View Full Version : Soundtrack (misljenja o snimljenome i smiksanome)
Radim na glazbi za jedan film pa eto, dosta je sve eksperimentalno pa bi mi bilo drago da cujem sto mislite, prvenstveno o recordingu i mix poslu.
Za sada tu su dvije teme, kratki klipovi.
Tenks!
P.S.
Prva tema je u mp3 formatu, 192 kbps-a, a druga u wav-u.
http://soundcloud.com/user6624051/in-yaws-1
http://soundcloud.com/user6624051/in-yaws-2
Marcus
11-05-2011, 11:19 AM
Evo ja ću ako će ti nešto značit :) ,nisam baš naslušan ovog žanra al ono što čujem je Jeff Wayne-stilovska muzika i sviđa mi se,miks dobar u prvoj temi bubanj je tanji zvukom to bi ja promjenio dok u drugoj odlično udara pogotovu pedala.Eto toliko ,pozz
DaBear
11-05-2011, 11:20 AM
meni sve zvuci OK.
Najbitnije je, naravno, da atmosfera radi sa slikom i sa celom pricom i atmosferom filma. To si valja potrefio...?
Evo ja ću ako će ti ne?to značit :) ,nisam ba? naslu?an ovog ?anra al ono ?to čujem je Jeff Wayne-stilovska muzika i sviđa mi se,miks dobar u prvoj temi bubanj je tanji zvukom to bi ja promjenio dok u drugoj odlično udara pogotovu pedala.Eto toliko ,pozz
super!:)
ma meni previse lupa kick na drugoj...
zabio sam paralelnu kompresiju i to nakon gustog reverba, ba? ono zdrobio ,pa je bubanj porasao...
meni sve zvuci OK.
Najbitnije je, naravno, da atmosfera radi sa slikom i sa celom pricom i atmosferom filma. To si valja potrefio...?
kul.
koncept je da znam samo priču i atmosferu filma...:)
za sada filma?ima jako odgovara sto sam napravio...
nego, mozete mi reci bas vezano uz recording i mixing?
koje segmente bih mozda mogao unaprijediti, poraditi na njima...?
smatram da su mi pregrezi visoki te da bih trebao nadograditi signal chain.
drugo, fali mi kvalitetnog trbuha u snimci.
nemam izbor saturiranja, grijanja pojedinih elemenata (kao niti cijele snimke)
Reinhardt
11-05-2011, 12:42 PM
poslu?ao..
gitare su dobre, čak i jako solidno urađene, mene tehnički jedino bubanj bode u u?i.
pitanje: dali si tra?io/?elio sound pravog bubnja ili je electro-hi-tech-drum-machine bio ideja?
poslu?ao..
gitare su dobre, čak i jako solidno urađene, mene tehnički jedino bubanj bode u u?i.
pitanje: dali si tra?io/?elio sound pravog bubnja ili je electro-hi-tech-drum-machine bio ideja?
drum sam htio da bude pola pola. sa room-om sam htio stvoriti osjecaj ?ivog bubnja, a sa okolinom (tipa ubaceni elektro fu? full nisko u mix) sam htio dobiti na nekoj ustaljenosti, a opet pomre?avanjem svega toga da se dobije posebnost.
Reinhardt
11-05-2011, 01:32 PM
drum sam htio da bude pola pola. sa room-om sam htio stvoriti osjecaj ?ivog bubnja, a sa okolinom (tipa ubaceni elektro fu? full nisko u mix) sam htio dobiti na nekoj ustaljenosti, a opet pomre?avanjem svega toga da se dobije posebnost.
kao i nebrojeno puta do sada, IMHO, problemi ovog tipa su vi?e "kreativne" prirode(čitaj: aran?mani) a ne toliko tehničke,
jer u ovom slučaju mi se čini "zdravije" odabrati definiraniju boju bubnja;
1.ako je electro beat-onda je electro beat dojaja
2.ako je live/acoustic-onda je live dojaja
3.ako je mix ta dva sistema, onda se potruditi da je njihova distinkcija uočljivija (dobar primjer- linkin park)
naravno, puno puta se ganja live sound bubnja a te?ko ga je dobiti kvalitetno sa VSTi..
kao i nebrojeno puta do sada, IMHO, problemi ovog tipa su vi?e "kreativne" prirode(čitaj: aran?mani) a ne toliko tehničke,
jer u ovom slučaju mi se čini "zdravije" odabrati definiraniju boju bubnja;
1.ako je electro beat-onda je electro beat dojaja
2.ako je live/acoustic-onda je live dojaja
3.ako je mix ta dva sistema, onda se potruditi da je njihova distinkcija uočljivija (dobar primjer- linkin park)
naravno, puno puta se ganja live sound bubnja a te?ko ga je dobiti kvalitetno sa VSTi..
a, gle, sve je stvar ukusa. nema pravila. meni bas odgovara imati samo odredjenu dozu elektro segmenata utopljenu u kaos prirode.
tenks na savijetu!
by the way,
ovaj bubanj je sniman sa dvije 58-ice par metara odvojene i ispred bubnja u ravnini bubnjarove glave.
MUzzY
11-05-2011, 05:01 PM
? Wow! Mislim definitivno zvuci najvise kao room micovi ali dobro je leglo u celoj prici. Svidja mi se atmosfera ali mi fali neka konkretnija muzicka tema.
? Wow! Mislim definitivno zvuci najvise kao room micovi ali dobro je leglo u celoj prici. Svidja mi se atmosfera ali mi fali neka konkretnija muzicka tema.
da, da.:)
ma svasta sam jos izvodio sa tim stereo kanalom, kompresije, eq-i, reverbi, saturatori... a to sto kazes, glavna je atmosfera. muzicka tema ne smije biti preuočljiva, zato i nije konkretna.:) film je u prvom planu.
Reinhardt
12-05-2011, 09:58 AM
tenks na savijetu!
no frx, i drugi put :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.