PDA

View Full Version : EMU 0404 - mono snimak, problem

ping
11-12-2010, 09:20 PM
Imam EMU 0404 PCI, sumnjao sam na hardverski problem, pa je kupljena i PCIe varijanta, no problem je ostao isti.

Ulazni signal je definitivno stereo, no kada snimam stereo traku u Cubaseu, Wavelabu ili bilo kojoj drugoj aplikaciji, umjesto pravog stereo snimka dobijam dual mono snimak, znači dvaput snimljenu istu L ili R traku, drugi kanal nije snimljen.:banghead::banghead::banghead:

Vidim po drugim forumima da je problem poznat, postoje i brojna obja?njenja oko pode?enja EMU Patchmix DSP aplikacije, uglavnom svedena na snimanje dvije mono trake (ulazni panirani hard L i hard R), pa s naknadnim bouncanjem ove dvije snimljene trake u pravu stereo traku.:mad:

Alternativno rje?enje, meni nedovoljno jasno opisano, je u samom pode?enju Sessiona u Patchmixu, koje daje zadovoljavajući rezultat.:confused::confused::confused:

Kako mi ovo prvo ne izgleda prezanimljivo, molio bih ako je moguće poja?njenje ove druge varijante, ili čak da mi netko po?alje session template za istu, prije nego krenem u mučno snimanje odvojenih traka...

Moram napomenuti da mi je do jedne faze sustav radio u redu s defaultnim postavkama Patchmixa, tj. uredno je snimao stereo trake, no u jednom sam trenutku opazio da snimci vi?e nisu stereo!:confused::confused::confused:

Tako da, ne dobijem li dobro rje?enje, ne preostaje mi ni?ta drugo osim reinstalacije i dobre nade da će ista rije?iti problem?:shock:

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i savjetima!

ping
12-12-2010, 08:48 PM
Problem rije?en, samim tim i EMU 0404 PCI ostaje kao vi?ak.:grin: