View Full Version : Procesor zvucne karte
avantgarde2
27-03-2010, 10:26 PM
Very, very cool forum! Citanjem nekih topika vec sam dobio odgovor na mnoga pitanja koja su me mucila.
Ovako.. Postavih pitanje na jednom drugom forumu pa cu samo da kopiram link te stranice http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=18289&start=0
Znam da je M-AUDIO - Audiophile 2496 kartica predvidjena za muzicku produkciju a Creative X-Fi Titanium bas i nije, ali ima podrsku za ASIO tako da se sigurno produkcija moze raditi na njoj. Izbor se sveo na ove dve kartice a EMU 0404 (za koju vidim da je preporucena ovde) izbacih kao opciju jer je u Nisu nema.
Kao sto napisah na onom hi-fi forumu moja dilema je u procesoru kartice. Ocigledno da X-Fi Titanium zvucna ima bolji procesor ali ne spada u karte namenjene muzickoj produkciji. Kako rezonujem potrebna mi je zvucna koja bi preuzela veci deo opterecenja na svoj procesor, a posto je elektronska muzika u pitanju, sve bitno se desava "unutra". Inace nedavno pazarih sledecu konfiguraciju:
Intel? Core?2 Quad Processor Q8300 (4M Cache, 2.50 GHz, 1333 MHz FSB)
GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR Intel P45 + ICH10R Chipset DDR3 2200+ G
KINGSTON HyperX 2GB DDR3 1600MHz CL8
WESTERN DIGITAL 1TB WD10EARS SATA2/ 7200rpm 64MB/ 300MB/s 8 9ms
Jos samo da napravim dobar odabir zvucne za budzet od 100e pa da se radi nesto :grin:
psionic
28-03-2010, 12:05 AM
Very, very cool forum! Citanjem nekih topika vec sam dobio odgovor na mnoga pitanja koja su me mucila.
Ovako.. Postavih pitanje na jednom drugom forumu pa cu samo da kopiram link te stranice http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=18289&start=0
Znam da je M-AUDIO - Audiophile 2496 kartica predvidjena za muzicku produkciju a Creative X-Fi Titanium bas i nije, ali ima podrsku za ASIO tako da se sigurno produkcija moze raditi na njoj. Izbor se sveo na ove dve kartice a EMU 0404 (za koju vidim da je preporucena ovde) izbacih kao opciju jer je u Nisu nema.
Kao sto napisah na onom hi-fi forumu moja dilema je u procesoru kartice. Ocigledno da X-Fi Titanium zvucna ima bolji procesor ali ne spada u karte namenjene muzickoj produkciji. Kako rezonujem potrebna mi je zvucna koja bi preuzela veci deo opterecenja na svoj procesor, a posto je elektronska muzika u pitanju, sve bitno se desava "unutra". Inace nedavno pazarih sledecu konfiguraciju:
Intel? Core?2 Quad Processor Q8300 (4M Cache, 2.50 GHz, 1333 MHz FSB)
GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR Intel P45 + ICH10R Chipset DDR3 2200+ G
KINGSTON HyperX 2GB DDR3 1600MHz CL8
WESTERN DIGITAL 1TB WD10EARS SATA2/ 7200rpm 64MB/ 300MB/s 8 9ms
Jos samo da napravim dobar odabir zvucne za budzet od 100e pa da se radi nesto :grin:
Pa koliko sam pratio Creative liniju, znam da je sample rate na Audigy ju zakljucan na 48000 a sad sa novijim modelima ne znam. Dakle to nek ti bude prioritet izmedju dve karte - ako je audiophile "otkljucan" onda je on bolji izbor po meni. Audigy ima neke interesantne efekte ali odma da ti kazem - zaboravi na to - gomila plastike - bolje ce posluziti neki VST plug in.
-Dakle proveri koje samplerate podrzavaju
-Proveri da ima ASIO sa sto manjim baferom
Slobodno ignorisi njihove procesore jer ces mnogo bolje proci sa VST plugovima i zato ti treba osnovno - par ASIO kanala sa promeljivim sample rateom po mogucnosti i sto bolji konvertori na izlazima/ulazima
Ove dve su ipak samo obicne igracke - moze da posluze za "zezanje" ali minimum taj EMU uzmi za iole ozbiljno "ceprkanje"
Sto se tice EMU - pa ja sam POST EXPRESSom ili AKSom slao i primao par puta robu... Probaj da u Beogradu nadjes nekog da ti to posalje POST EXPRESSom i uzivaj :) Poslao sam neku ESI karticu preko tog POSTa negde u unutrasnjost - odlicna - 8 balansiranih ulaza, 8 izlaza, 4 midi*16 kanala, WordClock..! za tricavih 120 e... Pregledaj oglase, ima svasta da se nadje. Takodje poseti neke sajtove audio opreme u nas srba, ima svasta u ponudi...
Poslao sam neku ESI karticu preko tog POSTa negde u unutrasnjost - odlicna - 8 balansiranih ulaza, 8 izlaza, 4 midi*16 kanala, WordClock..! za tricavih 120 e... Pregledaj oglase, ima svasta da se nadje. Takodje poseti neke sajtove audio opreme u nas srba, ima svasta u ponudi...
Izvinjavam se na offtopic-u.
Mogu li da znam koja ESI karta je u pitanju i da li govoris o novom proizvodu?
Arthur
28-03-2010, 12:35 PM
za izbor karte je ipak presudan sam zvuk iste, tojest kvalitet AD/DA konvertera. To razlikuje consumer od pro opreme, štagod na njoj pisalo.
psionic
28-03-2010, 02:14 PM
Izvinjavam se na offtopic-u.
Mogu li da znam koja ESI karta je u pitanju i da li govoris o novom proizvodu?
Ne, u pitanju je WaMi Rack 24 - to je ESIjev proizvod valjda... Prodao sam je jer vise nisu pravili drivere, a hteo sam da kao predjem na 64 bita... ostao na 32bita :banghead:
Mislim da je on imao prilicno ok AD/DA kvalitet konvertora
avantgarde2
28-03-2010, 03:12 PM
Ne, u pitanju je WaMi Rack 24 - to je ESIjev proizvod valjda... Prodao sam je jer vise nisu pravili drivere, a hteo sam da kao predjem na 64 bita... ostao na 32bita :banghead:
Mislim da je on imao prilicno ok AD/DA kvalitet konvertora
Zanimljivo... Ove VST plugove kako ih zoves nisam uzimao u obzir. Bacih pogled, stvarno nema drajvera, ni za Win7 (koji i koristim, na kojem bih i radio).
http://download.esi-audio.com/?w=esi&p=31&g=1&l=en
za izbor karte je ipak presudan sam zvuk iste, tojest kvalitet AD/DA konvertera. To razlikuje consumer od pro opreme, ?tagod na njoj pisalo.
Inace, u pravu ste 100%, zato izbacujem Creative SoundBlaster X-Fi Titanium kao opciju. Njene spacifikacije http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16829102024&cm_re=X-Fi_Titanium-_-29-102-024-_-Product#spec
Esi mi deluje mnogo profi kao firma, evo bas sad gledam njihove proizvode i dopada mi se ESI Juli@ (bas izgleda kvalitetno) http://www.esi-audio.com/products/julia/, za razliku od M-Audio Audiophile 2496. Ali ipak nije VST plug koji predlazete. Dajte neki kao opciju za razmatranje kome ce da bude koliko toliko razumna cena.
Inace jos jednom moram da skrenem paznju da necu povezivati instrumente na buduci uredjaj vec je poenta u tome da smanjim "picketanje" (zbog upotrebe dosta VST-a) na najmanji moguci nivo.
psionic
28-03-2010, 04:34 PM
Esi mi deluje mnogo profi kao firma, evo bas sad gledam njihove proizvode i dopada mi se ESI Juli@ (bas izgleda kvalitetno) http://www.esi-audio.com/products/julia/, za razliku od M-Audio Audiophile 2496. Ali ipak nije VST plug koji predlazete. Dajte neki kao opciju za razmatranje kome ce da bude koliko toliko razumna cena.
Inace jos jednom moram da skrenem paznju da necu povezivati instrumente na buduci uredjaj vec je poenta u tome da smanjim "picketanje" (zbog upotrebe dosta VST-a) na najmanji moguci nivo.
