Log in

View Full Version : Alhemia - Rock/Metal

Miha Blaze
24-07-2010, 03:13 PM
Moj bend, moj rad, ako vas ne mrzi bacite neki koment, neku sugestiju, kritiku... sta god. ;)

http://www.multiupload.com/QP27TZUHCS
http://www.multiupload.com/DFDSWIJZT8
http://www.multiupload.com/GMUNXXGSQX

pozdrav!

alek019
24-07-2010, 05:55 PM
Lepo mladi prijatelju (sa rumskog), mada ja nisam ba? iz metalske priče pa mi se recimo pesmica (ova poslednja) najvi?e i svidja jer mi najmanje vuče na klasičan metalac (bar se meni to tako čini).

Svirka OK, čvrsta...
Za moj ukus vokal malo tanak.
Gitrske deonice mi nekako previ?e "kontrolisane", opet za moj ukus.
No, u celini i celosti, opet da ka?em, lepo.

Pozdrav

Miha Blaze
23-09-2010, 10:46 PM
Lepo mladi prijatelju (sa rumskog), mada ja nisam ba? iz metalske priče pa mi se recimo pesmica (ova poslednja) najvi?e i svidja jer mi najmanje vuče na klasičan metalac (bar se meni to tako čini).

Svirka OK, čvrsta...
Za moj ukus vokal malo tanak.
Gitrske deonice mi nekako previ?e "kontrolisane", opet za moj ukus.
No, u celini i celosti, opet da ka?em, lepo.

Pozdrav

hvala prijatelju (sa rumskog) :)

jel poslusao jos neko?

"7"
24-09-2010, 01:06 AM
Pesme su super, svirka takodje... decko peva dobro ali jeste malo tanak, sta znam, nekako mi njegova boja glasa ne ide... ali opet to je subjektivna stvar
... i najveca zamerka :wink: Ziveo Loudness War... :shock: mis'im ispod -8dB... al' dobro, ako ste tako hteli... nekako me svirka podsetila na Maiden-e pa ubaci recimo neku stvar od njih u WaveLab ili sl. i pogledaj dinamiku... malo zamara kad su pesme tako napucane... al' opet, ako ste tako hteli onda ok.
... ali generalno svirka i pesme odlicne.

Pozz

Mancha
24-09-2010, 09:52 AM
Stvarno dobra svirka, ovo je ono retko na nasem jeziku sto bih voleo da cujem uzivo.
Jedino sto "smeta" je master bus kompresor koji cujno pumpa.
Sto bi rekli na Sneap forumu: "It`s pumping like Eric Pridz"

Osim toga, ostatak produkcije takodje zvuci dobro.

Miha Blaze
24-09-2010, 01:55 PM
hvala :)))

Ja sam miksao to, i ono nisam zagovarac loudness war-a ali sta da radim, ako nisi sa njima onda si protiv njih, tako da sam im se i ja pridruzio :))
i ja bih voleo da glasnoca nije bitna, i da mogu da pustim bez kompresora i slicno a kamoli limitera al svet diktira pravila...

ovih dana cu da okacim jos jednu stvar koja je novija pa cete moci da cujete napredak pevaca... ne zelim da vam pustam kako je pevao pre ovih snimaka... tako da svi ucimo i idemo napred pa i on, a od svog glasa ne moze pobeci :)) ;)

hvala jos jednom na komentarima, znace nam!!!

ako ima jos neko nesto da kaze, nemojte se ustrucavati ;)

pozdrav!

edit: btw, Maideni mi nisu neki pojam za finalni zvuk jednog benda (licno se ne lozim na taj miks), a i slusam ovogodisnja i proslogodisnja izdanja sto se tice glasnoce pa to jurim da postignem...

LAMPASH
26-09-2010, 02:48 PM
@MihaBlaze,mozes li napisati sta si koristio od opreme i koji su instrumenti u pitanju.
Inace super svirka.
Pozdrav!

Miha Blaze
27-09-2010, 01:30 AM
@MihaBlaze,mozes li napisati sta si koristio od opreme i koji su instrumenti u pitanju.
Inace super svirka.
Pozdrav!

hvala, pokusacu ukratko:

Bubanj je bio neki PDP sto je mladji brat DW-a... jako lepi bubnjici ;)
Kick je bio d112
sn top sm57
sn bott sm57
toms sm57
overi su bili oktava mk012
hh i ride po jedna rode nt1000

preampi su bili: 2 na art pro mpa2 (kick i snare), 2 na presonus blue tubeu, 2 na soundcraft compact 4 malom mikseru i 4 preampa sa firefacea 800

to je bubanj...
bas je DI samo pa posle emuliran neki zvuk pojacala i simulacija kabineta... inace bas je bio neki peavey (Ana ga svira) koji je pre 7,8 godina kostao 150 evra :)))

gitare: PRS signlecut 2 ruke u peavey valvekinga, randall kutija 4x12 sa celestionima, druge 2 ruke su snimane na jackson kelly gitari iz 80ih godina sa aktivnim magnetima koji su bili u njoj u vreme snimanja...

vokal neke pesme AKG solidtube, a neke pesme RODE NT1000...

software nuendo 3... nista u miksu nije korisceno od UAD-a ili TC-a ili SSL-a... znaci sve neki dzabe pluginsi ili malo manje dzabe :)))

ako te jos nesto zanima pitaj slobodno ;))

pozdrav! ;)

Arthur
04-10-2010, 03:52 AM
heh, evo poslušah ovo konačno kući na sluškama K272 koje sam si pazario i studirao par večeri moje radove (au lele šta se sve otkrije ovako).

Gitare su mi odlične, bass malko sakriven. Bubanj puca, roka, kolje, sve je to korektno, samo ista stvar koju ćeš uvek čuti od mene - ovo meni ne zvuči ko živ bubanj :) toliko je to tačkasto, i premuđeno da mi više zvuči ko addictive drums sa presetima njegovih kompresora. Činele su ok, i to se čuje, al sve ostalo što je čovek udario, ko da je elektronac lupao ili midi programirao.

Pevaču bih dekretom zabranio da se bavi muzikom, al it's just me, kad bi me pustili, pola države ne bi imalo to pravo ;)

Miha Blaze
04-10-2010, 06:02 PM
:)
sluske su surove... zvucnicki monitori manje surovi :)) mada imam cesto trip da kad poslusam na sluskama bilo sta sta radim odlepim od toga koliko mi losije zvuci :) a svi klijenti sa kojima radim odlepe od radosti kad cuju svoje pesme na slusalicama... ima nas raznih :))

hvala na komentaru, znam to je tvoj ukus, ja vishe to volim na taj nacin :)) mada iskreno ni ja nisam nesto "zadovoljan" kako sam uradio bubanj a ponajvise cinele (koje su eto tebi ok) koje su katastrofa odsvirane... sad miksam novu pesmu koja bi trebalo da bude bas ono sta sam hteo da kazem :))

MADA, pre par dana uzmem ja od pevaca ipod i preslusam te mikseve i pozitivno se iznenadim kad sam cuo kako taj bubanj tamo zvuci... al dobro, stvar ukusa ;)

btw, nije da ga branim, al mnogo smo mrsili oko vokalnih linija i menjali ih "iz korena" da smo na kraju stigli samo "da zabelezimo" vokal, nisu to bas neki najbolji tejkovi" al sta sad... kad bi ih sada otpevao to bi bila druga prica... a i decko je napredovao ;)

ima'l jos neko nesto da doda? :)

pozdrav!

Miha Blaze
12-10-2010, 11:04 AM
jos neko nesto da doda, drugi put? :)

Kal-el
15-10-2010, 12:34 AM
jos neko nesto da doda, drugi put? :)

Svidja mi se reverb na dobosu.
Jel iz vst modula (ako jeste koji si koristio), ili si koristio neki plug in?

Hvala.

Miha Blaze
18-10-2010, 02:23 PM
Svidja mi se reverb na dobosu.
Jel iz vst modula (ako jeste koji si koristio), ili si koristio neki plug in?

Hvala.

mislim da je classic reverb, gejtovan ako se dobro secam... ;)

MUzzY
24-10-2010, 11:21 AM
Pricaj malo kako si simao vokale i sta si im radio?

Muzicki mi je ok. Zvuci utegnuto ali "not my cup of tea".

Miha Blaze
25-10-2010, 05:03 PM
Pricaj malo kako si simao vokale i sta si im radio?

Muzicki mi je ok. Zvuci utegnuto ali "not my cup of tea".

Igor (vokal) je sniman na nekim pesmam na AKG SolidTube-u a na nekim na RODE NT1000 koji je isao u ART Pro MPA2

Pevao je duplekse, duz cele linije ima dupleksa koji su kasnije editovani da zvuce sto slicnije... oba dupleksa su u centru, ne ono left/right vec u centru...
Na vokalu ima neki delay pomesan sa reverbom Oxfordovim... koji mi se svideo kako lezi Igoru... Malo sam mu umeksao vokal ne namerno... zapravo greskom, skinuvshi mu neke srednje visoke, tipa 2,3,4 khz odprilike... pa malo mlako zvuci, mada je i on otpevao tako mlako...
Na vokalu je takodje Autotune insertovan i podesen da automatski pegla glas, bez nekog rucnog editinga... cuje se, al mu takodje daje neku glatkost (neki shmek)... ne znam, svidja mi se kao "efekat" a ne samo kao nuzno zlo :)
Kompresovan je besomucno, i to se cuje, volim kada cujem kako kompresor pumpa na glasu... Drzi ga na tu da ne mrda al dishe napred nazad povremeno :) nisam bas postigao sta sam hteo, imam jos da ucim al na putu sam :)
Poslusaj onu drugu, noviju temu, na kojoj je samo jedna pesma, tamo je malo drugacija prica sto se pevanja tice a i same obrade glasa ;)

Ako te jos nesto zanima - pitaj! ;)

Pozdrav!

MUzzY
25-10-2010, 07:43 PM
E kul! Jako korisne informacije! :) I meni se svidja zakucan vokal koji ne strci totalno ispred mixa.

Miha Blaze
27-10-2010, 01:40 AM
E kul! Jako korisne informacije! :) I meni se svidja zakucan vokal koji ne strci totalno ispred mixa.

Zaboravih jednu jako vaznu stvar... a to je da na tim snimcima ima i pratecih koje je Ana pevala (takodje svira bas u bendu) i to je bar sto se mog misljenja tice, uradila vrhunski! :)

Pozdrav!