View Full Version : MOLIM Pomoć oko monitora
propellerhead
25-03-2010, 05:54 PM
pozdrav,
imam problem,
imam pasivne monitore tannoy,problem je sto imam tri komada,lijevi,desni i centralni,
imam linearno pojačalo LEM procon 1000 plus
spojim lijevi na izlaz 1 , spojim desni na izlaz 2,gdje spojiti centralni?
ovaj mali centralni ima samo jedan ulaz ?
kako izvesti da ne gubim stereo sliku,tj, da imam referentan monitoring?
pozdrav
SumAnuT
25-03-2010, 06:10 PM
Stereo slika podrazumeva dva zvucnika, tako da ako oces stereo mozes jedino jedan da izbacis.
propellerhead
25-03-2010, 11:06 PM
Stereo slika podrazumeva dva zvucnika, tako da ako oces stereo mozes jedino jedan da izbacis.
ok jasno mi je to, ali toliko sam izludio roknut cu se, dam truthove uzmem tannoy i dobijem zvuk tako bezveze da je to nevjerovatno,
glavni problem je ?to nemam kristalno jasne visoke frekvencije,control room je tretiran kako treba, imam difuzore,bass trapove, kutije su po 70 cm udaljene od zida, polozaj membrana je otprilike u visini moje glave, pravim pravilni trougao sa kutijama itd... ali ima u odnosu na trutove nejasan ton,
sa zvucne karte mi ide signal na mixer YAMAHA MG 166CX, onda na linearno pojačalo LEM PROCON 1000 plus i dalje na zvučnike,
ekvilajzeri su na mixeru flat, jel se radi inače dodatno stimanje zvuka sa ekvilajzerom u slu?anju,???
da li je pametno provući signal kroz ULTRA-CURVE pro i u ekvilajzeru njegovom na?timat ili mora ići sve FLAT
molim pomozite sa savjetima jer pobacat ću i kutije i pojačala kroz prozor:banghead::banghead::banghead:
ok jasno mi je to, ali toliko sam izludio roknut cu se, dam truthove uzmem tannoy i dobijem zvuk tako bezveze da je to nevjerovatno,
glavni problem je ?to nemam kristalno jasne visoke frekvencije,control room je tretiran kako treba, imam difuzore,bass trapove, kutije su po 70 cm udaljene od zida, polozaj membrana je otprilike u visini moje glave, pravim pravilni trougao sa kutijama itd... ali ima u odnosu na trutove nejasan ton,
sa zvucne karte mi ide signal na mixer YAMAHA MG 166CX, onda na linearno pojačalo LEM PROCON 1000 plus i dalje na zvučnike,
ekvilajzeri su na mixeru flat, jel se radi inače dodatno stimanje zvuka sa ekvilajzerom u slu?anju,???
da li je pametno provući signal kroz ULTRA-CURVE pro i u ekvilajzeru njegovom na?timat ili mora ići sve FLAT
molim pomozite sa savjetima jer pobacat ću i kutije i pojačala kroz prozor:banghead::banghead::banghead:\
probaj da zaobidjes mikser u lancu od da konvertora do pojacala
SumAnuT
25-03-2010, 11:13 PM
haha, crveni tannoyi stari pasivni?
A ja jedne takve prodao coveku sa foruma, covek je dosta dugo u studiju, kaze slusali kod zeljka imaju isti zvuk skoro ko pcmovi zeljkovi, mada ih masa ljudi ne voli :)
Jbg, jedino sto sam ja primetio je da ti tannoyi vole da se pojacaju malo vise da bi prosvirali, ali ako si tretirao sobu i ulozio u akustiku, kupi onda neke bolje monitore ...
propellerhead
25-03-2010, 11:22 PM
haha, crveni tannoyi stari pasivni?
A ja jedne takve prodao coveku sa foruma, covek je dosta dugo u studiju, kaze slusali kod zeljka imaju isti zvuk skoro ko pcmovi zeljkovi, mada ih masa ljudi ne voli :)
Jbg, jedino sto sam ja primetio je da ti tannoyi vole da se pojacaju malo vise da bi prosvirali, ali ako si tretirao sobu i ulozio u akustiku, kupi onda neke bolje monitore ...
tako ce i biti njih cu ostaviti za dodatni monitoring,
ko nas je ovdje u bosni usrano pravo imaju dvije radnje sa studijskom opremom i to iz krajnosti u krajnost, najgore je sto nikad ni?ta nemaju na stanju, nego se mora poručivati i čekati dosta vremena,
jedino ?to imaju trenutno osim behringera su <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="432"><tbody><tr><td class="naslov_crni_veliki">Alesis M1 Active 520 </td> <td valign="top"> </td> </tr> <tr> <td colspan="3" valign="top"> </td> </tr> <tr> <td colspan="3" valign="top"><table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="432"> <tbody><tr> <td colspan="9" class="mini_text_4pix" height="6">.</td> </tr> <tr> <td rowspan="2" width="6"> </td> <td colspan="4" rowspan="2" valign="top">Dvosistemski aktivni nearfield studijski monitor izuzetno atraktivne cijene!
