View Full Version : RME problem
MilTon
26-10-2010, 12:01 PM
Kupio sam RME HDSP 9652, i imam problem. Iz drugog racunara saljem mix u Spdif input RME-a, tu mi je bila namera da radim mastering i dalje, preko Spdif output RME-a u Masterlink. Medjutim, primetio sam da mi je zvuk losiji u odnosu na original, a takodje sam primetio da na ulazu level metar spdif-a, ne pokazuje identicne vrednosti kao na spdif slusanju. Razlike su male ali vidljive i cujne. Ne radi se o puckanju i glicevima, nego je generalno zvuk manje dinamican. Sa starom delta 2496, i direktno sa masterlinkom nisam imao taj problem. Ima li neko iskusan sa RME-om, da mi objasni o cemu se tu radi, i da li postoji mogucnost da se zaobidje RME mikser u putanji Spdif-a?
kejkz
26-10-2010, 07:42 PM
Nikad nisam imao taj problem, proveri da nije negde u totalmixu uti?an izlaz. koliko znam, mikser se uvek preskače u ASIO modu, tada pode?anja miksera nemaju veze sa snimanjem, samo monitoringom.
MilTon
28-10-2010, 09:29 AM
Nikad nisam imao taj problem, proveri da nije negde u totalmixu uti?an izlaz. koliko znam, mikser se uvek preskače u ASIO modu, tada pode?anja miksera nemaju veze sa snimanjem, samo monitoringom.
Hvala na odgovoru. Ali reci mi da li si probao? Znaci, samo proveri da li meter pokazuje isto na mixerovom monitoringu spdif-a i na monitoringu fizickog ulaza spdif. Meni se te brojke razlikuju za malo, sto me navodi na pomisao da mikser ipak tu nesto "radi" a ja to ne bih hteo.
kejkz
28-10-2010, 11:41 AM
RME nemam vec nekoliko godina, tako da ne mogu probati nikako. Ali sam prilicno siguran da je radilo savrseno u svakom smeru. Javice se vec neko da ti kaze vise ako mu se javlja slican problem
Imaju neka S/p-dif podesavanje na contr.panelu RME, proveri to
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.