View Full Version : Sennheiser MD 431 II?
Koliko realno sad vredi ovaj mikrofon, treba mi za live pevanje i koliko je bolji u odnosu na evolution 9 i sm 58? Nasao sam ga za nekih 250e u ekstra stanju...
Sennheiser MD 431 II
Zar je moguce da niko nije cuo za ovaj mic?
retki su.... ja sam nedavno uzeo MD425, koji je slicna, samo starija varijanta.... na bolji nisam pevao, stvrno je vrh... (u poredjenju sa raznim betama, d7/d5, 58icama i ostalim standardnim micovima), jako cist i precizan,meni se bar dopada
Ne mogu ni pravi review na netu da nadjem...sve nesto kratko.
Reinhardt
12-04-2011, 11:19 AM
Zanimljivo je sa tim senn 431..
uzeo sam si pred 2-3 godine 2 komada iz oglasnika za 250?,stvarno odličan majk..ne ku?im, al čini mi se da je kod nas u Hr dosta svadberskih bendova (tezgaro?a) opskrbljeno sa njima pa se znaju nać u oglasniku.
koliko je meni jasno, koliko sam googlao, to bi trebala biti naprednija (live)verzija 421, ?to mi i zvukovno ima smisla jer sam u studiju testirao oba (421 i 431) koliko god je u?asno te?ko kvalitetno A/B komparirati 2 majka, ali nisam primjetio neke drastične razlike. (ako ih je uopće bilo)
daklem, odličan na tomovima i git.zvučnicima,
u live je super na ?. vokalima, vrlo robustan majk, kvalitetne izrade,
eloksirani aluminij+ tvrda plasika, odlično le?i u ruci,kvalitetan on/off prekidač, dodatna plastična za?tita na XLR ulazu za čvrsto dr?anje kabela..
eto,cool majk, al kao i svaki drugi- on ne proizvodi sound, on ga samo transformira u el.napon, pa ga kao takvog ?alje dalje..stoga, ne očekuj WOW efekt ako je ostalo upitno :)
ma 5 cent
yes, sve sto je Reinhardt rekao, dijelim misljenje.
ja imam staru verziju 431, sa obicnom kapicom, srebrenom.
zenski vokali super ispadaju, lijepo im se istakne onaj gornji njezni dio
frekvi glasa i to bas prirodno lijepo ispadne. distorzirane gitare su mi stalno ispadale preo?tro u lo?em smislu u gornjem dijelu, a cak sam ga jednom stavio kao room mic i ispalo je mega, ba? uhvati lijepo midrange.
probao i ja pjevat na njega ali mi fali bottom-a pa sam ipak ostao kod 58-ice
za live. uglavnom prečisto mi ispada moj vokal u sklopu glazbe koju sviram.
sad, koliko para vrijedi, jako diskutabilno.
ako ti se svidi kako zvuci, ako bi ti koristio 250 eura mislim da je u redu.
usput, na staru verziju su pjevali svi ?ivi: Prince, Cindy Lauper, Whitney Houston...cak sam vidio i Alena Vitasovića:D
a zna li neko nesto o MD425, koji ja imam od nedavno?
Sad sam video da ga i Dave Grohl iz Foo Fighters-a trenutno koristi...
Razmislicu cu pa cu da vidim da li da ga uopste kupujem.
jep. zaboravio na njega... i u zadnjem spotu "Rope" ga se moze vidjeti, a i na zivoj svirci inace.
Reinhardt
13-04-2011, 09:19 AM
pripazi..
postoji neumann serija live majkova identičnog izgleda
Da, ali sennheiser je vec napravio i reklamu za ovaj mic sa Dave Grohl-om, video sam vec i na nekim sajtovima...
Kupio sam mikrofon konacno pa cu da ga isprobam na svirci u petak. Javljam utiske.
Mikrofon je perverzija, nekako imam utisak da ima vecu sirinu i siri spektar od senn evo 8 i 9 koji sam koristio ranije, Shure 58 mi i ranije nije nesto odgovarao tako razliku izmedju ova dva necu ni da komentarisem. Za 12000din koliko sam ga platio veoma sam zadovoljan, videcemo na sledecim svirkama kako ce se ponasati, sad imam onaj WOW efekat :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.