PDA

View Full Version : ear plugs?

Pendula
01-11-2010, 04:10 AM
nisam znao gde da okacim ovu temu, pa ajde da pokusam ovde!
dakle trebaju mi cepovi za ushi koji stite nase usi od preglasnih zvukova i koliko sam skapirao da propustaju samo odredjene freq. i da se sa tim poprilicno normalno cuje (moze da se nastupa) a stite nase usi.
ja verujem da dosta ljudi koji se bave zvukom imaju ovaj problem ili ce imati u buducnosti.
dakle da li neko zna ko izradjuje te cepove, koja im je cena i da li postoji varijanta da se izrade po nasim ushima i da li je razlika u ceni prevelika ako se poruce po nasim usima ili da se uzme odredjena velicina?

stvarno ne znam nista o tome, pa bi bilo odlicno kada bi neko ko zna podelio sa nama (verujem da mnoge ljude interesuje ovo)

hvala puno!

Nemanja.

Moritz
01-11-2010, 09:06 AM
Varijanta custom izrade je nabolja ali i najskuplja ( ide do 1000 eura).
Licno sam probao 4-5 varijanti ( vosak, pena, plastike ... itd. ) ali su mi se ove pokazale kao najbolje i najudobnije ( sto je jako bitno) http://www.etymotic.com/ephp/er20.html
Stize postom provereno :)

marcos
01-11-2010, 09:31 AM
Varijanta custom izrade je nabolja ali i najskuplja ( ide do 1000 eura).
Licno sam probao 4-5 varijanti ( vosak, pena, plastike ... itd. ) ali su mi se ove pokazale kao najbolje i najudobnije ( sto je jako bitno) http://www.etymotic.com/ephp/er20.html

ovdje u zg ima vec za 300 kn (45 eura otprilike).. silikonski po odljevu uha. Isplati se doc iz beograda, sredit odljev i dobiti po?tom čepove. Ja koristim već dugo vremena i stvarno radi kako treba

Moritz
01-11-2010, 10:34 AM
Super cena , samo sto je meni i 45e puno za chepove. Ovi gore pomenuti su manje od 10e a rade sjajno :)

marcos
01-11-2010, 01:10 PM
Super cena , samo sto je meni i 45e puno za chepove. Ovi gore pomenuti su manje od 10e a rade sjajno :)

da, nije malo...koliko traju ovi koje ti koristi? i koliko sti?avaju?

npr. moj bubanjar si je isto dao napraviti ove silikonske i nije bio ba? zadovoljan jer su mu "ubijali" feeling...sad koristi one zatvorene slu?alice od vic firth koje su mu super. Meni su te slu?ke grozne, ko da ti je neko nabio glavu u vreću spu?ve...ukusi:rolleyes::rolleyes:

lo?a stvar je da ove čepove po mjeri ne mo?e? isprobati prije neko ti ih naprave...pa ristika? kesnuti lovu za ne?to ?ta ti ne pa?e...

Elf
01-11-2010, 05:17 PM
Imash u Snajperu chepove za 250 dinara, rade sasvim korektno, nastupao sam sa njima dosta,rade posao. ;-)

silicon science
01-11-2010, 05:39 PM
Drugar doneo iz Francuske (Moric ga zna-Majlo) komplet cepova, za visoke, midle i bass frekvencije, brutalno rade, mislim da su oko 30 E kostali...

allegrosteva
01-11-2010, 09:29 PM
ovdje u zg ima vec za 300 kn (45 eura otprilike).. silikonski po odljevu uha. Isplati se doc iz beograda, sredit odljev i dobiti po?tom čepove. Ja koristim već dugo vremena i stvarno radi kako treba

Uf, steta juce sam prolazio kroz Zg. Koliko one menjaju zv. sliku? Ja vec dugo koristim http://www.ohropax.de/10-1-soft.html i prezadovoljan sam, kostaju 400 din samo me nervira sto mogu da se koriste po 5 puta(ima 5 10 komada u pakovanju). pise da spusta za oko 35 db na 120 db i da je malo menja ton ali meni se cini da malo vise spusta oko 1k
Ziveli

voomighty
01-11-2010, 10:33 PM
Gde kupujes te OHROPAX, apoteka... muzicka radnja..... nesto trece?

