View Full Version : Eksterna zvucna karta
Korg78
01-03-2011, 12:34 AM
Koju eksternu zvucnu kartu preporucujete do 200 evra radim sa nuendom 4 i cubase 5, nemora midi da ima.
Bockie
01-03-2011, 12:52 AM
Korže, citajuci ovaj forum, bilo bi krajnje cudno da nisi primetio da ovakva preopsta pitanja zaista gube smisao. Pri tome nisi objasnio sta bi hteo da radis, to sto nema midi, pa ima svega par modela koji nude midi u toj ceni, mogao si da procackas forum, procitas 10000 postova iz kojih je jasno sta najvise ljudi koristi u toj ceni. Nisam sad ispao pametan niti te kinjim, ali stvarno 300 puta pitas bazicne gluposti u razlicitim postovima. A sve si mogao da iscitas, nego te mrzi... Rumski je zlato, ali samo ako zelis da citas... Izvini, ali sam krajnje dobronameran i ako me shvatis kako treba videces i sam da je tako...
Procesljaj malo sajtove domacih distributera, ima ih brdo. Mislim, sta god da kupis za taj budzet je isto. To je mali budzet za bilo sta ozbiljno, i preporucujem ti neko poznato ime koje mozes naci kod najvise korisnika, jer je najbolja podrska.
pozdrav,
Boki.
Filip_
01-03-2011, 02:03 AM
Boki je u pravu, elem...Dodaj samo jos 30-40 evra i pazari TC Electronics Konnekt 6. Meni su je ljudi sa ovog foruma toplo preporucili, ali nema Midi tako da mi nista ne znaci.
jimitom
04-03-2011, 01:24 PM
Sla?em se bokijem. pitanje ti je preopćenito, a isto si postavio i na glazbenom forumu ako se ne varam. Ako već ne ?eli? tra?iti postojeće teme, onda makar postavi konkretnije pitanje.. Ja sam kupio, također na preporuku foruma?a ovdje TC Electronic Desktop Konnekt 6 i to je stvarno sprava vrhunske kvalitete. Nema midi i ima samo jedan mikrofonski ulaz ali je sprava vrhunska, u toj klasi ne znam ?ta bi bolje na?ao. Ja sam je kupio na ebayu za 169 dolara američkih. Driveri su stabilni sa win 7, toliko stabilni da te čak uhvati i nostalgija za onim mučnim vremenima kad se lupalo glavom o stol pitajući se ?ta je sad?!? Uglavnom nikada niti jedan problem nisam imao sa njom i sve super (napomena, radi se o firewire kartici).Topla preporuka.. pozdrav
Sla?em se bokijem. pitanje ti je preopćenito, a isto si postavio i na glazbenom forumu ako se ne varam. Ako već ne ?eli? tra?iti postojeće teme, onda makar postavi konkretnije pitanje.. Ja sam kupio, također na preporuku foruma?a ovdje TC Electronic Desktop Konnekt 6 i to je stvarno sprava vrhunske kvalitete. Nema midi i ima samo jedan mikrofonski ulaz ali je sprava vrhunska, u toj klasi ne znam ?ta bi bolje na?ao. Ja sam je kupio na ebayu za 169 dolara američkih. Driveri su stabilni sa win 7, toliko stabilni da te čak uhvati i nostalgija za onim mučnim vremenima kad se lupalo glavom o stol pitajući se ?ta je sad?!? Uglavnom nikada niti jedan problem nisam imao sa njom i sve super (napomena, radi se o firewire kartici).Topla preporuka.. pozdrav
koji fw čipset imas? (ispričavam se sto tak ulijecem :ups: u temu)
bornaa
05-03-2011, 11:20 AM
Ja sam kupio, također na preporuku forumaša ovdje TC Electronic Desktop Konnekt 6 i to je stvarno sprava vrhunske kvalitete. Nema midi i ima samo jedan mikrofonski ulaz ali je sprava vrhunska, u toj klasi ne znam šta bi bolje našao. Ja sam je kupio na ebayu za 169 dolara američkih.
vidiš vidiš...i ja gledo to na ebaju....jesi naručio direkt za hrvatsku (jesam pogodio? :) ) ili si neku kombinaciju stisnuo? jer sam ja zabrijo da bi mi spičili neku carinetinu....
jimitom
06-03-2011, 06:29 PM
koji fw čipset imas? (ispričavam se sto tak ulijecem :ups: u temu)
Ej kupio sam neku VIA fw karticu.. ne znam točno koji je model ali sam ju platio 40 ili 50 kuna na nju?kalu i radi mi perfektno na win 7 x64.
jimitom
06-03-2011, 06:36 PM
vidiš vidiš...i ja gledo to na ebaju....jesi naručio direkt za hrvatsku (jesam pogodio? :) ) ili si neku kombinaciju stisnuo? jer sam ja zabrijo da bi mi spičili neku carinetinu....
