums ki.com#sclient=psy&hl=en&source=hp&q=RME+Babyface+site%3Arumski.com&aq=&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=61ccb093c9cca60b&biw=1621&bih=899)
2. Superchunk (http://www.google.com/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Zasto+ljudi+na+Rumskom+ne+odgovaraju+site%3Arums ki.com#sclient=psy&hl=en&source=hp&q=superchunk+site:rumski.com&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=61ccb093c9cca60b&biw=1621&bih=899)
3. ADAM A7 (http://www.google.com/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Zasto+ljudi+na+Rumskom+ne+odgovaraju+site%3Arums ki.com#sclient=psy&hl=en&source=hp&q=ADAM+A7+site%3Arumski.com&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&fp=1&biw=1621&bih=899&cad=b)
DaBear
30-05-2011, 01:18 PM
[haha..sad sam video..omaklo mi se / zamenio slova (inace cesta pojava..)
napisao SERACH (koje cak i nasem ima znacenje !!:D) umesto SEARCH !!
hahaha..do jaja..
Hvala Boggie !!
psionic
01-06-2011, 04:29 AM
Ja sam se par puta zajebao da pitam nesto na rumskom i dobio odgovor tipa imas vec napisano, ili kako takvu glupost uopste pitas... Jer ljudi ovde pate od toga da druge ucine sto glupljima i retardiranijima, pri tome rastuci u sopstvenim ocima. A pri tome ne vredjaju nikog direktno i stvarno vec virtuelno...
Na moje pitanje, setite se, da li znate gde mogu naci dobar kik, dobio sam mnogo negativnih reakcija i to posebno od gosn DaBeara, koji umesto da pobroji par banaka sa semplovima, ili prosto odustane, krene da mi prica kako ima kikova u svud naokolo... Dakle, mozda sam fetisista koji hoce da sve kikove nadje u jednoj banci, mozda hocu da imam sto vise kick vst generatora, banku autenticnih 909 kikova. sta je koga briga, ali zapoceta je debata o tome... Pa mi se to posle jos u par navrata kao kroz salu natrlja na nos... Strasno! Sta ta prica govori ?
Dalje, svako ko se prijavi na forum je po defaultu nepismen i neuk... Nekad neko zapocne i pomalo mozda glupu temu radi druzenja i chatovanja sa clanovima (ali sta ja o tome govorim, ja sam tezak asocijalan slucaj, right Arture - ocito spadam u neku spamersku grupu ovde)
Cesti pokusaji da se nesto novo unese u ovaj DEBELO UNAZADJENI nacin rada, sta god on imao za cilj da proizvede, nailazi na teska negodovanja, tipa ti ces sad da NAMA solis pamet i tako dalje... Da sam napisao da sam producirao Bjelo Dugme, Colica ili Brenu, to bi onda bilo itekako pametno, bio bih pozvan da gostujem, a realno, ta konkretna produkcija je toliko losa da boli. Pesme su postigle uspeh jer su bile trendi, dobre za ono vreme i prodirale su u siroke mase mladih slusaoca, ali nisu sigurno od losih pesama postale dobre, samo zahvaljujuci carobnjacima iz studija toga vremena! Oni su samo imali SRECU da im se da da rade dobre pesme. Sta da dodam na ovo ? SE Gemini ? Ne bih dao 20 din za mikrofon sa toliko suma, kakva crna toplina, ja se izgleda tesko podgrevam... Ali opet - to je odlican mic...Tako pise na GearSlutz forumima i mnogi poznati ga koriste... Uradili bi oni to isto i sa AKG c4000, samo ne bi morali da se bave i shumom koji dobiju iz lampi.
Tako da se uglavnom i ne trudim da nesto pitam i naucim, vec eto, kazem po nesto ponekad, sto je uglavnom 100% suprotno od zdravog razuma, tako da se postavlja pitanje, sta JA i bilo ko nov ovde ima da trazi ? Napravite ljudi sifru, izdelite medjusobno i napravite forum zatvorenog tipa, pa onda se druzite do mile volje. Ovo kako rekoste nije UN i necemo svakog ovde nesto "postovati i tretirati specijalno", ovo je forum audio profesionalaca koji se medjusobno druze. Odredite pass, podelite medjusobno i prestanite sa omalovazavanjem neznalica, koji bi da snimi pesmu sa radija, ali ne zna kako!
