View Full Version : Tvoj setup ?
DaBear
16-01-2011, 06:33 PM
Cao Niksa, jel mozes da nas provedes kroz tvoj setup?
Mislim da mi je Miro Vidov skoro spomenuo da si presao na SSL Matrix...sta, kako, sa cim itd...
pozz
nikolica
16-01-2011, 10:55 PM
Da, imam SSL Matrix, naime prvo mi je nudjen AWS 900, ali s obzirom na ono sto ja radim, to mi nije bilo dobro rjesenje, a i ne treba mi 24 Mic pre, a to je najskuplji dio.
Matrix nema mic pre, a i ne bih zeli imati samo SSL mic pre. Tako da sam uzeo
2 SSL-a (VHD), pa 2 Neve Portico (ja sam Neve fan, poceo sam u Sarajevu
na Neve mixeru, i taj sound volim najvise, pogotovo stari 33115, koji se tesko moze nabaviti, ali Portico je radjen po istoj filozofiji, a i novo je novo - i sigurno)
onda imam jos neke home made (AC labs, made in HR) i Creamer (to je made in Canada, ali 2 nasa momka iz Banja Luke, radi najbolje, pogledajte pod Sonicfarm Creamer, hvale ga i Ameri, moj je ser.no.002).
AD-DA je SSL, imam jos par Distressora, Fatso, SSL master comp G series, UA 1176 stereo (na starom 1176 sam "odrastao" i bez njega nigdje, u reziji do moje su 2 Blackface-a).
Ako te jos nesto zanima pitaj
DaBear
17-01-2011, 07:11 AM
super setup, lepo probrano.
Ne rece samo koji DAW?
PS sad bas pogledah Sonicfarm web site i tu nadjem par slika....
FrankoPanko
17-01-2011, 11:53 AM
Wow! Evo i mojeg "AC Labs" Neve-a :D! Vidim da se je smjestio u odlicnom drustvu! :wink:
nikolica
17-01-2011, 01:57 PM
Ja sam Steinberg fan, Nuendo 5.
Na drugom compu imam ProTools 8 ali to mi je nuzno zlo, ako radim u vise studija pa oni imaju samo Toolse...
Dakle, radim uglavnom na Nuendu, a s obzirom da sam puno radio i na Tools-ima, smatram se kompetentnim da za svoje novce kupim ono sto mi se cini boljim izborom...
kratka prica - prije 7-8 godina smo radili neku plocu u Engleskoj (crossover music, kombinacija klasicne i pop-a) u studiju Olympic (vrhunski studio,
sve najbolje sto ima, SSL9000K, i Pro tools, tad najnovija verzija, Mac)
isti projekt ja drzim i paralelno vrtim na svom laptop-u u Nuendu, samo se ne mogu spojiti na njihove Prism konvertere, Toolsi su padali cca 5-6 puta dnevno, i tako svaki dan u tih 15 dana, a Nuendo nijednom!
Sve isti fajlovi i isti ili slican procesing...
Eto, takvo je moje iskustvo, imam i svjedoke...
DaBear
17-01-2011, 05:05 PM
kratka prica - prije 7-8 godina smo radili neku plocu u Engleskoj (crossover music, kombinacija klasicne i pop-a) u studiju Olympic ..
jel Bond?
(...he he..radio sam 2 remixa za Bond Remixed album (Duel i Bond on Bond, both as "Hectic")).
nikolica
17-01-2011, 07:02 PM
Ono sto sam spomenuo - u pitanju je Max Mrvica, piano player i
njegov album...
a i Bond smo radili tamo, u Olympic-u
Braca
17-01-2011, 08:39 PM
Kakva su ti iskustva sa SSL konvertorom? mnogi tvrde da je to niza klasa u kvalitetu konvertera, izvini radoznao sam jer i ja koristim taj koneverter!
Cheers
nikolica
17-01-2011, 11:55 PM
Sto se tice konvertera, moja logika je jednostavna -
ako su zice na akusticnoj gitari stare nijedan konverter ne moze pomoci!
A ako su zice nove i gitara je dobra, e jos uvijek ima bar 10 stvari koje mogu upropastiti sound, prije nego dodjemo do konvertera (nediscipliniran gitarist, los mikrofon, losa postavka mikrofona, preamp, lose postavke compressora, pogresan eq, nizak usnimljeni nivo, lose podesen monitoring, los dan ton majstora, zurba, kofer od gitare koji rezonira na F#2, glasne slusalice koje "cure" u mikrofon...)
A konverter je u svemu tome najneutralniji. I jos nisam cuo da je neko na
osnovu slusanja snimke prepoznao o kom se konverteru radi...
Svi konverteri napravljeni u zadnjih 10 godina skuplji od par stotina eura su vec odavno presli granicu koju mozemo cuti...ali mozemo raspravljati teoretski koji bi mogao biti pouzdaniji kad jednom budemo slusali CD na 192kHz i 64 bita...u autu pri brzini od 100 km/h ...
Ta industrija mora prodavati nove sprave, ali ljudsko uho je vec odavno zadovoljeno.
Meni je SSL sasvim dobar, i nikad englezi nisu imali primjedbe na ono sto sam
donio, bez obzira sto su "navikli" na Prism, ili Apogee.
