View Full Version : Mac Pro 12 Core
Bitch
31-07-2010, 04:09 PM
comig soon :)
http://dl.dropbox.com/u/805136/mac12.png
DzoniPFC
01-08-2010, 02:22 AM
A Ja hteo da kupim Mac Pro 8 pre neki dan.
Kako bi se zajebo... :rolleyes:
Cekam 12. :wink:
Hvala za info
DaBear
01-08-2010, 08:40 AM
A Ja hteo da kupim Mac Pro 8 pre neki dan.
Kako bi se zajebo... :rolleyes:
Cekam 12. :wink:
Hvala za info
pa staro je pravilo da NIKAD ne treba kupovati onu prvu turu, iz vise razloga"
- skupo
- (mozda) ima bagova
- kompatibilnost (software / hardware)
dobre strane (kad izadje nesto novo)
- onim (malo) starijim modelima padne istog casa vrednost - pa su jos bolja opcija za kupovinu
- nemoj da se zavaravas, 8 core jede malu decu. A puno software-a i ne koristi pun kapacitet kompjutera..da ne pricam za 12 core.
ukoliko neces da radis high end video editing / montazu / efekte itd..ZA MUZIKU ti ne treba nista bolje od 8 core (i nece ti trebati jos jako dugo vremena)
..kad se uzme sve u obzir...stanje na sceni, software koji je dostupan, itd
i sa mnogo mnogo mnogo losijim masinama se radi i radila se mega muzika.
Bitch
01-08-2010, 01:18 PM
Upravo to. Ja na laptopu (MacBook Pro 17" intel i7) teram sta god hoces! Tone instrumenata, plugova, kanala, sad evo montam 4K sa RED kamere, sve to sljaka bolesno dobro.
8 core, sto rece DaBear, samo ako radis muziku tipa za film, pa imas 120 kanala nekih EW stringsova, 5.1 reverbe, pa jos 200 kanala ostaloga, teras ProRes sliku istovremeno.... mada ja to mogu i sa ovom makinom :) ... ili za video. Tu ZAISTA ima jako smisla, stedi vreme u montazi neverovatno! Cak ne toliko ni za editing koliko za Transcoding.
Bolje ti uzmi max napucan 8core, i da vidis srece :)
milos
01-08-2010, 08:11 PM
Kod mene Custom made Hackintosh i5 quad blagi OC 3.36 Ghz.
Zaista mi duze vreme nece trebati druga masina ...
kejkz
02-08-2010, 11:02 AM
Videh pre neki dan, zanimljivo je to, ali ne treba svakome.
Meni jos dobro radi i stari macbook, evo vec mu trece leto istice. Mislim da ce mi sledeci kompjuter (dok ovaj jos potraje) biti mac mini, stvarno su ga napravili odlicno. Ili neki polovan iMac, svejedno...
Matoree
02-08-2010, 01:26 PM
Ovo su Xeoni... Sto bi neko davao 3x vise kesa za mac, kad mozes da sklopis sam takvu masinu za MNOGO manje para>? :D
+ne treba ti highend graficka i ovaj fancy monitor...
Bitch
02-08-2010, 01:47 PM
Ovo su Xeoni... Sto bi neko davao 3x vise kesa za mac, kad mozes da sklopis sam takvu masinu za MNOGO manje para>? :D
+ne treba ti highend graficka i ovaj fancy monitor...
pa nekom treba :)
...mislis da se u ozbiljnim video montazama preko fura Hackintosh sa OSX, pa se montazer crveni kad se zapuca nekompatibilni kext?
za svakog ima po nesto :wink:
Matoree
02-08-2010, 01:54 PM
e pa ok.. jedino ne znam koliko je stabilan taj hackintosh.. mada vidim diviner da ih instalira ako ne gresim, pa bi mozda on mogao da napise koju o tome.
kejkz
02-08-2010, 02:13 PM
e pa ok.. jedino ne znam koliko je stabilan taj hackintosh.. mada vidim diviner da ih instalira ako ne gresim, pa bi mozda on mogao da napise koju o tome.
radilo je to prilicno stabilno, bilo je trzavica (oko instalacije), ali mislim da je sada sve to ispravljeno i da je ukupan rad dosta bolji. Nisam dugo probao doduse, pa ovo valja uzeti sa rezervom.
