View Full Version : odakle mu obraza da saopsti ovako nesto
shashko
31-03-2010, 11:22 AM
http://www.sokoj.rs/modal.php?video=3&iframe=true&width=720&height=600
posle ovog ZLODELA
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZvtnvGCAKlk&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ZvtnvGCAKlk&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
evo i originala
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ULjCSK0oOlI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ULjCSK0oOlI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
licimur jedan sto bi rekao savo
http://www.youtube.com/watch?v=JcJ6Cp3Q2eM
silicon science
31-03-2010, 11:31 AM
Nisi stavio original vec 2 puta ovog diabola od Brege, i morao sam odmah pod tush da odem. Elem, Bregovic je nesto najgore sto se desilo chovechanstvu posle nuklearne bombe.
Edit: videh sad da si ispravio uhh :)
shashko
31-03-2010, 11:46 AM
mislim da je sad ok
??????????
Paul Simon - You Can Call Me Al
sad sam video da si video :)
SumAnuT
31-03-2010, 02:06 PM
A i cola se proglupavio u poslednje vreme masu jbt ...
Ovo sve vise lici na roditelje kada oce nesto da zamajavaju dete od 10 meseci pa mu pricaju cucu bubu gugi gaga ... snimis to, dodas neke serpe i lonce iza i eto ti muzike je*ote ...
cus cola peva sjeva minjak puko ribnjak alo :)
ma prslo sve ... postaje neizdrzivo majke mi ...
uj uj uj manijakuj!
allegrosteva
31-03-2010, 02:18 PM
http://www.youtube.com/watch?v=mr9Ys4RhDd4
silicon science
31-03-2010, 02:30 PM
A i cola se proglupavio u poslednje vreme masu jbt ...
Ovo sve vise lici na roditelje kada oce nesto da zamajavaju dete od 10 meseci pa mu pricaju cucu bubu gugi gaga ... snimis to, dodas neke serpe i lonce iza i eto ti muzike je*ote ...
cus cola peva sjeva minjak puko ribnjak alo :)
ma prslo sve ... postaje neizdrzivo majke mi ...
uj uj uj manijakuj!
Slazem se da je ovo alarmantna nevolja, koji su to djavoli sto drze medije majko bozija. Ode sve u vrazju mater. A Ch?lo i Br?go su zreli za lobotomiju nesterilisanim alatom
SumAnuT
31-03-2010, 02:39 PM
Nemoj opet sa tim mengele forama molim te :)
disco violence
31-03-2010, 04:41 PM
Pa ovo je jos najblaza kradja u breginoj karijeri,kad bi se covek malo udubio u Bijelo Dugme gomila pesama je obrada neke tudje stvari i to nije nigde navedeno.Ne spavaj mala moja,Cekala sam cekala(to nije dugme ali se potpisao brega ako se nevaram),u trubace nebi da ulazim to je tek katastrofa.
Bockie
31-03-2010, 05:05 PM
O nama
Sokoj štiti prava kompozitora, tekstopisaca, aranžera muzike i drugih nosilaca autorskih prava na muzičkim delima svih žanrova. Sokoj - Organizacija muzičkih autora Srbije osnovana je 1950.godine. Najstarija je i do nedavno jedina organizacija za kolektivno ostvarivanje zaštite autorskih muzičkih i srodnih prava u našoj zemlji.
Prvo, sokoj ne stiti nicija prava! Mozda bi trebalo da to radi , ali to nije tako!
Kada je poslednji put na sudu neko najebao zbog zloupotrebe prava?
Mislim da su decenije u pitanju...
Toliko o ulozi Sokoja.
E sad, od pre par nedelja je pocelo da deluje i neko drugo,koliko sam shvatio po statutu udruzenje gradjana ili nesto slicno,tvrde da su inkorporirani u zakon i idu po kafanama i lokalima i - i oni traze naknadu za "zastitu autorskih prava" od ljudi koji su se zajebali pa poceli posao u ovoj zemlji. Jedan prijatelj koji drzi solarijum je izbezumljeno gledao LDpedercica koji mu u salonu objasnjava,a ovaj upravo iz poste naplacao se Sokoja i vazduha i govana...
Zato sada sokoj "agresivno" reklamira svoje nepostojece delovanje!
Na kraju mozemo imati 15 ovakvih udruzenja koje treba platiti po nekom zakonu i osnovu... !
