PREFIKS
29-04-2010, 01:45 PM
Pozdrav, dobri ljudi ovog foruma!
Renoviram prostor i citam vase postove,ujedno ovo je i moj prvi.
Neophodan mi je vas strucan savet oko zvucne izolacije plafona u celom zvucnom spektru, naravski, niskih frekvencija pogotovu.
Podatci: prostorija u stanu II sprat, L10.80m x W5.10m x H3.20m, karo tavan 70 cm od daski na gredama do zamisljenog spustenog plafona h 3.20m, bocni zidovi 50 cm cigla.
Cilj: sto bolja zvucna izolacija niskog spektra!
Ogranicenja: bez mogucnosti zalazenja u tretman bocnih zidova ispod visine 3.20m i poda( parket2cm,plivajuci estrih 7cm,stiropor 5/10cm,azmafon2cm, daske 3cm sarafljene na grede,vazduh 5cm, mineralna vuna 20cm ursa sf38, plafon)
Molim vas za savet oko tehnike i materijala za tretiranje ovog plafona.
Opcije na osnovu mojih zapazanja:
1. betonska ploca( moguce debljine 10cm, na celicnim profilima), mineralna vuna, vazduh, mineralna vuna, suvi zid(plafon)
2. suvi zid kojim bi se oblozile daske i grede, mineralna vuna, vazduh, mineralna vuna, suvi zid
3. vasi predlozi korekcije mojih ili posve novi..
Pitanjca za dobre ljude:
Da li eventualnu plocu ustemati u pregradni zid ili je odvojiti od istog sa nekakvim materijalom ?
Koji materijal postaviti izmedju profila i ploce?
Konkretna debljina i struktura suvog zida?
muchas gracias,:)
Nebojsa
Renoviram prostor i citam vase postove,ujedno ovo je i moj prvi.
Neophodan mi je vas strucan savet oko zvucne izolacije plafona u celom zvucnom spektru, naravski, niskih frekvencija pogotovu.
Podatci: prostorija u stanu II sprat, L10.80m x W5.10m x H3.20m, karo tavan 70 cm od daski na gredama do zamisljenog spustenog plafona h 3.20m, bocni zidovi 50 cm cigla.
Cilj: sto bolja zvucna izolacija niskog spektra!
Ogranicenja: bez mogucnosti zalazenja u tretman bocnih zidova ispod visine 3.20m i poda( parket2cm,plivajuci estrih 7cm,stiropor 5/10cm,azmafon2cm, daske 3cm sarafljene na grede,vazduh 5cm, mineralna vuna 20cm ursa sf38, plafon)
Molim vas za savet oko tehnike i materijala za tretiranje ovog plafona.
Opcije na osnovu mojih zapazanja:
1. betonska ploca( moguce debljine 10cm, na celicnim profilima), mineralna vuna, vazduh, mineralna vuna, suvi zid(plafon)
2. suvi zid kojim bi se oblozile daske i grede, mineralna vuna, vazduh, mineralna vuna, suvi zid
3. vasi predlozi korekcije mojih ili posve novi..
Pitanjca za dobre ljude:
Da li eventualnu plocu ustemati u pregradni zid ili je odvojiti od istog sa nekakvim materijalom ?
Koji materijal postaviti izmedju profila i ploce?
Konkretna debljina i struktura suvog zida?
muchas gracias,:)
Nebojsa