Ne razumem ovo - sta nije VST koji predlazemo ? VST pluginovi su mali programcici koji simuliraju hardverske sprave - to je posebna prica. Treba ti prvo audio interfejs koji ce verno reprodukovati nule i jedinice sracunate preko VST plug-inova za programe tipa Cubase, Sonar, Fruity Loops... Juli@ iz ESIja kosta cini mi se oko 100 e, na primer i nema nikakve efekte vec samo mixer konzolu i to je to. Efekte koristis kao softver - VST plug-inovi...
Razumeo sam da bi ti da upotrebis i neke dodatne efekte kao rasterecenje za procesor... Rekao sam ti da efekti na pomenutim karticama zvuce mnoogo lose za bilo kakvu upotrebu, plus slozeni su za koriscenje. Za rasterecenje procesora se koriste "specijalne" procesorske kartice - UAD, POWERCORE i sl, koje kostaju vise $$$ ali su efekti na njima potpuno profi i laki su za upotrebu. Same te kartice nemaju audio izlaze, vec samo sluze da izracunaju matematicke modele efekata koje simuliraju i podatak proslede audio kartici, pomazuci tako procesoru koji to inace radi i moze da bude preopterecen...
Ne vidim problem sa koriscenjem softverskih VST plug-inova na tvom kompu, dosta je jak - bice da si nepravilno podesio AUDIO DEVICE u svom programu za rad (sta koristis za rad ? )
Eto, izvini ako sam ovo sad srocio kao nekom audio-retardu ali predpostavio sam da si pocetnik - ili sam te lose razumeo - pa sam bio mali detaljniji... :)
Za cene - evo pogledaj ovde:
www.player.rs
www.artistsystems.net
p.s. Gledao sam ESI Juli@ - ne deluje lose, pogledaj na njihovom sajtu da li ima driver za 64bita - bilo bi lepo da ima radi buducih nekih nadogradnjni i to je to... Pogledaj i MAYA 44 varijantu - ima vise ulaza/izlaza - mozda ces nekad pozeleti da povezes neki mikser pa ces mozda vokale da bacis na jedan regler a matricu na drugi i sl...
pozz
avantgarde2
28-03-2010, 05:27 PM
Ne razumem ovo - sta nije VST koji predlazemo ? VST pluginovi su mali programcici koji simuliraju hardverske sprave - to je posebna prica. Treba ti prvo audio interfejs koji ce verno reprodukovati nule i jedinice sracunate preko VST plug-inova za programe tipa Cubase, Sonar, Fruity Loops... Juli@ iz ESIja kosta cini mi se oko 100 e, na primer i nema nikakve efekte vec samo mixer konzolu i to je to. Efekte koristis kao softver - VST plug-inovi...
Razumeo sam da bi ti da upotrebis i neke dodatne efekte kao rasterecenje za procesor... Rekao sam ti da efekti na pomenutim karticama zvuce mnoogo lose za bilo kakvu upotrebu, plus slozeni su za koriscenje. Za rasterecenje procesora se koriste "specijalne" procesorske kartice - UAD, POWERCORE i sl, koje kostaju vise $$$ ali su efekti na njima potpuno profi i laki su za upotrebu. Same te kartice nemaju audio izlaze, vec samo sluze da izracunaju matematicke modele efekata koje simuliraju i podatak proslede audio kartici, pomazuci tako procesoru koji to inace radi i moze da bude preopterecen...
Ne vidim problem sa koriscenjem softverskih VST plug-inova na tvom kompu, dosta je jak - bice da si nepravilno podesio AUDIO DEVICE u svom programu za rad (sta koristis za rad ? )
Eto, izvini ako sam ovo sad srocio kao nekom audio-retardu ali predpostavio sam da si pocetnik - ili sam te lose razumeo - pa sam bio mali detaljniji... :)
Za cene - evo pogledaj ovde:
www.player.rs
www.artistsystems.net
p.s. Gledao sam ESI Juli@ - ne deluje lose, pogledaj na njihovom sajtu da li ima driver za 64bita - bilo bi lepo da ima radi buducih nekih nadogradnjni i to je to... Pogledaj i MAYA 44 varijantu - ima vise ulaza/izlaza - mozda ces nekad pozeleti da povezes neki mikser pa ces mozda vokale da bacis na jedan regler a matricu na drugi i sl...
pozz
Ok, ocigledno smo se lose razumeli. Ja sam razumeo da ESI WaMi Rack 24 oslovljavas kao VST plug. Da bi ste me razumeli u potpunosti opisacu moj problem veoma jednostavno.
Ispricacu celu pricu.
Komp koji sam koristio pre ovog je bio Celeron na 2.8GHz sa jednim jezgrom, sa 512 DDR1 memorije i koristih zvucnu Terratec Aureon 5.1 Fun. Imam preko 150 projekta i snaga racunara mi nije dozvoljavala da ih zavrsim. Npr. ni sa ogromnim povecanjem bafera nisam mogao da se otarasim "pucketanja" cime mi je dalji rad bio nemoguc. Prva pesma koju zavrsih je bila ova http://www.youtube.com/watch?v=h30WF9mo6zM i kontaktirah jedan malo bolji record label gde nisam ocekivao apsolutno nista ali oni mi rekose da je pesma cool i da ce da je izbace samo treba sredim neke sitnice. E sad, problem je u tome sto svako dalje dodavanje nekog efekta na kanal ili dodatnog VST-a bi ucinilo moj dalji rad nemogucim zbog ogromnog krcenja. Tada nisam imao dovoljno novca za novi komp i nije mi bilo bitno da izbacim stvar po svaku cenu (jer imam mnogo lepse projekte) pa sam se samo strpio.
Nedostaje mi teorija u ovoj oblasti pa se zato obratih vama za pomoc. Da li ce kupovina kvalitetne zvucne jos vise olaksati moj dalji rad tj. da li cu moci sa njom da upotrebljavam cak i vise VST-a u pesmi bez ikakvog krcenja, ili da se zadrzim na ovoj integrusi (sto mislim da stvarno nema logike)? :)
P.S. Za rad koristim FL i Ableton. Kao sto rekoh, ova pesma bese moja prva kompletna pesma koju odradih pre nekih godinu dana, a generalno FL9 (FL7 u to vreme) i Ableton koristim godinu i po. Dosta sam napredovao od tada i jedina barijera mi je bila los komp koji me je ogranicavao u svemu...
psionic
28-03-2010, 08:59 PM
Mislim da te kapiram sada... Hoces da kupis audio kartu koja na sebi ima procesor misleci da ces tako da nesto smanjis to "picketanje" Nazalost to nije bas tako. Audio interfejsi ne krckaju sami po sebi, vec CPU nije u stanju da isporuci gotov materijal za reprodukciju za tih 10 -20 ms baffera koji si postavio. Ovaj sad tvoj CPU - quad core je prilicno jak, dosta jaci od proslog i namucices se da ga opteretis. Ponavljam da aduio kartica uglavnom nema veze sa tim da se smanji krckanje - to zavisi cisto od glavnog procesora i toga da li ce stici da odradi sve operacije za zadati bafer. I da li si podesio ASIO kao izlaz. Kartica samo reprodukuje taj bafer i to sto je CPU strpao u njega. Ako sa novim kompom krene puckanje onda:
- Proveri da li si stavio ASIO kao driver za reprodukciju u frutiju i abletonu
- Neki bagoviti plug-in moze da nepotrebno pojede sav procesor...
- Koristis STVARNO ogroman broj VST efekata i sintova.
Rekao si da koristis "integrusu" - to znaci da kao audio driver koristis Direct Sound ??? Nikako nemoj, ako imas ASIO na kartici - a integrisana po pravilu nema ASIO. Verujem da ESI lepo sljaka, ako hoces provereno, uzmi na primer M-Audio Delta 66 - radi kao sat, ne bi trebalo da je skup i opusti se u svojoj kreativnosti.
Generalno svaka kartica koja nema te gamerske fore spada u neki PRO rang - daklena primer CMI8738 ili Audiophile nije u tom rangu, napravljena je da podrzava 3D sound u igrama i takva sranja i za to joj sluzi njen procesor, ali pravi ASIO za nju ne postoji, odnos signala i suma neupotrebljivi i tako dalje... To je ta "gejming" klasa...
avantgarde2
28-03-2010, 11:14 PM
Mislim da te kapiram sada... Hoces da kupis audio kartu koja na sebi ima procesor misleci da ces tako da nesto smanjis to "picketanje" Nazalost to nije bas tako.
