PDA

View Full Version : Audiophile 2496 Problem!Pomoc!

ferucci
29-04-2010, 05:48 PM
ej..
jutros sam kupio novu M-Audio Audiophile 2496 ubacio je u komp instalirao drivere i kada pustim neki zwuk jedan od izlaza radi potpuno ok (izbaca swe tonowe,wisoke,niske) dok drugi izlaz samo izbaca wisoke tonowe...probao sam wise solucija da bih rijesio problem (nowi driveri,drugi slot u kompu i td...) ali mi se i dalje jawlja taj problem...wjerowatno je stwar u hardweru pa bih htjeo da pitam dal je neko imao slican problem i kako ga je rijesio...
Hwala

Khan
29-04-2010, 06:14 PM
...nisu ti slucajno crkli zvucnici ?

ferucci
29-04-2010, 06:23 PM
nisu...probao sam skoro swe sto mi je palo na pamet,nowi driver,nowi slot,nowi kablowi,drugi izlazi na mixeru,isprobao swe opcije u njenom control panelu...i opet nista...ako neko ima neki predlog neka kaze =D spasio bi me! =D

Khan
29-04-2010, 06:29 PM
Ovo jeste glupo, ne zelim da vredjam, nego cisto da spomenem, da ga ne ukljucujes mozda u neki suround krsh? ako nije to, i ako si imao normalan zvuk do 'novog' audiofila, onda je neispravan, ne lupaj dalje glavu, vracaj ga!

ferucci
29-04-2010, 06:34 PM
ne,imam monitore,m-audiowe takodje...ne znam idem probati jos neshto ako ne sredim problem wraticu je...Swe u swemu hwala puno!

Khan
29-04-2010, 06:48 PM
srecno!

Geronimo
29-04-2010, 08:43 PM
Sta ce ti audiophile 2496?! to je polu smece od kartice imam je i sada se kajem zasto sam je kupio. Prvo ima RCA dzekove sto je ocajno a ADDA je jako los. Bolje da si uzeo neku RME karticu, mozda multiface.

ferucci
03-05-2010, 12:55 PM
uzeo sam je samo zbog pro toolsa,nisam imao wise nowca za neku jacu kartu a i kupio sam m powered tako da sam se izgleda swe u swemu debelo zeznuo =/

disco violence
04-05-2010, 09:24 AM
Sličan problem je imao jedan moj drug na lap topu,u pitanju je bio bit debth koji je po defaultu bio namešten na 24 bita,samo ga je prebacio na 16 i problem je bio rešen.Sad ne znam da li je kod tebe taj slučaj,ali bi valjalo proveriti.Pozdrav.
P.S.Mislim da nisi pogrešio kartu,samo bi trebao možda da angažuješ nekoga ko se malo bolje razume u te stvari da ti podesi sistem za rad.

Bockie
04-05-2010, 11:24 AM
Sta ce ti audiophile 2496?! to je polu smece od kartice imam je i sada se kajem zasto sam je kupio. Prvo ima RCA dzekove sto je ocajno a ADDA je jako los. Bolje da si uzeo neku RME karticu, mozda multiface.

Da barem postoji jedna realna ocena u ovom pljuvanju pa da kaze covek.
Koji je to argument da je cinc los kao standard?!?
A kako si skontao da je A/D - D/A los? Zivo me zanima odgovor.
I na kraju kao slag na tortu - pominjes RME koji kosta preko 600e kao bolje resenje, a ovo kosta 80 i neki evro. Navedi onda kartu koja radi bolje od 2496 a da vredi isto.

Nista licno,zaista,ali forum treba da je bar iole ozbiljno mesto.
Sama karta nije nista specijalno, ali za te novce...nema konkurenta!
Cak se i zove "audiophile" a ne "PRO" nesto. Dakle jasna joj je namena.

A da sad probam i coveku da pomognem.
Prvo sto bih uradio je da proverim da li je sve povezano kako treba. Ako sam mrtav siguran da je tako,a problem jos postoji onda bih je deinstalirao i ponovio proces. Nakon toga bih promenio PCI slot u kom se nalazi (i stavio sto dalje od graficke) i kad ni to ne pomogne pozvao bih...tamo gde si je vec kupio,pa ih pitas za pomoc i savet.

Poz'

VladaNS
04-05-2010, 01:16 PM
Da barem postoji jedna realna ocena u ovom pljuvanju pa da kaze covek.
Koji je to argument da je cinc los kao standard?!?
A kako si skontao da je A/D - D/A los? Zivo me zanima odgovor.
I na kraju kao slag na tortu - pominjes RME koji kosta preko 600e kao bolje resenje, a ovo kosta 80 i neki evro. Navedi onda kartu koja radi bolje od 2496 a da vredi isto.

Nista licno,zaista,ali forum treba da je bar iole ozbiljno mesto.
Sama karta nije nista specijalno, ali za te novce...nema konkurenta!
Cak se i zove "audiophile" a ne "PRO" nesto. Dakle jasna joj je namena.

Poz'

Potpuno se slazem. Najjace je kad neko dodje, posere se i ne povuce vodu za sobom. Cela audiophile serija je poznata po odlicnim konverterima. Kad kazem odlicnim mislim naravno za te novce. Slusao sam snimke radjene iskljucivo na toj karti i to zvuci sasvim u redu. RME je sasvim druga liga i to ti je isto kao da si posavetovao coveka koji je jedva kupio juga da je bolje da je ulozio u mercedes.

nikolicdn
04-05-2010, 01:30 PM

da se prekrstim +