Bitch
02-08-2010, 02:28 PM
uglavnom to radi ok. za zemlju srbiju je to idealno resenje! i brzo je to, radi kao sat. Samo sto, kazem, nema tih para da uzmem da radim neko 1-2-3 snimanje ozbiljnog benda, na hacku. Oce to da bude voodoo, imao sam par neprijatnih situacija, ali ok, u mixu nije frka, reboot i vozi. Na lajvu bas nije prijatno.
Ako imas u vidu da je prosecan Amer veca stipsa od bilo kog Pirocanca na svetu, a svi oni prezale pare za Mac, onda ti to vec samo po sebi govori nesto... U okruzenju gde se radi na minut, gde se snima i gde je bitno sve, pa i ta impresija zbog tog shine monitora, tesko da ce neko sebi dozvoliti budzevinu... e sad, drugo je ako se muzikom bavis "za svoju dusu", onda definitivno dobijes mnogo vise nego sto si ulozio, ali je onda diskutabilno da li ti treba uopste 12-core:)
DaBear
08-08-2010, 02:07 PM
tih prica sam se naslusao, uglavnom od onih koji sede kuci i bave se audiom iz hobija. Plus, tu je ona nasa stara.."ma ja cu to da napravim za 200 Evrica!! nece oni mene da deru....!"
U ozbiljnom poslu se koriste ozbiljne masine - i tu je kraj. Tacka!
DzoniPFC
08-08-2010, 05:34 PM
fuck hackintosh
To je kao pro tools hd bez hardware-a :D
da bi privukao musterije treba mi fensi mac pro i to je realno... PC svi imaju...
a u ostalom mac zaista izgleda odlicno, njihov sistem je odlican i prvenstveno sluzi za produkciju filmova i muzike.
LogicMen
24-08-2010, 03:33 PM
Ono za sta nikada necu zaliti pare je Mac, ali isto tako sam siguran da je 8Core sasvim OK masina.
Mek je brate mek, i nikakvi hakintosi i slicne gluposti tu nemogu ni da prismrde, a daleko je to od ozbiljnog rada. Bolje imati najobicniji MacBookPro od 500-700e nego te budzevine....
silicon science
24-08-2010, 03:55 PM
Ono za sta nikada necu zaliti pare je Mac, ali isto tako sam siguran da je 8Core sasvim OK masina.
Mek je brate mek, i nikakvi hakintosi i slicne gluposti tu nemogu ni da prismrde, a daleko je to od ozbiljnog rada. Bolje imati najobicniji MacBookPro od 500-700e nego te budzevine....
Samouvereno lupetanje :wink::wink:
Hollow Mind
25-08-2010, 06:40 PM
mac je pc s instaliranim os x 8-) otvorite te mac pro i videcete intel procesor,gigabyte maticnu,u poslednje vreme ati radeon grafiku itd....mislim u cemu je tu razlika od pc-a ? sem naravno operativnog sistema i fensi dizajna?
Moritz
25-08-2010, 09:42 PM
mac je pc s instaliranim os x 8-) otvorite te mac pro i videcete intel procesor,gigabyte maticnu,u poslednje vreme ati radeon grafiku itd....mislim u cemu je tu razlika od pc-a ? sem naravno operativnog sistema i fensi dizajna?
Razlika je "samo" u operativnom sistemu :wink:
kejkz
25-08-2010, 10:38 PM
Ključna razlika, barem ?to se mene tiče.
Moritz
25-08-2010, 11:19 PM
Upravo to 8-)
Monroe/Rampart
25-08-2010, 11:32 PM
Hajde kad je vec mac topic tu da pitam nesto.
Ne zelim stvorit nikakav mac vs. pc fajt kakav redovno iskoci, ali me zanima misljenje o ovome.
