PDA

View Full Version : pomoc Korg D32XD

branoy
20-02-2011, 01:14 PM
poz ljudi, kupio sam ovaj HD snimac za dobijanje sto boljih i kvalitetnijih rezultata, dosta mi je kompa i njegovog sabiranja oduzimanja, trazio sam nesto konkretno i kupio. Sad nisam nikad sa ovim radio al dosta je slicno kompu osim mnogo za mene novih stvari koje tamo ne srecem ili drugacije znaci pisu na njemu, pa dok to sve pohvatam, sto mi ne ide pitacu ovde.

prvo pitanje za pocetak, npr napravio sam 10 traka u Cubase, i ne zelim tamo mixat ni nista,., hteo bih jednu po jednu da presnimim u D32XD, e sad treba mi ono da podesim midi clock da kad ja kliknem rec na korgu automatski pusta i na kompu i presnimava u korg prvi trak, i tako jedan po jedan? koje je pravilo? jel treba iz presonus karte oba midi kabla in out u korg?? da bi to sve prepoznavao?

drugo. jel mogu ja u njeg ubaciti loopove i samo ih kopirati na jednu traku da idu koliko mi trebaju u pesmi ? ako ne moze rex2 konvertovao bih u wav i da mi odgovara brzina za onu pesmu koju zelim da pravim, ne treba mi promena tempa, cisto da ne snimam 3 i po minute jedan drum, nego samo umnozim ? a na hardu u njemu drzim mnogo loopova i samo vadim i ubacujem koji mi treba? et to za pocetak

Arthur
20-02-2011, 02:16 PM
ako misliš sačuvati svoj originalni zapis ne smeš presnimavati iz kompa u spravu direktno nego digitalnim putem, AES-SPDIF-ADAT šta god da ta sprava ima.

nokash974
20-02-2011, 05:39 PM
Mislim da gresis sto se tice kompa...treba izuciti materiju,pa eto procitaj malo sta kaze gost foruma,komp radi i to je ok...a sto se tice korga imam tu spravu ok je za live...znaci dobra karta,dobra muzika,dobro usnimavanje,znanje...dobar sound...veliki pozz..

branoy
22-02-2011, 06:57 AM
Arthur razumem digital to digital.
Nokash974 15 god sam na kompu od ataria! on ce mi sluzit samo za obradu od sad a korg z\a snimanje. Sve zavisi koliko brzo skontam raditi na toj spravi, poz i za vas