Ej naručivao sam ju direktno sa ebay-a (ako se ne varam seller se zove JRRshop) i poštarina je bila oko 30 dolara koliko se sjećam. Nisam platio nikakvu carinu jer sam im objasnio da se radi o glazbenoj opremi, ali sam platio 23 posto poreza. Uglavno na kraju me izašla oko 1000-1100 kuna, ne sjećam se točno. Što je dosta jeftinije nego kod nas. I seller je super i stigla mi je za tjedan dana. Stvarno sam prezadovoljan.. a kasnije bi možda kupovao Impact Twin - čini mi se kao stvarno dobra stvarčica. pozdrav
Korg78
06-03-2011, 11:33 PM
Slažem se bokijem. pitanje ti je preopćenito, a isto si postavio i na glazbenom forumu ako se ne varam. Ako već ne želiš tražiti postojeće teme, onda makar postavi konkretnije pitanje.. Ja sam kupio, također na preporuku forumaša ovdje TC Electronic Desktop Konnekt 6 i to je stvarno sprava vrhunske kvalitete. Nema midi i ima samo jedan mikrofonski ulaz ali je sprava vrhunska, u toj klasi ne znam šta bi bolje našao. Ja sam je kupio na ebayu za 169 dolara američkih. Driveri su stabilni sa win 7, toliko stabilni da te čak uhvati i nostalgija za onim mučnim vremenima kad se lupalo glavom o stol pitajući se šta je sad?!? Uglavnom nikada niti jedan problem nisam imao sa njom i sve super (napomena, radi se o firewire kartici).Topla preporuka.. pozdrav
Kako se narucuje na tom ebayu de da stavim adresu kome placam.
jimitom
07-03-2011, 02:00 PM
A sad.. ako nea? iskustva sa ebay-om, najbolje ti je da nađe? nekog frenda koji ima pa neka ti u?ivo to poka?e i objasni.. kako napraviti paypal i ostale stvari. evo link (http://cgi.ebay.com/T-C-TC-Electronic-Desktop-Konnekt-6-Interface-Control-/370489156548?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5642dfe3c4) na ebayu - ne?to vi?e od 200 dolara sa po?tarinom..
bornaa
07-03-2011, 04:05 PM
poslo sam ti bio pm jimmy al vidim da ih ne citas....
da li stiscu 23% porez na sumu proizvoda zajedno sa shipingom ili bez? ako da to ispada cirka 1300 kuna, 1200 ak ne... ma pitam zanima me kak si ti proso za 1000 kak si ranije reko
jimitom
07-03-2011, 05:19 PM
Netko me je pitao za latenciju u pmu ali sam čudnim čudom izgubio poruku. Ugl nisam sad na kompu na kojem mi je kartica pa ne mogu točno reći kolika je, ali je očito dovoljno mala da nisam niti obraćao pažnju na nju. Primjerice, sviram el gitaru preko guitar riga u cubase-u 5 na najvišoj mogućoj kvaliteti (24 bit) i zvuk je savršen i ne kasni niti malo, tj ja kašnjenje uopće ne osjetim, pa mislim da je i u tom pogledu super. Ovdje postoji review kartice (http://rumski.com/index.php?categoryid=44)
i mogu reći da se slažem sa svime i mogu još dodati da radi savršeno sa cubase-om 5 kojega uglavnom koristim, a probao sam je i sa reaperom i sve također bez greške. Inače driveri su skroz jednostavni u user friendly..
VladaNS
07-03-2011, 06:58 PM
Kako se narucuje na tom ebayu de da stavim adresu kome placam.
