View Full Version : Hot plugging i firewire audio kartice
Evo, uzeo sam profire 2626 kao prvu firewire karticu. Vidim napomene da se ne smiju firewire uređaji uključivati dok je kompjuter uključen, te se savjetuje prvo upaliti karticu, onda kompjuter.
Znaci li to da svaki put moram slijediti ovu proceduru ili moze kartica biti stalno spojena na komp pa da se gasi/pali sa kompom?
Kako gasim komp? Prvo karticu pa onda komp?
Ima li još što za pripaziti?
Mislio sam koristiti profire preko firewire porta na emu 1820m na kompu gdje nemam firewire ulaz, ili da kupim firewire karticu posebno?
Ili da spojim sve preko adata na emu?
:)
Ima tko za objasniti?
Ako je topic cudan, prvi put koristim neki firewire uređaj, mislio sam da funkcionira kao usb...
:D
Arthur
27-05-2010, 11:19 PM
šta tu ima biti jasno? Nisu hotplugable, dakle, ne čupaj nijedan FW uređaj dok je uključen on a bogami i kompjuter. Mislim da je windowsu svejedno koga prvo upališ, pošto se meni redovno dešava da moju profire i firefacea zaboravim upaliti, pa ih naknadno upalim, već po dizanju sistema.
Mislim da je windowsu svejedno koga prvo upališ, pošto se meni redovno dešava da moju profire i firefacea zaboravim upaliti, pa ih naknadno upalim, već po dizanju sistema.
E to me zanima, piše za profire da je preporučljivo paliti prvo karticu pa onda tek racunalo.
Dakle, bitno je da je kabel spojen uvijek sa kompjuterom, a karticu mogu paliti, gasiti na prekidaču bez problema dok kompjuter radi, ako sam shvatio?
Arthur
28-05-2010, 09:14 AM
shvatio si
Ok, hvala.
To je onda kao bilo koja druga komponenta u računalu.
Bilo mi je nejasno, jer sam čitao da neke druge firewire m-audio kartice, često ne podnose ni kad ih pališ/gasiš na prekidaču, dok komp radi. Smrznu komp, ne mogu se ponovno upaliti i slično.
Arthur
29-05-2010, 01:53 AM
i to se dešava. Ume FW da zabode ceo komp.
gorjan
29-05-2010, 12:14 PM
Dakle, bitno je da je kabel spojen uvijek sa kompjuterom, a karticu mogu paliti, gasiti na prekidaču bez problema dok kompjuter radi, ako sam shvatio?
i mene je je ovo zanimalo posto imam profire 610 i prema ovom sto sam procitao ovde http://www.maudio.co.uk/index.php?do=support.faq&ID=c9d161aac920b52a508de3167730a7ae proizvodjac preporucuje da se prvo pali kartica pa tek onda racunar. Meni je u startu bilo sumnjivo gasenje proko prekidaca posto se zakucava komp.
takodje je zanimljivo pitanje treba li da bude ukljucen AC adapter. Ja ga licno ne ukljucujem, ali ovde pise drugacije http://www.maudio.co.uk/index.php?do=support.faq&ID=f5abf4bd59b5420f9adbbb6709080d77
Divineru, daj prozbori koju mudru na ovu temu..:)
gorjan
29-05-2010, 12:25 PM
evo dodatak za prethodni post, ovde su bas decidno napisali da preporucuju ukljucen AC adapter za profire 610 http://www.m-audio.com/index.php?do=support.faq&ID=af166dc5afa91dccfd287ca419063e2e
Nema drivera za xp 64 bit....
I ?to sad... instalirati windows 7, vistu... a tko zna koji pluginovi rade na njima... xp 32 bit ne mogu zbog memorije...
:banghead:
Instalirao sam windows 7 64 bit, sve radi super...
Prvo mi se cinilo da su konverteri malo mutni u odnosu na e-mu 1820m/1212m, nekako je zvuk dobio dodatnu dimenziju, poput reverba, punoću dok su e-mu konverteri vi?e agresivniji u visokim frekvencijama i tanji... a onda sam sa Adam prebacio na Edirol ma20d i odusevio se, slicno je i sa Alesis mk2 active... zvuk zapravo zvuci nekako prirodnije i punije...
Preampovi, intrument ulazi, konverteri, sa svime sam prezadovoljan...
:grin::)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.