Trebao bih biti placen za nekoliko mixeva sada i od tih novaca sam kontao uzeti novi komp. No, lik za kojeg sam radio mi je ponudio 'platiti' mi tako da mi da svoj imac (nikad koristen za muziku) uz moju sitnu nadoknadu, a kako mene oduvijek mami preci na mac...
Ukratko, ovo su konfiguracije. Pc konfa dodje 5500kn nova, a imac 7000kn dve godine star. Zanima me kolika bi bila razlika u performansama, na cemu bih mogao povci vise vst-a i plugova u real timeu s manje stekanja, opterecenja cpu-a, bez freezanja itd...
PC:
Athlon II x4 630
Gigabyte MA785GT-UD3H
WD Black 7200rpm 1Tb
8GB Ram Kingston, 1333MHz
PSU Corsair 450W, CX
iMac 21.5 (http://www.everymac.com/systems/apple/imac/stats/imac-core-2-duo-3.06-21-inch-aluminum-late-2009-specs.html)
kejkz
26-08-2010, 10:23 AM
Ako gledas sirovu snagu, taj PC je sigurno brzi od meka koji ti on nudi. Ali, gledajuci sa druge strane, sa tim mekom dobijas i monitor (odnosno, dobar IPS display) i OS kao stvoren za muziku, u kome neces morati da mislis o baferima, podesavanjima sistema, hakeraju, posto sve radi iz kutije! Racunaj da ces na oba kompjutera moci poterati dosta toga. E sad, sta je tebi bitnije, stabilnost i kvalitet ili samo sirova snaga... to odgovori sam sebi.
Hollow Mind
26-08-2010, 11:19 AM
Razlika je "samo" u operativnom sistemu :wink:
a ta razlika je mala cena :) original os x leopard kosta oko 3000 din 8-)
Hollow Mind
26-08-2010, 11:22 AM
tacnije 3600 din :)
http://istyle.rs/software/apple_consumer.aspx
awacs
26-08-2010, 11:23 AM
Ukratko, ovo su konfiguracije. Pc konfa dodje 5500kn nova, a imac 7000kn dve godine star. Zanima me kolika bi bila razlika u performansama, na cemu bih mogao povci vise vst-a i plugova u real timeu s manje stekanja, opterecenja cpu-a, bez freezanja itd...
PC:
Athlon II x4 630
Gigabyte MA785GT-UD3H
WD Black 7200rpm 1Tb
8GB Ram Kingston, 1333MHz
PSU Corsair 450W, CX
iMac 21.5 (http://www.everymac.com/systems/apple/imac/stats/imac-core-2-duo-3.06-21-inch-aluminum-late-2009-specs.html)
Ako je taj iMac star dve godine, onda to nije ovaj koji si linkovao nego verovatno jedan od ovih:
http://support.apple.com/kb/sp485
Razlike nisu ogromne ali ih ima, pošto ova starija verzija ima manji HD i tako još ponešto.
Što se ostalih stvari tiče - Kejkz objasnio. Plus što postoji GOOOOMILA pristupačnih soft instrumenata i pluginova za OSX Intel-based mašine :D
Pozdrav,
Vasa
P.S. (edit) Još jedna stvar - to što je Athlon II Quad Core ne znači da je duplo brži od iMaca koji je Core 2 Duo.
LogicMen
26-08-2010, 11:38 AM
Sto se mene licno tice, ljudi koji nemaju Mac neka ne lupetaju po ovoj temi:banghead:
silicon science
26-08-2010, 11:46 AM
Imac donosi brutalan ekran, vrhunski, za koji bi morao da odvojis prilicno novaca da kupujes odvojeno:). Ali, performanse masine otprilike 3-4 puta slabije nego pc koji bi mogao da kupis. Savet koji ti se moze dati zavisi iskljucivo od tvojih potreba.. Jer, ako ne radis tracking i slicne zahtevne i bitne stvari gde ne sme da se desi crash, pc hekintosh bi ti bio logichniji izbor. I to je to...:wink: Plus to sto je Mac i to Imac ne garantuje nikakvu "stabilnost", barem ne tu utopijsku, jer zna i te kako da se srushi (krekovan soft, sama "mashina" je lap top tehnologija spakovana u dobar monitor).
