View Full Version : SOS Clanak !!!
alavuk
14-06-2010, 07:51 AM
http://www.soundonsound.com/sos/jun10/articles/rts.htm#top
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl:
Arthur
14-06-2010, 08:29 AM
ovo je živa istina. Mislim da je osetna razlika između likova koji su bili navučeni na gaming a sad se bave editingom i radom u audio programima i ovih koji nisu bili. Količčina šortkatova, načini uštede vremena i organizacije, to je komedija jedna. Ortak koji je bio CounterStrike manijak, je radio samnom na postprodukciji sapunica... sineeee, niste svesni koja je to brzina i pedantnost u dialogue editingu :da:
Miha Blaze
14-06-2010, 01:02 PM
kaze meni jedan drag klijent jos pre 2 godine prilikom jedne od najvecih editing "seansi": "Bole te uvo, ti ovde igras igrice i za to jos dobijas pare :))"
silicon science
14-06-2010, 01:05 PM
ovo je živa istina. Mislim da je osetna razlika između likova koji su bili navučeni na gaming a sad se bave editingom i radom u audio programima i ovih koji nisu bili. Količčina šortkatova, načini uštede vremena i organizacije, to je komedija jedna. Ortak koji je bio CounterStrike manijak, je radio samnom na postprodukciji sapunica... sineeee, niste svesni koja je to brzina i pedantnost u dialogue editingu :da:
Apsolutno DA :):) To je razrađena motorika prstiju, naročito desne ruke...U grafičkom dizajnu takođe ima tog skila...Leva ruka - Malić na ctrl, domali prst na shift, palac na spaceu i alt, a kažiprst i ovaj do njega šaraju po q, w,e ,s ,d :):):rotfl::wink::)
Desna ruka miš,... cigar, napitak, ovo ono...:D :rolleyes: Nema ništa od posla ako tražiš mišem po meniju funkcije i toolove...
Arthur
14-06-2010, 05:23 PM
nije samo u prstima, čini mi se da je od toga još bitniji sam način razmišljanja da se nešto što pre i što preciznije odradi, sa gomilom podsvesnih poteza.
btw, mislim da je moj ortak u bindovao te komanda sa W-A-S-D rasporedom kretanja po projektu, uprvao kao i na CS..
silicon science
14-06-2010, 08:56 PM
nije samo u prstima, čini mi se da je od toga jo? bitniji sam način razmi?ljanja da se ne?to ?to pre i ?to preciznije odradi, sa gomilom podsvesnih poteza.
btw, mislim da je moj ortak u bindovao te komanda sa W-A-S-D rasporedom kretanja po projektu, uprvao kao i na CS..
To ti pricham... :wink::) Od mozga do prsta je dugachak put, i misljenja sam da tu motoriku i ne mozes dostici ako nisi zen-smiren-osmisljeno-pedantan u glavi kompjutor operator :)
Arthur
14-06-2010, 08:59 PM
headshot u sner, pa na beat nabacuj :)
desetogodishnji veteran starcrafta reporting :rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.