View Full Version : pomoc: treba mi usb/fw audio karta koja ima 16 izlaza xlr/trs ili 2xDsub
Hollywood
08-11-2010, 09:21 AM
Skroz sam prso, ne znam vise ni sta trazim.
ima madi kartica koje su naravno preskupe. u stvari sve sto sam nasao kosta zilione karamela, a na karju ni ne znam sta mi sve treba da bih koristio MADI.
kako bre nigde nema jednostavnih 16 kanala out?
Pomagajte! Posebno ti drug Artur iz komiteta, znam da ti znas sve moguce kombine za output/input ;)
I da, ulazi me ne zanimaju, znacoi treba mi samo DA 16out
HVALA ;)
Zeroo
08-11-2010, 09:41 AM
Mozda ovo!
http://www.thomann.de/de/creamware_a16_ultra.htm
Bockie
08-11-2010, 09:48 AM
Najjeftinijih 16 out-a koji mi padaju na pamet je 2 X M-audio delta 1010lt, koja ima 8 RCA-outa, ali je problem sto je PCI karta pa bi ti trebala 2 pci porta...
16 analognih outa ces tesko naci. Uglavnom su to fw miksete...
Moraces ici na neka 2 interfejsa, opet najjeftinije sto mi pada na pamet sa 8 outova je opet M audio ultra 8r, samo ne znam da li mogu 2 da se poteraju preko usb ili neki njihov FW interface (2 kom) tipa 2626 ,sto je opet jos skuplje....
Oh pa da, creamware, ali on i kosta, pa ja poleteh na ovo jeftinije jer je covek vec kukao za kintu...
Hollywood
08-11-2010, 10:11 AM
Hvala
Pazi, meni je ok da dam do 2000eura.
Ovo sto sam ja gledao je sve preko 3000funti! A to je mnogo para.
Bockie
08-11-2010, 10:52 AM
Pa ok, onda ovaj a16 radi posao!
Arthur
08-11-2010, 11:07 AM
pa pazi, uzmeš nešto ovako http://www.thomann.de/gb/lynx_studio_aurora_16.htm i recimo ovako http://www.thomann.de/gb/rme_digi_9652_hdsp.htm
ja bi za moje potrebe išao na to. E sad, tu imaš 16 inputa viška, al kod mene bi se baš snašli fino :)
i nisi rekao dal ti treba najjeftinijih ili naj-cost-efektivnijih 16 kanala? I da li bi možda to kačio već na neku internu pci kartu ili samo za laptopove misliš? ako ti je samo do laptopa, onda kat d bulšit, i uzmeš lepo 2x FF800, kod nas se nađe za ispod soma.
Hollywood
08-11-2010, 11:15 AM
da, da evo sada gledam creamware, nikada mi nije pala na pamet ta firma.
Arthur
08-11-2010, 11:16 AM
....jer su odavno prevaziđeni i zaboravljeni u pro audio svetu... mani se creamwarea :)
Bitch
08-11-2010, 11:19 AM
:D:D oma u glavu :D
ma da bre Marko, imas polovnih Aurora oko dva soma, to je mnoogo ozbiljniji sound od CW. nije da je Sonic losh, ali je Lynx ipak klasa gore :wink:
Hollywood
08-11-2010, 11:23 AM
pa pazi, uzme? ne?to ovako http://www.thomann.de/gb/lynx_studio_aurora_16.htm i recimo ovako http://www.thomann.de/gb/rme_digi_9652_hdsp.htm
ja bi za moje potrebe i?ao na to. E sad, tu ima? 16 inputa vi?ka, al kod mene bi se ba? sna?li fino :)
i nisi rekao dal ti treba najjeftinijih ili naj-cost-efektivnijih 16 kanala? I da li bi mo?da to kačio već na neku internu pci kartu ili samo za laptopove misli?? ako ti je samo do laptopa, onda kat d bul?it, i uzme? lepo 2x FF800, kod nas se nađe za ispod soma.
znao sam da me ti niJeches izneveriti ;)
Pazi Aurora bi mogla da padne, ali kako se ona kaci na PC? Ja koliko (nisam bas) skapirao da bi nju kacio treba ti pci kartica.
meni bi pre svega pasovao usb, ali ako mora pci onda mora.
Nesto gledam i lozim se na apogee Symphony, ali koliko kapiram ona moze samo na mac?!?! I ima usb konekciju, ali nigde ne pise jer to za kacenje na komp ili mora da ide preko syphony 64 kartice? koja je isto pci-e.