silicon science
26-08-2010, 11:53 AM
Sto se mene licno tice, ljudi koji nemaju Mac neka ne lupetaju po ovoj temi:banghead:
Moram da te razocaram da skoro 4 godine koristim Macove i na poslu i kuci, Imac i Lap-top, nisam imao prilike da radim na I-Kanti :) I muziku i grafiku, a takodje i sve to radim na Pc-ju... I stav da je Mac "MEK brate", je bez veze, jer se isti sklapa u Kini pod sumnjivom kontrolom proizvodnje.. I sam posedujem MacBook kome se odlepio ram od ekrana posle 3 meseca koristenja u sobi... Malo sam preterao sa tim "lupetas", izvini.. Ali o Mac-u bolje citaj ovde sta se pise, nego da piskarash :)
awacs
26-08-2010, 12:12 PM
A jel' to znači da ljudi koji nemaju bubnjeve ne smeju da pi?u ni?ta na temu bubnjeva?
@Monroe/Rampart: Eto, ipak si otvorio Pandorinu kutiju :rotfl:
silicon science
26-08-2010, 12:17 PM
@Monroe/Rampart: Eto, ipak si otvorio Pandorinu kutiju :rotfl:
E, al ta pricha je zavrsena, pc vs mac. Jer mozes oba da imas koji god "brend" da uzmes... Samo ako si glup neces koristiti tu blagodet :wink::) Cak i 2+1 mozes imati, Linux portabl i eto ti. I nije potrebno puno mozga za to, pogotovo za ljude koji se vrzmaju po forumima, jer je pretpostavka da zele vishe i dalje :):) . Eto, opet filozofija :ups::ups:8-):rolleyes:
Monroe/Rampart
26-08-2010, 04:19 PM
Naravno, ne moze s eizbjec mac/pc svadja : ).
Hvala na odgovorima, tako nesto sam i kontao. Morat cu jos sam sa sobom odluciti.
A pitao sam, medju ostalim, jer me zanimalo dal je pretjerana razlika u snazi kad se ume u obzir 64-bitno okruzenje Windowsa koji bi isli na PC konfiguraciju. Neznam koliko su daw-ovi optimizirani na rad u 64-bitnim sustavima i kako reagiraju na hyperthreading i sl.
Takodjer, sto kaze awacs, nije ni kolicina 'narodnog' softvera koja je dostupna za odredjenu platformu, nebitan faktor. Ja sam jedan od rijedjih budala koji ne zive od muzike (a niti pretjerano zaradjuju od nje) koji ima oba daw-a koje koristi (FL i Audition...Reaper je ionak fraj) i par vst-a (arturia minimoog, albino, predator...liquid mix bi isto spadao pod legalne) eksli kupljene i placene, ali ima i par vst-eva koje se koristi 'vodeno' (mozda dobijem po usima za ovo, al eto...).
kejkz
26-08-2010, 09:04 PM
Po?to već ima? ta dva programa, mislim da ti je prelazak na mek nepotrebno zezanje, po?to ih za njega nema. Dakle uzmi jači PC i u?ivaj, sigurno će? mnogo toga dobrog uraditi i sa njim.
Pozdrav
zwerdesign
27-08-2010, 08:14 AM
Da malo prekinem temu o monitorima i svađama i da li treba ?to mjenjati.
-Mislim da treba uvijek na bolje ako se mo?e.
Prije deset mjeseci mi rikne ploča na PC-u i spali mi pro?logodi?nji materijal.
O.K.
Iz nekog razloga odlućim kupiti Mac G5 PowerPC (znači ne intel), 2.0 dual , 500GB HDD i 8.5 GB DDR polovni iz 2006 zadnja serija 11.2
Upalio i radi evo od tog dana.
Nebitno mo?da i ne?to rikne na njemu, a jednog dana vj. i hoće.
Ali do tad se ne vračam na PC.
Pa ni tad!