Kao proizvod ovakve svinjarije cemo imati kuku i motiku ne po kretenima koji ovo dozvoljavaju,vec po nama...
alavuk
31-03-2010, 05:34 PM
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: zezas za LDP ???? LOL ... ocekujem da i gumi-di postane NVO i stiti prava arranger keyboards-a ...
google
31-03-2010, 06:39 PM
Sto bi se trudio oko pesme kada ce se svejedno prodati sta god da snime?
Morison je recitovao neke svoje umobolije uz Adagio u gm od Albinonija. I Brakus je ukrao ideju od Dorsa, koji su to isto ukrali od Albinonija...
Al' sve mu je oprosteno, ovo je ludilo, Brakus je genije. :rotfl:
Najjaca je recitacija za predsednika, a i fina djevojcica je brutalna. Zaista mi je tesko da se odlucim.
balthazaar
31-03-2010, 07:56 PM
Odakle znate da je Bregina ideja za spot!?
Spot nije neko ludilo, te je možda baš namjerno uzeto iz fore...a možda i iz manjka ideje...nije bitno
Inače, taj Bregović je bio frontmen najprodavanije i naslušanije grupe na Balkanu ikada! Taj Bregović je snimio stvar sa Iggy Pop-om...tako da -ćao drugari:piss:
smješno je to što se o njemu sada priča, mada je smiješno i to što je on počeo da radi...
balthazaar
31-03-2010, 07:56 PM
Spot nije neko ludilo, te je možda baš namjerno uzeto iz fore...a možda i iz manjka ideje...nije bitno
Inače, taj Bregović je bio frontmen najprodavanije i naslušanije grupe na Balkanu ikada! Taj Bregović je snimio stvar sa Iggy Pop-om...tako, da - ćao drugari:piss:
smješno je to što se o njemu sada priča, mada je smiješno i to što je on počeo da radi...
voomighty
31-03-2010, 08:11 PM
meni malo lice :grin::grin::grin::grin:
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/sG2Vj86B2hg&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/sG2Vj86B2hg&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/aDQOFyvG6Tg&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/aDQOFyvG6Tg&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
balthazaar
31-03-2010, 08:59 PM
upravo tako - malo liče!
s tim što je Bregina i Iggyjeva za klasu bolja pjesma...da..upravo je to ono "plagijatorstvo" za koje optužuju Bregu...šta je ovdje plagijatorstvo?! Da li postoji identična fraza?! Razraditi neki motiv u još bolji nije plagijatorstvo...
budimo iskreni , pa da priznamo koja je pjesma bolja...
silicon science
31-03-2010, 09:11 PM
Spot nije neko ludilo, te je mo?da ba? namjerno uzeto iz fore...a mo?da i iz manjka ideje...nije bitno
Inače, taj Bregović je bio frontmen najprodavanije i naslu?anije grupe na Balkanu ikada! Taj Bregović je snimio stvar sa Iggy Pop-om...tako, da - ćao drugari:piss:
smje?no je to ?to se o njemu sada priča, mada je smije?no i to ?to je on počeo da radi...
I Obojeni Program je bio prvi bend sa ovih prostora koji se pojavio na MTV, mnogo pre Brege i Bijelog Dugmijeta, pa nikom nista :wink: A sta Iggy Pop zna uostalom ko je i sta je Brega... Njemu smo svi mi isti indijanci, a trube Dragacheve se rado chuju i u Karnegi holu, tako da su se sve kockice slozile za tu suludu varijantu njega i Igija.
Chudi me da nije doslo do prevelike i osetne konvergencije u sili tada :rotfl::rotfl::):wink:
alavuk
31-03-2010, 09:48 PM
igi pop je bio nateran da odradi tu pesmu sa bregovicem jer su ga likovi iz diskografske kuce ucenili , ne znam zbog cega , davno to bese... i onaj spot je snimio iz revolta ...
shigumicu
31-03-2010, 10:30 PM
Spot nije neko ludilo, te je mo?da ba? namjerno uzeto iz fore...a mo?da i iz manjka ideje...nije bitno
Inače, taj Bregović je bio frontmen najprodavanije i naslu?anije grupe na Balkanu ikada! Taj Bregović je snimio stvar sa Iggy Pop-om...tako, da - ćao drugari:piss:
smje?no je to ?to se o njemu sada priča, mada je smije?no i to ?to je on počeo da radi...
