Log in

View Full Version : Cyber - progressive - trance folk :)

psionic
23-06-2010, 01:24 PM
Evo sta se desi kad nekom zakletom ljubitelju progressive housa\trancea, po nekad i chilla, date da radi narodnu muziku :D

BTW, ovde sam koristio sidechain na vokal, ali ne preterano, vec samo koliko da se vokal stopi sa pozadinom i meni nije lose... Sta vi mislite ? Takodje sidechain radi i na onom buzukiju u forspilu...

Inace sve je radjeno na 88K pa je posle downsemplovano na 44100, uz dithering i sve ostalo... Mislim da se dosta dobije na definiciji tako...

Vokal je sirov, tj uzet sa demo verzije, otpevan je kao pilot, tek treba da dodje tu dobro usnimljen vokal i prateci... Ali kanal za vokal ce ostati ovakav dakle taj sidechain i ostalo - dakle ? ( zanemarite smisao teksta, to se ionako ne trazi u ovoj muzici - inace by Marina Tucakovich )

http://www.box.net/shared/1cec87ohfo

avantgarde2
23-06-2010, 03:22 PM
Evo sta se desi kad nekom zakletom ljubitelju progressive housa\trancea, po nekad i chilla, date da radi narodnu muziku :D

BTW, ovde sam koristio sidechain na vokal, ali ne preterano, vec samo koliko da se vokal stopi sa pozadinom i meni nije lose... Sta vi mislite ? Takodje sidechain radi i na onom buzukiju u forspilu...

Inace sve je radjeno na 88K pa je posle downsemplovano na 44100, uz dithering i sve ostalo... Mislim da se dosta dobije na definiciji tako...

Vokal je sirov, tj uzet sa demo verzije, otpevan je kao pilot, tek treba da dodje tu dobro usnimljen vokal i prateci... Ali kanal za vokal ce ostati ovakav dakle taj sidechain i ostalo - dakle ? ( zanemarite smisao teksta, to se ionako ne trazi u ovoj muzici - inace by Marina Tucakovich )

http://www.box.net/shared/1cec87ohfo

Ok je pesmica, bas si je fino odradio. Ali mislim da ti sadechaining na vokalu i ne treba. Mislim da frekvencija vokala ne gusi kick a u tome je poenta, da sidechainingom dobijes jasan i jak kick.
Narodnjak je, tako da mu i ne treba mnogo pumping efekta. Dovoljno je sto imas sidechaining kompresiju na hat-u i na basu malo cini mi se...

Voleo bih da cujem preogressive house i trance koji pravis jer je ipak to moj zanr :)
Jos nesto, onaj synth koji si koristio na pocetku pesme mi je bas cheezy, cini mi se da 90% narodnjaka pocinju na taj nacin.

Odakle produkcija narodnjaka? Jel to nesto po narudzbini?

avantgarde2
23-06-2010, 03:25 PM
ah da, zanima me koji VST koristis za klavir, posto sam fan tog zvuka :D

psionic
23-06-2010, 03:45 PM
Pa hteo sam da malo zvuci napumpano, ali ne mozes to narodnjaku, ili sta je vec ovo, da uradis... Prosto nece biti to - to... Ima malo na basu i na onom buzukiju i to je to... Ima i na glasu ali neprimetno malo.

Inace davno nisam nista radio za svoju dusu, a ovo radim u studiu kao neki tonac/aranzer/saradnik... Tako se sve nesto slozilo da sam uleteo u taj studio, a covek koji je kompozitor hoce da to sve zvuci cyber i tako... Uvodni synth je omnisfera, ali ne sempl vec njegov sound engine - da, ima i on oscilatore i tome slicno i mogu ti reci - synth na prilicno visokom nivou !