Jednostavan OSX, stabilno, funkcionalno, ne zamjenjiv Logic PRO 9.
Frend mi je uzeo RuDaw One.
Do sad se nije ?alio. Vjerojatno isto dobro radi, a za?to i nebi.
Ali mi balkanci smo balkanci i u EU, a jo? nismo.
Priznali to ili ne; kad vide sivu kutiju sa jabukom , vidjeli su to negdje i znaju da je to skupo, tako i gledaju na to.
Ali opet nebito dual, quad, octo ili 12 core, svatko od nas hoće jače, bolje i stabilnije, bio to MAC ili PC.
Pa makar koristio procesor 1% samo da nemora razmi?ljat o tome.
Ja evo nakon skoro godinu dana na Mac-u vi?e i ne razmi?ljam o virusima, kad ću preinstalirat operativni sustav ili slićno.
Vi?e...:grin:
Meni osobno je trebalo nekih dva tjedna da se priviknem na OSX i Logic Pro i ne ?alim zbog toga ,bez obzira ?to moj Mac nije intel i ne rade neki pluginovi koji su pisani za intel procesore. (ne fale mi jer je tu UAD!)
Jest stariji komp, radi odlično, a ja se osjećam dobro i ne bavim se informatikom i periferijom već napokon glazbom.
Tu i tamo napi?em jo? ne?to na RUMSKOM:mase:
Pozdrav!
nebito dual, quad, octo ili 12 core, svatko od nas hoće jače, bolje i stabilnije, bio to MAC ili PC.
dlukace
27-08-2010, 11:04 PM
e deco deco!
daj već jednom za?utite i radite muziku ako treba i na jeb... metli,a ne se vječito prepucavati oko same platforme...
u koliko sam recenzija pročitao da je i mac bio nestabilan kao i sam pc...sve ovisi i o soft sintevima i ostalome...
moj rumski rudawone radi ko urica drugu godinu!
sutra idem kod prijatelja vidjet imac 27"...svejedno:banghead:
alavuk
27-08-2010, 11:19 PM
kad citam ovakva prepucavanja , pozelim da se vratim na p2 klokovanim na 450 mhz sa 768 rama (cini mi se) , gigabyte ploca s3 virge graficka i quantum 6.4 gb fireball hdd i sb pci128 zvucna :D pc/mac/c64 totalno ne bitno , bitno je da imamo komfor u radu ...
kravadinka
28-08-2010, 12:55 PM
Malo je mozda nerealno, ali kako je Apple svestan Hackintosh populacije, a u isto vreme i svoje odluke da predje na Intel, mogao bi mozda da pokupi jos para od samog OS koji bi legalno radio na PC, e sad ostaje samo pitanje ko ce posle toga kupovati Mac..
Necu da kazem da je isto, ali kod mene iDeneb vec skoro tri godine predstavlja glavni i jedini OS, u poredjenju sa njim W7 je sasvim nesto drugo.. Da bude bas lupetanje-free, W7 mi drlja po diskovima, stalno ga cekam da otvori obicnu Operu, pa tako redom, nije to nista strasno, ali to su detalji i sitnice koje MS stavljaju malo dalje nazad u odnosu na Apple..
zwerdesign
30-08-2010, 11:23 AM
PREPUCAVANJA?
Samo pisemo svoja iskustva.
A zanimljivo da te osobe ipak stignu procitat tkz. prepucavanja i nac vremena za banalni komentar umjesto da i dalje rade glazbu kao sto tvrde.
Smisao foruma je pomaganje onim manje iskusnim ili koji se nemogu odlucit, za neke stvari . Dok drugi pametuju ja sve znam... I ja sam ponekad takav ali ipak se vratim ovdje i procitam sta drugi pisu kad nesto pametno izjave, a ne da ce se vratit na racunalo za koje se moze nac djelova jedino na reciklaznoj traci.
I opet ; Pisite svoja iskustva,a ne s...te po onima koji neznaju i nemaju iskustva.