Ma, nije los bregovic, bio ..... nekad ....., mozda u dugmetu (mada je i tada krao sta je stigao), ali glupo je porediti sta je tada pravio, a sta danas pravi i unazad dvadeset godina.
Mislim da se ne radi ovde samo o losoj muzici, vec da je u pitanju nesto mnogo dublje i pokvarenije, a to je po mom misljenju smisleno predstavljanje naroda sa ovih prostora kao c....., ludaka, prostaka, alkosa, manijaka ... Uspeo je da ubaci i predstavi cigansku limenu muziku kao izvornu srpsku (sto apsolutno nije tacno) i da je plasira u masu, uspevajuci (nazalost) u tome.
Isto to radi i Kusturica, ali preko filma.
Zar vam to nije malo cudno, da su bas njih dvojica nasi nareprezentativniji i najpoznatiji (najbogatiji) "umetnici" iz sveta filma i muzike.
Arthur
31-03-2010, 11:01 PM
Koliko ja znam, i brega i iggy su na kraju završili na franckuskom sudu zbog te pesme, pa je po toj osnovi i prestala dalja saradnja sa Kusturicom. Što ovaj nikad nije oprostio bregi. To je doživeo kao jako veliku blamažu. Enivej, jebe mi se i za Bregu i za Kustu i Čolu, a i Iggija ko jebe kad se petlja sa seljacima. Samo im svima želim da uskoro jedan po jedan nestanu u paklu droge ili čega god već da im radi ovakve stvari, da nacija ne mora da škrguće zubima na ove momente.
Bockie
01-04-2010, 12:35 AM
I Obojeni Program je bio prvi bend sa ovih prostora koji se pojavio na MTV
NETACNA INFORMACIJA!!!
Cika Silicone moram da reagujem na nesto na cega i Kebra pizdi ali na njegovu zalost je tako!
Dakle:
ISTINA, to je 7. album Riblje corbe, sad ja dosadan sa tom corbom, ali "Pogledaj dom svoj andjele" je '85. bio nekoliko puta emitovan i ponavljan na zahtev publike...! Iako tek poceo, MTV je vec razvaljivao...
HeatMan
01-04-2010, 03:13 AM
mislim da sokoj nije mogao vecu antireklamu da smisli.
silicon science
01-04-2010, 09:15 AM
NETACNA INFORMACIJA!!!
Cika Silicone moram da reagujem na nesto na cega i Kebra pizdi ali na njegovu zalost je tako!
Dakle:
ISTINA, to je 7. album Riblje corbe, sad ja dosadan sa tom corbom, ali "Pogledaj dom svoj andjele" je '85. bio nekoliko puta emitovan i ponavljan na zahtev publike...! Iako tek poceo, MTV je vec razvaljivao...
Vidis, ne znadeh za to :ups: Svakako ne umanjuje snagu mog argumenta u prethodnom postu.
A sto Artur reche, jebo i Igija, i presmesno zvuchi u ovoj kradji od pesme za Bregom, chak se i vidi da se oseca kao kreten (vrti glavom ko mentol)...
kejkz
01-04-2010, 09:47 AM
s tim ?to je Bregina i Iggyjeva za klasu bolja pjesma
Au, ajd sto branis Bregu, tvoja stvar, al' sto napisa da je Kvezijeva pesma losija od Bregine, e to ti nikada necu oprostiti...
Muzika nikada ne mo?e zameniti 'lebac, ali fakat je da se poluge moći u ovoj droćkalici od dr?ave svojski trude da stvari dr?e pod "kontrolom" između ostalog i biranjem "umetničkog" kursa, pri čemu je akcenat na muzici vi?e nego očigledan.
Pogledajte ?ta rade na FOX-u; u udarni termin prebacuju zurla seriju, a onda ide musaka-?ou debelonoge guzoglave folk-zvezde. ?vakom o gledanosti, kao smislenog argumenta, najlak?e se manipuli?e masama. B92 od Srbije, opet, na drugi način pravi ono ?to tajkunima odgovara - u?togljenu "Jelen TOP 10" listu, s voditeljima ispraznih emocija, koji ukalupljene najave bilduju da nam rock'n'roll bude onakav kakav je odavno u svetu, kreativno sterilisan formom.
