Log in

View Full Version : Esi, adam a7

magnum
15-02-2011, 11:18 AM
Hteo bih ovih dana da kupim druge monitore, gornja granica budzeta je Adam A7 ali sve sto bih nasao malo jeftinije a da bude u toj klasi bilo bi super. Naime dvoumim se izmedju dva modela koji su mnogo hvaljeni na forumu, Adam A7 i ESI 08. Dosta ljudi strucnih su mi rekli slobodno A7 ali niko nije cuo ESI od njih. Koliko sam video ESI 08 imaju 8"-cu bas, a Adam A7 6". Znate kako, moj ukus je da zvucnici ne budu bas skroz skroz flet nekako mi je to mnogo mnogo prazno, (bez zivota sto se kaze) tu sliku sam stekao slusajuci jedno godinu dana kod drugara NS10 meni je to zvucalo kao kanta, nadam se da me razumete. Sto se tice visokih i midla tu Adami sigurno nemaju problema, samo bih voleo u basu da ne bude cim ih malo pojacam, da pocnu da "prde". Sto se tice ESI one kao da nemaju taj problem, barem mislim, neznam. Opet kazem, voleo bih kutije koje malo 'masnije' rade, da budu barem malo, ali vrlo malo 'obojene'. Ajde pomozite malo u izboru izmedju ova dva monitora i svoje iskreno misljenje. Gde cu naci najvise odgovore nego ovde. Hvala unapred na svim i svakojakim odgovorima !!!!8-)

Rhino
15-02-2011, 04:29 PM
Uzmes adame i ne mislis puno!

Meni se A7 svidja vise nego A7x cak. Mada sam ovaj a7x cuo u ne daj boze maloj sobi pa mi vjerovatno to krati ugodjaj u njihovom zvuku radikalno..

A koji ti je 'prvi' par zvucnika?

Eomsy
15-02-2011, 07:48 PM
Sto se tice visokih i midla tu Adami sigurno nemaju problema, samo bih voleo u basu da ne bude cim ih malo pojacam, da pocnu da "prde"....
+1 za Adame koje posjedujem. Kada se "uhodaju", nema ?ta da prdi :wink:. Jo? ih nisam pojačao vi?e od pola, jer brate mili RAZVALJUJU, pa nema potrebe da se odvinu do kraja :D .... Jo? da mi je Sub10 :( ...

Neuron
04-03-2011, 06:42 AM
Hteo bih ovih dana da kupim druge monitore, gornja granica budzeta je Adam A7 ali sve sto bih nasao malo jeftinije a da bude u toj klasi bilo bi super. Naime dvoumim se izmedju dva modela koji su mnogo hvaljeni na forumu, Adam A7 i ESI 08. Dosta ljudi strucnih su mi rekli slobodno A7 ali niko nije cuo ESI od njih. Koliko sam video ESI 08 imaju 8"-cu bas, a Adam A7 6". Znate kako, moj ukus je da zvucnici ne budu bas skroz skroz flet nekako mi je to mnogo mnogo prazno, (bez zivota sto se kaze) tu sliku sam stekao slusajuci jedno godinu dana kod drugara NS10 meni je to zvucalo kao kanta, nadam se da me razumete. Sto se tice visokih i midla tu Adami sigurno nemaju problema, samo bih voleo u basu da ne bude cim ih malo pojacam, da pocnu da "prde". Sto se tice ESI one kao da nemaju taj problem, barem mislim, neznam. Opet kazem, voleo bih kutije koje malo 'masnije' rade, da budu barem malo, ali vrlo malo 'obojene'. Ajde pomozite malo u izboru izmedju ova dva monitora i svoje iskreno misljenje. Gde cu naci najvise odgovore nego ovde. Hvala unapred na svim i svakojakim odgovorima !!!!8-)

Pazi, poenta Yamahe NS10 i nije da zvuči lepo, kao što to nije svrha nijednog monitora uostalom, ali ovog pogotovo!!! Jer te kutije (ok kante) same po sebi i nisu namenjene da budu prvi i glavni monitori u studiju na kojima ćeš da radiš već služe kao drugi par monitora kojima ćeš sa vremena na vreme proveravati neke detalje i delove mixa u kritičnim momentima kada to bude bilo užasno neophodno. Njih ćeš paliti s' vremena na vreme - nikako da svo vreme slušaš mix na njima jer će tada verovatno doći do nezadovoljavajućih rezultata... Ili što bi drug Arthur rekao - moraš znati šta sa njima smeš da radiš a šta nikako ne smeš... Eto, to ti je odprilike cela filozofija NS10ica. Znači odličan par monitora ali samo kao sekundarni par monitora...

magnum
04-03-2011, 11:40 AM
Da, hvala ti na usmerenju, ja sam to rekao jer je ortak imao NS10 kao glavne monitore za mixovanje, na njima je radio mix, farbao i sve ostalo i nikako da dobijemo barem za mene zeljeni zvuk, uvek mi je bilo nekako 'suvo' tj. 'bledo' pa koliko god popravljali zvuk samo je bilo sve gore i gore svakog jutra na prvo slusanje (meni barem), kao kad hoces da se vadis iz zivog blata, a ono stalno tones. Hvala na konstataciji..., ali moje pitanje je bilo.... Adam ili ESI :D:grin::rotfl:?