Komplex
06-09-2010, 02:45 AM
neam pojma...imam gomilu vst-ova..imam uad 2 karticu, cubase 5 (citajte: KUPLJEN :D) ali posto sam poceo da iznajmljujem svoj studio i imam sve vise i vise ljudi koji mi ulaze u studio rekoh da priustim sebi i ja taj luksuz...ovde je mac 8 core oko 2800eura...e sad, pare nisu problem jer para nema...ali nakon citanja svih ovih postova i dalje nisam zakljucio zasto je mac toliko bolji od pc-a? :)))
dlukace
07-09-2010, 12:55 PM
Za?to je bolji?
Pa hrpa ljudi priznala to ili ne kad jednom uđe u apple-ov dućan ostanu zapanjeni samom ljepotom njihovih uređaja!
Pogotovo ?enski dio...Operativni sistem lijepo izgleda ,jednostavniji od win-a,stabilan(?) i ostalo...
Mac-ova ima neusporedivo manje(pogotovo u na?im krajevima)te mu to daje jo? veću dozu ekskluzivnosti...
Samoooooo...sve je to jedno veliko sr...!
Na drugu stranu to je isto upakirani pc(ati,procesori,itd) samo su ga uokvirili lijep?om plastikom i drukčijim os-om.
Uvijek je ono-Ko voli nek izvoli...
Tu vidim da ima napisano tipa ono-Kad uđem negdje vani u studio samo su Macovi zakon bla bla...
Mo?da je tako al u konačnici nebitno...U Engleskoj su sjećam se nastali Carillon daw-ovi i jo? njih hrpa,a evo i na? RuDaw je sjajna ma?ina!
Ko ka?e da je to sranje bolje nek se ubije.
Ako stvarno radite u nekom većem studiju i editirate hrpu kanala,muzike,videa,onda zbog samih klijenata uzmete mek i ka?ete da ste mirni-e sad brate ako taj mek rikne ja mislim da se čovjek mora jo? vi?e crvenit nego kad ode pc u kur..!
Sad samo kad pogledam RuDaw extreme se i koliko para ko?ta a koliko mek koji je sigurno slabiji dođe mi smije?no.
Dajte ljudi kupujte domaće-hoćete da ka?ete da su na?i ljudi glupi i da ni?ta ne znaju....uostalom pod nosom su vam i svaki kvar se br?e rije?i....
To me nekad ?ivcira-pa na? Tesla je struju izmislio,a sad je problem slo?it i testirat dobru konfiguraciju pih...
Svako dobro i radite na Atariju jer je on zakon!
Komplex
07-09-2010, 01:22 PM
Ja sam se pre par sati odlucio...cekam nove ruDAW masine :) malopre se ispricah sa Mihajlom :) i to bi otprilike bilo to! :)
kejkz
07-09-2010, 01:36 PM
Uvijek je ono-Ko voli nek izvoli...
Upravo tako!
branoy
07-09-2010, 03:01 PM
ja na intel core 2 quad 9300 nisam jos dosao do 50 posto oterecenja u muzici.. jednostavno otvorim cubase 5 i samo punim plugine na procesor vise i ne gledam.. i jos 6 sistema instalirao, i osx 10.6.2 ,znaci sve se moze na quadu a der 8-12 core.. kad sam imao pentium 4 ono dok se nisu pojavili dual procesori e to je bilo mucenje stvarno ljudi znate svi koji su se ozbiljnije bavili a i oni koji ne, ma mozes xp optimizovati koliko zelis pojede to jedan VSti u cubesu, a sad na quadu ja ne znam sta to znaci FALI MI OVO, FALI MI ONO :( nema.. sad ima svega za 10 god unapred jer ako sad mogu napraviti sve do kraja mogu i za 10 godina.. plugovi ce novi izlaziti i programi al ne vidim ni jednog koji ce traziti procesor 8core za sad.. ja sam bas pre bio na to joj da mi je kom ma od ataria preko pentium 1 , 2 , pa 3 na 933mhz do 4 na 2,6.. tad mi uvek daje novi kompijuter.. a SAD ne! konacno. upali i radi.. poz
Na drugu stranu to je isto upakirani pc(ati,procesori,itd) samo su ga uokvirili lijep?om plastikom i drukčijim os-om.
