View Full Version : Dali postoje razlike u starijim ADAM A7 sa novijim.
U principu, pricao sam s covjekom koji prodaje starije adame sa prvim serijskim brojevima. Kaze da na starijima pise Made in Germany dok na novim Tested in Germany il tako ne?to, a da se proizvode u negdje na istoku. Dali postoji stvarno vidljiva razlika i kolika je ona u monitorima novijeg i starijeg datuma?
Bockie
14-03-2010, 10:35 PM
Razlike postoje kod gotovo svih proizvodjaca. Pa cak i kod daleko skupljih!
Ali, te razlike nisu tolike da bi smo govorili o "mnogo boljim" monitorima. Mislim da je to sa aspekta eksploatacije potpuno zanemarljivo...
A7 je definitivno najbolji u svojoj klasi i znam da ga jako puno ljudi poseduje i slusao sam i starije i novije i to je to. To je taj sound...
Sa druge strane ,ako pokusas da uradis test, imaj na umu da svaki monitor vremenom menja osobine. Svaki monitor kada je nov, prvo treba da "se usvira", odnosno radi neko vreme (15 - 20 do mesec dana) i tek onda poprima svoje "prave" zvucne osobine.
Monitor je takodje "potrosna" roba i nakon odredjenog duzeg vremena (2-3 ili vise godina) gubi svojstva koja je imao. Nesto je bolja situacija sa novijim membranama od kevlara.
Poz'
Razlike postoje kod gotovo svih proizvodjaca. Pa cak i kod daleko skupljih!
Ali, te razlike nisu tolike da bi smo govorili o "mnogo boljim" monitorima. Mislim da je to sa aspekta eksploatacije potpuno zanemarljivo...
A7 je definitivno najbolji u svojoj klasi i znam da ga jako puno ljudi poseduje i slusao sam i starije i novije i to je to. To je taj sound...
Sa druge strane ,ako pokusas da uradis test, imaj na umu da svaki monitor vremenom menja osobine. Svaki monitor kada je nov, prvo treba da "se usvira", odnosno radi neko vreme (15 - 20 do mesec dana) i tek onda poprima svoje "prave" zvucne osobine.
Monitor je takodje "potrosna" roba i nakon odredjenog duzeg vremena (2-3 ili vise godina) gubi svojstva koja je imao. Nesto je bolja situacija sa novijim membranama od kevlara.
Poz'
Hvala puno na obja?njenju. To znači da vlasnik mora mjenjat membrane kroz neki du?i perijod godina?
google
15-03-2010, 01:12 PM
Men i je Adam dobar monitor. Cuo sam da treba biti pazljiv zbog ribonskih visokotonaca.
Neko tvrdi da su mu bolji Dynaudio BM5a bolje resenje od Adama, mislim da je to je izbor za te novce, sasvim pristojan.
Ja sam uzeo BM6a, zadovoljan sam. Nesto je skuplji, stvar ukusa...
Bockie
15-03-2010, 01:42 PM
To znači da vlasnik mora mjenjat membrane kroz neki duži perijod godina?
Pa, moze, ali sada toliko brzo izlaze novi modeli da je tesko da ce neko jos 10 godina praviti rezervne delove... Mada recimo NS10 driver jos moze da se nabavi, ali mislim da je to izolovan slucaj...
Cuo sam da treba biti pazljiv zbog ribonskih visokotonaca.
Zvucnik ima zastitu i ukoliko se koristi normalno nema nikakvih problema! Dakle nista vise nego bilo koji drugi zvucnik...
BM5 nije u klasi A7 iz prostog razloga sto je skuplji,napolju je nesto ispod 950 e par! Mislim da se kod nas cak moze i jeftinije naci, treba pitati Leshu :D, a A7 je oko 670-80 e PAR! Koliko para - toliko muzike!
Ali, opet, Dynaudio NIJE tema threada,vec A7...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.