Cijena: 439,00 KM
</td> <td rowspan="2" class="crna_linija_desno" width="6"> </td> <td rowspan="2" width="6"> </td> <td valign="top" width="132" height="124"> http://www.artist.ba/images/product/Alesis_M1_Active_520_photo_1_medium.jpg (http://www.artist.ba/mex/artikal.php?glavna_kat=17&kat=25&pod_kat=28&art=1949#) </td> <td width="6"> </td> </tr> <tr> <td class="link_sivi_bold" align="right"> http://www.artist.ba/images/design/arrow_gray.gif Fotografija 1 (http://www.artist.ba/mex/artikal.php?glavna_kat=17&kat=25&pod_kat=28&art=1949#) </td> <td width="6"> </td> </tr> <tr> <td colspan="9" class="mini_text_4pix" height="6">.</td> </tr> </tbody></table></td> </tr> <tr> <td colspan="3" valign="top"><table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="432"> <tbody><tr> <td background="../images/design/bar_red.gif" width="6">
</td> <td background="../images/design/bar_red.gif" width="420" height="20">
trenutno nisam ba? u mogučnosti sa bud?etom da se puno rasipam, ove kutije imaju na stanju, je li vrijedi ovo 200 eura??
ima li neko iskustvo?
hvala jos jednom svima
</td> <td background="../images/design/bar_red.gif" width="5">
</td> </tr> <tr> <td>
</td> <td class="pix4_gore_dole_pad">
</td></tr></tbody></table></td></tr></tbody></table>
psionic
26-03-2010, 02:44 AM
Najopstije pravilo kod kupovine monitora je da poneses neki CD koji otprilike znas kako zvuci pa ga pustis na paru koji nameravas da pazaris. Tako ces znati sta kupujes - nemoj stedeti na monitorima ako si vec ulozio u tretman prostora, monitor je osnovna stavka...
Ne sviđa ti se zvuk Behringera ni Tannoy reveala, a sad bi za 200 eura uzeo ne?to bolje?
Jesi probao zvučnike sa drugim pojačalom?
A Tannoy reveal se mogu vidjeti i u svjetskim komercijalnim studijima....
:)
Treger
26-03-2010, 02:24 PM
bolje skupi pare i uzmi nesto bolje manje ces vremena baciti..
evo izasle su nove a7 pa uzmi njih pa nam javi kakve su :grin:
propellerhead
26-03-2010, 11:17 PM
bolje skupi pare i uzmi nesto bolje manje ces vremena baciti..
evo izasle su nove a7 pa uzmi njih pa nam javi kakve su :grin:
ma znam sve prijatelju ali najgore je sto se ne moze sastavit dobro i da extra izgleda za normalnu cijenu,
npr.,,imam prijatelja koji ima vrhunski studio i sami monitori dynaudio kod njega kostaju ko cijeli moj rack opreme, al kad seljak dodje kod mene pa ugleda popaljenje uređaje sve u racku, a sve gluparije od ?arenog behringera odma konta vidi opreme kod covjeka,
to je problem sto su klijenti seljaci vecinom ti jbg u ova sad vremena mora da se trpi,
propellerhead
26-03-2010, 11:28 PM
Ne sviđa ti se zvuk Behringera ni Tannoy reveala, a sad bi za 200 eura uzeo ne?to bolje?
Jesi probao zvučnike sa drugim pojačalom?
A Tannoy reveal se mogu vidjeti i u svjetskim komercijalnim studijima....
:)
hvala drug na odgovoru, ovdje sam i dosao na forum u nadi sa iskusnijim ljudima da popricam,
da ne du?im imam dvije opcije trenutno ?ta da kupim, tj. koliko imam novaca i ?ta ima na stanju u prodavnicama,
znam da imate svi averziju od Behringera, malo sam citao po stranim forumima i nisu ljudi uopste nezadovoljni sa PASIVNIM 2031P monitorima, problem je bio oko aktivnih,
1.opcija Truth 2031P , pojačala imam kvalitetna to nije problem, dobro izgledaju,velika membrana 8,7 inch bassa,veoma su te?ki itd...
2.opcija Alesis M1 Active 520 ,skuplji su, veoma mali, 5 INCH woofer,
Bojim se da koliko god bio Alesis kvalitetniji itd... po specifikacijama samog freq. raspona Truth je bolji,
jednostavno nemam vi?e novaca za ne?to skuplje, prodao sam 2030P i dodao novaca kupio Tannoye,
trebaju mi jo? jedni monitori ?ta izabrat,
pozdrav i hvala unaprijed
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.