PDA

View Full Version : sta se slusa u osnovnim i srednjim skolama?

gorjan
14-10-2010, 08:38 PM
Nesto sam se prisecao sta smo sve mi slusali u svoje vreme, pa mi pade na pamet, sta sad slusaju klinci? Iznenadio sam se kad sam cuo koliko su npr domaci reperi slusani...
Narodnjaci? Lady Gaga?
Sta je aktuelno?

marcos
14-10-2010, 10:52 PM
Nesto sam se prisecao sta smo sve mi slusali u svoje vreme, pa mi pade na pamet, sta sad slusaju klinci? Iznenadio sam se kad sam cuo koliko su npr domaci reperi slusani...
Narodnjaci? Lady Gaga?
Sta je aktuelno?

ovdje u Hrvatskoj npr

oni koji slu?aju "kvalitetnu glazbu" briju vi?e manje na stari metal (Maideni, Metallica, Slayer, Death, Megadeth itd itd itd) grunge (alice in chains, pearl jam), klasični rock ili punk (pogotovo ex yu). Neko vrijeme je System of a down bio hit. Ne?to elektronike. Djevojke vole i taj pop/rnb Shakira/Anastasia/Rhianna/Beyonce....to su one koje imaju dobre ocjene

Mogu primjetiti da aktualne produkcije ima jako malo ?ta se tice "gitarističke" muzike. To krene negdje na fakultetu :)))

Ostalo brije na techno/narodnjake ali pasivno i boli ih za sve pa i za muziku.

Eto

gorjan
15-10-2010, 07:55 PM
Komsija mi donese cd da presnimim, za njegovu decu. A ono Skaj i Vikler, kako li se vec zovu, a naslovi pesama: "Moja riba je drolja" i tako nekako...
6ti razred osnovne:shock:
Mi smo slusali Nove fosile, Plavi orkestar, a ovi koji su bili mangupi, Bijelo dugme...
teska naiva, nismo znali ni sta je riba, a kamoli drolja...

AudioStorm
16-10-2010, 05:42 PM
Mi smo slusali Nove fosile, Plavi orkestar, a ovi koji su bili mangupi, Bijelo dugme...
teska naiva, nismo znali ni sta je riba, a kamoli drolja...

Uzas progresije:mad:

Ovo se veze na neku drugu temu,mnogo obimniju i kompleksniju...
Nego,vidim da ima nade,klinci slusaju sve i svasta,imaju nenormalno veliki izbor (i tu se najcesce i izgube,i ne samo klinci) ali evo ima, recimo slusaju se i stare dobre vrijednosti kao EKV,Azra,Idoli,Haustor,Corba...od stranih Sting,Clapton,Metallica.Mada su u velikoj manjini nazalost.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();}else{setT imeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">

DzoniPFC
16-10-2010, 05:50 PM
justin biber :grin:

gorjan
16-10-2010, 10:31 PM
Ovo se veze na neku drugu temu,mnogo obimniju i kompleksniju...

u je.emti zivot, kazes ozbiljna nauka?
necemo nauku, to je dosadno...:)

Mada su u velikoj manjini nazalost.
<!--Session data-->
e to me zanima, vecina, sta ona slusa?
ne vidim da postoji ta vrsta pasije koju smo mi imali, slusajuci kasnije u srednjoj npr GnR, U2, itd itd...
tad je to bilo ravno navijacima na stadionima
generalni utisak mi je da tim mladjim generacijama nije bas stalo do muzike na taj nacin...,
mozda nisam u pravu:confused:

gorjan
16-10-2010, 10:33 PM
justin biber :grin:
ovaj je odlican, zna sta radi:wink:

awacs
16-10-2010, 10:56 PM
ne vidim da postoji ta vrsta pasije koju smo mi imali, slusajuci kasnije u srednjoj npr GnR, U2, itd itd...
tad je to bilo ravno navijacima na stadionima
generalni utisak mi je da tim mladjim generacijama nije bas stalo do muzike na taj nacin...

Pa i so je nekad bila dragocena. A danas kad je ima u svakoj bakalnici ljudi se vi?e ne lo?e na nju.