Tacno. Mislio sam, tj. mislim da mi je neko ranije pricao da ne moram da menjam racunar vec da kupim neku kvalitetnu zvucnu koja ima dovoljno dobar procesor koji ce da preuzme opterecenje na sebe... Zbog toga sam bio u zabludi :grin:
Rekao si da koristis "integrusu" - to znaci da kao audio driver koristis Direct Sound ??? Nikako nemoj, ako imas ASIO na kartici - a integrisana po pravilu nema ASIO.
Da, za sada koristim integrisanu zvucnu. A instalirao sam "ASIO4ALL v2" drajvere pa u programu izaberem njih umesto direct sound-a.
Inace, kad sam ga testirao, radi sa jedno deset zahtevnih VST-a ok, ali dodatkom novih se pojavljuje mali buffer overrun. Pretpostavljam da sa dobrom zvcnom sa pravom ASIO podrskom ima da radi jos bolje zar ne?
Btw, hvala puno na pomoci do sad psionic!
EDIT: E-MU 0404 nema drajvere za Windows 7, M-Audio Audiophile 2496 i Delta 44 imaju i ESI Juli@ ima.
M-Audio Delta 44 - 136,66 ? http://www.mitrosmusic.com/proizvod/4259-M-Audio-Delta-44/
M-Audio Audiophile 192 - 136,66 ? http://www.mitrosmusic.com/proizvod/4256-M-Audio-Audiophile-192/
M-Audio Audiophile 2496 - 88,84 ? http://www.mitrosmusic.com/proizvod/4257-M-Audio-Audiophile-2496/
ESI JULI@ 129 ? http://player.rs/product.php?ID=1185
Dodah M-Audio Audiophile 192 kao opciju.
Da li da uzimam M-Audio Audiophile 2496 jer je u okviru mog budzeta ili da zaradim jos neki dinar pa da utrosim na neku od ovih navedenih npr. predlozenu M-Audio Delta 44?
akordeonista
29-03-2010, 12:12 AM
Mislim da drajveri od Viste vaze i za Windows 7, tako da ih ima za Emu karte.
avantgarde2
29-03-2010, 01:02 AM
Mislim da drajveri od Viste vaze i za Windows 7, tako da ih ima za Emu karte.
Mora da se cuje od nekoga ko koristi 0404 na Win7. Dosta vremena je proslo od kada je Sedmica na trzistu a jos nema oficijalnih drajvera? hmm, hmm...
Kako citam ovde, zale se ljudi http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itprohardware/thread/c5dd92ce-7d90-460a-8d89-ba6b6c464460
kejkz
29-03-2010, 02:17 AM
Ovako, vidim da si pomislio kako kupovinom profesionalne audio karte mozes dobiti rasterecenje glavog procesora, odnosno, bolje performanse sistema. To u praksi ne funkcionise bas tako. Kvalitetna audio karta ce ti samo omoguciti da i pod vecim opterecenjima sistema radis sa vrlo malo prekida buffer-a, i nista vise. Njen procesor se koristi obicno samo za interni ruting. Ako hoces kartu koja na sebi ima i DSP funkcije, gledaj nesto kao UAD, SonicScope ili TC. VST instrumenti su tako pisani da koriste snagu procesora. Od kvaliteta drajvera ce zavisiti na koliko niskom kasnjenju i pod kolikim opteecejnem ces moci raditi. Sto se tice izbora, to prepustam tebi, u toj klasi koju juris je manje-vise sve slicno.
avantgarde2
29-03-2010, 04:45 PM
Ovako, vidim da si pomislio kako kupovinom profesionalne audio karte mozes dobiti rasterecenje glavog procesora, odnosno, bolje performanse sistema. To u praksi ne funkcionise bas tako. Kvalitetna audio karta ce ti samo omoguciti da i pod vecim opterecenjima sistema radis sa vrlo malo prekida buffer-a, i nista vise. Njen procesor se koristi obicno samo za interni ruting. Ako hoces kartu koja na sebi ima i DSP funkcije, gledaj nesto kao UAD, SonicScope ili TC. VST instrumenti su tako pisani da koriste snagu procesora. Od kvaliteta drajvera ce zavisiti na koliko niskom kasnjenju i pod kolikim opteecejnem ces moci raditi. Sto se tice izbora, to prepustam tebi, u toj klasi koju juris je manje-vise sve slicno.
Hvala svima! Nakon zadnjih nekoliko odgovora sve moje dileme su resene.
Najverovatnije cu da pazarim Audiophile 2496 jer stvarno ima dobru cenu i ne prelazi moj trenutni budzet.
Pitao sam u jednoj radnji muzicke opreme u komsiluku za njihove cene kartica i rekose mi da saradjuju sa Playerom tako da mogu da pazarim po istoj ceni koliko je i tamo. Mada, jedno 90% sam siguran da uzimam 2496 u Mitrosu (koji ima svoju radnju u Nisu).
Ne bih da vas mucim vise ljudi ali jos jedno pitanje. Trenutno koristim Samsung MM-DC10 kao ozvucenje http://www.samsung.com/he/products/hometheatreset/21hometheatreset/mm_dc10.asp
Kablove koje bih sad koristio za povezivanje ovog sistema i zvucne su 2 cinca sa jedne strane koje bi bocnuo na AUX in uredjaja i dva sa druge (RCA kabli, samo bez zutog cinca koji je za video)? Ili da koristim neku bolju (kvalitetniju konekciju)?
I mozda bi u buducnosti kupio neke monitorske zvucnike npr. Yamaha HS80M (cisto sam naveo neki model, ne znaci da sam zainteresovan za bas ove). Da li oni mogu da se prikljuce direktno na zvucnu M-AUDIO Audiophile 2496 bez pojacala?
psionic
30-03-2010, 02:55 AM
Mozda bih ja pre uzeo Deltu, imam je na poslu i ultra stabilno radi, mada i Audiophile je valjda ok, nisam je nikad imao. Po specifikacijama treba da je ok...
E sad, monitori su uglavnom aktivni sto znaci da imaju u sebi vec ugradjeno pojacalo i dovoljan je linijski nivo signala da ih pogoni (direktno u karticu). Naravno postoje i pasivni koji su u sustini obicne zvucne kutije. Za njih ti treba dodatno pojacalo. Eto - it is simple as that :)
Ja koliko vidim kartica ima samo Chinch izlaze, sto znaci - uzmi neki malo bolji kabl i vezi ih tako kako si mislio - nemas neki izbor... Sam kabl je pozeljno da bude kvalitetniji - oklopljeni - da ne bi zujao i sl. Imas ih gotove, oni sto su malo deblji su ok, ovako grubo receno...
E sad ako hoces i kontrolu jacine na monitorima - neki imaju, neki ne, pazi sta uzimas... Ako uzmes neke koji nemaju, moraces voditi racuna da na kartici nivo bude dovoljno nizak, ali opet, znas kako se lako u softveru desi da klizac ode do kraja...
gagi.v
11-04-2010, 06:01 PM
Hvala svima! Nakon zadnjih nekoliko odgovora sve moje dileme su resene.
Najverovatnije cu da pazarim Audiophile 2496 jer stvarno ima dobru cenu i ne prelazi moj trenutni budzet.
Pitao sam u jednoj radnji muzicke opreme u komsiluku za njihove cene kartica i rekose mi da saradjuju sa Playerom tako da mogu da pazarim po istoj ceni koliko je i tamo. Mada, jedno 90% sam siguran da uzimam 2496 u Mitrosu (koji ima svoju radnju u Nisu).
Ne bih da vas mucim vise ljudi ali jos jedno pitanje. Trenutno koristim Samsung MM-DC10 kao ozvucenje http://www.samsung.com/he/products/hometheatreset/21hometheatreset/mm_dc10.asp
Kablove koje bih sad koristio za povezivanje ovog sistema i zvucne su 2 cinca sa jedne strane koje bi bocnuo na AUX in uredjaja i dva sa druge (RCA kabli, samo bez zutog cinca koji je za video)? Ili da koristim neku bolju (kvalitetniju konekciju)?