Treger
04-03-2011, 12:34 PM
Najbolje da ih cujes jedno pored drugog i odlucis,moras smarati prodavce u artistu ili gdegod si naumio da kupujes :D

OFF
05-03-2011, 12:02 AM
Da, hvala ti na usmerenju, ja sam to rekao jer je ortak imao NS10 kao glavne monitore za mixovanje, na njima je radio mix, farbao i sve ostalo i nikako da dobijemo barem za mene zeljeni zvuk, uvek mi je bilo nekako 'suvo' tj. 'bledo' pa koliko god popravljali zvuk samo je bilo sve gore i gore svakog jutra na prvo slusanje (meni barem), kao kad hoces da se vadis iz zivog blata, a ono stalno tones. Hvala na konstataciji..., ali moje pitanje je bilo.... Adam ili ESI :D:grin::rotfl:?

kad bih birao izmedju NS10m sa dobrim pojacalom i bilo cega navedenog za prvi par, uvek bih uzeo ns10m...... ali to je jako subektivna odluka, jer ih prilicno poznajem, i imam poverenja u njih

Zeroo
05-03-2011, 01:17 AM
Kupi Esi i ustedi 550 eura!Svima nama je poznato da profi monitori kostaju od 1500-2000 eura pa navise.Do 1000 eura ti je u principu sve sto iole vredi skoro isto.Ja sam imao A7 prodao sam ih i ne tugujem nesto zbog toga.Po meni to je preskup monitor za to sto pruza i monitor kome ne treba bas verovati.Svi nesto pljuju po NS10 a one su standard u SVETU sto A7 nikad nece biti,sigurno.O Esi8 sam cuo dosta pohvala od ljudi koji ih imaju ili su ih slusali a i pisano je ovde na forumu o njima i kompetentni ljudi su rekli da su EXTRA za te pare.Ja cekam da stignu u Player i kupicu ih sigurno-nece mi skoditi jedno iskustvo vise,a i ne boli mnogo.350 eura-za par!!!!!!!!!!!A7x je u Artistu 450 komad!!!!

Imam drugara koji je uradio brdo aranzmana poznatim pevacima i razvaljuje se od para a radi na Behringer Trut 2031A i zadovoljan je sa njima,a moze da kupi koje hoce monitore!!???Sam izvedi zakljucak.

Bockie
05-03-2011, 01:33 AM
NS 10 je IMHO neprikosnovena kutija kada je potera ozbiljno pojacalo. Pricamo o pojacalu od 1500-2000e minimum... Sve ispod toga tesko moze izvuci njihov pun zvuk, cast izuzecima ako ih ima...

NS10 NIJE kontrolna kutija. Moze se tako koristiti, isto kao sto svaka kutija moze da ponese taj epitet, ali to zavisi od navike, prakse i licnih afiniteta onoga ko radi...

Ovo je ,po mom iskustvu, kutija sa prokleto gadnim ali tacnim zvukom,i kad nesto na njima "zasvira", svirace dobro svuda...!

Sa druge strane ns10 je obelezio jedno vreme, jedan nacin rada i "jednu muziku", odnosno razne muzike vremena u kom je imao najvecu slavu.
U zelji da se zvucna slika "poveca" ,produkcija je vremenom pomerala granice zvuka i frekventno i glasnocom do svojih krajnjih granica (prihvatljivih culu sluha) i sada ovaj legendarni zvucnik nije vise toliko dobar izbor za nekoga ko vija kick na 35hz ili muzikama koje od midla nemaju ni m...

Samo toliko...

Poz'

magnum
05-03-2011, 10:51 AM
Kupi Esi i ustedi 550 eura!Svima nama je poznato da profi monitori kostaju od 1500-2000 eura pa navise.Do 1000 eura ti je u principu sve sto iole vredi skoro isto.Ja sam imao A7 prodao sam ih i ne tugujem nesto zbog toga.Po meni to je preskup monitor za to sto pruza i monitor kome ne treba bas verovati.Svi nesto pljuju po NS10 a one su standard u SVETU sto A7 nikad nece biti,sigurno.O Esi8 sam cuo dosta pohvala od ljudi koji ih imaju ili su ih slusali a i pisano je ovde na forumu o njima i kompetentni ljudi su rekli da su EXTRA za te pare.Ja cekam da stignu u Player i kupicu ih sigurno-nece mi skoditi jedno iskustvo vise,a i ne boli mnogo.350 eura-za par!!!!!!!!!!!A7x je u Artistu 450 komad!!!!