Jel ima negde da se kupi apogee da16x? To bih odmah uzeo.
Arthur
08-11-2010, 11:50 AM
pa i apogee ti traži neku kartu, i on je samo konverter. A ja sam ti predložio najbolje rešenje za kartu u toj kombinaciji (bilo Aurora bilo Apogee), ti to lepo ubodeš u RME 9652 kartu.
I moje neko iskustvo sa USB uređajima je priiilično loše, imaju mali bandwith i prilično su nestabilni. FW je mnogo ozbiljniji ako želiš samo laptop. Ko što rekoh, u Desktop varijanti, bestbuy je aurora sa 9652, a u laptop, 2 x FF800 na FW ;)
Hollywood
08-11-2010, 12:04 PM
Ok, ali kako se kaci apogee na rme? preko adata?
Hollywood
08-11-2010, 01:12 PM
jos jedna bitna stvar. ovaj RME je PCI, ja ne znam ti, ali ja nemam ni jedan pci slot na mojoj novoj ploci!
a Jel bi mozda islo ovo?
HDSPe PCI + digiface + apogee da16? Da ide preko adata? jel to pije vodu?
jer sa digiface mogu da imam i HDSPe ExpressCard i onda kad mi treba imam laptop samo ubodem u digiface?
Sta kazes ti na to? ha!
Arthur
08-11-2010, 08:54 PM
nije loše nije loše :) i dalje mislim da, ako ti je bitna mobilnost sistema, ipak ideš na 2xff800 :) ali i ovo će da radi svakako.
Hollywood
09-11-2010, 09:53 AM
nije lo?e nije lo?e :) i dalje mislim da, ako ti je bitna mobilnost sistema, ipak ide? na 2xff800 :) ali i ovo će da radi svakako.
Jel ima neko iskistva ovde sa SSL Alpha link?
FF800 + Alpha link je jeftinije od kombinacije sa lynxom ili apogee
Arthur
09-11-2010, 11:51 AM
pa bem li ga, ja ipak nešto više verujem full rešenjima Lynxa i Apogeea nego li low budget SSlovima.. Al sve će to zapravo da ti radi posao :)
diviner
09-11-2010, 05:50 PM
A Presonus ?
http://www.rumski.com/index.php?categoryid=47&p2000_articleid=21
Hollywood
10-11-2010, 11:00 AM
Nije los Presonus, ali je mnogo veliki.
Mislim da je odluka pala, ff800+Alpha link, best bang for a buck!
mekonin
10-11-2010, 05:03 PM
Vidim da niko ne pominje MOTU kartice, da li si razmisljao o njima?
Creamware A16 koji se spominjao nije interface u smislu da je audio kartica nego je to samo konverter kojeg treba vezati na neku karticu s optikama (ili na creamware karticu pa preko njihovog ZLink sistema koji koristi firewire kablove ali nema veze s firewire protokolom).
SSL AlphaLink je super stvar! Jako dobar konverter. Znam da ga moj kolega ima i da radi samo do 48khz. Al vidim da je ovaj novi s MADI vezom dignut na 96khz. Mislim da se u tom cijenovnom rangu treba ici na podrsku za 96khz jer ce to jednom zatrebati. A ruku na srce - miksevi stvarno osjetno otvorenije zvuce na 96khz. Meni barem. Visoko je low pass filter konvertera pa ne zatvara toliko visoke frekvencije. Kad se sve zbroji stvarno je dobro!
Arthur
11-11-2010, 12:30 AM
upravo tako, ja već duže vreme usnimavam, a kad je moguće, i mixam na 88khz.
Hollywood
11-11-2010, 11:45 AM
Meni to treba samo za DA, a provalio sam da je ff800 i alpha najeftinija varijanta, koliko god da to ludo zvuci. Alpha je jedina sprava koja je 24 in/out za te pare, doduse na 44.1/48 a 12 kanala na 96, sasvim dovoljno.
Sta god drugo da sam trazio kosta vise od 2k eura za mnogo manje kanala.
Ja nisam slusao alpha uzivo, ali takodje jedan moj drugar koga mnogo cenim je presao sa rosete na ssl i kaze da se cuje razlika samo kada slusas, mislim na DA, i da su srednji mnogo cistiji. E sada opet, isti taj lik je uzeo apogee symphony i kaze da je totalno ludilo, ali totalno. Jbg, samo je za mac i kosta mnoooogo vise.
Bolesti nikad kraja..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.