Razumem ja da "The Stooges" ne postoje, i da Kebra jo? od trećeg albuma nema potencijala, jasno mi je, čak, da i Darkwoodi, ma koliko ih voleo, polako ulaze u Elektropionir kolotečinu, ali, pitam se, gde su ti novi klinci koji će da bacaju kamenje na sistem, da pljuju u lice svojim vr?njacima koji misle da je biti s 19 u politici ok...
Vidim ja...
Nema ovde dobrog zezanja mimo akustare s odabranim dru?tvom u prirodi.
Jedino ti krpelji :banghead:
stormwatch
01-04-2010, 11:28 AM
Evo breginog "talenta" na delu jos jednom :rotfl: Nesreca je u tome sto ovdasnjim likovima danas a i sada mozes glat servirati nesto sto je neko drugi vec davno napravio....npr. ona bljuvotina od pesme "Ako ima Boga" je cista beskrupulozna kradja "Owner of the lonely heart", ima takvih primera na stotine, kada sam pre jedno 14 godina poceo slusati Jethro Tull, sto sam ih vise otkrivao tako sam sve vise prepoznavao pokradene rifove pa i cele deonice koje su Bregovic a vala i ostala volumenda nasih rock muzicara skidali i potpisivali kao njihova dela, od tada i ne slusam nasu muziku...btw...I ja bi bio dobar muzicar sa tudjom muzikom. :rotfl:
Arthur
01-04-2010, 03:53 PM
Muzika nikada ne mo?e zameniti 'lebac, ali fakat je da se poluge moći u ovoj droćkalici od dr?ave svojski trude da stvari dr?e pod "kontrolom" između ostalog i biranjem "umetničkog" kursa, pri čemu je akcenat na muzici vi?e nego očigledan.
Pogledajte ?ta rade na FOX-u; u udarni termin prebacuju zurla seriju, a onda ide musaka-?ou debelonoge guzoglave folk-zvezde. ?vakom o gledanosti, kao smislenog argumenta, najlak?e se manipuli?e masama. B92 od Srbije, opet, na drugi način pravi ono ?to tajkunima odgovara - u?togljenu "Jelen TOP 10" listu, s voditeljima ispraznih emocija, koji ukalupljene najave bilduju da nam rock'n'roll bude onakav kakav je odavno u svetu, kreativno sterilisan formom.
Razumem ja da "The Stooges" ne postoje, i da Kebra jo? od trećeg albuma nema potencijala, jasno mi je, čak, da i Darkwoodi, ma koliko ih voleo, polako ulaze u Elektropionir kolotečinu, ali, pitam se, gde su ti novi klinci koji će da bacaju kamenje na sistem, da pljuju u lice svojim vr?njacima koji misle da je biti s 19 u politici ok...
Vidim ja...
Nema ovde dobrog zezanja mimo akustare s odabranim dru?tvom u prirodi.
ima ima samo se kriju, i polako samorganizuju. Al kad nastupe jednom, ovi neće proći samo za zatvorom, krv će se lit
Svaka ti se pozlatila, čika Arthure! :grin:
Color
01-04-2010, 04:49 PM
Vidim ja...
Nema ovde dobrog zezanja mimo akustare s odabranim društvom u prirodi.
hahaha.... Nakon svih ovih godinaaaaaa........ :rotfl: kako god da okrenes, sve se svodi na Bregu :rotfl:
sala mala, bez uvrede please :wink:
pozzz
vasko
01-04-2010, 06:46 PM
negativna selekcija u celoj drzavi,pa i u muzici,de budale vicu - pametni cute,korupcija,hipokrizija,nista nije slucajno...
ako moze jelena karleusa guano apes i faithless da obradi,sto brijega ne bi mogo enter sandman,samo mu se nije svideo rif pa ga zato nije uzeo do sad
treba skupstina da se pali,al nema ko
InsaneEyes
01-04-2010, 10:02 PM
kako mi je dobar avatar tek sad kontam
SumAnuT
01-04-2010, 10:07 PM
E ljudi, sad cu ja ispasti dabear umesto dabeara, ali pesma je difinitivno hit, ja nisam imao na umu, kada sam prvi put komnentarisao komentarisao pesmu, gomilu pijanih majmuna i majmunica i onako svi pijani sa lancima i minjacima trljaju se jedni od druge i vicu uj uj uj uj uj manijakuj! Pa ovo je vec sad hit totalni ... sledeci korak je da se komercijalizuju hercegovacke gange, to ima da ide ko alva!
InsaneEyes
01-04-2010, 10:13 PM
Pa ovo je vec sad hit totalni ...
nennennnene bratex.. ovo je hit !!!
