View Full Version : Povezivanje
magnum
26-08-2010, 02:12 PM
Ovako, imam ceo set elek. bubanj td-20, Presonus firebox (posedujem i Alesis i/o konverter neznam samo da li mi uopste treba pored ovih dve stvari), pitanje je kako povezati i kojim redosledom (gde koji kabl ide) da bi radilo sve perfektno, da nema kasnjenja, znaci da sednem za bubanj odsviram i snimim u Cubase ili nekom drugom programu, nemam iskustva sa radom u studiu sem samog sviranja, pa sam hteo da napravim moju kucnu varijantu da mogu kuci sam odsvirati i snimiti moj deo. Posedujem laptop, MSI Athlon x2dual-core, 4gb ram, 320gb hard disk.
awacs
26-08-2010, 04:34 PM
Šta podrazumevaš pod "Alesis i/o konverterom"? Onaj I/O Trigger Interface ili iO/26 FireWire? Šta hoćeš da "snimiš u Cubase": MIDI ili audio? Višekanalno ili STEREO?
Nisi postavio pitanje na pogrešnom mestu, nego ništa zapravo nisi ni pitao :wink:
Pozdrav,
Vasa
magnum
26-08-2010, 05:11 PM
Mislio sam na Alesis I/O Trigger Interface, a sto se tice snimka interesuje me i audio i midi, ali najvise me zanima samo povezivanje gde koju kabl ide npr. iz drum (td-20 povezan sa padovima) modula-midi out u firebox midi-in itd..:confused: znaci sama veza izmedju masina i kompjutera :da:
percival
26-08-2010, 05:34 PM
Dakle ovako: da bi snimio midi ides iz MIDI OUT na modulu u MIDI IN na zvucnoj.U samom programu(cubase.....)moras na kanalu na koji snimas namjestiti da ti je midi in onaj s tvoje kartice.
Istovremeno mozes snimati i audio a spaja ti se isto kao i na razglas,dakle modul AUT
u input na kartici.
I da ne zaboravim onaj alesis ti u ovoj kombinaciji ne treba.
Nadam se da sam bio od pomoci.
magnum
26-08-2010, 06:04 PM
E super, odlicno, samo mi kazi jos kako externu kartu firebox spajam sa kompjuterom..
Bambino
26-08-2010, 07:34 PM
Deki, ohladi pivo i pa me pozovi da povezemo to lepo, da se ne mucis, pozz, Bambino.:wink::grin:
percival
27-08-2010, 08:23 AM
Ako se ne varam ta kartica je firewire.Znaci spajas je kao i sav firewire hardver.
Jos jedna stvar za koju si pitao a to je latencija.
latencija ti ovisi samo o zvucnoj kartici.Na kontrol panelu od kartice imas neku oznaku BUFFER SIZE ili LATENCY ili tako nesto(obicno je oznaka u ms).Nju stavi na sto manju vrijednost i s time smanjujes kasnjenje.
U programu namjesti da su ti asio driveri sa tvoje kartice.
pozz..
magnum
27-08-2010, 10:55 AM
Puno ti hvala, kratko i jasno ! Poz...
percival
27-08-2010, 11:08 AM
Ima jos jedna stvar sto se tice latencije.Ako ti se desi da ti pocne zvuk pocne puckati ili tako nesto onda ces buffer size morati ipak povecati (mada tako povecavas kasnjenje).
Ista stvar ti se moze desiti i kada dodjes do mixa.Sto budes palio vise pluginova tako ces povecavati opterecenje CPU-a. ,a to ce dovoditi do puckanja.
Opterecenje procesora isto tako mozes smanjiti povecavanjem latencije.
magnum
27-08-2010, 11:24 AM
Ok videcu sta ce biti, pa javljam !!!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.