View Full Version : Vlada Divljan Feat. Svi Na Pod!
Arthur
10-12-2010, 11:11 PM
http://www.youtube.com/watch?v=y_j7AJjcqiw
Auh bre Arthure! Ovo je najbolja kombinacija koju sam čuo u poslednjih deset godina! Jednostavno savr?eno. To je pravac koji bi mogao da stvori ne?to potpuno novo i genijalno. Daj molim te ?to vi?e detalja.
Arthur
11-12-2010, 10:53 AM
pitaj šta te zanima :)
pitaj ?ta te zanima :)
Zanima me sve ?to zna? o ovoj njihovoj saradnji, jer je stvarno pun pogodak. Gde je snimano, miksano, na čemu, čime, ko, kako, koliko dugo...
Arthur
11-12-2010, 12:04 PM
Saranja je počela posle zajedničkog nastupa na Šabačkom letnjem festivalu. Divljanu se dopalo to što radimo, i skontao se sa Perom i Bojanom.Pa su brzo nešto poželeli ovako i da urade. Pesmu je napisao Divljan, sa njih dvoje. Snimana je delom kod Pere, u njegovom malom studiju u Borči, a bubanj je sniman kod mene u mom studiju. Mixali smo zajedno u mom studiju, ITB. Divljan je svoj vokal snimio kod sebe gajbi , u Beču, na nekoj matoroj šurki, koja nije da me nije namučila u mixu, a mala peva na c414gold, takođe dosta teška kombinacija za smixati. Gitare je Vlada odsvirao u Borči, al smo ih u mixu dodatno spaljivali jer su bile malko oldskul, pa nisu ležale na matru. Programing beata je Perin, nalepljen na bubanj koji je kod mene sniman za 14 mikrofona. Bass je linijski plus programiran sint, takođe mnogo komperesije i saturacije. Limiting i mastering su rađeni paralelno sa mixanjem, svo vreme je stajao popaljen spaljivač snimka ne bi li stvari kako tako stajale zajedno. ako te nešto detaljnije zanima, pitaj :)
inače, na poslednjoj mini turneji Svi na Pod zajedno sa Zemljom Gruva i SevdahBaby-em po SFRJ, na koncertima u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu, Divljan je gostovao sa ovom pesmo na SNP, koji su zauzvrat skinuli i obradili i Rusiju i Retko te viđam se devojkama, pa je izvođen ceo mini blok sa Vladom na bini, na šta je publika uglavnom dobro reagovala :)
Matoree
11-12-2010, 05:38 PM
lepo lepo
Limiting i mastering su rađeni paralelno sa mixanjem, svo vreme je stajao popaljen spaljivač snimka ne bi li stvari kako tako stajale zajedno. ako te ne?to detaljnije zanima, pitaj :)
Da li si pri tome ponekad isključivao limiter sa mastera da vidi? ide li bez njega miks negde u crveno?
Arthur
11-12-2010, 10:27 PM
pa sigurno da ide pošto je gain redukcija limitera radila jako. Tako da me to praktično ni ne zanima, već samo kako radi ovako , sa ovim nivoom.
pa sigurno da ide po?to je gain redukcija limitera radila jako. Tako da me to praktično ni ne zanima, već samo kako radi ovako , sa ovim nivoom.
Ja se večito patim tvikujući da suv miks ne ide u crveno. Po?to vidim da to ba? i nije Bo?je slovo probaću da pri?tedim ?ivce uz malu pomoć limitera na masteru.
BTW, ne znam koliko intenzivno sarađuje? sa Svi na pod! ali oni su jo? od one "Ćao Nevena" retka pojava u domaćoj muzici - umeju da naprave catchy pesmu koja je uz to jo? i stilski zanimljiva i produkcijski odlično urađena. Eto, ima? privilegiju da radi? sa mo?da najboljom novijom grupom u Srbiji. Ostalo mi je u sećanju i to da su obrađivali Borisa Leinera; ?to bi se reklo, imaju ukusa.