Pozdrav,

Vasa

Znak
16-10-2010, 11:07 PM
Pa i so je nekad bila dragocena. A danas kad je ima u svakoj bakalnici ljudi se vi?e ne lo?e na nju.

Pozdrav,

Vasa

Ali je konzumiraju vi?e nego ikad.

awacs
16-10-2010, 11:13 PM
Ali je konzumiraju vi?e nego ikad.

You've got the point! Just employ it!

Pozdrav,

Vasa

gorjan
17-10-2010, 05:40 PM

Pozdrav,

Vasa
pa mozda ove novije generacije imaju svoje favorite a mi i ne znamo...
bojim se da mi malo stariji pocinjemo da licimo na one djedove iz mapetovaca:)
kao, nase je bilo najbolje, Azra,Ekv, Bitlsi, Stonsi i ostalo...
mozes misliti...

LAMPASH
19-10-2010, 03:29 AM
Ma ovi danasnji klinci su odlepili totalno,mada ima izuzetaka.Ih kada se setim svog tinejdz doba,jos CD-ovi nisu postojali,pa ono,juris neki album na kaseti po buvljacima,pa kada uspes da ga nadjes,uh,milina.Kad se samo setim,od Metallice pa do Divljih Jagoda,pa skidanje pesama dok se kasete ne izlizu:)Pa one fore sa muvanjem devojcica,dovoljno je bilo reci "toliko te volim da komponujem pesmu o tebi" hehehe :) i gotova stvar.Danas je takav sistem vrednovanja muzike nestao.Zasto?Pa zbog interneta pre svega.Torrenti,mazge ,youtube,pa splavovi sa DJ-ima,Grande Sale...etc.Eh kada bih mogao da se vratim samo na par dana u svoje "slatke" 16.:(

Evo sta vecina danas slusa,nazalost:

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/AfS7VyzRp0E?fs=1&amp;hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/AfS7VyzRp0E?fs=1&amp;hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Pogledajte koliko ovo djubre ima pregleda i sve je jasno.

DzoniPFC
20-10-2010, 01:37 PM
http://www.youtube.com/watch?v=gwG98baHZ88&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bmh2hgomvvI

http://www.youtube.com/watch?v=Of777hgaBdE&feature=related

Problem su jeftini studiji koji su dostupni svakom klincu

Bockie
20-10-2010, 02:37 PM
NIsu problem jeftini studiji.
I ranije si mogao za relativno male pare (ne bas kao danas) ali opet mnooogo manje nego sto su sprave nekad kostale da kupis neki govnjivi portastudio, podmitis nekoga u drzavnom ili na "dodjem ti" u privatnom ili vec neka leva kombinacija, uglavnom snimis bilo sta...!

Problem je sto to onda niko nije hteo da objavi. Postojali recenzenti, urednici,uopste kontrola...

Danas okacis na Utube sta god hoces,prdenje,skakanje i jos ako je dovoljno debilno, imaces posete...
:banghead:

Bockie
20-10-2010, 02:42 PM
E jebes mi sve, odem i ukucam "debil" i pretrazim po rejtingu...

Pazi preko 4 milona poseta za ovo:

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TkMh-WaWMJo?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/TkMh-WaWMJo?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Ali bas da lupas glavom o sto, brate, kuda ovo vodi...:banghead::banghead::banghead:

LAMPASH
21-10-2010, 01:01 AM
http://www.youtube.com/watch?v=gwG98baHZ88&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bmh2hgomvvI

http://www.youtube.com/watch?v=Of777hgaBdE&feature=related

Problem su jeftini studiji koji su dostupni svakom klincu
Kavi genijalni textovi,kakvi aranzmani,kakvi spotovi!Cudo,ej:rotfl::rotfl::rotfl:

Ficus
21-10-2010, 10:39 AM
Danas se slusaju uglavnom novi reperi, tipa Cvija, Elitni Odredi...
Sada svaki klinac moze da snimi pesmu.. Malo se poigra sa autotune-om i vec je super kul.. Cak ne mora ni to.. bitno je samo da prica o ljubavi, pa makar tekst bio tesko sra.e .. Ljudi se dosta primaju na to.. Sve je naravno postavljeno na youtube, sa linkom za download za dz..