Za nove clanove:
OD DANAS NEMA VISE POSTOVANJA.
ZA 6-7 GOD koliko traje ovaj forum, sve je vec 100 puta prezvakano, napisano, samo uradite SEARCH...
Pozdrav momci i srecan vam rad...
Bockie
01-06-2011, 08:23 AM
Eh... ti se u'vati za taj kik... Mozda je samo trebalo da malo preformulises pitanje, znas, jbg, ko kad bi Sumaher upao u radnju i pitao da li ima neke dobre gume, pa mu ponude winteru, a samo je trebalo da skine kacket i naocare...:~)))
Iako i mene nekad poklope, ljudi koje pominjes imaju ponajvise"tenksova". Ipak to govori da zaista zele da pomognu i uspevaju u tome...
Cesto se desava da neko sa 13 postova oce da naguzi pola foruma, i ja mislim da to nije lepo. Dakle osnovno je kad dodjes nekome u goste, prvo budes miran, citas, zveras... Ili tako, ili lepo kazes "ja sam Pera Peric, imam najveci ovde, i mozete svi na poljubac i sta je...!" Mada ni to nije bas fino, ali moze i tako...
boggy
01-06-2011, 08:56 AM
.....Odredite pass, podelite medjusobno i prestanite sa omalovazavanjem neznalica, koji bi da snimi pesmu sa radija, ali ne zna kako!
....
Gde me nadje... :) na ovom forumu sam video vise sujetnih (istinskih) neznalica sa preterano visokim misljenjem o svom "znanju" nego iskusnijih clanova koji su omalovazavali ljude zbog njihovog neznanja, mada sam vidjao i ovo drugo... moram da priznam... ali u zadnje vreme jako retko.
pozdrav
bogi
psionic
02-06-2011, 05:14 AM
..
psionic
02-06-2011, 05:16 AM
.
Filip_
02-06-2011, 11:26 AM
Da sam napisao da sam producirao Bjelo Dugme, Colica ili Brenu, to bi onda bilo itekako pametno, bio bih pozvan da gostujem, a realno, ta konkretna produkcija je toliko losa da boli. Pesme su postigle uspeh jer su bile trendi, dobre za ono vreme i prodirale su u siroke mase mladih slusaoca, ali nisu sigurno od losih pesama postale dobre, samo zahvaljujuci carobnjacima iz studija toga vremena! Oni su samo imali SRECU da im se da da rade dobre pesme.
Slazem se.
Ostalo je malo zustrije napisano, ali imam i ja lose iskustvo (tako da razumem) kada sam upitao za neki VST za dnb ritmove koje neko koristi (mislim da je bilo prosle godine). Prvo pljuvanje i napadi, pa "nauci jedan, ali da znas", pa "citaj i gledaj tutorijale decko", pa prouci, kao da nisam nista pipnuo u zivotu ili ne daj boze procitao u vezi toga (valjda treba sakupiti vise odgovora na jedno pitanje sa raznih mesta pa onda uporediti, probati ovo, probati i ono?)...bilo je i konkretnih, normalnih odgovora od strane nekih clanova, ali...odnos je bio 50:50.
No da stanem...bolje...jos sam mlad :rolleyes: .
vasko
02-06-2011, 02:55 PM
Ja sam se par puta zajebao da pitam nesto na rumskom i dobio odgovor tipa imas vec napisano, ili kako takvu glupost uopste pitas... Jer ljudi ovde pate od toga da druge ucine sto glupljima i retardiranijima, pri tome rastuci u sopstvenim ocima. A pri tome ne vredjaju nikog direktno i stvarno vec virtuelno...