<object width="480" height="385">
<embed src="http://www.youtube.com/v/P9pjPIiUTVY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></object>Download:
FLV (http://www.rumski.com/forum/#)MP4 (http://www.rumski.com/forum/#)3GP (http://www.rumski.com/forum/#)
Ja, ipak, mislim daaaaaaaaaaaa...
http://www.youtube.com/watch?v=MgNkJfTfHa4&feature=player_embedded
Hepek
02-04-2010, 08:00 AM
Ja, ipak, mislim daaaaaaaaaaaa...
http://www.youtube.com/watch?v=MgNkJfTfHa4&feature=player_embedded
:banghead::banghead::banghead::banghead::rotfl::ro tfl:
o ekreme, ekreme...:rotfl:
Color
02-04-2010, 10:05 AM
Hahaha EKREM! Pa ovo je VRH!!! :rotfl::banghead:
Hepek
02-04-2010, 10:59 AM
Mozes misliti coj i nastup ima
http://www.youtube.com/watch?v=kAT0w4dY538&feature=related :rotfl:
i jos 210 000 pregleda na youtube:shock:
NETACNA INFORMACIJA!!!
Dakle:
Koliko ja znam Psihomodo Pop je prvi s ovih prostora koji se zvanično pojavio na MTV-u, još 1988 ili 1989 godine
Za riblju čorbu na MTV-u nisam nikad čuo
balthazaar
02-04-2010, 07:00 PM
Koliko ja znam Psihomodo Pop je prvi s ovih prostora koji se zvanično pojavio na MTV-u, još 1988 ili 1989 godine
loše su ti informacije i loše si čuo!?
šta misliš o tome?
možda riblja čorba nije bila nikad na MTV jer ti nisi čuo!?
jesu li psihomodo pop i obojeni program možda "bolji" ili "kvalitetniji" bendovi od Čorbe??
gregor z
02-04-2010, 10:52 PM
Koliko ja znam Psihomodo Pop je prvi s ovih prostora koji se zvanično pojavio na MTV-u, jo? 1988 ili 1989 godine
Laibach
alavuk
02-04-2010, 11:04 PM
feat. anja rupel
Mika Technika
03-04-2010, 12:01 AM
zar nisu partibrejkersi bili prvi nam mtv-u?
Bockie
03-04-2010, 12:10 AM
Sam Bora je to rekao u serijalu o bendu, a ima na netu da se nadje o tome...
HeatMan
03-04-2010, 04:10 AM
zar nije nezni dalibor bio prvi na mtv-u?
Arthur
03-04-2010, 09:46 AM
zar nije Salijeri bio prvi na MTV-u?? :da:
HeatMan
03-04-2010, 04:17 PM
:D
da znash da jeste! nisam se skidao sa mtv-a josh 95te.. :/
nokash974
03-04-2010, 08:23 PM
neznam sta reci na sve,o nasim tv stanicama,uopste u kulturi..svi to vidimo zar ne? Cigan uso u televizor i nece da izadje,nama je kultura stizala zadnjih desetinu godina od nekih polu debila pravo sa bg splavova i na tome su odrasla neka deca koja bi se sada mozda i raspravljala sada sa mnom o tome..najgora stvar je da ovde nema nista vaznije od novca i sve je ispod toga..nazalost..tako da ovi bosanci sa ovim hop,hop,cup..su uzrocno posledicna prica..pa njih znamo,samo sto neko mora poceti javno da govori o tome..znam da se neki nece sloziti sa mnom ali mislim da ipak moze dosta toga da se promeni..ako ovako nastave tv stanice deca ce nam biti kao da su izasli iz pobesnelog maksa..a zasta onda zivimo?Bg je presrao sa svojim tv stanicama i njihovim vlasnicima,skorojevicima koji nam pustaju svoje prijatelje u tigrastom,svoje pesnike i pisce koji pisu o torbama i stiklama..oni zive od budala..meni je tesko sve ovo da gledam i ako ne vidim da ide na bolje, pocisticu se odavde zbog klinaca...vidjam neke koje sam vidjao samo kada smo cekali u redu za cigarete,kada su nam vozali tomahavk rakete niz ulice..ne svidja mi se to.. a muzika,sta to bese muzika?Znate li mozda neku pesmu iz 90tih?Nastavite da snimate buzdovane,sa kajlama i njihove pesme sa brate,brate za neku lovu i to je to..:banghead:neka vam idoli budu oni decaci koji su klepali cuvene svetske rifove i stavljali ih u Stoje,Koje, i prodavali im to..vrh..znas kao klepis boston i prodas to nekom iz Nove Varosi,cak budes i idol u svom gradu kao aranzer ili producent pa svi kazu e ovu spravu koristi taj Dzaja..imate svi veliki pozz od mene i razmislite o svemu,vi sve radite u zemlji,vi snimate,producirate,na neki nacin je to i u vasim rukama...mozda i pobedi lova?Ko zna...