Klavir nesto slabo koristim, ali ga i ja volim, i kada dodje do toga, nije los onaj 4Front Truepianos... Verujem da neki library za kontakt tipa Akous​tik Piano zvuci ekstra ali s obzirom da pojede jedno 30Gb za klavir, sasvim je ok ovaj 4front...

avantgarde2
24-06-2010, 10:30 AM
Pa hteo sam da malo zvuci napumpano, ali ne mozes to narodnjaku, ili sta je vec ovo, da uradis... Prosto nece biti to - to... Ima malo na basu i na onom buzukiju i to je to... Ima i na glasu ali neprimetno malo.

Inace davno nisam nista radio za svoju dusu, a ovo radim u studiu kao neki tonac/aranzer/saradnik... Tako se sve nesto slozilo da sam uleteo u taj studio, a covek koji je kompozitor hoce da to sve zvuci cyber i tako... Uvodni synth je omnisfera, ali ne sempl vec njegov sound engine - da, ima i on oscilatore i tome slicno i mogu ti reci - synth na prilicno visokom nivou !

Klavir nesto slabo koristim, ali ga i ja volim, i kada dodje do toga, nije los onaj 4Front Truepianos... Verujem da neki library za kontakt tipa Akous​tik Piano zvuci ekstra ali s obzirom da pojede jedno 30Gb za klavir, sasvim je ok ovaj 4front...

Ogledah neki klip na Youtube-u i moram da priznam wow opako dobro zvuci. Skinuh ga juce pa cu da ga probam uskoro. Tnx!

Uvodni synth je omnisfera

Ovim si mislio na Spectrasonics - Omnisphere?
Nemam ja zamerke na kvalitet, cistocu synth-a itd. vec na sam zvuk synth-a. Stvar je subjektivne prirode, jednostavno ne prija.

DaBear
24-06-2010, 01:40 PM
ufff ...koja mjuza.:shock:

BTW - sve je TANKO TANKO TANKO...

psionic
24-06-2010, 02:49 PM
ufff ...koja mjuza.:shock:

BTW - sve je TANKO TANKO TANKO...

Ma pusti - mjuza je samo tako :)

Omnisphere je na pocetku nesto slicno tome sto je bilo u demo snimku, a njemu se to mnogo svidelo... Ne znam, probacu da je zamenim. Jeste malo onako...

@DaBear
A kako mislis tanko, nekako je sve u visokima ? Plasio sam se da ne bude mutavo pa sam mozda preterao sa visokima i izgubio dubinu... Jel mislis da je kik suvise tanak? ili bass linija ?
Dosta gubi ceo zvuk sa ovim glasom koji je overkompresovano snimljen i distorzovan...

DaBear
24-06-2010, 05:28 PM
Ma pusti - mjuza je samo tako :)

Omnisphere je na pocetku nesto slicno tome sto je bilo u demo snimku, a njemu se to mnogo svidelo... Ne znam, probacu da je zamenim. Jeste malo onako...

@DaBear
A kako mislis tanko, nekako je sve u visokima ? Plasio sam se da ne bude mutavo pa sam mozda preterao sa visokima i izgubio dubinu... Jel mislis da je kik suvise tanak? ili bass linija ?
Dosta gubi ceo zvuk sa ovim glasom koji je overkompresovano snimljen i distorzovan...

ali nemoj da se brines nista...nasi su se navikli na takav (mekano / mlitavi) sound! Ako stavis da udara i reze - nesvidja im se !!

Da, da.....sve je mekano, stidljivo (noga kao da udara u perjani jastuk...a i snare je tu negde). Nema punch-a, energije...vokal je ok i ne zauzima / ne krade nikome mesto...sve je frekventno slicno (instrumenti i odabir zvukova)

Po stoti put - bolje promeniti farbu ili kik itd..nego cackati sa EQ !!
isto tako - oktave (iz koje oktave svira ko...ako su svi is iste...nevalja..itd..)

psionic
24-06-2010, 06:34 PM
ali nemoj da se brines nista...nasi su se navikli na takav (mekano / mlitavi) sound! Ako stavis da udara i reze - nesvidja im se !!

