PDA

View Full Version : Koji je koji????

Bockie
12-03-2011, 09:18 PM
Citam postove o simulatorima trake. Odredjeni plug-ovi nesto "rade", ali to sto rade, iako i sam nekad koristim to, nemaju veze sa mozgom, a kamo'li sa trakom...

Imam utisak da pod "industrijskim" naletom marketinga, ljudi gube iz vida sta je sta je 'traka", i efekat iste...

U svakom slucaju, malo sorke na forumu nije na izmet...:D

Dakle ,posto ne postoji,duzan sam da kazem, precizno utvrdjen disparitet izmedju jacine signala analognog i digitalnog (francuzi,ameri i englezi prednjace po tom pitanju i svi imaju razlicite standarde) napravio sam dva fajla, i ne treba mi misljenje o glasnijem ili boljem,(cak cu postovati ovlascenja moderatora u slucaju fanatizma) vec , prosto prepoznavanje koji je sa trake , a koji je izvorni signal...???

Okacicu dva fajla u zip-u sa razjebanim imenima...

Oba fajla su usnimljena i dovedena na (koliko je u mojoj moci) priblizno slicnu snagu i namerno propusteni kroz isti alat za postprodukciju od +5 db, da bi se izbeglo opticko prepoznavanje u audio editorima.... Dakle , opet napominjem, koliko je moguce, neka sud o glasnoci ne bude po sredi, jer nije moguce postici "idealnu" glasnocu oba fajla...!!!

22-3 mb... 44/16..full wav... Oba u ovom zip (http://dl.dropbox.com/u/2806767/tape%20test%20123/tape%20test%20123.7z)-u...

Dakle, koji je TAPE, a koji DIGITAL MASTER...????

P.S.
Nije mi namera, PONAVLJAM, da predstavim bilo koji fajl kao BOLJI , vec da razbijem mit o "velikim razlikama" izmedju dva sveta audija - trake i hard disk drajva...! Razlike su suptilne i vaznije po svim drugim pitanjima osim glasnoce...

Koriscen je namerno manje poznat "gotov" materijal, spanska pop pevacica Chenoa i deo pesme "Tengo para ti"... ...inace prelepo stvorenje...:D

Znak
12-03-2011, 10:22 PM
"135" je sa trake, to je jasno kao dan.

marcos
13-03-2011, 11:35 AM
ja cujem (pogotovo na prvim akcentima) da je 135 nekako vi?e "?u?tav" i da su visoki "sljepljeni". Uz to mi se ćini da je stereo slika malo kompromitirana u odnosu na 445 i da je malo manje trodimenzionalan. Pa bi reko i ja da je 135 sa trake i da je bio poslan malo u crveno.:ups::ups::ups:

Jan
13-03-2011, 12:41 PM
Bockie je jedan moj miks prevukao preko trake.
Razlika je bila u korist trake chujna i na kompjuterskim zvucnicima, i razliku chuju i ljudi koji se ne bave produkcijom kad im pustim. Samo to cu da kazem :D Traka je keva

awacs
13-03-2011, 03:33 PM
22-3 mb... 44/16..full wav... Oba u ovom zip (http://dl.dropbox.com/u/2806767/tape%20test%20123/tape%20test%20123.7z)-u...

Dakle, koji je TAPE, a koji DIGITAL MASTER...????

Dakle, to ?to si napisao je "malo" netačno (jedan je 44/16, drugi je 44/24). Kanda si poslao pogre?ne fajlove :confused:

Pozdrav,

Vasa

Bockie
13-03-2011, 11:43 PM
Dakle, to ?to si napisao je "malo" netačno (jedan je 44/16, drugi je 44/24). Kanda si poslao pogre?ne fajlove :confused:

Pozdrav,

Vasa

ISvinjavam se, nije bilo namerno, dakle radi se o jednom pe@#$skom go#@etu od wavelaba, koji po ko zna koji put napravi sranje, i kao sto mi je jednom, a da ga pritom niko nije ovlastio niti dao takvu naredbu , obrisao pola koncerta ~ kanal sa el.gitarom, sada je iskljucivo po svom samo $%^inbergu jasnom navodjenju dao rezultat sa dve razlicite bitaze... Iako su oba fajla bila otvorena u ISTOM projektu sa istom bitazom...
Pazite se malog #@$vanceta, ima tendenciju da zestoko brljavi!!!!!!

Sad sam ispravio...to, mada sumnjam da je moglo da utice, ali evo (http://dl.dropbox.com/u/2806767/tape%20test%20123/tape%20test%20123.7z)...

Radice i u prethonim postovima...

#!cka $#terina!!!

Dakle nema Dolby-ja, traka je nova Maxell XLI 35-90b... Studer-Revox B77 mk1...
Osrednja masina u korektnom stanju, nista dza-bu...!
Jos nije ni 15 ips, nego maximalnih 7 i 1/2 za model Mk1...

P.S. Nije se islo preko -2 do - 1db (VU) u procesu...
Dakle nista "u crveno"...!!!

Moritz
14-03-2011, 01:13 AM
ISvinjavam se, nije bilo namerno, dakle radi se o jednom pe@#$skom go#@etu od wavelaba, koji po ko zna koji put napravi sranje, i kao sto mi je jednom, a da ga pritom niko nije ovlastio niti dao takvu naredbu , obrisao pola koncerta ~ kanal sa el.gitarom, sada je iskljucivo po svom samo $%^inbergu jasnom navodjenju dao rezultat sa dve razlicite bitaze... Iako su oba fajla bila otvorena u ISTOM projektu sa istom bitazom...
Pazite se malog #@$vanceta, ima tendenciju da zestoko brljavi!!!!!!

Sad sam ispravio...to, mada sumnjam da je moglo da utice, ali evo (http://dl.dropbox.com/u/2806767/tape%20test%20123/tape%20test%20123.7z)...

Radice i u prethonim postovima...

#!cka $#terina!!!

Dakle nema Dolby-ja, traka je nova Maxell XLI 35-90b... Studer-Revox B77 mk1...
Osrednja masina u korektnom stanju, nista dza-bu...!
Jos nije ni 15 ips, nego maximalnih 7 i 1/2 za model Mk1...

P.S. Nije se islo preko -2 do - 1db (VU) u procesu...
Dakle nista "u crveno"...!!!

Eh sad, nemoj tako... sad ti je Steinberg kriv sto si aljkav :plazi: :D

Mika Technika
14-03-2011, 03:36 AM
...snimam na kasete da sve to zvuci deblje, presnimio: pilote, reginu i kerber...

:D

ajs

DzoniPFC
14-03-2011, 05:59 AM
...snimam na kasete da sve to zvuci deblje, presnimio: pilote, reginu i kerber...

:D

ajs

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/E2cBimwN9eY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>