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
google
03-04-2010, 09:47 PM
Bregovic ima dobrih pesama, ima i plagijata. Sto se tice njegovih trubaca, to je savim razumljivo.
Jednostavno, elektricni instrumenti zvuce gadno, ne izlaze i pokvare pesmu.:banghead: Ja sam davno sve poceo raditi sa el. gitara, brzo se cuje da je taj zvuk los i da pesma bolje zvuci sa akusticnim instrumentima.
Meni se vise svidjaju zicani instrumenti. Bregovic je nasao neki svoj zvuk sa trubama, to razumem. Druga je stvar, da li se meni svidjaju te trube (ne svidjaju mi se).
Akusticni instrumenti zvuce mnogo izrazajnije i lepse. Logicno je da svako ko pise, vremenom zavrsi sa akustikom- jer nema drugog izbora. :wink:
Nije cudno ni sto Bregovic ima pevace koji pevaju nekim etno stilom, jer i to zna biti interesantno i izrazajno, opet se to ne mora svima svideti, ali jednostvano- zvuci bolje.
Sasvim je za ocekivati da stare pesme pise nove aranzmane i novu orkestraciju, jer ocigledno sa starom nije bio zadovoljan. Dakle, nema tu niceg neobicnog. Bilo bi cudno da prangija/przi i u svojoj 6 deceniji zivota.:D
lo?e su ti informacije i lo?e si čuo!?
?ta misli? o tome?
mo?da riblja čorba nije bila nikad na MTV jer ti nisi čuo!?
jesu li psihomodo pop i obojeni program mo?da "bolji" ili "kvalitetniji" bendovi od Čorbe??
A moj baltazare mo?da si ti uključio svoj stroj za čarobni napitak pa je to dovelo Čorbu na MTV jo? tamo za vrijeme bitke na neretvi?? :rotfl:
http://www.skole.hr/upload/new/images/newsimg/2889/Image/baltazar2.jpg
balthazaar
04-04-2010, 02:38 AM
mo?da si u pravu....a mo?da i nisi :)
aaaaaaaaaaanđeeeleeeee!
disco violence
04-04-2010, 08:55 AM
Nije bitno ko je bio prvi na MTV-u, bitno je to da niko nista nije napravio sa ovih prostora.
Kako nije niko ni?ta napravio, Ivo Robić je napisao "Strangers In The Night" i bio je 13-ti na billboardovoj top listi, 1959 sa Morgenom :lol::lol::lol::lol:
disco violence
04-04-2010, 01:06 PM
Kako nije niko ni?ta napravio, Ivo Robić je napisao "Strangers In The Night" i bio je 13-ti na billboardovoj top listi, 1959 sa Morgenom :lol::lol::lol::lol:
Jel' zna to jos neko sem tebe?:rotfl:
Da bi covek uspeo za njega treba da zna vise od 4 rodjaka,a manje od beskonacno fanova.Pozdrav.
A jebi ga ako neko nije čuo na ovim prostorima za Ivu Robića, to je kao da amerikanac nije čuo za Franka Sinatru, to samo znači da je dotični nepoznavaoc propustio osnovnu lektiru u pop muzici ovih prostora, nije bitno znati njegove uspjehe, bitno je znati pjesme.
A čisto sumnjam da ima netko ovdje da nije nikad čuo pjesme
Samo Jednom Se Ljubi
Golubovi
Stranci u Noći
Sedamnaestogodišnjoj
disco violence
04-04-2010, 01:45 PM
Ma cuo sam ja njegove pesme,ali nisam znao da je to on napisao.Pricali smo o rok grupama i mtv-u, na njih sam mislio da niko nije nasta napravio.Ispada da sve sto moze da se izveze sa ovih prostora i za cega ima interesovanja su etno fazoni, Bregovic,No Smoking orcestra i Kal koji je po meni najbolji od svega, navedenog.Hocu da kazem da Ameriku i Englesku jos ni jedan bend sa ovih prostora nije tukao njihovim oruzjem.Eyesburn je pokusao da se probije na zapadu ,ali im to nije poslo za rukom.
balthazaar
04-04-2010, 01:50 PM
U rok i pop muzici nije stvarno...