Imam drugara koji je uradio brdo aranzmana poznatim pevacima i razvaljuje se od para a radi na Behringer Trut 2031A i zadovoljan je sa njima,a moze da kupi koje hoce monitore!!???Sam izvedi zakljucak.

Bas zbog toga sam i postavio pitanje i u nedoumici sam bio sta da uzmem, jer neka iskustva drugih sa ESI su stvarno da se covek zapita da li je vredno uzimati Adama ako po samom zvuku daje priblizno. Treger je lepo rekao nista dok ne stavis jedan pored drugog, uporedis i odlucis koja je bolja za tvoje uvo...mada...opet ono...mada !! Najbolje cu videti na sajamu u Frankfurtu posto cu ici i moci cu do mile volje da ih slusam i jedne i druge, a mozda naleti i neka druga firma ko zna, mozda mi se svidi nesto sasvim deseto !!!!

bornaa
05-03-2011, 11:17 AM
aj bas me zanimaju ove poredbe tog esija...ja sam se iskreno bio zakurio za njih nakon čitanja rivjua ali posto ih nema u hrvatskoj za čut a iz srbije kupovat je bila neka čudna kombinatorika, uzo sam a7x. ako su stvarno tako dobri kako se prica za te pare moram priznat da ce mi i bit malo krivo :)

Zeroo
12-05-2011, 06:49 AM
Ja probao Esi i kupih Adam A5X.Sad jos vufer i mislim da je to to:confused::confused::confused:

slowstar
13-05-2011, 12:45 AM
aj bas me zanimaju ove poredbe tog esija...ja sam se iskreno bio zakurio za njih nakon čitanja rivjua ali posto ih nema u hrvatskoj za čut a iz srbije kupovat je bila neka čudna kombinatorika, uzo sam a7x. ako su stvarno tako dobri kako se prica za te pare moram priznat da ce mi i bit malo krivo :)

Ja kupio Near 08 na preporuku Sase Habica, i malo je reci da sam odusevljen, PROGLEDAO SAM NA USI, iako mi soba nista ne valja. Slusam ih tiho, dosta blizu, sve je jasno, visoka definicija, svaka EQ korekcija je cujna, fazno su dobro (ako bilo sta osim koaksijalca i moze da bude fazno dobro?) snage imaju i suvise, jedina korekcija je -1db na visokima, jedva se cuje, ali su postali jos tacniji i odmereniji - ukratko nemam dovoljno reci da ih nahvalim, bez obzira na cenu, lako bi se reklo da kostaju recimo 1500 eura, a ne bednih 329 koliko su placeni u "playeru"
Iskrene cestitke firmi ESI, cije cu i druge proizvode da proucim pazljivije...

Treger
13-05-2011, 02:37 AM
Ja probao Esi i kupih Adam A5X.Sad jos vufer i mislim da je to to:confused::confused::confused:

a sto so uzeo A5x? rece da si imao a7,pa prodao malo mi nejasno,cuo/procitah,da prdi cela A*x serija a izgleda i starija s ???
Btw uzimacu i ja sub pa javi utiske ako uzmes pre mene...

Jan
13-05-2011, 02:58 AM
Ja kupio Near 08 na preporuku Sase Habica, i malo je reci da sam odusevljen, PROGLEDAO SAM NA USI, iako mi soba nista ne valja. Slusam ih tiho, dosta blizu, sve je jasno, visoka definicija, svaka EQ korekcija je cujna, fazno su dobro (ako bilo sta osim koaksijalca i moze da bude fazno dobro?) snage imaju i suvise, jedina korekcija je -1db na visokima, jedva se cuje, ali su postali jos tacniji i odmereniji - ukratko nemam dovoljno reci da ih nahvalim, bez obzira na cenu, lako bi se reklo da kostaju recimo 1500 eura, a ne bednih 329 koliko su placeni u "playeru"
Iskrene cestitke firmi ESI, cije cu i druge proizvode da proucim pazljivije...

Ja ozbiljno razmisljam da uzmem Esi Near 08 da koristim kao drugi par uz Adam A7x koji posedujem. Da li mislite da bi se dobro dopunjavale te dve kutije? U smislu da li Esi ima nesto sto Adam nema i obrnuto?

Zeroo
13-05-2011, 06:37 AM
a sto so uzeo A5x? rece da si imao a7,pa prodao malo mi nejasno,cuo/procitah,da prdi cela A*x serija a izgleda i starija s ???
Btw uzimacu i ja sub pa javi utiske ako uzmes pre mene...