I mozda bi u buducnosti kupio neke monitorske zvucnike npr. Yamaha HS80M (cisto sam naveo neki model, ne znaci da sam zainteresovan za bas ove). Da li oni mogu da se prikljuce direktno na zvucnu M-AUDIO Audiophile 2496 bez pojacala?
Mene isto zanima da li moze da se povezu direktno na kartu M-AUDIO Audiophile 2496 aktivni monitori ili to nije izvodljivo na ovoj karti vec na drugim kartama, npr. M-AUDIO Audiophile 192?
Na njihovom sajtu stoje slike povezivanja
za 2496
http://www.speedyshare.com/files/21889197/audiophile_PCI_cd779px.gif
za 192
http://www.speedyshare.com/files/21889163/audiophile_192.gif
I preko cega je najbolje povezati monitore, preko S/PDIF digital output-a mozda? Ili preko RCA dzekova?
Emu 1212m nabaviš za malu paru... sumnjam da ima što bolje od toga u tom rangu, a imaš i dsp efekte, koji su recimo korisni ako hoćeš poslati vokalu na slušalice neki efekt...
Imaju i adat, što mislim nema nijedna kartica u tom rangu....
Nemaju izlaz za slusalice, pa to moras srediti nekim mikserom ili slično... dodati neki jeftiniji d/a konverter na spdif i slično...
A što ćeš se opterećivati sa procesorom, uz nove kompjutere mozes vrtiti efekte kakve hoćeš...
:)
avantgarde2
15-04-2010, 12:40 AM
Emu 1212m nabaviš za malu paru... sumnjam da ima što bolje od toga u tom rangu, a imaš i dsp efekte, koji su recimo korisni ako hoćeš poslati vokalu na slušalice neki efekt...
Imaju i adat, što mislim nema nijedna kartica u tom rangu....
Nemaju izlaz za slusalice, pa to moras srediti nekim mikserom ili slično... dodati neki jeftiniji d/a konverter na spdif i slično...
A što ćeš se opterećivati sa procesorom, uz nove kompjutere mozes vrtiti efekte kakve hoćeš...
http://connect.creativelabs.com/emu/default.aspx
4/5/2010 10:42 AM
E-MU is pleased to annnounce that we are providing a public Beta driver for all current E-MU PCI/PCI products for use in Windows XP, Windows Vista and Windows 7 32-Bit & 64-Bit versions.
Znaci setili se... lol
Koristi li neko EMU karte na Win7?
@gagi.v
Mene isto zanima da li moze da se povezu direktno na kartu M-AUDIO Audiophile 2496 aktivni monitori ili to nije izvodljivo na ovoj karti vec na drugim kartama, npr. M-AUDIO Audiophile 192?
Da. Mislim da ne mogu na M-AUDIO Audiophile 2496 direktno aktivni monitori.
P.S. Jos nisam pazario nista, stedim... :D
Ma sumnjam da emu nece imati dobru driversku podršku... mislim da sve njihove bolje kartice koriste isti sistem drivera, a nijedan proizvod nisu obustavili, osim 1820m, a i za njega koriste ovi noviji driveri...
Eto ima i beta verzija... a kad pogledaš da emu 1212m mozes nabaviti za manje od 100 eura...
Arthur
15-04-2010, 09:19 AM
Ne znam zašto na audiophile 2496 ne bi mogli aktivni monitori, otkud vam ta ideja? Ja sam ubo direktno Mackie 624 preko odgovarajućeg kabla (RCA) i sve radi najnormalnije. Svašta
avantgarde2
15-04-2010, 10:09 AM
Ne znam za?to na audiophile 2496 ne bi mogli aktivni monitori, otkud vam ta ideja? Ja sam ubo direktno Mackie 624 preko odgovarajućeg kabla (RCA) i sve radi najnormalnije. Sva?ta
Ako tako kazes Arthure... Meni je konfuzna ova slika povezivanja sa m-audio sajta, gde npr. za sve ostale karte na slici stoji da moze da se povezu direktno monitori a za 2496 ne. :confused:
http://www.m-audio.com/products/en_us/Audiophile2496.html
A i gledam manual za audiophile 192 i stoji sledece
http://www28.zippyshare.com/v/21288730/file.html dok kod 2496 taj izlaz ne vidim...
ali tebi verujem jer si probao :beer:
Tribal_kg
15-04-2010, 12:41 PM
Naravno da mozes da povezes direktno ali ne znam koliko ti je to pametna ideja. Kao sto neko rece, za cas ti klizac u softverskom mikseru ode do maksimuma, a onda neka ti je bog u pomoc!
Da sam na tvom mestu, ja bih se skrpio za neku usb/firewire varijantu audio interfejsa. Imas jeftinih modela, a ujedno ces resiti i pitanje kontrole glasnoce monitora i recimo, dobices poseban izlaz za slusalice. Bolje je da skrpis jos neki dinar nego da posle nekog vremena shvatis kako ti fali preamp, izlaz za sluske, itd.
Procitaj ove recenzije:
http://rumski.com/index.php?categoryid=39
http://rumski.com/index.php?categoryid=42
EDIT: Procitao sam da bi sada povezao na mini-liniju koja ima svoju volume kontrolu ali ono gore napisah u slucaju da sutra kupis i neke aktivne monitore. :)
avantgarde2
15-04-2010, 04:15 PM
Naravno da mozes da povezes direktno ali ne znam koliko ti je to pametna ideja. Kao sto neko rece, za cas ti klizac u softverskom mikseru ode do maksimuma, a onda neka ti je bog u pomoc!
Da sam na tvom mestu, ja bih se skrpio za neku usb/firewire varijantu audio interfejsa. Imas jeftinih modela, a ujedno ces resiti i pitanje kontrole glasnoce monitora i recimo, dobices poseban izlaz za slusalice. Bolje je da skrpis jos neki dinar nego da posle nekog vremena shvatis kako ti fali preamp, izlaz za sluske, itd.
Procitaj ove recenzije:
http://rumski.com/index.php?categoryid=39
http://rumski.com/index.php?categoryid=42
EDIT: Procitao sam da bi sada povezao na mini-liniju koja ima svoju volume kontrolu ali ono gore napisah u slucaju da sutra kupis i neke aktivne monitore. :)
Pa da, i ja sam tako razmisljao... Samo sto me USB plasi. Da ne lupam previse, konekcija preko PCI slota mi deluje bolje.
Kao sto vec rekoh, odlucih se da stedim...
Mada, ne bih da izdvajam preko 200e jer mnogi producenti napravise cuda na karticama tipa m-audio 1010 itd. I verovatno cu se odluciti za neku M-audio kartu u tom rangu samo zbog boljih drajvera, a npr. ova e-mu karta mi deluje privlacno i ne ulazi mi u glavu kako toliko kasne sa drajverima za sedmicu :confused: http://www.emu.com/products/product.asp?category=505&subcategory=491&product=19169
Ako "preteram" u stedjenju onda E-MU 1616M ili M-audio ProFire 610 :grin:
Ali opet kazem (i voleo bih kad bi me neko iz E-MU tabora razuverio) E-MU bih uzeo samo zbog specifikacija a ne zbog preporuka. I mozda snimim XP SP3 na jednoj particiji sa Abletonom samo bez ikakvih programa i to radi kako treba ali blablabla i tako... :rotfl:
Hvala vama svima, bas ste informisani. Postedeste moje oci preteranog vrsljanja netom.
I da, povezao bih trenutno na Samsung MM-DC10 (koji ima svoje pojacalo, ulaz za sluske takodje) a kasnije, u ne tako dalekoj buducnosti nadam se, kupio bih aktivne monitore.
Tribal_kg
15-04-2010, 07:52 PM
Ja koristim E-MU 1212m i prezadovoljan sam ali je nisam probao na Win7. Drajveri su jako stabilni. Nikada mi se nije desilo da zabaguju. Instaliras jednom i zaboravis da imas karticu. :) DSP efekti nisu bog-zna-sta ali mogu biti veooooma korisni ponekad, a najvise za monitoring pevaca.
Ako ti nesto znaci, Audigy 2 ZS na drugom kompu mi je radio odlicno na Win7.
Ne znam sto te plasi USB, nema razloga. Sutra ti zatreba za uzivo, spojis na laptop i vozis. Lakse je nego da nosis kuciste. :) Skoro je neko pisao da ga Behringer midi kontroler sa audio interfejsom sluzi veoma dobro i da je stabilan pa ga koristi i za live.