Mada, ja sam čuo, a neka mi neko pripomogne, da je Đorđe Novković imao jednu ?ansonu za koju se moglo reći da je bila neki polu-hit po Evropi...
http://www.youtube.com/watch?v=c8D9BoYIh28
Ma cuo sam ja njegove pesme,ali nisam znao da je to on napisao.Pricali smo o rok grupama i mtv-u, na njih sam mislio da niko nije nasta napravio.Ispada da sve sto moze da se izveze sa ovih prostora i za cega ima interesovanja su etno fazoni, Bregovic,No Smoking orcestra i Kal koji je po meni najbolji od svega, navedenog.Hocu da kazem da Ameriku i Englesku jos ni jedan bend sa ovih prostora nije tukao njihovim oruzjem.Eyesburn je pokusao da se probije na zapadu ,ali im to nije poslo za rukom.
Ma ja sam se zajebavao s Ivom Robićem, ipak je to bilo toliko davno da mi se ni starci ne sječaju tih uspjeha jer su i oni tad bili djeca :rotfl:
A rijetko se zadesi da bilo tko potuče amerikance i engleze njihovim oružjem, skandinavcima to najčešće uspije, možda zato šta im engleski dođe skoro ko materinji jezik.
HeatMan
04-04-2010, 10:24 PM
tereza kesovija?
morate definisati uspeh da bi se dalje glibilo na tu temu.. :)
poz
balthazaar
04-04-2010, 11:07 PM
tereza kesovija?
morate definisati uspeh da bi se dalje glibilo na tu temu.. :)
poz
Našao sam samo njeno izvođenje pjesme Đorđa Novkovića, a uspjeh te pjesme je u tome što se slušala van granica Jugoslavije...Ne bih se usudio da kažem da je bila neki hit prve lige, ali po mojim saznanjima to je najslušanija kompozicija nekog od naših autora van granica našeg podneblja...Kao što čuješ - to je verzija na francuskom...a, Tereza tu i kaže koja je francuska pjevačica izvodila u to vrijeme tu verziju...nije li uspjeh napraviri šansonu koja će da prođe u Francuskoj, kolijevci iste? Po mojim saznanjima niko nije napravio u drugim žanrovima nešto što je vani zavrijedilo pažnju koliko ova pjesma...
http://www.youtube.com/watch?v=ZArjJYq_0bE
HeatMan
04-04-2010, 11:20 PM
radila je ona i na nemachkom i engleskom.. uz to je koliko shvatam i ovde harala..
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2a9zsNJdo3Y&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/2a9zsNJdo3Y&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
poznato? :)
imamo mi dosta uspelih ljudi preko.. nemojte kriviti srbiju za sve.. nemamo ovde uspeha, ali preko ko ode svakako moze da postane neko i neshto ako ima potencijala za to...
disco violence
05-04-2010, 10:52 AM
nemojte kriviti srbiju za sve..
Niko to nije ni spomenuo,samo se pitamo u cemu je problem.Pade mi na pamet mozda je problem bio u tome sto si svojevremeno na Zajecarskoj gitarijadi mogao ucestvovati jedino ako pevas na maternjem jeziku,ni slucajno na engleskom.
HeatMan
05-04-2010, 01:52 PM
pa dobro... i shta sad? mislim.. ne znam koja su sad pravila i to.. ali ja mislim da ljudi imaju problema u glavi ako rade na engleskom a u srbiji su.. osim ako nisu neko novo svetsko chudo..
evo ja npr imam problem sa dosta devojaka koje bi da pevaju rnb.. sve bi na engleskom da pevaju.. "na srpskom mi to zvuchi ruzno"
shto razumem.. ali jbg.. razmisli samo.. 300 miliona amerikanaca + englezi + australijanci (kojima je to maternji jezik) + sve ostale drzave sveta.. rnb je veoma popularan.. i da je mala cifra devojaka koje zele da se bave rnb-om, zashto bi bash ti imala neshto?