Arthur
11-12-2010, 11:46 PM
ja sa njima radim od pre nastanka grupe u ovom obliku, tako da manje više sve što si čuo od njih sam mixao i inženjirasao ja.
btw, ne kontam šta ti radiš mixajući da ne ide u crveno? Da li uopšte pokušavaš da postigneš neki loudness ili radiš za svoju dušu? Pošto 90% stvari koje radim idu na radio i plejliste ljudi po mp3 plejerima, pa moram da se držim nekih komercijalnih normi današnjice. Što je manje više nemoguće na drugi način osim ovako, ili mastering u inostranstvu, za šta većina mojih klijenata nema para (čast izuzecima, trenutno radim na 2 ploče koje će ići napolju na master).
Vlada Divljan nikad nije razocarao
ja sa njima radim od pre nastanka grupe u ovom obliku, tako da manje vi?e sve ?to si čuo od njih sam mixao i in?enjirasao ja.
Super, bolja preporuka ti ne treba.
btw, ne kontam ?ta ti radi? mixajući da ne ide u crveno? Da li uop?te poku?ava? da postigne? neki loudness ili radi? za svoju du?u? Po?to 90% stvari koje radim idu na radio i plejliste ljudi po mp3 plejerima, pa moram da se dr?im nekih komercijalnih normi dana?njice. ?to je manje vi?e nemoguće na drugi način osim ovako, ili mastering u inostranstvu, za ?ta većina mojih klijenata nema para (čast izuzecima, trenutno radim na 2 ploče koje će ići napolju na master).
Demo snimci su u pitanju, da ne gnjavim sad sa tom temom...
66musicman
12-12-2010, 09:34 PM
Bass je linijski plus programiran sint, tako?e mnogo komperesije i saturacije. :)
da li je problem da das malo vise info o ovome. Koji sint, koja kompresija i saturacija ?
Arthur
13-12-2010, 09:34 PM
da li je problem da das malo vise info o ovome. Koji sint, koja kompresija i saturacija ?
pa ne zna ni on sam. Uglavnom tvikuje ono što dovati, a svima je dostupno. FM7, trilogy, i ove default sintove iz Nuenda i Abletona. Pa onda namesti nešto interesantno, pa donese kod mene i to dalje čačkamo. Ja od saturatora trenutno najviše koristim SPL TwinTube, jako mi dobro prolazi kroz mix. Od kompresora sve živo, uad 1176,la2a, Waves api2500, Fab Pro-C, OXford dynamics ponekad. Danas sam skonto i onaj Trident od Softtuba koji mi se dopada a ima i neki saturator na sebi koji je zanimljiv.
66musicman
13-12-2010, 11:18 PM
Tnx
pa ne zna ni on sam. Uglavnom tvikuje ono ?to dovati, a svima je dostupno. FM7, trilogy, i ove default sintove iz Nuenda i Abletona. Pa onda namesti ne?to interesantno, pa donese kod mene i to dalje čačkamo. Ja od saturatora trenutno najvi?e koristim SPL TwinTube, jako mi dobro prolazi kroz mix. Od kompresora sve ?ivo, uad 1176,la2a, Waves api2500, Fab Pro-C, OXford dynamics ponekad. Danas sam skonto i onaj Trident od Softtuba koji mi se dopada a ima i neki saturator na sebi koji je zanimljiv.
Fenomenalno mi zvuci zenski vokal.Ako ti nije mrsko,mozes li ukratko koju rec o lancu plugova na tom vokalu?
Arthur
14-12-2010, 03:39 AM
ajd pogledaću sutra, ne znam napamet, al nište pretarno spekatkularno. api-fabfilter i verovatno cambridge.
Fenomenalno mi zvuci zenski vokal.Ako ti nije mrsko,mozes li ukratko koju rec o lancu plugova na tom vokalu?
Mislim da je tu ključni lanac DNK (ne Melodyne DNA, nego onaj gde su geni za pevanje).
super je pesma! rado bih chuo verziju koja je smiksana tako da instrumenti i bubanj zamene planove, mada i ovako dobro zvuchi.
ovaj artur kako koja nedelja prodje tako neki hit izbaci :) svaka chast
Arthur
15-12-2010, 12:04 PM
eh, ovo je bila izričita želja benda ovako ;) A bubanj je stvarno opako odsviran i snimljen :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.