Log in

View Full Version : Monitor Controller i jos nesto za RME

Komplex
29-01-2011, 09:11 PM
Cao narode,

prosto i jednostavno..jel postoji monitor controller ili sta vec koji moze da
radi SVE...ali bas SVE? mislim,

1. naravno monitor controller (2 para recimo)
2. slusalice naravno 1-2-3 para sta god
3. sad ide ono...MICROFON GAIN..ono koliko se lik sto snima cuje u slusalicama?
4. pa sad ne znam da'l bi mi nesto van ovoga i bilo potrebno posto ovo najcesce koristim :D
5. AUX
6. i naravno dzidza midze sto ide uz to cue, mono, mute itd itd itd

Ovaj SM PRO je dobar zaista...al nekako totalno nedovoljan..znao sam da postoji fora kad je ovako jeftin :banghead:

Onaj presonus remote od firestudija ima cak opcije i za 5.1 al meni to ne koristi IC jer ne koristim 5.1

eto, bio bih zahvalan kad bi imao neko koju informaciju da mi da! :)

ps: ovaj mixer od RME FF UC-a je do jaja

i da, jel zna neko (Ivane?) kako da se izbaci STARI MIXER iz RME-a?
da se ne pali hdspmix.exe nego samo TotalMixFX.exe? meni su nekako radila oba pa sam bio sve nesto izmesao i sranja :rotfl:

jedino sto imam problem da TALKBACK radi na STAROM RME mixeru a kad kliknem na novi NECE...iako je sve ISTO podeseno i u jednom i u drugom...?

ima li neko ideja?

Hvala unapred! :da:

puRe
29-01-2011, 09:19 PM
Ne znam sta tacno trazis (zvucnu ili monitor kontroler), ali SPL MTC 2381 (ili kako vec) ima opciju da kontrolises miks muzicara i signala iz kompjutera. Radi za tri para zvucnika, ima i dodatni slave output, podosta razlicitih inputa, mono, dim, headphone amp (kontrolise se istim knobom kao i zvunici), itd...

Maiv
29-01-2011, 09:24 PM
Imas Presonus, Mackie...
Potrazi po forumu, bio je thread o monitor controllerima.

Komplex
29-01-2011, 09:29 PM
ne trazim audio, trazim samo monitor controller koji moze sve ono sto sam gore nabrojao...ovaj SPL izgleda do jaja al je do jaja i skup :D

Komplex
29-01-2011, 09:37 PM
A postoji i onaj Presonus Monitor Station. On mi izgleda sasvim dobro. Cena mu je skroz dobra e sad, ne znam da'l moze da kontrolise mikrofon gain?

ili, jel ima bilo ko bilo koje dobro resenje za TALKBACK mikrofon? ne stiska mi se uvek TALKBACK na RME Mixeru kad hocu da pricam sa nekim :rolleyes:

puRe
29-01-2011, 09:40 PM
ne trazim audio, trazim samo monitor controller koji moze sve ono sto sam gore nabrojao...ovaj SPL izgleda do jaja al je do jaja i skup :D

Mislim da je neka normalnija cena u Artistu. Znam i da su par puta prodavali ljudi na forumu.

Komplex
29-01-2011, 09:47 PM
pa jedino ako bi mi upao tako nekako...iili da sacekam il nesto slicno..jer mi se, iskreno, ne daju tolike pare za monitor controller mada znas i ono, kol'ko para to'lko muzike haha...

nego, mozda cu da ispadnem glub al nikad nisam video da slusalice imaju R - L ulaz? i nije mi bas najjasnije na prvi pogled kako bi sve sve ovo povezalo? :D

Komplex
29-01-2011, 11:24 PM
ili da jednostavno umesto novog kontrolera lepo pazarim ovako neki AKG a za ostalo cemo videti kasnije :)

Matoree
30-01-2011, 12:04 AM
Umesto da promenis konektor, ili napravis konvertor za to ti kupujes mikrofon? Baci koju paru u moj dzep sledeci put :D

Komplex
30-01-2011, 12:21 AM
e jebiga sad...
kad bih znao sta i kako ne bih pitao :ups:

Rhino
30-01-2011, 07:21 AM
Ja imam mackie big knob i radi to sto trazis.

Komplex
30-01-2011, 10:30 AM
ja sam samo cuo stari da mackie big knob dosta susti. Je'l to tacno ili samo lupetaju? :rolleyes:

boggy
30-01-2011, 04:59 PM
....
nego, mozda cu da ispadnem glub al nikad nisam video da slusalice imaju R - L ulaz?............
Imas li i levo i desno uvo? :)

pozdrav

bogi

p.s. imaju.

Komplex
30-01-2011, 05:47 PM
ahhaha ma jasno je meni to samo nikad nisam video slusalice koje idu dva ulaza..mahom je to jedan jack i cao, zar ne? mada, sad sam nasao gde se bas na RME interfejsu podesava singnal mikrofona u slusalicama tako da je to do jaja...kao sto rekoh, bio sam ukrstio rme mixer sa novim totalfxmixerom haha..

da ne koristim stalno talkback na kartici (rme mikser) uzeo sam najprimitiniji Monacor EMC-200 stolni mikrofon...za 40 eura i eto :) ne moram da bacam 750eura na SPL monitor controller :rolleyes:

puRe
30-01-2011, 06:49 PM
Imas li i levo i desno uvo? :)

pozdrav

bogi

p.s. imaju.

To je izlaz za zaseban headphone amplifier za muzicare kojima treba miksanje musicians/mix signala.. Obican izlaz za slusalice se nalazi na prednjem panelu.

Rhino
31-01-2011, 04:24 AM
ja sam samo cuo stari da mackie big knob dosta susti. Je'l to tacno ili samo lupetaju? :rolleyes:

Kod mene ne susti nista. Ne znam odakle to??? Mozda im susti zbog nekog prikljucenog inputa/outputa (ili losih kablova) koji bi sustali sami od sebe na bilo cemu..