Pendula
02-11-2010, 02:23 AM
ajde da budem malo konkretniji.
prvo, da ne budu sad neke antene! :)
znaci da ne vire iz usiju, vec budu malo diskretnije.
drugo, da cena bude maksimalna 100e sa ukupnim cimanjem, dal to trebalo da se ode negde pa da se uzmu dimenzije ili da bude sa transportom (ako se porucuje preko neta) nije bitno, ili jos bolje ako ispunjavaju ove da kazem "uslove" a da su jeftine to bi bilo sjajno!
i da propustaju glas, dakle da normalno mozes da cujes razgovor pod glasnom muzikom, u klubu nekom i sl.

hvala.

p.s. gde si Nemy? 8-)

Elf
02-11-2010, 09:22 AM
Evo me matori...mrdam! :D Ti?

Sa ovim shto sam probao chujesh i prichu,i nemash frku kad ti se neko dernja na uvo zbog glasne zike, pa ti sjebe uvo vishe od muzike.
Probaj ih,nishta te ne koshta. :wink:

marcos
02-11-2010, 10:57 AM
Uf, steta juce sam prolazio kroz Zg. Koliko one menjaju zv. sliku? Ja vec dugo koristim http://www.ohropax.de/10-1-soft.html i prezadovoljan sam, kostaju 400 din samo me nervira sto mogu da se koriste po 5 puta(ima 5 10 komada u pakovanju). pise da spusta za oko 35 db na 120 db i da je malo menja ton ali meni se cini da malo vise spusta oko 1k
Ziveli

pa ovi moji bi trebali linearno sti?avati sve oko 30 db...sad ?ta znaći linearno.... meni odgovara kako se pona?aju prema zvuku, jako očiste sub (mislim da ispod 60 hz ne pu?taju gotovo ni?ta) i neugodne visoke od činela npr. Probao sam neke sa filterima (- 15 db) ali mi je low mid bio tako umuljan da nisam razumio tonove na basu. Probao sam jednom miksati sa njima i dobio zanimljive rezultate:rotfl:

Meni su osobno najdra?i na koncertima kad ti ekipa urla u uho :grin:

Elf
02-11-2010, 12:30 PM
Meni su osobno najdra?i na koncertima kad ti ekipa urla u uho :grin:

Indeed! :D

allegrosteva
02-11-2010, 02:19 PM
Gde kupujes te OHROPAX, apoteka... muzicka radnja..... nesto trece?
Apoteka (u Obrenuvcu ih ima na dva mesta), za bg ne znam. Osim toga sto je zvuk prilicno dobar sa njima svidjaju mi se i zato sto su neprimetne, u boji koze su i nista ne viri iz usiju. U svakom slucaju tople preporuke

voomighty
02-11-2010, 02:22 PM
hvala, provericu u vecim apotekama.

Pendula
02-11-2010, 07:26 PM
Taj F. :)
?ta se radi? Osim ?to se ?tancuju trake za veleprodaju u Beatport Super Marketu :D hehe ... plus lejblovi, ploče etc ... postali ste mega zvezde 8-) kad porastem biću Du?an :D
uostalom, ?ta radi debeli? pozz ga :wink:

javi kad bude neki dobar prty, da navratim :wink:

back2topic ...

Pa kako ni?ta me ne ko?ta? a tih 250din.? hehe, ?alim se.
uzeću ih, probaću u svakom sl. nisu skupe realno a i slu?iće dok se ne pronađe neko dugotrajnije re?enje!

nego, imam ja pitanje za sve prisutne!
?ta vi mislite o ovim ETY?Plugs? High-Fidelity ER20 (http://www.etymotic.com/ephp/er20.html) ear plug-ovima? cena im je 12,95$ par ...
imaju 2 veličine, standard & large ...
ka?u da se muzika i glas čuje potpuno prirodno, dok redukuje ostalo ?to nije zdravo. nekako mi se čine kao best buy!
e sad, ja mislim da poručim ovo, ako neko hoće da poručim i njemu nek se javi na pendulabgd@gmail.com da se dogovorimo, podelićemo po?tarinu ... ja mislim da ih poručim za jedno 20-tak dana.

