View Full Version : CD-text (problem)!??!
SandRob
14-05-2010, 06:15 PM
radim audio montazu u wavelabu.
sve napravim kao i obicno, ali nakon sto sprzim cd, plejeri i programi za rip ne pokazuju cd-text.
prije nisam imao problema, a u medjuvremenu nista od opreme nisam mijenjao, samo je nova instalacija windowsa i novija verzija wavelaba.
pokusao sam przit sa oba przaca (s njima sam i do sad radio bez problema), a pokusao sam sprzit cd s easy cd-da extractorom, ali nista - ne ostaje tekst i amen... iako je u opcijama zakaceno enable cd-tekst.
u cemu moze bit problem?
probaj da skines sa stainberg ftp servera cd rec patch sa novim definicijama. Drugo mi ne pada na pamet, mada se mozda i registry uzjebao ako si skinuo stari wavelab pa stavio novi...
SandRob
15-05-2010, 04:30 PM
probaj da skines sa stainberg ftp servera cd rec patch sa novim definicijama. Drugo mi ne pada na pamet, mada se mozda i registry uzjebao ako si skinuo stari wavelab pa stavio novi...
na steinbergu sam nasao samo aspi driver.
nego, izgleda da mi wavelab uredno prepoznaje przace i kad kliknem onaj info od przaca sve mogucnosti su mi oznacene, a medju njima i "can write Cd-text".
u staroj verziji wavelaba je bila ona jedna mogucnost koja se pokretala iz start/program files/wavelab/ne?to... ali u verziji 6 to ne vidim?! :confused:
Ne pravi vise shortcut, ali se to nalazi u install folderu. c:\ProgFiles\Steinberg\Wavelab6\cdwizard.exe
a u tools folderu imas drvreg.
Probaj da promenis drv za rezac.
Da li prijavljuje ikakav error kada zavrsis rezanje?
uzgred, nisam te pitao da li koristis Win7 (podrska za Wlab6 je 'neoficijalna', elem, ima bug-ova.
drugo, da li su t rezaci sata? Wlab6 ima sa nekima problema. Prvo najnoviji drv. za kontroler pa aspi i ili asapi, puno srece.
SandRob
15-05-2010, 08:51 PM
hvala ti, Khan. :)
koristim 32bitni xp.
nasao sam te fajlove u wavelab folderu, ali izgleda da mi je sve dobro podeseno po difoltu. izgleda da je sve u redu, ali media player ne pokazuje cd-text. :ups:
zbunilo me je sto media player neke cd-textove pokazuje, a neke ne.
recimo, za cd koji sam ja przio, cd-text se vidi u neru, vidi se i u cdex-u i kad u wavelabu, kod ripanja cd-a, stavim opciju exctract cd-text takodjer se vidi, ali se ne vidi u media playeru i ne vidi se u easy cd-da extractoru.
no, imam jedan cd od borisa dvornika i kod njega pokazuje cd-text i u media playeru i u easy cd-da extractoru.
dakle, moje slijedece pitanje je "na koji nacin treba sprzit audio cd da windows media player pokazuje cd-text?"
"na koji nacin treba sprzit audio cd da windows media player pokazuje cd-text?"
E to su vec misterije Micr$ofta, koje nemaju veze sa wavelabom...Media player stvarno tu nije referentan i tesko je biti pametan. CD text je vrlo jednostavan standard i skroz univerzalan, ali ocito i kod toga ima glitcheva. Ako ti se cd text vidi u regularnom cd playeru, onda je sa wavelabom sve u redu, pa mozda da juris neki patch za mp, ili da predjes na drugi player...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.