PDA

View Full Version : E-MU 1820m problemi u xp-u

servent
27-07-2010, 12:43 PM
Ćao narode!

Nabavio sam ovih dana e-mu 1820m i imam nekoliko problema pa bih molio za pomoć. Ona mi je sada default muzička kartica.

1. Ne mogu smanjivati i podesavati zvuk preko Win-ovog VOLUME CONTROL-a a samim tim ni preko tastarure.

2. Nikako ne mogu da namestim zvuk na Leadtek TV tjuneru WinFast TV2000 XP Expert. Prethodno sam imao X-Fi i sve je radilo super posto se spaja preko audio kablića. A sad... :banghead:

Ima tu jos nekih problema ali za sada nije toliko bitno.

Ima li neko iz Novog Sada istu karticu?

HVALA UNAPRED!!! :wink:

servent
29-07-2010, 09:38 AM
Please help!!! :cry:

kejkz
29-07-2010, 01:41 PM
Mislim da kontrolu jačine neće? moći nikako izvući preko windowsa, po?to su te karte pravljene da rade sa svojim softverom, ali javiće se sigurno neko od vlasnika EMU-a da to potvrdi.
Mislim da neće? moći nikako povezati na stari način tvoju TV kartu i EMU, po?to EMU nije pravljen za takve stvari. Moći će? jedino eksterno, preko linijskog konvert kabla staviti da signal iz TV karte ulazi u linijske od EMU-a, ili ako ta tvoja TV karta ima digitalne izlaze, mo?da preko njih uspe.

Mislim da si uzeo kartu koja je odlična za rad sa muzikom, ali ne ba? dobra za ono ?to je tebi potrebno.

Dakle, javiće ti se sigurno neki od vlasnike ove karte za pomoć...

servent
29-07-2010, 01:59 PM
Mislim da kontrolu jačine neće? moći nikako izvući preko windowsa, po?to su te karte pravljene da rade sa svojim softverom, ali javiće se sigurno neko od vlasnika EMU-a da to potvrdi.
Mislim da neće? moći nikako povezati na stari način tvoju TV kartu i EMU, po?to EMU nije pravljen za takve stvari. Moći će? jedino eksterno, preko linijskog konvert kabla staviti da signal iz TV karte ulazi u linijske od EMU-a, ili ako ta tvoja TV karta ima digitalne izlaze, mo?da preko njih uspe.

Mislim da si uzeo kartu koja je odlična za rad sa muzikom, ali ne ba? dobra za ono ?to je tebi potrebno.

Dakle, javiće ti se sigurno neki od vlasnike ove karte za pomoć...

Hvala na ogovoru. :rotfl:

akordeonista
03-08-2010, 11:07 AM
Mislim da ne moze Volume Emu-a da se kontrolise preko tastature. Ja koristim TV kartu ali joj je audio izlaz uboden u internu kartu na kompu pa u podesavanjima TV karte podesis da radi preko interne audio karte i onda ti to sa Volume-nom radi tako kako si zamislio. Cak ti Volume radi i preko daljinskog.
Meni je kao default karta Saffire Pro40 koju koristim za muziku (a i sve ostalo osim TV-a). Sve funkcionise normalno i kad Saffire nije ukljucen, sistem automatski prebaci sve na internu kartu.

servent
04-08-2010, 01:01 PM
Mislim da ne moze Volume Emu-a da se kontrolise preko tastature. Ja koristim TV kartu ali joj je audio izlaz uboden u internu kartu na kompu pa u podesavanjima TV karte podesis da radi preko interne audio karte i onda ti to sa Volume-nom radi tako kako si zamislio. Cak ti Volume radi i preko daljinskog.
Meni je kao default karta Saffire Pro40 koju koristim za muziku (a i sve ostalo osim TV-a). Sve funkcionise normalno i kad Saffire nije ukljucen, sistem automatski prebaci sve na internu kartu.

Probao sam tako ali je kvalitet zvuka nebo i zemlja. Moguce je da je problem razdelnik (kineski) tako da cu kupiti mnogo kvalitetniji.

Cemu onda sluze IN i OUT sa unutrasnje strane E-MU kartice?

Arthur
04-08-2010, 01:06 PM
pa za vezivanje drugih izvora zvuka, kada snimaš i sl.

servent
04-08-2010, 01:15 PM
pa za vezivanje drugih izvora zvuka, kada snimaš i sl.

Zar TV tjuner nije izvor zvuka? Gde se u E-MU-ovom mix-u ukljucuje taj IN sa unutrasnje strane kartice ako tako spojim tjuner?

ps. Sorry za pitanje. vidim da cu morati da nabavim usb tv tjuner pa je Laki malo nervozan.

kejkz
04-08-2010, 01:41 PM
Zar TV tjuner nije izvor zvuka? Gde se u E-MU-ovom mix-u ukljucuje taj IN sa unutrasnje strane kartice ako tako spojim tjuner?

ps. Sorry za pitanje. vidim da cu morati da nabavim usb tv tjuner pa je Laki malo nervozan.

Problem nije u TV tjuneru nego u karti koja nema ono sto je tebi potrebno, jer nema taj in sa unutrasnje strane, mozda ima CD in, mada nisam siguran. Ako taj novi tv tjuner na sebi ima linijski izlaz (Line-Out) onda nece biti problema da ga prikacis na EMU.