Zar je to samo... !?! pa to je kao razlika izmedju ruzne i glupe devojke i sa druge strane vrh ribe koja je pritom i inteligentna... neko se zadovoljlava i ovom prvom, ali ja bih uvek izabrao ovu drugu:wink:
Ovo je vec antologijska tema i vec odavno bez smisla... ljudi definitivno stvari kapiraju drugcije i to se nikad nece promeniti... jbga, ja volim na Macu i to sto je lep, i to sto mu jabuka svetli, i to sto je estetski vrh, i to sto mu je OS 5x smisleniji i user-friendly od sugavog Windowsa... To sto mozes za macbook da nadjes npr. milion i jednu najrazlicitiju torbu originalnih dimenzija dok za oc notebook treba da trazis odgovarajucu... volim i onaj ekran koji je dva put bolji nego na mom PC laptopu (iako je i on u hi end kategoriji)... volim njegove detalje, prikljucke... i da se ne lazemo, to su sve sitnice bez kojih se definitivno moze, ali moje je misljenje da ako provodis prosecno 5 sati dnevno sa necim u rukama, tj. petinu zivota, od toga na ovaj ili na onaj nacin zivis, pored toga sto mora da bude funkcionalno i da zavrsava posao ta stvar mora da bude i lepa i da ima sve te detalje i finese koje ima Mac a PC nema... mnogo pametniji ljudi od mene su primetili da je razlika izmedju prosecnog i vrhunskog mizerna. To je isto kao i da taksista koji u autu provede deset sati dnevno kupi Daciu... realno i Dacia ce da mu zavrsi posao, ali da ja zaradjujem od toga i da provodim deset sati dnevno taksirajuci, definitivno bih kupio mecku:) Da kupujem srafcigere, koje uzmem u ruke jednom u 4 meseca, apsolutno bi mi bilo svejedno i kako izgledaju i da li su zuti ili plavi, od plastike ili od bilo cega drugog, ali kad je u pitanju nesto za cim provodim dobar deo dana bitno mi je sve, a poenta Mac-a je upravo to sto je on to sve iliti All-In-One Box.
dlukace
09-09-2010, 01:07 PM
zmaj oprosti,ali ipak malo pretjeruje?...
nemoj meka uzdizati u nebesa molim te....
i ovdje ljudi na forumu izjavili su da su imali problema sa mekovima i svakakva sranja.Sad sam bio kod frenda i njegov iMac nije ni?ta posebno(ima nekakvih problema sa ekranom...).
Daj samo uzmi u obzir cijenu i sve će ti biti jasno.
Najveća razlika je operativni sistem,a i to se iz generacije u generaciju sve vi?e mijenja tj. windowsi se pribli?avaju osx-u...
jo? jednom ka?em-da za tu lovu koliko ko?ta mek uzme? pc dobije? pribli?no 30-40% jaču ma?inu,a i xp je mnogima već bio dosta stabilan i nije bilo nikakavih problema.
Svi moji frendovi koji su vidjeli meka ,prvo im je sama ljepota ma?ine oduzela dah,a ostalo je onda bilo manje bitno...
Kad k meni dođu ka?u da je i RuDaw fenomenalan!
kejkz
09-09-2010, 01:18 PM
Dzabe se raspravljate ljudi, svako je rekao ono sto ceni i sto mu se svidja kod jednog ili kod drugog sistema, i to je u sustini to, svi smo donekle u pravu, ali neka svako odlucuje sta se njemu vise svidja pojedinacno, jer oko ovakvih stvari konsenzusa nece biti. Neko ceni brzinu, neko ceni stabilnost, neko ceni izgled i jos ko zna sta sve, ali racunam da svako ceni sebe i da ce se najbolje snaci kada je u pitanju njegov licni izbor.
Ovaj tred je zavrsio svoj vek i ispunio svrhu, te ce biti zakljucan.
Pozdravljam vas i srecan rad... koji god sistem, kompjuter, masinu, mandolinu ili krsinu da koristite ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.