Da, da.....sve je mekano, stidljivo (noga kao da udara u perjani jastuk...a i snare je tu negde). Nema punch-a, energije...vokal je ok i ne zauzima / ne krade nikome mesto...sve je frekventno slicno (instrumenti i odabir zvukova)

Po stoti put - bolje promeniti farbu ili kik itd..nego cackati sa EQ !!
isto tako - oktave (iz koje oktave svira ko...ako su svi is iste...nevalja..itd..)

U pravu si za slicnost frekvencija, sve sam nekako ove sekvencere i sintove nabio u istu lagu, sad sam i ja skapirao :banghead:
Hvala na savetu, tacno je to u pitanju.. Vidim i meni nesto mlitavo a ne kapiram sta skripi !
A sto se noge tice, ma dobra je ona ovako, ali izgleda da ne moze da izadje od ovog svega, ne znam... Mislim da je dinamika ugusena...

psionic
24-06-2010, 11:18 PM
Evo ispravke 01

http://www.box.net/shared/3nbxv67b3m

Zamenio sam nogu, smanjio dinamiku, bila je -11dB RMSa ! Sada je -12.5dB (nisam ni primetio da limiter koga koristim samo da spreci klip u pikovima - uveliko pumpa), napravio mesta da zvuci izadju malo bolje...

Ima jos mesta za popravke, definitivno sam se preforsirao slusanjem ovoga, vise nista ne razaznajem i zato - pomoc je dobrodosla :)

Da, ona ideja da sidechain pumpa sve, jednostavno ruzno zvuci, kao da je sve overkompresovano... Malo sam ostavio na basu i to je to..

avantgarde2
25-06-2010, 11:40 PM
Evo ispravke 01

http://www.box.net/shared/3nbxv67b3m

Zamenio sam nogu, smanjio dinamiku, bila je -11dB RMSa ! Sada je -12.5dB (nisam ni primetio da limiter koga koristim samo da spreci klip u pikovima - uveliko pumpa), napravio mesta da zvuci izadju malo bolje...

Ima jos mesta za popravke, definitivno sam se preforsirao slusanjem ovoga, vise nista ne razaznajem i zato - pomoc je dobrodosla :)

Da, ona ideja da sidechain pumpa sve, jednostavno ruzno zvuci, kao da je sve overkompresovano... Malo sam ostavio na basu i to je to..

Bolji je kick u prvoj iako je slabiji.

psionic
29-06-2010, 07:12 PM
Bolji je kick u prvoj iako je slabiji.
Ma ovaj kik je malo bezveze, ali bice tu manjih izmena jos kad dodje kompletan vokal...

Lag
02-07-2010, 12:13 PM
meni fali neki gruv i previshe mi je chisto nekako
za te trenserske sintove je karakteristichno da budu chisti i kvantizovani, a za narodnjake meni bash lezhi da da je tajming odsviranih stvari malo promashen i da zvuchi nekako krntijasto

znachi ono shto bih ja uradio jeste da lead i bas synth malo ushaflujem, stavim blago random da sviraju note i malo random velocity tih nota. takodje bih leadu smanjio malo reverb jer jebeno prelepo zvuchi :)
na vokal ne bih stavio sidechain ali bih stavio na reverb tog vokala! i to debeo sidechain! mozhda bi ispalo dobro :)

takodje, na onaj pad shto ide u pozadini - ja bih ga pojachao i sidechainovao ali ne kikom nego bih nalupao random neki ritam (recimo nalupati ritam tako da pad "izlazi" na 1, 7 i 11) i da drum koji pravi taj ritam ne ulazi u pesmu ali pad onda dobije neki gruv.
npr tako neshto sam zbudzhio u ovom prvom padu:
http://soundcloud.com/lag/lag-untitled-3

shto se tiche 909 kika: meni je do jaja ali ja sam tehnash tako da bolje nemoj mene slushati :)

