PDA

View Full Version : M-Audio 410 problem sa snimanjem HITNO!

DJeneral
13-05-2010, 07:25 PM
Imam Problem sa Firewire M-audio 410 karticom. Dakle, problem je kad snimam
u snimku se cuje pucketanje. Medjutim kada pustam muziku sve je normalno
a i isto kada pricam preko mikrofona normalno se cuje.Dakle samo kada se snima ,snimak pucketa. Citao sam po netu i pise da je mozda u pitanju Firewire PCI kartica. Oni preporucuju sa TI chipsetom dok je moja sa VIA chipsetom.
Ako neko ima predlog..?

Hvala Unapred!!

shigumicu
13-05-2010, 07:49 PM
Oni preporucuju sa TI chipsetom dok je moja sa VIA chipsetom.

Veoma moguce da je bas to u pitanju.

Nemania
13-05-2010, 07:57 PM
U kom operativnom sistemu radis?? Mozda drajver kartice nije kompaktibilan sa njim....To se meni desavalo na 64bitnoj windows 7 i najnovijim drajverom koji je tada izasao za moju kartu, sada je izasla novija verzija drivera i sve radi kako treba....

DJeneral
14-05-2010, 02:25 PM
Dakle maticna je Gigabyte GA-G31M-ES2L.

Zvucna je - m-audio firewire 410

imam vec firewire PCI karticu sa VIA chipsetom sa kojom kada se prikaci na zvucnu ne radi snimanje tj. snimak pucketa ali muziku normalno pusta...

Inace sam trazio svuda firewire karticu sa TI chipsetom i nisam nasao. Uglavnom su sa VIA i NEC chipsetovima...

Dakle jel ima neko zvucne kartice koje se povezuju preko firewire porta ! Ako ima koji bi jos chipsetovi odgovarali za 410-ku...
Stvarno ako ima neko bilo kakav savet za ovo bio bih zahvalan... Pozdrav

shashko
14-05-2010, 03:07 PM
tacno to.... FW, nazalost ides od radnje do radnje probavas koja bi ti odgovarala, ja sam iz 5-tog puta uboooo, kao potrosac mozes da menjas ili trazis pare nazad, tako da...... ne libi se nego koristi svoja potrosacka prava. ako nemaju neku drugu da ti daju na probu, trazi kes nazad ili se dogovori da ti ne pisu racun dok ne javis da radi ili vratis jer ne radi.

I SECNOOOOOOOOOO

P.S. ne uzimaj one kineske NO NAME sve su VIA, a jos nesto, kad vidis da imaju slicnu plocu i polazaj elektronike kao te koje ti ne odgovaraju, samo kazi , ja ovu probooooooooo, niuje ta, koliko god da te ubedjuju!

POZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

DJeneral
19-05-2010, 09:09 AM
Nadao sam se da nece biti ta opcija ali izgleda da je bas to... izem ti windows !!! hvala na pomoci... javicu sta je bilo !!!

DJeneral
19-05-2010, 02:06 PM
E jel bi mogle da pasu ove sa NEC chipom posto ove sa IT cipovima nema nigde... Koji je tvoj chip !!!

nikolicdn
19-05-2010, 03:37 PM
E jel bi mogle da pasu ove sa NEC chipom posto ove sa IT cipovima nema nigde... Koji je tvoj chip !!!

moze da se desi da pase i neka sa VIA chipset-om (moj sluchaj)! samo je fora do isprobavanja, mozes ubosti iz prve a Boga mi iz petog puta!

DJeneral
19-05-2010, 08:39 PM
Problem resen, kupio sam karticu sa NEC chipom i sve je proradilo... Hvala ljudima sto su pomogli... Pozdrav...

VladaNS
24-05-2010, 10:30 PM
Za m-audio...najbolje TI, a ako to ne onda NEC. VIA je ja na njihovoj crnoj listi

:piss:VIA

STUDIOTON
24-05-2010, 10:52 PM
Za m-audio...najbolje TI, a ako to ne onda NEC. VIA je ja na njihovoj crnoj listi

:piss:VIA

profire 610 ..na via chip . radi skroz ok

dalipro
28-05-2010, 10:08 AM
Vidim ovde dosta oprečnih mi?ljenja. BTW, ovo je takođe jedini domaći forum na kome sam na?ao diskusiju o navedenom problemu. Takođe, u mom postu će biti malo i kukanja pa ko ne voli to da slu?a neka prestane sada da čita, samo malo upozorenje! :wink:

Juče sam kupio Profire 610 i imam isti problem. Dakle, reprodukcija zvuka funkcioni?e odlično, međutim, kada radim snimanje javlja se neprestano pucketanje.

Generalno mi?ljenje na forumima i website-ovima je da pre svega ni pod tačkom razno ne treba koristiti ob-board (integrisani) FW interface. Koji god chipset bio u pitanju Profire ili bilo koja druga FW kartica će imati isti problem zbog problema u komunikaciji preko integrisanog FW.

Dakle, sledeći korak bi bio PCI ili PCI-e FW interface. E sada dolazimo do glavnog problema a to je chipset FW-a sa kojim će va?a FW kartica uspe?no "sarađivati".

M-audio na svom website-u izričito navodi da zvanično ne podr?ava i promovi?e bilo koji konkretni chipset na FW-u. Dakle, na papiru, svaki FW koji nije on-board bi trebao da odlično da "sarađuje" sa karticom. Ali, na ?alost, kao ?to i oni ka?u, to je samo na papiru. :rotfl:Zamislite, firma proizvede ne?to, naplati ga dobre pare, ali eto, po?to je TI proizveo tehnologiju koju na? interfejs koristi za komunikaciju sa računarom za MAC kompjutere, vi sa PC-jem ćete malo da se "prcate" dok ne "ubodete" ?ta funkcioni?e. Veoma profesionalno, nemam reči! :banghead:

Dakle, moje pitanje glasi: da li je u Srbiji, igde moguće pronaći FW sa TI chipsetom i gde ukoliko postoji?

P.S. Bilo bi lepo ovu temu odr?ati pri vrhu jer, ponavljam, ovo je jedini domaći sajt na kome sam na?ao diskusiju o ovom problemu.

Unapred zahvalan,

Dee

DJeneral
28-05-2010, 10:27 PM
Nemoguce je naci karticu sa TI chipom tj. ja je nisam nasao, a trudio sam se... Ali zato sam kupio karticu sa NEC chipom i sljaka : )