Stvarno ne zelim da ispadnem drkadzija ali:
Kako se narucuje na tom ebay-u? Gde da stavim adresu i kome placam?
zeleni
07-03-2011, 09:05 PM
Idemo redom...
Prijavis se na pay pal, njima ces platiti 1,99$ koji ce ti vratiti, a taj "trosak" ide na cetverocifren broj kojim ces verifikovati svoju karticu i svoj profil na pay-palu.
Zatim se registrujes na e-bay,postupak nije komplikovan...kada sve to zavrsis nadjes nesto sto hoces da kupis, i onda jednosavno kupis, platis preko pay-pala i oni ti skinu to sa kartice, gospodin prodavac salje na adresu koju su naveo u svom profilu osim ako ne zelis da ti negdje drugo poslje ali tada moras kontaktirat prodavaca i dogovoriti se oko toga. U vecini slucajeva sve se moze dogovoriti.
Ako bude kakvih problema opet se javljas prodavacu i sve se fino dogovorite, ako ne mozes sa njim da se dogovoris tada kontaktiras pay-pal i e-bay i kazes da te on zaj**o (naravno moras dokazati to) i onda oni povuku pare od njega, vrate tebi a njemu zabranje nejgov pay-pal profil... To je malo komplikovan proces ali moze se.
Moja preporuka ti je da kupujes od provjerenih prodavaca... Cisto sumnjam da ce oni bas tako lako da te zeznu :)
Eto nadam se da sam barem malo pomogao...ja do sada nisam imao nekih problema osim ponekad malo duzeg cekanja zbog nasih "odlicnih posti"
E sad porez i carina :) to ne znam jer do sada sam narucivao ne tako skupe stvari pa nisu tome podlijegale ili im se nisu cinile zanimljivim...to ne znam :)
Lijep pozdrav, zeleni :da:
enter
07-03-2011, 11:09 PM
?ta mislite za vokale bolje konnekt 6 ili m-audio profire 610?
bornaa
08-03-2011, 09:31 AM
po samoj logici bi reko da TC ima ugled sjajnih preampova koji hvale i u konnekt 6, a ako uzme? u obzir da je konnekt 6 150? jeftinija od profirea mislim da nema neke velike dileme sta se vi?e isplati
jimitom
08-03-2011, 11:49 AM
Ja konnekt 6 koristim sa Rode nt1a za snimanje vokala.. mislim to je sve preamaterski i ja sam početnik u svemu tome, ali snimanje vokala je stvarno super, preamp i konverteri mi se čine zaista zadovoljavajući, a taj onboard reverb je stvarno praktična stvar za snimanje vokala, stvara neku udobnost pri snimanju. O profire 610 kartici zaista ne znam ni?ta tako da ne mogu uspoređivati, ali mislim da je kvaliteta Impact preampova na TC karticama nenadma?iva (makar u tom cijenovnom rangu). Ja snimam čak i akustičnu gitaru preko mikrofona i zadovoljan sam, iako se tek učim u tom području.
bornaa
08-03-2011, 08:12 PM
ja bas mislim da je to zajkon budget rjesenje ta tvoja zvučna i mic...pa ekipa radi mrak mjuzu na on board laptop micevima ajde...ovo je sve ?mina :wink:
jimitom
08-03-2011, 09:21 PM
ej ma stvarno zakon za moje potrebe. jo? samo da mi je iskombinirati neki budget monitoring.. tj slu?alice jer nemam novaca za monitore. Btw ako imate neke preporuke za slu?alice koje nisu najadnije na svijetu, a da mogu poslu?iti za tracking i monitoring... do 500kn.. $100.. samo vičite. ne znam ni gdje bi krenio sa potragom
jel netko mozda probao na ricoh fw chipsetu ovu karticu(ricoh se ugrađuje u lenovo laptope pa ako netko zna,ima)?
jimitom
07-04-2011, 10:33 AM
jel netko mozda probao na ricoh fw chipsetu ovu karticu(ricoh se ugrađuje u lenovo laptope pa ako netko zna,ima)?
Osobno nisam probao na lenovo laptopu, ali zato ti mo?da ovaj video pomogne.. To je official video od Tc Electronica, a laptop u videu je IBM, sad ne znam jel fw isti kao kod lenova..
http://www.youtube.com/watch?v=rnEuOfThHd8
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.