Pored toga slusaju se razne Sefice podzemlja, zle barbike itd.. koje u svojim tekstovima govore nesto u fazonu kako je kul biti qrva..

Oni malo napredniji (i koji bolje znaju engleski) slusaju britanski, americki pop..

Eto to je po meni ono sto slusa 90% mladih.. uglavnom ih bas briga za muziku.. ne gledaju je ni najmanje kriticki.. najbitnije je slusati muziku koja je sada in i da kada postave link na fejsbuk dobiju 300 lajkova..

LAMPASH
21-10-2010, 02:03 PM
Sada svaki klinac moze da snimi pesmu.. Malo se poigra sa autotune-om i vec je super kul.. Cak ne mora ni to.. bitno je samo da prica o ljubavi, pa makar tekst bio tesko sra.e .. Ljudi se dosta primaju na to.. Sve je naravno postavljeno na youtube, sa linkom za download za dz..

Pored toga slusaju se razne Sefice podzemlja, zle barbike itd.. koje u svojim tekstovima govore nesto u fazonu kako je kul biti qrva..

Oni malo napredniji (i koji bolje znaju engleski) slusaju britanski, americki pop..

Eto to je po meni ono sto slusa 90% mladih.. uglavnom ih bas briga za muziku.. ne gledaju je ni najmanje kriticki.. najbitnije je slusati muziku koja je sada in i da kada postave link na fejsbuk dobiju 300 lajkova..
Upravo to.Ali sta me je zaprepastilo:isla je neka emisija na RTS o jednoj srednjoj muzickoj skoli u BGD.I tu sada reporterka komentarise sa pijanistom,flautistkinjom,violinistkinjom i celistom.Na pitanje sta slusaju u slobodno vreme svi ko jedan:"NARODNJAKE":cry:.

gorjan
21-10-2010, 05:03 PM

e to je odgovor koji cekam...
zanimljivo mi je to sto kazes da je mlade bas briga za muziku, mislim da je to bas pravo stanje stvari...
jednostavno, muzika(ova popularna) vise nije kul, sto bi se reklo...
nekad je glavna fora bila znati drndati crnog leptira i krivo je more na gitari i mogao si da palis i zaris
posto vise nije kul, ne privlaci ni kul tipove pa je postala mlitava, streberska, dosadna ...

Filip_
29-10-2010, 04:35 PM
Scena kod srednjoskolaca je uzasna...ono sto ja cujem redovno kod njih (to je recimo 80% srednjoskolaca) su ovi uzasi od turbo-trance-narodnjaka i poneki pacenjicki new pop kao i neki splavovski bendovi koji imaju uzasne autorske pesme..tekstovi tra-la-la...Mada nisam ja merodavan...ja sam 90-tih dok sam odrastao pokusavao nekako da nalazim izdanja d'n'b muzike, Jamiroquai je krenuo tada sa albumima...Detroitski techno, Prodigy, Daft Punk malo kasnije...Bilo je tu i roka stranog i Sting-a...danas...jedna televizija je prakticno unistila generacije, ali cela drzava tome tezi, samo se tone...na srecu pa ipak ima ljudi koji odolevaju i slusaju dobru muziku svih pravaca i to je najbitnije...Uh...mogao bi jos da ih pljujem na 2 strane, bolje da stanem dok sam jos pod kontrolom :D.

nokash974
31-10-2010, 06:05 PM
Vidjeh neki dan na tv i Rusku Jakic a priznajem bilo mi je lakse kada nisam palio tv..cigani su usli u tv i nece napolje,mislim da bi i zivotom branili svoj status..Nikako da na tv cujem pricu o Jovanu Ducicu ili znamenitim Srbima samo neki sa malim celima..i samo govore brate,jebote,brate.. tv i muzicke urednike bih voleo da vidim,zanima me ko su?Soder non stop i sada samo soder..91god. ko kuca..Jos Bajone u Sava centru i to je to...kako kaze Rambo:ostala samo fukara i raja i mi snjima na bjelome hlebu:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::ro tfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rot fl: