Log in

View Full Version : mini test za dobre djake

OFF
13-07-2010, 09:01 AM
evo 4 kratka primera.... necu vam reci sta slusate, samo bih voleo da na slepo date svoje utiske o razlici i slicnosti izmedju njih

magnum
09-08-2010, 11:39 AM
Meni licno, na kratko i prvo slusanje je bas kako si i poredjao snimke 1,2,3,4 !!!!

OFF
09-08-2010, 02:48 PM
Pazi, kvalitet je subjektivna stvar.....ja sam okacio da se cuju razlike u karakteru izmedju preampa..... BTW nema ih 4 komada na ova 4 primera:wink:

google
09-08-2010, 05:51 PM
Te razlike se najbolje (jedino) cuju u miksu. Ovako ne vredi slusati.

OFF
10-08-2010, 12:11 AM
u pravu si. ja prvo izmixam pesmu, pa onda zovnem ljude da sviraju i pevaju, da bi bolje podesio preampe

google
10-08-2010, 10:23 AM
Ovo ti ne moze mnogo pomoci.

Moze svako reci da li mu se svidja trek ili ne, ali to sto samo zvuci, ne mora zvucati i u miksu.

To oko "podesavanja" mi nije jasno. Snimas sa eq? Sta podesavas? Meni je bolji snimak sto ima manje "podesavanja". Gejn sto moze vise, hi pass na min. bez eq, com. i sl.

Samo polozaj i udaljenost.

Maiv
10-08-2010, 10:56 AM
u pravu si. ja prvo izmixam pesmu, pa onda zovnem ljude da sviraju i pevaju, da bi bolje podesio preampe

:rotfl::rotfl::rotfl:

google
10-08-2010, 03:18 PM
Snimis vokal sa ta tvoja dva preampa, pa uporedis sta bolje radi u miksu.

Obicno se tako radi, mada moze i anketa uz duhovite opaske... :wink:

awacs
10-08-2010, 03:57 PM
Pazi, kvalitet je subjektivna stvar.....ja sam okacio da se cuju razlike u karakteru izmedju preampa..... BTW nema ih 4 komada na ova 4 primera:wink:

Hehehe, pa mo?da nisu 4 preampa, ali su zato četiri prilično različita izvođenja fraze (na nivou postavke glasa i jo? ponečeg)... a o čemu onda da pričamo?

Pozdrav,

Vasa

OFF
10-08-2010, 09:08 PM
Ovo nije radjeno namenski kao test, vec je covek pevao, a ja menjao postavke. Meni je bila zanimljiva razlika, pa sam zato okacio.... radi se o jednom transparentnom i jednom 'karakternom' preampu srednje (ili cak nize srednje klase)..... a najzanimljivije su mi razlike koje se postizu na tom drugom preampu, razlicitim podesavanjem.....
uostalom, nisam okacio zbog sebe, ja to mogu svaki dan da probam, vec zbog ljudi koji bi mozda kupilo GAP73 (taj preamp, cuveni za 300e) pa da mogu da cuju neke razlike, sta i kako

magnum
17-08-2010, 08:59 PM
Dobro, nisam znao, jer nisi ni rekao u prvom postu sta slusamo, ja sam mislio da su mikrofoni u pitanju, a sad vidim da je preamp u pitanju, ali nema veze bilo kako bilo meni je opet redosled 1,2,3,4 eto tako se licno meni i mom uvu svidja, ali u svakom slucaju ste u pravu ne mora zvucati i u mixu, ali to je sad sira prica, ovako kao trekovi to je to, barem za mene !!! Poz...!!!!8-):shock::)

zeljkos80
17-01-2011, 10:43 PM
Za moj ukus drugi primer ti je najbolji,naj konkretniji a ujedno i najtopliji.kao da prolazi kroz lampu?pozzz