View Full Version : Prijedlog - podforum za filmsku audio produkciju.
Tomislav
14-05-2011, 03:44 PM
Pozdrav!
Dugo me nije bilo, ali evo sad i?čitavam sve moguće da vidim ?to sam propustio :)
Mislite li da bi mo?da nekakav podforum produkcije tona za film imao smisla? Ne?to ?to bi mo?da obuhvaćalo snimanje i miksanje tona za film i video. Znam da nema puno ljudi koji se time bave, ali mo?da bi ba? zato imalo smisla da se ta manjina koja to radi ovdje okupi.
boggy
14-05-2011, 05:55 PM
Dobrodosao nazad Tomislave :)
.......
Mislite li da bi možda nekakav podforum produkcije tona za film imao smisla? Nešto što bi možda obuhvaćalo snimanje i miksanje tona za film i video. Znam da nema puno ljudi koji se time bave, ali možda bi baš zato imalo smisla da se ta manjina koja to radi ovdje okupi.
Ja se slazem.... mislim da ce ih biti jos.
pozdrav
bogi
p.s. prosirio sam naslov teme da bude jasnije o cemu je rec u tvom threadu.
Tomislav
14-05-2011, 07:59 PM
Hvala na dobrodošlici i preimenovanju teme. Ovako ima više smisla :)
Slučajno sam ovih dana gledao nekakve male AVID-ove "dokumentarce" (a zapravo promo filmove za ICON) o ovoj tematici i shvatio da bi možda baš ovdje bilo mjesta za takve razgovore. Siguran sam da ćemo se svi složiti da je ovo područje značajno drugačije od glazbene produkcije, ali opet često uključuje neku sličnu ili istu opremu, tehničke postupke itd.
Otvorilo bi se mjesta za razgovore o sound designu, miksanju, možda i općenito o montaži zvuka za film, dramaturgiji...
Evo jednog linka vezano upravo za sound design i zvuk na filmu. Ima dosta korisnih intervjua s velikim imenima poput Waltera Murcha (Apocalypse now, the conversation, the godfather), savjeta...
http://designingsound.org/
Eomsy
14-05-2011, 08:31 PM
Pridru?ujem se ovome prijedlogu :grin: ...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.