Dobar je Esi,nisam nigde rekao da je los!Isto stojim iza svega sto sam rekao za Adam A7 ali je ovaj A5X druga prica.Nije to sve nabudzeno kao ranije(bar ja imam takav utisak) i cujem mnogo toga sto do sad nisam na mojim starim miksevima-posebno dobro VIDIM prostor i efekte.Stereo slika do jaja visoki extra nisu prejaki kao na A7.Sve mi je nekako mirno i jednostavno,ko da nemam monitore vec da se sve desava tu kod mene u sobi.Esi je jak basovi extra ali mi je suskav u visokim i ne daje mi jasnu sliku u gornjem spektru,mislim na Hi-mid i HI,zato sam odustao od njega bez obzira sto je skoro duplo jeftiniji..Dok nisam cuo A5X nije mi padalo na pamet da kupim Adame ali me je ovaj A5x stvarno odusevio.Sto se tice basova nije da ih nema vec kao sto mi je Boggy objasnio "VEROVATNO" je problem u prostoriji.Narucio sam stalke pa kad stignu istrazivacu malo pa ako dobijem ono sto mi odgovara necu ni da kupujem vufer.Nikad nisam imao ovako malu kutiju jer sam mislio da je 5" isuvise mali zvucnik i da ispod 8" inca nema posla.Bio sam gluv celo vreme veruj mi,covek se uci dok je ziv.I da,ja ne radim dens i slicno tako da meni bar za sad kutije ne PRDE.

Ovaj Janov predlog u vezi Esi i Adam zajedno mi se cini pametnijom nego A5x i vufer.Interesantno razmisljane!Treba obretiti paznju na to.

Treger
14-05-2011, 10:52 AM
Dobar je Esi,nisam nigde rekao da je los!Isto stojim iza svega sto sam rekao za Adam A7 ali je ovaj A5X druga prica.Nije to sve nabudzeno kao ranije(bar ja imam takav utisak) i cujem mnogo toga sto do sad nisam na mojim starim miksevima-posebno dobro VIDIM prostor i efekte.Stereo slika do jaja visoki extra nisu prejaki kao na A7.Sve mi je nekako mirno i jednostavno,ko da nemam monitore vec da se sve desava tu kod mene u sobi.Esi je jak basovi extra ali mi je suskav u visokim i ne daje mi jasnu sliku u gornjem spektru,mislim na Hi-mid i HI,zato sam odustao od njega bez obzira sto je skoro duplo jeftiniji..Dok nisam cuo A5X nije mi padalo na pamet da kupim Adame ali me je ovaj A5x stvarno odusevio.Sto se tice basova nije da ih nema vec kao sto mi je Boggy objasnio "VEROVATNO" je problem u prostoriji.Narucio sam stalke pa kad stignu istrazivacu malo pa ako dobijem ono sto mi odgovara necu ni da kupujem vufer.Nikad nisam imao ovako malu kutiju jer sam mislio da je 5" isuvise mali zvucnik i da ispod 8" inca nema posla.Bio sam gluv celo vreme veruj mi,covek se uci dok je ziv.I da,ja ne radim dens i slicno tako da meni bar za sad kutije ne PRDE.

Ovaj Janov predlog u vezi Esi i Adam zajedno mi se cini pametnijom nego A5x i vufer.Interesantno razmisljane!Treba obretiti paznju na to.

Ja nisam rekao da je los,nisam ni cuo Esi,tako da nemogu nista da tvrdim vise me zanimalo tvoje misljenje o razlici izmedju A i Ax serije..

Bockie
14-05-2011, 11:08 AM
Ax serija je mnogo bolja od stare A serije...! Prvenstveno sredjen taj mid-hi-mid...

E sad, sto bi neko iz 5" ili 3" kone da izvuce 13Hz na 100db, to nije do kutije od 200-300€... :wink:

Isto tako ESi nEar serija je dosta hvaljena i prodavana kutija, ali je nisam cuo...

Treba poslusati u svom prostoru, pritisnite dilere da zelite test pre kupovine,
to je potpuno normalno!!!

Zeroo
14-05-2011, 11:32 AM
Generalno je Adam X serija dosta Finije svira od Esi.Cuje se jasno razlika u kvlitetu srednje i visoke linije sto je po meni jako bitno.

boggy
14-05-2011, 12:01 PM
.......
Treba poslusati u svom prostoru, pritisnite dilere da zelite test pre kupovine,
to je potpuno normalno!!!

NE u zemlji Srbiji, sto zbog ponasanja prodavaca, sto zbog ponasanja kupaca.

pozdrav

bogi

Zeroo
18-05-2011, 06:01 AM
Pa neki kupci koji znaju da se PONASAJU dobiju na test probu opremu od prodavaca,i ako im odgovara kupe istu.Ima i kod nas savesnih ljudi i prodavaca,nisu svi naj,naj u Evropi!Ma gde ona i kakva bila.