EDIT: Procesor uvek rasterecuj kada je to moguce. Npr. zavrsio si sa bassom na pesmi, nemas sta da menjas, exportuj pa uvezi kao .wav, vsti ugasi. To je sasvim normalna stvar.
gagi.v
16-04-2010, 12:15 PM
Ne znam za?to na audiophile 2496 ne bi mogli aktivni monitori, otkud vam ta ideja? Ja sam ubo direktno Mackie 624 preko odgovarajućeg kabla (RCA) i sve radi najnormalnije. Sva?ta
Extra! Tnx!
psionic
16-04-2010, 01:01 PM
Ljudi, koliko ja shvatam, njemu treba prosto da ima 2 ASIO kanala, bez ikakvih zezanja i slicno, jer ne planira da koristi karticu nizasta drugo. Ne treba mu eho u slusanju ni dodatni izlazi, kasnije ce i sam shvatiti sta mu treba.
Emu 1212m ima dobre konvertore - odlicne za tvoje potrebe i vise od toga, ali ima malo slozeniji mikser sa efektima koje mozes upotrebiti za npr slusanje glasa pevaca sa dodatim ehom u njegovim slusalicama... I takve slicne stvarcice... Kada do toga dodjes, svakako je bolji izbor jedan MOTU ili tako nesto. Mislim da ces dobiti dosta funkcija na tom EMU koje neces koristiti. Takodje sumnjam u stabilnost istog u Win 7, mada ne znam, nisam radio sa njim. Ako je cena u rangu ovog M-Audija, kupi ga svakako, ako nece da te zbune te opcije koje on ima... Nece da se bace :) Ukoliko je skuplji - ne znam, mozda se ne isplati dati vise za nesto sto neces nikad upotrebiti ( ADAT - efekti... )
Tribal_kg
16-04-2010, 02:48 PM
Ljudi, koliko ja shvatam, njemu treba prosto da ima 2 ASIO kanala, bez ikakvih zezanja i slicno, jer ne planira da koristi karticu nizasta drugo. Ne treba mu eho u slusanju ni dodatni izlazi, kasnije ce i sam shvatiti sta mu treba.
Da ali isto tako je pitao da li moze da prikljuci monitore (kada ih bude kupio). Ja ni u ludilu ne bih spajao aktivne monitore direktno na PCI karticu jer ne bih hteo da rizikujem da softverski mikser poludi, a ja ostanem bez sluha. :) Mislim da mu je USB varijanta bolja zbog toga jer nece morati sutra da razmislja o monitor kontroleru ili mikseru. Uvek treba razmisljati unapred. Ako mu sada nije potrebno, ne znaci da mu nece trebati u buducnosti.
Ne verujem da je E-MU 1212m nesto mnogo skuplja od Audiophile 192. U principu, nece pogresiti ni sa jednom, odluka je na njemu.
psionic
16-04-2010, 02:56 PM
Pa soft mixer je soft mixer... Svejedno USB ili PCI... Samo ne znam, ako na Emu ima potenciometar i izlaz za monitore onda svakako ne moze da mu "grune" zvuk iznenada... Ako slicno kostaju onda pazari EMU... Kao sto rekoh ima dodatnih opcija, ali je uvek bolje da ima nego da nema :D
Eno neko u oglasima prodaje EMU 1212m, mozda ustedis nesto pride, ako uzmes polovno - pod uslovom da valja :)
avantgarde2
15-06-2010, 01:44 AM
Jos jednom hvala ljudi puno na pomoci, ali moracu da vas zamolim za jos jedan savet i ponovo aktiviram ovu temu.
Resio sam ipak malo vise novca da odvojim za zvucnu i s obzirom da putujem sledece nedelje u Pariz, moci cu da narucim nesto preko Thomanna gde su cene nekih uredjaja dosta nize (isporuka robe u vrednosti preko 200? je besplatna u FR).
Odlucio sam se ipak da to bude USB audio interfejs a ne PCI, da bih mogao i na laptopu da koristim uredjaj.
Dvojica producenata su mi predlozili sledece uredjaje: CAKEWALK UA-25 EX CW http://www.thomann.de/gb/cakewalk_ua_25_ex_cw.htm i NATIVE INSTRUMENTS AUDIO KONTROL 1 http://www.bhphotovideo.com/c/product/462180-REG/Native_Instruments_11310_AUDIO_KONTROL_1_Audio.htm l. U obzir sam uzeo i M-AUDIO FAST TRACK PRO http://www.thomann.de/gb/maudio_fast_track_pro.htm koji je jeftiniji od prethodna dva i o kome je i previse pricano na forumu, ali ne nadjoh mnogo tema o NI AUDIO KONTROL 1 i o UA-25 EX.
Jos jedan razlog zbog kojeg opet trazim vas savet je sto bih AUDIO KONTROL 1 pazario u Americi, tj. morao bih da cimam drugaricu da mi donese uredjaj u julu. A usteda nije mala, u poredjenju sa nasim Playerom 279? ili cak Thomannom 249?. U Americi kosta 199$ ili 165?.
Sta da uzimam? Kupujem sta mi kazete od ova 3 kandidata. :)
Ah da, proverio sam dostupnost drajvera tj. da li postoje za Win7 32bit i 64bit i odgovor je potvrdan za svu trojicu, samo sto nisam tehnicki potkovan da prozborim koju pametnu rec o njihovoj stabilnosti za svaki uredjaj ponaosob.
Tiki the Boyler
15-06-2010, 10:02 AM
A ?ta se de?ava kada se kartica koju si kupio u inostranstvu pokvari?
(?to realno i nije tako rijedak slučaj kod konfekcijskih uređaja ni?e klase)
Bojim se da ti onda sva ta računica pada u vodu!
avantgarde2
15-06-2010, 10:44 AM
A ?ta se de?ava kada se kartica koju si kupio u inostranstvu pokvari?
(?to realno i nije tako rijedak slučaj kod konfekcijskih uređaja ni?e klase)
Bojim se da ti onda sva ta računica pada u vodu!
Eto to sam prevideo, i Tiki u pravu si :(:(:( Nazalost, situacija je takva da maximum koji mogu da odvojim u ovom trenutku je 200?. Na ovom Thomannu pise da daju 3 god. garanciju. Ali pretpostavljam da je procedura oko reklamacije komplikovana...
Za 200 eura, preko oglasa mozes kupiti puno bolje...
:wink:
avantgarde2
15-06-2010, 11:05 AM
Hmm, ali s obzirom da imam veoma losa iskustva sa proizvodima kupljenim u Srbiji, tj. sa njihovim reklamacijama, i kad se uzme i to da je kupac u EU zasticen maximalno, u sta sam imao prilike i sam da se uverim, kupovina u Nemackoj npr. i ne zvuci tako lose...
avantgarde2
15-06-2010, 11:07 AM
Za 200 eura, preko oglasa mozes kupiti puno bolje...
:wink:
Ako postoji rec usedgoodsfobia, onda upravo to imam lol
shigumicu
15-06-2010, 12:02 PM
Najbolja varijanta bi bila M-audio fast track ultra. Tu lepo dobijas i kvalitetnije preampove (octane), solidne konvertore, malo vise ulaza izlaza (mozda jednom i zatreba), 2 izlaza za slusalice, dobre drivere za Win7 64 itd. Sad jeste da je to za nekih 100e vise, ali za te pare dobijas zaista kompaktan i kompletan kvalitetan uredjaj sa kojim mozes prilicno kvalitetno snimiti cak i manji bend uzivo.
avantgarde2
15-06-2010, 12:26 PM
Najbolja varijanta bi bila M-audio fast track ultra. Tu lepo dobijas i kvalitetnije preampove (octane), solidne konvertore, malo vise ulaza izlaza (mozda jednom i zatreba), 2 izlaza za slusalice, dobre drivere za Win7 64 itd. Sad jeste da je to za nekih 100e vise, ali za te pare dobijas zaista kompaktan i kompletan kvalitetan uredjaj sa kojim mozes prilicno kvalitetno snimiti cak i manji bend uzivo.
Iskreno, bas taj audio interfejs mi je zelja, a i video sam da si ga pazario shigumicu. Jedini problem, ne daje mi se bas tolika lova tj. 311?. Mozda gresim, sigurno gresim... :confused: Koliko si ga ti platio?