Na moje pitanje, setite se, da li znate gde mogu naci dobar kik, dobio sam mnogo negativnih reakcija i to posebno od gosn DaBeara, koji umesto da pobroji par banaka sa semplovima, ili prosto odustane, krene da mi prica kako ima kikova u svud naokolo... Dakle, mozda sam fetisista koji hoce da sve kikove nadje u jednoj banci, mozda hocu da imam sto vise kick vst generatora, banku autenticnih 909 kikova. sta je koga briga, ali zapoceta je debata o tome... Pa mi se to posle jos u par navrata kao kroz salu natrlja na nos... Strasno! Sta ta prica govori ?
Dalje, svako ko se prijavi na forum je po defaultu nepismen i neuk... Nekad neko zapocne i pomalo mozda glupu temu radi druzenja i chatovanja sa clanovima (ali sta ja o tome govorim, ja sam tezak asocijalan slucaj, right Arture - ocito spadam u neku spamersku grupu ovde)
Cesti pokusaji da se nesto novo unese u ovaj DEBELO UNAZADJENI nacin rada, sta god on imao za cilj da proizvede, nailazi na teska negodovanja, tipa ti ces sad da NAMA solis pamet i tako dalje... Da sam napisao da sam producirao Bjelo Dugme, Colica ili Brenu, to bi onda bilo itekako pametno, bio bih pozvan da gostujem, a realno, ta konkretna produkcija je toliko losa da boli. Pesme su postigle uspeh jer su bile trendi, dobre za ono vreme i prodirale su u siroke mase mladih slusaoca, ali nisu sigurno od losih pesama postale dobre, samo zahvaljujuci carobnjacima iz studija toga vremena! Oni su samo imali SRECU da im se da da rade dobre pesme. Sta da dodam na ovo ? SE Gemini ? Ne bih dao 20 din za mikrofon sa toliko suma, kakva crna toplina, ja se izgleda tesko podgrevam... Ali opet - to je odlican mic...Tako pise na GearSlutz forumima i mnogi poznati ga koriste... Uradili bi oni to isto i sa AKG c4000, samo ne bi morali da se bave i shumom koji dobiju iz lampi.
Tako da se uglavnom i ne trudim da nesto pitam i naucim, vec eto, kazem po nesto ponekad, sto je uglavnom 100% suprotno od zdravog razuma, tako da se postavlja pitanje, sta JA i bilo ko nov ovde ima da trazi ? Napravite ljudi sifru, izdelite medjusobno i napravite forum zatvorenog tipa, pa onda se druzite do mile volje. Ovo kako rekoste nije UN i necemo svakog ovde nesto "postovati i tretirati specijalno", ovo je forum audio profesionalaca koji se medjusobno druze. Odredite pass, podelite medjusobno i prestanite sa omalovazavanjem neznalica, koji bi da snimi pesmu sa radija, ali ne zna kako!
Za nove clanove:
OD DANAS NEMA VISE POSTOVANJA.
ZA 6-7 GOD koliko traje ovaj forum, sve je vec 100 puta prezvakano, napisano, samo uradite SEARCH...
Pozdrav momci i srecan vam rad...
ne nerviraj se zbog budala, opusteno... :)
cim je kejkz otiso sve je jasno
Mogli
02-06-2011, 07:11 PM
Ljudi ce dolaziti i odlaziti, iz raznih razloga, kao sto sam i ja otisao, pa sam se vratio kad sam resio neke druge vaznije stvari. A sto se tice psionica, jedan je od najprijatnijih kolega sa foruma i verovatno postoji opravdan razlog sto je ovako reagovao, medjutim, Vasko, tvoj termin - budale, je dno dna...
DaBear
02-06-2011, 07:55 PM
@ Psionic - ne znam sto si se toliko razestio / razljutio ??
Nisam primetio nista sto je bas u ovom thread-u bilo upuceno tebi...
To sto nisi dobio egzaktan odgovor za "pitanje kika"...nije dovoljno za ovakav post..?:confused:
Koliko su mene kojekakvi mrmoti prozivali / pljuvali / omalovazavali..itd..i sta sad je trebam da radim zbog toga? Da se nerviram mozda? Da se uzbudjujem?
Ocu - al' za malo!! Nemam nista od toga..
Sto vec rece Mogli...ljudi dolaze - ljudi odlaze....nekad je interesantno na forumu (dobar gost - BTW vec dugo nema gostiju...??) , ili kad je neka dobra prepirka ...pa onda naidje period sa pitanjima "koji sound card za €50 ili imam sobu 2x1,5m hocu da napravim studio i to za €100, ako moze..." - e onda je bas dosadno,,,
A vidis da te i Gearslutz nervira....ja NIKADA neslusam preporuke drugih ljudi. Sto je njima mega - meni mozda nije...sto je meni super - njima nije!!
Tamo tek ima budala..koji postavljaju nenormalno glupa pitanja..tipa: "sta bi ste kupili za $1,000.000 ??" kreteni koji se dosadjuju i svrsavaju na spominjanje studijskih sprava...???:shock:
Ne kazu dzabe "u se i u svoje kljuse"....MNOGO ljudi bre ocekujete od raznoraznih foruma...nema garancije da ce IKO da nadje vremena i volje da nekome objasni nesto......ALI ima ovde ljudi koji imaju neverovatno strpljenje u objasnjavanj...Boggy na pr...pa Arthur...nesebicno se zaloze..UVEK !
Ja na primer, nemogu da smilsim da dajem odgovor nekome ko isti taj odgovor moze da nadje na netu za manje od 5 minuta!!!
alek019
02-06-2011, 10:51 PM
Mlada gospodo, bez obzira koliko je ovaj thread i pun iskrenosti i stavova i ovakvih i onakvih, nemojte se ljutiti, ali treba ga brisnuti odavde. Antipropaganda. Verovatno stoji da bi mnogi od vas u nekoj real face to face komunikaciji bili i drugačiji i smireniji i staloženiji i promišljeniji. Ovaj "papir" neću reći da trpi sve (bar moderatori bi to trebali da obezbede), ali trpi dosta. U pravu ste i jedni i drugi i to je možda najveća istina ovde, nekad trpe jedni a nekad drugi, poradite da se to nazovimo ga "trpljenje" nekako smanji (da nestane neće) i gurajte dalje.
Iskreno mislim da je ovo dobar forum. Ja sam se nekoliko puta ovde "raspravljao" sa nekolicinom prisutnih (doduše oko "ozbiljnih" stvari koje meni nekako nekad baš zasmetaju pa reagujem, i oko kojih se ne razumemo baš najbolje) i koje je umelo da bude baš bezobrazno i neprimereno, ali preživi se i to.Da budem korektan bilo je i po mene ovde zaista i veoma lepih stvari. Treba naučiti da proberete ovde ono što vam vredi i koristi i da predjete preko podekad veoma neprijatnih stvari.Ovako se sve ovo svelo na neku podelu, koja preti da predje u veoma ružnu, skoro preslikaste nekadašnju vojsku gušteri i stare koske.Neki od vas to znaju a neki i ne, ali i taj gušterski staž traje jedno odredjeno vreme.Sama podela nije strašna ali tretman je ko se seti, katastrofa.
Sve u svemu tolerancija malo ovde ponekad zataji, neka je i iz opravdanih razloga zatajila, ali to ipak nije mnogo lepa pojava.
Ima ovde i krasnih ćlanova ima brate i neopevanih.
Lepo bogi napisa, on se nagledao svega i svačega, dakle to postoji i nagledaće se mnogi koji se ovde zadrže, nužno zlo i nekako ide uz sve ovo jedino što objektivno negativne stvari treba svesti na minimum.