Ne bih dozvolio da mi konverter upropasti rezultat, bez obzira njihov ili moj,
i zato ne radim na Soundblasteru, ali ne volim ni pretjeranu filozofiju.
Neki drugi put cu malo i o nekim "blind testovima" koji su pokazali puno zabluda u vezi audia...
A i kad se sjetim koliko toga smo snimali na ADAT-e sa "losim" 16 bitnim konverterima, a to i danas dobro zvuci...
I jos nesto vezano uz pocetak - ako je pjesma losa, ne pomaze ni gitara, ni zice, a bogami ni konverter....
Sorry na offtopicu ali...
Pravo osvje?enje na forumu i u?itak za čitanje, pogotovo kad takvi "prizemljeni" stavovi dolaze od tako poznatog producenta sa radovima koji prezentiraju znanje i daju temelje izjavama... za razliku od mnogih teoretičara sa slaba?nim primjerima prakse...
P.S.
Već predviđam analog vs. digital temu....
:D
Goran
18-01-2011, 07:27 PM
Sorry na offtopicu ali...
Pravo osvje?enje na forumu i u?itak za čitanje, pogotovo kad takvi "prizemljeni" stavovi dolaze od tako poznatog producenta sa radovima koji prezentiraju znanje i daju temelje izjavama... za razliku od mnogih teoretičara sa slaba?nim primjerima prakse...
:D
+1 :wink:
branoy
18-01-2011, 11:59 PM
od mene +1001 za sve sto kaze!! majstor je majstor, godine rad iskustvo.. !!
Synclavier
25-01-2011, 10:55 PM
Muzikalnost + ispravna filozofija + dobro koncipiran setup... i eto resenja!:da:
Rasta
31-01-2011, 11:02 AM
kratka prica - prije 7-8 godina smo radili neku plocu u Engleskoj (crossover music, kombinacija klasicne i pop-a) u studiju Olympic (vrhunski studio,
sve najbolje sto ima, SSL9000K, i Pro tools, tad najnovija verzija, Mac)
isti projekt ja drzim i paralelno vrtim na svom laptop-u u Nuendu, samo se ne mogu spojiti na njihove Prism konvertere, Toolsi su padali cca 5-6 puta dnevno, i tako svaki dan u tih 15 dana, a Nuendo nijednom!
Sve isti fajlovi i isti ili slican procesing...
Eto, takvo je moje iskustvo, imam i svjedoke...
Postovanje, Niksa!
Hm, mozes li mi srediti job u Olympicu? :-))). Moji HD toolsi i to na PC-u, evo guraju 5. godinu, najmanje 300 dana u godini i, osim manjih virusnih problema (prehlade uzrokovane tudjim stickovima i hardovima), nikad nije niti stucnuo. Prije toga u Gami (gdje smo se i sretali u prolazu) sam se isto trudio da kompjuteri sljakaju bez problema. Pa, kako ocigledno u Olympicu nemaju kvalitetnu tehnicku podrsku, ne bi mi lose doslo u ovakvim vremenima, da odem na par mjeseci u srce trulog kapitalizma :-))).
Sto se tice filozofije oko konvertera potpuno se slazem s tobom. Silom prilika imam tri razlicita osamkanalna konvertera (studio se zove Partyzan, pa je takva i oprema :-)) i svaki ima svoj specifican zvuk. Tako, bez obzira sto je nomenklaturno neki konverter bolji, ponekad neki instrument bolje legne u zvuk snimljen na losijem konverteru.
U skladu s onim sto kazes, ali s radikalnijim pristupom, ponekad neke snimke i soundblaster pozlati, jer je izvedba jedna i jedistvena i nikada vise taj glazbenik nece poniviti takvu snimku. Zgodan primjer je i ova pjesma: http://www.myspace.com/mybuddymoose/music/songs/Tonight-59624241 ,gdje je zenski vokal snimljen u kucnim uvjetima uvaljen u snimku nekoliko mjeseci nakon sto je cura preselila u New York.
nikolica
01-02-2011, 12:04 AM
Na moju zalost, Olympic vise ne postoji. Prije nekih 3-4 godine je pretvoren
u stambeni kompleks. Kao i jos neki studiji u Londonu u kojima sam radio
(Sony Music Studios, Eden studios...) mozda je do mene :-)
Vremena su gadna za taj biznis, sve vise se radi "kod kuce", veliki studiji su
se sveli na snimanje bubnja, velikih orkestara, i eventualno miks.
Metropolis u kojem smo radili prije godinu dana, vecinu vremena radi postprodukciju za video igrice, ili mastering....
nikolica
01-02-2011, 12:06 AM
Ispravak, prije dvije godine su zatvorili Olympic...samo meni izgleda da je bilo
davno.
Muzikalnost + ispravna filozofija + dobro koncipiran setup... i eto resenja!:da:
Ovo cu ti morati uzeti za signature,nadam se da nemas nista protiv... :wink:
Synclavier
12-02-2011, 01:01 AM
Ovo cu ti morati uzeti za signature,nadam se da nemas nista protiv... :wink:
He, he, naravno...:wink:
Al' ce da kaplje od "autorskih prava" (salim se)...:rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.