Log in

View Full Version : produkcija elektronike

DaBear
13-09-2010, 08:55 AM
posto imas puno radova sa ranim elektronicarskim pokretom kod nas (grupa Beograd, Bebi, Skripac, itd..) jel ima nesto interesantno iz tog perioda da se moze primeniti danas?

Neka tehnika ?
Ili neka interesantna dogodovstina?

nemoj da si skrt na recima...:mad:

alavuk
13-09-2010, 10:31 AM
heh , bas i ja to krenuo da pitam ...

habas
16-09-2010, 07:59 PM
posto imas puno radova sa ranim elektronicarskim pokretom kod nas (grupa Beograd, Bebi, Skripac, itd..) jel ima nesto interesantno iz tog perioda da se moze primeniti danas?

Neka tehnika ?
Ili neka interesantna dogodovstina?

nemoj da si skrt na recima...:mad:

Nemam nesto odredjeno sto bi izdvoio. Sve je to radjeno na vrlo primitivan nacin bez kompova, SMPT-a, synch-ova. Secam se grupa Beograd je radjena sa internim sekvencerom Profetovog Pro1 sinta u kome si imao 2 puta po 256 nota (tako nesto) te si morao u realtime-u da pomeras neki preklopnik i to se snimalo na traku. Sve ostalo je svirano. Kada vratim film nisam tada mislio o tome kao o nekom elektro pokretu vec vise nekoj novoj igracki (sto u sustini i jeste) i koje ti otvara nove mogucnosti kolaziranja, spajanja "mehanicnog i human filla". Ako se secas na toj ploci sam ubacivao i akusticni klavir, a onaj predivni dugacki solo na kraju ploce na trubi je svirao Stjepko Gut. Znaci mozda mozemo da kazemo da to nije stilski cisto? Bebi i Skripac isto nisu bili elektro-bend nego vise slobodno tumacenje nekog PoP zanra. A prvi cist elektro-bend koliko sam ja upoznat si napravio Ti.

alavuk
26-09-2010, 10:42 AM
pa ne bi se slozio da je vrach tj msb bio prvi bilo je tu dosta pionira , dragana saric tj rudi onaj dance mix je toliko ispred vremena [pogotovu ona moog bass linija (cini mi se) ] da prosto ne poverujes koliko je to maestralno kao i sam remix i dan danas ga pustim i odvali u klubu ...

http://www.discogs.com/Bebi-Dol-Rudi/release/793186