Slažem se ja da je stručnjacima dosadno da ponavljaju odgovore na neka pitanja. Ovo baš ne volite kad radim ali setite se recimo doktora, pa taj ceo život ponavlja odgovore na ista pitanja, milion ljudi dodje sa istim onim, boli me glava, malo mi muka, šta mi je. Aspirin, kafetin, pilula ova ona.Ako bi doktor ćutao, ili rekao nekom, idi bre i pročitaj, ima na internetu, verovatno bi ga svi uvažavali i vikali, super doktor.
psionic
02-06-2011, 11:41 PM
Mene je sada sramota... :ups:
Nekad coveku stvari krenu nizbrdo i pocne da mrzi sve i svakog. Sve sto vidi, cini mu se da je upereno protiv njega... Pogresno protumacim par postova i puknem.. Pokusao sam da se nekako izvadim, pa je ostao post sa dve tacke... Mislio sam da je najbolje da se sklonim na neko vreme... Problem je sto u tekstualnoj poruci, covek tesko izrazi emocije, pa neka shala brzo ispadne kao najgori napad :banghead:
Zao mi je zbog ovoga, najvise zbog toga sto ovde ima zaista ok ljudi, koji svakako nisu zasluzili moj izliv besa...
BTW, mislio sam da cu momentalno otici na "odmor", od strane moderatora, ali... jos nije kasno da se to desi - right ? :D
Verovatno stoji da bi mnogi od vas u nekoj real face to face komunikaciji bili i drugačiji i smireniji i staloženiji i promišljeniji.
Ovo sam slicno i ja rekao u onom mom prvom postu...
nikolaivanic
03-06-2011, 07:26 AM
@psionic
Mene je sada sramota... :ups:
Zao mi je zbog ovoga, najvise zbog toga sto ovde ima
zaista ok ljudi, koji svakako nisu zasluzili moj izliv besa...
__________________________________________________ _
PSIONIC, nisi ti upotrebio teske reci, nema potrebe za
izvinjenjima, samo si bio realan...
Nazalost, zahvaljujuci jednom broju clanova
foruma, diskusije povremeno odlaze u pravcu
takmicenja.. "ko ima veci"... :confused:
To je steta jer isti imaju i tehnicko i kreativno
znanje koje je za svaki respekt.
Steta je uvecana time sto se neiskusniji clanovi
koji su postavili pitanja ili citaju postove uplase
tolikog testosterona pa neke verovatno necemo
skoro videti. Takodje, manir moze biti veoma
neugodan i iskusnijim citaocima foruma. Da ne
spominjemo dame...:ups:
Drugo, cini mi se da u tom trendu prednjace
clanovi sa teritorije "istocnog" balkana. Clanovima
sa drugih teritorija, verujem da ta tvrdoca u
komunikaciji ne odgovara bas previse.
Prijatelji, mala katarza ne bi bila na odmet? :rolleyes:
boggy
03-06-2011, 11:02 AM
.........Ovo baš ne volite kad radim ali setite se recimo doktora, pa taj ceo život ponavlja odgovore na ista pitanja, milion ljudi dodje sa istim onim, boli me glava, malo mi muka, šta mi je. Aspirin, kafetin, pilula ova ona.Ako bi doktor ćutao, ili rekao nekom, idi bre i pročitaj, ima na internetu, verovatno bi ga svi uvažavali i vikali, super doktor.
To sto pricas je rad za platu, ne dobrovoljno piskaranje po forumima... napisace dobrovoljno jednom, dva... tri puta.. i ako traze jos, vec ce da se oseca kao magarac... i bice sasvim u pravu.
Postavite se u takvu situaciju barem malo... sve ce vam biti jasnije... samo napisite tri puta isti odgovor u roku od pola godine, i kad budete videli da morate i cetvrti... zapitajte se da li je to posteno sto se trazi od vas. Pri tom je i dalje lakse citati/uciti, nego vec znati odgovor i pisati ga mnogo puta.