Ako postoji rec usedgoodsfobia, onda upravo to imam lol
Ma radi se o malenom iznosu... ako radi nekome par godina bez problema, radit ce i tebi...
shigumicu
15-06-2010, 02:14 PM
Nisam taj pazario :).
Uzeo sam fast track ultra 8r (rack verzija sa 8 ulaza i izlaza), a platio sam ga u Artistu 380e. Savetovao sam ti bas ultra verziju jer sam cuo razliku u usnimku izmedju fast track pro i moje ultra 8r i mogu ti reci da je razlika bas osetna (snimani su bubnjevi u istim uslovima sa istim mikrofonima, samo su kablovi premesteni sa jedne kartice na drugu).
avantgarde2
15-06-2010, 06:57 PM
Nisam taj pazario :).
Uzeo sam fast track ultra 8r (rack verzija sa 8 ulaza i izlaza), a platio sam ga u Artistu 380e. Savetovao sam ti bas ultra verziju jer sam cuo razliku u usnimku izmedju fast track pro i moje ultra 8r i mogu ti reci da je razlika bas osetna (snimani su bubnjevi u istim uslovima sa istim mikrofonima, samo su kablovi premesteni sa jedne kartice na drugu).
Da bre ultra 8r, zeznuh se... Cudno mi je ovo sto mi kazes jer mi ultra 8r onako odokativno izgleda kvalitetnija, bolje kuciste, dok je ovo kod ultre plasticno ako se ne varam.
Btw, CAKEWALK UA-25 EX CW izbacih kao opciju jer mi danas njihova podrska odgovori da je u pitanju USB 1.1 uredjaj a ne 2.0. a NI AUDIO KONTROL 1 mi se ne uzima jer mora da ga narucujem iz USA tako da sam :confused:
shigumicu
15-06-2010, 07:13 PM
Pazi, ja sam poredio fast track pro i moju ultru 8r koja je bila bolja u testu. M-audio fast track ultra bi trebalo da je ista po kvalitetu zvuka kao ultra 8r, stim da je kuciste drugacije.
avantgarde2
16-06-2010, 05:46 PM
Pazi, ja sam poredio fast track pro i moju ultru 8r koja je bila bolja u testu. M-audio fast track ultra bi trebalo da je ista po kvalitetu zvuka kao ultra 8r, stim da je kuciste drugacije.
Hvala na pomoci Shigumicu. Sad stvarno ne znam koji AI da kupim. Da citiram Sergeja Trifunovica iz Munja "Ovo je sve tako konfuzno" :D
psionic
16-06-2010, 08:16 PM
Hvala na pomoci Shigumicu. Sad stvarno ne znam koji AI da kupim. Da citiram Sergeja Trifunovica iz Munja "Ovo je sve tako konfuzno" :D
Jos nisi uzeo interfejz ? Pa sta cekas, bog te, ako ti treba uzmi bilo koji od ovde pomenutih, neces se zeznuti. Ako kupujes svoju prvu ozbiljnu kartu, uzmi neku za koju mozes da skrpis kintu. Shvatices sta ti jos treba ili ne treba kako budes ulazio u ovaj posao, ne moras niti mozes kupiti nesto sto ce biti u isto vreme jevtino, dobro a opet nesto sto ti sto posto odgovara. Tek treba da izgradis misljenje o ovoj materiji, zato uzmi nesto ne preterano skupo... Radice svakako. 150ak evra je nista u danasnje vreme...
AudioStorm
17-06-2010, 02:10 AM
Jedno pitanje za psionica i za sve ostale na ovom postu,ajmo ekipo,dajte mi misljenje i praksu,puno ce mi valjati?Ti,psionic,posto vidim da si ljubitelj prog housa,izmedju ostalog,otkloni mi dilemu i reci mi po tebi kome dajes prednost Audiophile 192 ili DELTA 66?
Koja je razlika u zvuku i koja ima bolje konvertere?Da li je Dual Core na 3Ghz uz podrsku 3 Gb Rama dovoljne potpora?Win XP 32 bit by the way...Razlika je minorna,svega nekoliko evra,Audiophile ima midi i direct monitorski izlaz a ova 4in/out i breakbox.Ali razlika u praksi i zvuku me interesuje.
Slusam vas...
psionic
19-06-2010, 07:32 PM
Ja nisam cuo Audiophile 192 na delu, a Deltu66 imam na poslu. Delta ima prilicno dobre drivere. Prilicno transparentan zvuk i podrsku kako za OSx tako i za Windows - sve od xp sp1 32bit do Win7 64bit. Maksimalni podrzan sample rate 96KHz - na audiofilu je 192 KHz - sto znaci da ima mozda i bolje konvertore od Delte. Delta je njihov pro audio proizvod, dok na sajtu pise da je Audiophile naslednik delta proizvoda. Sve u svemu Audiophile ima MIDI, noviji DSP i novije konvertore (192KHz),ali i manje ulaza/izlaza. nisam ga video na delu, ali sudeci da pise da je naslednik Delte, moze samo da bude bolji od nje. Deltom sam bio zadovoljan (definitivno najbolji konvertori za te pare), rock solid drajver, podrska za sve OSe, tako da sa njom neces puno pogresiti. Auiophile nisam cuo, ali po karakteristikama na papiru, definitivno je bolji. S/N ratio im je odlican, zvuk prilicno tvrd i transparentan i u poredjenju sa MOTUom koga imam kuci - sasvim malo zaostaje za njim u punoci zvuka...
Pominjao se ovde i E-Mu, kako njegovi konvertori dobro zvuce, ali M-Audio ima definitivno bolji drajver sto znaci rad bez glavobolja i padanja sistema, kao i future-proof rad, a svedoci smo 64bitne navale plug inova...
Generalno problem i sa najboljim karticama i low noise performansom je bila u tome sto nije bilo moguce apsolutno ponistiti radio interferencije sa CPUa i ostalih komponenti dok je kartica u samom kucistu. Zato su presli na outboard audio interfejse, konektovane na USB ili FW i dobili znatno bolje odnose signala/shuma (s/n ratio). U pocetku su neke kartice trazile resenje u breakout boksevima, na taj nacin udaljavajuci sam audio izlaz od kompjutera. Trebalo bi da te kartice imaju za nijansu bolji zvuk od onih na kojima su konvertori na samoj PCI karti.
Dual core na 3ghz je bila i moja masina u studiju, ali definitivno spada u stariju generaciju... Radice to OK, ali broj plug inova ce biti dosta ogranicen. Ako ces raditi na Windowsu 32bita, vise od 3 GB memorije ti ne treba. Procesljaj ovde na forumu teme u vezi toga...
lesha
20-06-2010, 02:37 PM
m-audio i e-mu mozes naci u artistu u bg ili novom sadu, robu saljemo i brzom postom tako da ne moras da dolazis ako ti nismo blizu.
mozes pogledati i sledece kartice..
presonus audiobox usb (http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductId=53),
http://img526.imageshack.us/img526/4531/presonusaudioboxusbphot.jpg
focusrite saffire 6 usb (http://www.focusrite.com/products/audio_interfaces/saffire_6_usb),
http://img121.imageshack.us/img121/1423/focusritesaffire6usbpho.jpg
i ako ti treba firewire pogledaj tc konnekt 6 (http://www.tcelectronic.com/desktopkonnekt6features.asp)..
http://img576.imageshack.us/img576/1921/tcelectronicdestkopkonn.jpg
u svakom slucaju javi nam se telefonom, mozemo da preporucimo i druga resenja ako ti ova ne odgovaraju.
poz
Matoree
20-06-2010, 04:01 PM
robu saljemo i brzom postom tako da ne moras da dolazis ako ti nismo blizu.
e ovo nisam znao! Koliko kosta postarina otprilike recimo za emu1212m ? Jel se jos placa onih 3% na iznos posti ako se salje pouzecem ? i jel moze varijanta da se uplati na racun pa posaljem skeniranu uplatnicu da ustekam tih 3% ako moze :D
avantgarde2
20-06-2010, 05:28 PM
Jos nisi uzeo interfejz ? Pa sta cekas, bog te, ako ti treba uzmi bilo koji od ovde pomenutih, neces se zeznuti. Ako kupujes svoju prvu ozbiljnu kartu, uzmi neku za koju mozes da skrpis kintu. Shvatices sta ti jos treba ili ne treba kako budes ulazio u ovaj posao, ne moras niti mozes kupiti nesto sto ce biti u isto vreme jevtino, dobro a opet nesto sto ti sto posto odgovara. Tek treba da izgradis misljenje o ovoj materiji, zato uzmi nesto ne preterano skupo... Radice svakako. 150ak evra je nista u danasnje vreme...