?ta vi mislite o njima?

ili pak neko ima neki drugi predlog? :)

awacs
02-11-2010, 07:43 PM
nego, imam ja pitanje za sve prisutne!
?ta vi mislite o ovim ETY?Plugs? High-Fidelity ER20 (http://www.etymotic.com/ephp/er20.html) ear plug-ovima? cena im je 12,95$ par ...
imaju 2 veličine, standard & large ...
ka?u da se muzika i glas čuje potpuno prirodno, dok redukuje ostalo ?to nije zdravo. nekako mi se čine kao best buy!
e sad, ja mislim da poručim ovo, ako neko hoće da poručim i njemu nek se javi na pendulabgd@gmail.com da se dogovorimo, podelićemo po?tarinu ... ja mislim da ih poručim za jedno 20-tak dana.

?ta vi mislite o njima?

ili pak neko ima neki drugi predlog? :)

Hehehehe, ako malo bolje pročita? ?ta su ti ljudi pisali do sada mo?da naiđe? i na prvi odgovor koji si dobio:

Pozdrav,

Vasa

Moritz
02-11-2010, 11:18 PM
Interesantno, ljudi pitaju a ne citaju dobijene odgovore :confused:

Da ponovim, ti pomenuti cepovi su mi do sada najbolje legli po svim parametrima

- Nivo atenuacije u praksi jee oko 20db na freq od 500hz pa na vise, ispod 500hz je oko 15db
- Udobnost odlicna
- Estetika takodje dobra, vrlo malo vire van a i to sto se vidi je prozirna plastika
- Cena i pakovanje

U veoma bucnom prostoru sa jakom reverberacijom (hale, klubovi sa puno stakla.. itd. ) rade sjajno, osecaj je kao da je neko stinuo MUTE na visak refleksija i samim tim se sve cuje veoma jasno. U situaciji kada neko hoce da prica u extremnoj buci vrlo cesto moram da se odmaknem od sagovornika jer mi se deranja u usi a ja ga savrseno cujem i sa pola metra i vise razdaljine. Itd. .... Eto nadam se da sam ti pomogao, pod uslovom da procitas ;)

Darsus
11-01-2016, 10:08 AM
U veoma bucnom prostoru sa jakom reverberacijom (hale, klubovi sa puno stakla.. itd. ) rade sjajno, osecaj je kao da je neko stinuo MUTE na visak refleksija i samim tim se sve cuje veoma jasno. U situaciji kada neko hoce da prica u extremnoj buci vrlo cesto moram da se odmaknem od sagovornika jer mi se deranja u usi a ja ga savrseno cujem i sa pola metra i vise razdaljine. Itd. .... Eto nadam se da sam ti pomogao, pod uslovom da procitas ;)

Bas ono sto bi meni trebalo. Hvala! Sto se velicine tice, znam da je svako uvo drugacije, ali koju si odabrao? Jel ima uopste potrebe za large fit?

Jel zna neko ima li ih kod nas sada ili moram ipak da narucim? (na netu ne nalazim)

ugljesa
16-01-2016, 03:38 AM
Ko je iz Bg-a ima da se uzme alpine pro atenuatori. Low profile, vide se tek kada vas neko zagleda, imate 3 nastavka da birate u zavisnosti koliko cete da ubijete feeling tj zvuk.Udobni su, dobijate i nastavak sa kojim gurate sto dublje u usni kanal. Jeste smor prvih 10-20 min ali kasnije se naviknete. Ja hocu da umrem kada treba da ih skinem jer mi je onda preglasno u klubovima.

Atenuatori su MUST s obzirom da se bavite ovim poslom i da vam je sluh najbitniji !

Cena oko 3000din barem kada sam ja kupovao ...