Takodje, imajte u vidu da ima clanova koji redovno citaju odgovore, i ako vide da niceg novog nema... zasto bi dolazili vise na ovaj forum... sta da citaju? Nesto prezvakano stotinu puta? Hvala,... ali ne, hvala! To mi je dosadno.
pozdrav
bogi
Mogli
03-06-2011, 11:05 AM
To Nikola, da i ja jednom nesto vidim bez naocara!:rotfl:
Arthur
03-06-2011, 10:13 PM
Ljudi, ovde se u poslednjem periodu svi bave svime osim osnovnom namenom ovog foruma, razmenom znanja, mišljenja i iskustava u oblasti audioprodukcije. Jedna cifra ljudi proziva, druga traži pravdu i diže bune, gomila ljudi kulira, a poneki se još uvek pokušavaju razložno razabrati u svemu tome i objasniti neobjašnjivo ljudima koji zapravo ne žele da im bude objašnjeno, već su svoje rekli i očekuju da svet zbog toga stane. Ja lično nemam želju da ispravljam krive drine, i udaram klinom o ploču, ali mislim da imam ideju kako će stvari moći da se postave na svoje mesto. Trenutno sam van zemlje na odmoru, daleko od interneta, ali čim se vratim, predložiću administraciji nov kodeks ponašanja i generalnog funckionisanja foruma, koji će ipak oštrije sanckionisati svaki offtopik, aproksimacije i generalizacije u komunikaciji na forumu, jer su to mahom uzročnici vaskolike sile polemika i potpuno suvišnih, jalovih i šupljih debata koje pune stranice ovog foruma, dok se poneka korisna i veoma sadržajna tema jedva i vidi. Suština je da će teško ljudi koji su ovde svaki dan sagledati ceo značaj foruma, jer ne uzimaju u obzir armiju čitalaca foruma koji nisu čak ni useri, već samo sede i čitaju, o čemu mi to baljezgamo. Oni su već potvrdili smisao postojanja foruma, jer brda ljudi ovde IPAK svašta nešto nauče i vide, i dobiju smer razmišljanja, koliko god gomila ozlojeđenih sujetnih i pre svega dokonih ljudi, osporavala. Do skorog viđenja,
Josif Visirjonovič Arthur ;)
nikolaivanic
07-06-2011, 10:27 PM
Tako treba tovaris...:)
Cudi me da niko ozbiljno nije shvatio problematiku ranije, nasao sam ovo od pre par godina
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=24110
To ne znaci da ovde fali inkvizicija, il gulazi:rotfl:
Samo malo vise srdacnog raspolozenja, ko nije u fazonu, neka se suzdrzi:rolleyes:
Arthur
07-06-2011, 10:54 PM
ili će biti suzdržan.
awacs
08-06-2011, 02:04 AM
predlo?iću administraciji nov kodeks pona?anja i generalnog funckionisanja foruma, koji će ipak o?trije sanckionisati svaki offtopik, aproksimacije i generalizacije u komunikaciji na forumu, jer su to mahom uzročnici vaskolike sile polemika i potpuno suvi?nih, jalovih i ?upljih debata koje pune stranice ovog foruma, dok se poneka korisna i veoma sadr?ajna tema jedva i vidi.
Jebe? forum bez off-topica, aproksimacije i generalizacije. Ovo je je**ni forum, a ne osnovno (i obavezno) obrazovanje. ?to se tiče "sankcioisanja", pa... ono je već posredno ili neposredno udaljilo razne zanimljive članove. A ruku na srce, ovaj posao nije ba? toliko razgranat da bi mogao da obezbedi nove i podjednako zanimljive likove. ?to se vala i da videti iz skora?nje prepiske. Pa eto tako...
Pozdrav,
Vasa
nikolaivanic
08-06-2011, 07:42 AM
... pa ono jes, sta bi sa googlom, on je davao interesantne komente? (bar meni :wink:)
DaBear
08-06-2011, 10:04 AM
... pa ono jes, sta bi sa googlom, on je davao interesantne komente? (bar meni :wink:)
e da....gde nam je Google nestao?? :(
Bockie
08-06-2011, 10:32 AM
Jel on ne bese trajno banovan?
Edit:
Yep... Evo, na ovoj strani...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11470&page=6
Sto kaze Arthur, "zbog googlovanja"... :D
alek019
08-06-2011, 12:52 PM
Nije baš OK da se prozivaju ljudi koji su odavde silom udaljeni,nije sportski a i loše zvuči po moderatore.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.