Ma Psionic, poslusao sam te i hteo sam da kupim Deltu 66 o kojoj si mi pricao. I bese ona na nekom popustu u Artistu za 103e pre neku nedelju ali sam se zajebao samo tako! Zvao sam Artist cini mi se u petak da proverim za cenu i oko isporuke, ali nisam narucio iz prve jer sam to popodne bio poprilicno zauzet. Nazvah u subotu da narucim, a akcije vise nema :banghead:
Posle toga mi se nije davalo 160e za nju...
Lesha pitanje jedno. Zar nisu Presonus audiobox usb i Focusrite saffire 6 usb 1.1 USB uredjaji?
I odlucih se ovih dana da kupim M-Audio Audiophile 192 ali je u Mitrosu nema na lageru a kazu da je 12900 RSD. Pozvah naravno i Artist ali je vi prodajete za 14900 RSD. Te cene mi dodju malo napucane jer vidim da se na Thomann-u prodaje za 118e http://www.thomann.de/gb/maudio_delta_audiophile_192.htm.
Mada, uzeo bih je ja kod vas u Artistu, ne zalim tih 3000 RSD vise, ali mi ovi iz Mitrosa rekose da se strpim malo jer im dolazi sad uskoro i ipak su za 2000 RSD jeftiniji.
lesha
21-06-2010, 02:50 PM
e ovo nisam znao! Koliko kosta postarina otprilike recimo za emu1212m ? Jel se jos placa onih 3% na iznos posti ako se salje pouzecem ? i jel moze varijanta da se uplati na racun pa posaljem skeniranu uplatnicu da ustekam tih 3% ako moze :D
naravno, prvo se uplacuje na nas ziro racun, pa onda saljemo kurirskom sluzbom. postarina zavisi od njih, ali mislim da ne bi trebalo da bude vise od 300 din za tu karticu. inace smo dobili pci express verziju.
Lesha pitanje jedno. Zar nisu Presonus audiobox usb i Focusrite saffire 6 usb 1.1 USB uredjaji?
I odlucih se ovih dana da kupim M-Audio Audiophile 192 ali je u Mitrosu nema na lageru a kazu da je 12900 RSD. Pozvah naravno i Artist ali je vi prodajete za 14900 RSD. Te cene mi dodju malo napucane jer vidim da se na Thomann-u prodaje za 118e http://www.thomann.de/gb/maudio_delta_audiophile_192.htm.
Mada, uzeo bih je ja kod vas u Artistu, ne zalim tih 3000 RSD vise, ali mi ovi iz Mitrosa rekose da se strpim malo jer im dolazi sad uskoro i ipak su za 2000 RSD jeftiniji.
sorry, nisam video da trazis 2.0
sto se audiophile-a tice, kod nas je do skoro bila 12.700, ali smo zbog skoka evra morali da usaglasimo cene. na thomannu gledaj iskljucivo nemacku verziju, jer si naveo cenu za englesko trziste. popust za tu karticu kod nemaca je preko 36% sto na zalost ne mozemo da pratimo, zbog toga je i takva cena kod nas, ali je prednost sto dobijas redovnu garanciju ukoliko se sa njom nesto desi.
ukoliko te zanima, e-mu 1212m pci express je kod nas vrlo povoljna, cena je 15.128 din. sto je npr. jeftinije od thomanna.
pozdrav
lesha
22-06-2010, 05:01 PM
jos samo da napomenem da nam za 7-10 dana stize nova m-audio posiljka, pa ocekujte snizenje.
poz
avantgarde2
22-06-2010, 05:35 PM
sorry, nisam video da trazis 2.0
sto se audiophile-a tice, kod nas je do skoro bila 12.700, ali smo zbog skoka evra morali da usaglasimo cene. na thomannu gledaj iskljucivo nemacku verziju, jer si naveo cenu za englesko trziste. popust za tu karticu kod nemaca je preko 36% sto na zalost ne mozemo da pratimo, zbog toga je i takva cena kod nas, ali je prednost sto dobijas redovnu garanciju ukoliko se sa njom nesto desi.
ukoliko te zanima, e-mu 1212m pci express je kod nas vrlo povoljna, cena je 15.128 din. sto je npr. jeftinije od thomanna.
pozdrav
Tnx Lesha. Poslusacu Mr. Psionica i ici cu na M-Audio a ne na E-mu. Ipak su to karte u istom rangu... Moze pm kad stigne roba? :grin:
lesha
22-06-2010, 11:28 PM
naravno
AudioStorm
24-06-2010, 09:50 AM
Psionic,HVALA NA VREMENU!Odlican post,bas to sto me zanimalo!Evo uzeo sam DELTU 66 i nadam se da ce to biti kako treba.Dovoljno mi je 3 Giga rama,ionako mi nece koristiti (citati u 32bit) vise od toga,e sad si me malo cimnuo oko ogranicavanja Plug ina.Mislis li da nece moci koristiti sve iz Nexus2 ili Hypersonic-a recimo or what?
psionic
24-06-2010, 02:44 PM
Ma ne, moci ces da iskoristis sve iz jednog plugina, nego neces moci da stavis npr 9 ili 10 nexusa, nego samo 4 ili 5... Jedan plugin pojede npr 10% ili 15% cpua a kad je cpu slabiji, ovi brojevi su malo veci - pluginu treba vise cpua - znaci 20%-25% na primer. Tako mozes stavljati razne plugove dok ne zauzmes (skoro) 100% Ovi brojevi koje sam naveo, nisu tacni i stvarna zauzetost procesora jednim plugom varira od jacine CPUa do slozenosti samog plug ina - eto nadam se da ti je sad jasnije o cemu se radi.
Nije ni DualCore na 3GHz tako spor, kako ti budu rasli zahtevi za slozenoscu pesme videces i sam da li ti zaista treba vise... Gornja granica uvek postoji kako postoji i granica u brzini CPUa pa se zato prave razni kompromisi u vidu toga da na primer te kanale koje si zavrsio, pretvoris u WAVE, pa zamenis plugin za neki drugi i tome slicno. Do toga ces doci vremenom, ako koristis npr CuBase5 on ima FREEZE funkciju koja ovo automatski radi...
...kasnije mozes da uvedes neke spoljasnje sprave i efekte i tako to sve vremenom raste i raste... :) Ili ces jednostavno sve bataliti i baviti se necim drugim :D
AudioStorm
14-07-2010, 12:46 PM
Ha Ha ...Ma kontam da ce sve to meni raditi ok,na pocetku:-(...Guracu plugove do jedne mjere i onda cu shvatiti posle nekog vremena da mi je vise nego potreban quad core nego leba da jedem :-) Sudeci po koeficijentu brzine tehnoloskog progresa nema sta nego promijenitri sistem i procesor i jos dzumlu od svega pomalo i biti miran barem neko vrijeme a onda se vratiti na Amigu :-)
Nego,par nekih stvarcica me interesuje...
Kontam da instaliram Omnisphere,znaci synth je opasan ali je i ogroman (36 GB,masala).E sad pored gore pomenutih (psionicu) Nexusa i Hypersonica da nije ipak to preveliki zalogaj za "skromni" Dual Core 3GHz i XP 32 bit??Ne znam kako ce se ponasati na DELTI 66 ali ipak glavni teret podnosi procesor...Kontam da idem postupno,kao sto si mi rekao da zavrsene kanale konvertujem pa odradim zamjenu plugina i da tako ih obradjujem jedan po jedan do mixa.
Avantgard,koliko si imao poteskoca i koliko ti je "tesko" islo dok si zavrsavao Tempus Fugit?Btw,traka je odlicna,jako mi se svidjela na prvi slus a i kasnije,govorim o tematici i uopste atmosferi,e sad nisam je uspio cuti na nekom dobrom monitoringu ili na nekom velikom klubskom sistemu osim na kucnom hi-fi gdje zvuci sasvim solidno.Na kojoj si masini je odradio,na FL ili Abletonu?
