PDA

View Full Version : Problem sa strujom!Pomoc!

Elf
02-04-2010, 11:18 AM
Kada u studiju za vezbu ukljuchim pedalboard ,naravno,dobijam onaj hum odvratni,ili brum...znam da je to do losheg uzemljenja,i kad ubacim baterije u pedale onda ga naravno nema.
Da li ce mi pomoci ako kupim neki kvalitetniji adapter ili nema pomoci? :p
I da,ortak ima skoro identichan setup pedala i u istom studiju nema problema,a gitara nije problem,ni pojachalo,oba su dobra i probali smo direktno u njih da ih bodemo i nema problema. :confused:

Unapred hvala,blagodarim! :D

spidermusic
02-04-2010, 12:41 PM
Moze da pomogne kvalitetniji adapter, sa boljim ispravljacem i filterom, ali to ne znaci da ce potpuno nestati tvoj problem.

Preporucujem koriscenje baterija. Nabavi dva seta punjivih baterija (pozeljno je NiCd-ske ili jos bolje LI-jonske, a ne Metal hidridne, zbog jako izrazenog memorijskog efekta) i adekvatan punjac! Napuni, postavi bateriju i uzivaj! :)

Hollow Mind
02-04-2010, 02:08 PM
to je zato sto ti je svetlo ili nesto drugo ukljuceno na istu fazu,ispitaj citavu prostoriju sta je na kojem osiguracu :)

Elf
02-04-2010, 03:41 PM
@ Hollow Mind

Teshko da cju mocji da proveravam u tom studiu,nije moj...a i na gajbi mi je isti problem.

@spidermusic

Jeste to bolja varijanta shto se tiche bruma,ali je struja pratichnija jer ne moram da mislim da li sam napunio baterije.
Mada,danas nosim pedale kod drugara na proveru,mozda neka masa zeza u pedali samoj ili tako neshto...

Elf
03-04-2010, 10:57 AM
Ma defitivno je adapter u pitanju...proverili.Sve ok,hvala na pomoci!