uvek ce se naci lepsha.. mladja.. na sve to, ko ti garantuje da cu ti ja isproducirati neshto shto ce na kraju ispasti svetski hit? i za to bi morala da ulozish para samo tako.. a da te neko odavde podrzi za tako neshto je jako teshko jer nije profitabilno.. prosto..
sa druge strane pogledash.. domace trzishet je potpuno nepokriveno.. i tu vec imash vece shanse da zasenish publiku i napravish pare..
ugl. problem vecine bendova u srba je shto rade pesme na engleskom. radite punk rock na shpanskom, profitabilnije je. jer svi misle da su specijalni chim rade na engleskom.. :/
poz
Arthur
05-04-2010, 02:46 PM
tako je. Evo jedan bend koji ja radim već 3 albuma, napraviše dar-mar po svetu sa svojom vizijom reggae muzike.
disco violence
05-04-2010, 03:13 PM
Nase trziste koliko ja vidim ne postoji,kao ni scena i retko ko to radi ozbiljno sve je to ustvari samo hobi.Pa kada je vec hobi bolje da ga guram preko, mozda neko negde i cuje i obrati paznju.Ovo ovde nije zemlja rock'n'rolla,a sumnjam da ce ikada i biti.
P.S.Koliko je ljudi bilo na 50 Centu?(sve je to roken ro)
HeatMan
05-04-2010, 03:40 PM
tako je. Evo jedan bend koji ja radim već 3 albuma, napraviše dar-mar po svetu sa svojom vizijom reggae muzike.
da ali oni imaju neshto specijalno. i reggae nije trenutno na vrhu svih top lista, pa nisu ni oni.. ja sam prichao o rnb-u, primecujehs razliku? zashto bi neka srpkinja sa chak i savrshenim izgovorom postala svetska pop/rnb zvezda? zashto bi neki domaci rok bend uspeo?
i ti tvoji.. mora da nije chist talenat.. mora da ima i pomalo srece i ko zna josh chega u svemu tome... zar ne?
i koliko su oni zaista uspeli? daj neke cifre (ne mislim samo na novchanice) da vidimo i to.. i za kraj.. koliko josh hiljada takvih bendova postoji u evropi samo, i da nisu uspeli?
Nase trziste koliko ja vidim ne postoji,kao ni scena i retko ko to radi ozbiljno sve je to ustvari samo hobi.Pa kada je vec hobi bolje da ga guram preko, mozda neko negde i cuje i obrati paznju.Ovo ovde nije zemlja rock'n'rolla,a sumnjam da ce ikada i biti.
P.S.Koliko je ljudi bilo na 50 Centu?(sve je to roken ro)
oko 2 i po hiljade ljudi. vishe od toga je bilo na koncertu beogradskog sindikata.. al dobro, ovo je drugi put da je doshao.. prvi put je bila jako ozbiljna cifra.. zabrinjavajuce velika.. sad su opet nabili istu cenu kao pre 3/4 godine i ochekivali su da ce deca moci da daju te pare.. na kraju je 90% od te 2500 dobilo karte.. a na ulazu su se valjale za 300 dinara u nadi da ce josh neko uci... kolko znam 2800 je bila prva cifra.. al dobro.. i njemu je popularnost pala.. to oscilira dosta, i brzo se menja status..
shto se tiche trzishta i scene.. to je tako jer je vecina tako nezainteresovana. i svi su u tom fazonu.. shta chini scenu? ko gradi scenu? ljudi i muzika. a ako su svi u fazonu ma ja cu da radim za preko, onda scene nece ni biti..
a toliko rupa na trzishtu imamo da je to greota ne popuniti i ne napuniti dzep i srce.. ne prodajom albuma, nego nastupima..
a kako doci do svega toga? postepenom edukacijom publike.. mislim, mozda jesam romantik.. ali zaista mislim tako..
poz
disco violence
05-04-2010, 05:42 PM
Na kraju se sve svede na ono ''prvo materijalna baza onda duhovna izgradnja''.
Nikada necu prezaliti sto nisam isao na Metallicu,ali u tom trenutku sam bio dekintiran i te stvari stvarno mnogo uticu na naseg coveka,kada se lomis hocu,necu,docekas zadnji dan i onda odustanes.Sto se tice pevanja na srpskom ili engleskom,vise sam slusao strane bendove,kao i domace koji pevaju na engleskom pa sam pod tim uticajem i ja verovatno prelomio na engleski.Pozdrav.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.