P.S.Jesi kupio Audiophile 192?
Ha Ha ...Ma kontam da ce sve to meni raditi ok,na pocetku:-(...Guracu plugove do jedne mjere i onda cu shvatiti posle nekog vremena da mi je vise nego potreban quad core nego leba da jedem :-) Sudeci po koeficijentu brzine tehnoloskog progresa nema sta nego promijenitri sistem i procesor i jos dzumlu od svega pomalo i biti miran barem neko vrijeme a onda se vratiti na Amigu :-)
Nego,par nekih stvarcica me interesuje...
Kontam da instaliram Omnisphere,znaci synth je opasan ali je i ogroman (36 GB,masala).E sad pored gore pomenutih (psionicu) Nexusa i Hypersonica da nije ipak to preveliki zalogaj za "skromni" Dual Core 3GHz i XP 32 bit??Ne znam kako ce se ponasati na DELTI 66 ali ipak glavni teret podnosi procesor...Kontam da idem postupno,kao sto si mi rekao da zavrsene kanale konvertujem pa odradim zamjenu plugina i da tako ih obradjujem jedan po jedan do mixa.
Avantgard,koliko si imao poteskoca i koliko ti je "tesko" islo dok si zavrsavao Tempus Fugit?Btw,traka je odlicna,jako mi se svidjela na prvi slus a i kasnije,govorim o tematici i uopste atmosferi,e sad nisam je uspio cuti na nekom dobrom monitoringu ili na nekom velikom klubskom sistemu osim na kucnom hi-fi gdje zvuci sasvim solidno.Na kojoj si masini je odradio,na FL ili Abletonu?
P.S.Jesi kupio Audiophile 192?
Ja ne znam koja fora, ja guram na AMD 5000+ Dual core, onaj od pre 2-3 godine model, po 6-7 Nexus-a, Hypersonics, Trilogy, Omnisphere, par manjih sintova, kontakt banki pun lonac i nemam problema sa kocenjem i seckanjem...A karta je M-Audio Audiophile 192...
psionic
21-07-2010, 01:32 PM
Ja ne znam koja fora, ja guram na AMD 5000+ Dual core, onaj od pre 2-3 godine model, po 6-7 Nexus-a, Hypersonics, Trilogy, Omnisphere, par manjih sintova, kontakt banki pun lonac i nemam problema sa kocenjem i seckanjem...A karta je M-Audio Audiophile 192...
Nemojte me bukvalno shvatiti... Samo sam ukazao na princip - vise plugova, veca potrosnja cpua. Same realne brojke ne znam, nisam nikad merio. Na mom Quad Core E6600 (4x2.4GHz) mnogo ranije popunim svu raspolozivu memoriju, nego sto mi procesor zasecka. Dakle usko grlo ovog mog sistema je memorija za vecinu pluginova. Ali ako uzmes npr neki Reaktor, pa naguras sve opcije do maksimuma (interni sample rate 192000, hi quality, note sa velikim sustainom i dosta glasova) ni Octa Core ti nece pomoci :D Znaci za neke normalne uslove koriscenja na 44100 KHz samplerateu - CPU moze dosta toga da proguta. Pa cak i taj koji ti imas. Ali kako rekoh, sam ces vremenom uvideti sta ti treba.
U vezi Omnispherea - On zapravo jede memoriju vise nego sto jede CPU. Za otvaranje njegovog prozora u Cubaseu, potrosnja memorije poraste za oko 200 MB !!! I to bez ucitanog sempla.
AudioStorm
21-07-2010, 11:47 PM
Ok,ok psionic,odlicno sam te razumio,ja nesto gledam cpu usage kad mi rade par kanala u Abletonu,nisu neki teski sinthovi,par malih i Nexus,jos gotovih loopova a ostavljam jos nekih sitnih aplikacija da rade,(napominjem da je sve to na Integisanoj zvucnoj,jos cekam DELTU i KRK-eljice:rotfl: a nikako da stignu:banghead:)i on radi dobro iako mu je opterecenje na skoro 80 procenata.Medjutim posle duzeg rada dolazi do pucketanja,onako jedva primijetno a onda sve prisutnije...E sad kad stavim dobru kartu bice bolja prica:da:
Kontao sam da skidam Omnisphere ali sad sam definitivno odustao :rolleyes:Prvo,treba skidati danima 6 DVD ili oko 350 djelova od po 100 MB,a drugo,sad kad si mi ovo rekao u vezi potrosnje - ne pada mi na pamet !Jebena termoelektrana od softvera:DNego,daj mi preporuci neki dobar VST...
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();}else{setT imeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">
DaBear
22-07-2010, 11:01 AM
ocigledno je da si ti tu nesto zabrljao..oko setovanja, ili sta vec.
Zasto ne nadjes nekoga i platis mu nesto da ti lepo sredi kompjute?
Lepo ti instalira sve kako treba i podesi...samo gubis vreme i smaras narod ovde, a iz postova se vidi da neke elementarne stvari neznas i ne kapiras,
AudioStorm
29-07-2010, 12:13 AM
ocigledno je da si ti tu nesto zabrljao..oko setovanja, ili sta vec.
Zasto ne nadjes nekoga i platis mu nesto da ti lepo sredi kompjute?
Lepo ti instalira sve kako treba i podesi...samo gubis vreme i smaras narod ovde, a iz postova se vidi da neke elementarne stvari neznas i ne kapiras,
2. Zabranjeno je svako nipodastavanje ili vrijedjanje drugih clanova, prikriveno ili otvoreno (implicitno ili explicitno). Takva ponasanja se nece tolerisati, sadrzaj uvrijedljivih poruka ce biti trenutno brisan, a odgovorni ce snositi sankcije (privremen ili trajni ban)...Vrijedjanje na nacionalnoj, vjerskoj, i drugoj slicnoj osnovi ce rezultovati trajnim trenutnim odstranjivanjem sa foruma. Ne podrzavajte "zaracene" strane i najbolje, ne mjesajte se...Ima onih koji su zaduzeni da rjesavaju takve probleme.
Bas si bezveze gospodine svestrani.Posto ti je sve strano nemoj da odlucujes u tudje ime da li sam ja nekome tezak i naporan i da li smaram.Ako je nekome dosadno to sto sam napisao postoji lagan i totalno jednostavan nacin da sve to iscoolira.Ako ne razumijem elementarne stvari, to je potpuno OK,svi vide da sam junior a ti Very Important Person mogao bi se i ponasati u skladu sa svojim statusom i postovanjem koje zbog svojeg znanja i iskustva uzivas na ovom forumu a ne da trcis tu kao neka cangrizava baba koja nema sta pametnije da radi nego da samo gundja za nekim ko je na nekom pocetku a kome ce najmanje pomoci tvoji osioni i sarkasticni komentari.Pokazi malo vise postovanja na svakoj ljudskoj osnovi i ne ponasaj se kao daje ovo tvoj privatni forum.
Veliki pozdrav za tebe.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();}else{setT imeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">
psionic
24-08-2010, 06:26 PM
Nexus 2,Firebird Gladiator, NI Massive, moze i Sylenth, Rob Papen synth pluginovi (Blue, Predator)...
Prva dva su mi favoriti! Eto, sorry za zakasneli odgovor :)
hypnotic
29-09-2010, 06:33 AM
Jel zna neko razlog zasto je Terratec EWX manje popularnija karta od Audiophile 2496, iako koriste isti cip i imaju bukvalno 95% stvari zajednickih? Jel se radi samo o dostupnosti kartica ili nesto trece..?
kejkz
29-09-2010, 08:57 AM
Jel zna neko razlog zasto je Terratec EWX manje popularnija karta od Audiophile 2496, iako koriste isti cip i imaju bukvalno 95% stvari zajednickih? Jel se radi samo o dostupnosti kartica ili nesto trece..?
Drajveri, firma koja se vise ne bavi profesionalnim audiom, a i dostupnost. Jos uzmi da sa audiophilom mozes koristiti i pro tools, i eto jednacine. Generalno, teratekove sprave su solidne, ali nisu ni po cemu posebne.
hypnotic
29-09-2010, 02:02 PM
Da, nisam ni mislio da je posebna, vec da je maltene identicna sa Audiophile 2496..a mnogo se manje zna o njoj..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.