InsaneEyes
09-07-2010, 11:34 PM
kik i bas kod mene zvuci sve full OK, al celokupan snimak prshti, ubija :) pazi savet - malko srezi visoke! :D

btw - evo jedna bugarska referenca

http://www.youtube.com/watch?v=YNCM5UERBCk

isto je sve tanko i prshti (to se trazi - to je TO!) al nije neprijatno.. malo srezes i to je to! :D

psionic
10-07-2010, 04:56 AM
kik i bas kod mene zvuci sve full OK, al celokupan snimak prshti, ubija :) pazi savet - malko srezi visoke! :D

btw - evo jedna bugarska referenca

http://www.youtube.com/watch?v=YNCM5UERBCk

isto je sve tanko i prshti (to se trazi - to je TO!) al nije neprijatno.. malo srezes i to je to! :D

Uh, ja nisam dolazio ovde neko vreme, nisam ocekivao da cete jos nesto da postujete :)

Hvala na savetima, tacni su uglavnom - ova verzija nije vise aktuelna neko vreme, Insane Eyes, video sam i ja da ima visokih i previse i srezao ih jos u pre par verzija... Radimo sada na vokalu pa cu da uploadujem doradjeno izdanje...
BTW, bugarka je ludilo :D, ovako u youtubeu, pomalo suvo mi zvuci, ali to je taj trip... Synth zurla na pocetku rulez, mnogo volim te njihove iscasene zvukove i polutonove (kako se vec to zove kad se pojedine note malo rashteluju - za cetvrt stepena)

@Lag, probao sam malo da ushaflujem... Ne znam, sama je melodija malo tvrda i kockasta, grozno zvuci sa shuffleom ili pomerenim notama sa grida... Treba jos probati onaj zicani da se jos malo humanizuje - nisam se uopste time bavio... Imas plus od mene za onaj pad koji je sada pojacan (ako si na taj mislio :) ) Sa vokalom tek treba da se igram kad dodju prateci.

Kick je doradjen - ne mnogo ali je sad kao bolji - jos uvek ne znam da li ce ovaj da ostane... Da, treba da se odsviraju i odgovori u refrenu, ali sam se sad na miks i same boje vise koncentrisao... Eto to je to - stay tuned :)

Inace izlazi uskoro singl - Soba od kamena - od istog ovog izvodjaca (Vlada) i snimljen je spot... Nisam ga video, ali kazu da je spot dosta dobar - ja sam radio snimanje zivih, miks i nesto malo na matrici.

Evo je nova verzija ( beta 0.30 :D :D :D )
http://www.box.net/shared/rshuo2bvqc

InsaneEyes
12-07-2010, 04:59 PM
nova verzija - hirurski gledano malo su mi reverbi muljavi al to cujem samo na sluskama, na monitorima je to to!

mozda sad malo nedostaje visokih, jedno 6 % :D

u totalu ovo je mnogo mnogo bolje takoreci savrseno za svoju namenu

BTW, bugarka je ludilo :D, ovako u youtubeu, pomalo suvo mi zvuci, ali to je taj trip...

jes jutjub malo sjeb'o al nadji elenu u HQ, po meni je totalna referenca kako treba da zvuci taj fazon!

Synth zurla na pocetku rulez, mnogo volim te njihove iscasene zvukove i polutonove (kako se vec to zove kad se pojedine note malo rashteluju - za cetvrt stepena)

neki to nazivaju nedostatkom sluha, haosom ili sta vec al realno zasto se ograniciti na 12 tonova kad ih ima 12.000 :)

psionic
13-07-2010, 02:15 AM
neki to nazivaju nedostatkom sluha, haosom ili sta vec al realno zasto se ograniciti na 12 tonova kad ih ima 12.000 :)

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Jes vala :)

Sad se i meni cini reverb muljavim.. Kad nesto ocistis od viska - onda dodje u prvi plan nesto sto nisi ni primecivao...

A shto se bugara tice - vole oni te polutonove, imaju u svom melosu mnogo vise tih turcizama - ciganija nego mi u nasem. Nas turbo folk u poredjenju s njihovim dodje jos i prefinjen :)