PDA

View Full Version : Yamaha motif es6

tex viler
09-03-2010, 11:04 AM
Pozdrav, nabavio sam YAMAHA MOTIF ES6 ima par dana pa me zanima ?ta sve mi sve treba da ga maximalno iskoristim, nema ni?ta od dodatnih stvari u sebi, ni memorije (koje se mogu stavljat i da li se mo?e vi?e od 512 ubacit) ni onih kartica za soundove ni onog firewire dodatka, samo sam breath controler dobio.
A i zanima me u vezi spajanja na komp (cubase 5) i onih programa ?to ima za njega
(to sam skinuo sa njihove stranice) ?ta se sve sa njima mo?e..
Znam da ćete mi reć da čitam manuale, i jesam čitam ih pomalo, ali eto volio bi da mi neko ko je u praksi sve to probao pa da ne lutam da odma znam ?ta je od tog stvarno upotrebljivo.. E da, jo? ne?to, update os-a da li mo?e preko usb-a ili samo onih kartica?
HVALA!!

OFF
09-03-2010, 12:55 PM
Sto se tice memorije, 512 je vise nego dovoljno, mislim da moze i 1Gb, iako nije deklarisana tako u startu.... Obavezno ubaci neko prosirenje unutra (VL, DX, AN) ili sta ti vec drago.... Na sajtu Motifator.com imas sve od softa koji je potreban (voice editor, studio manager..... ) pa se poigraj i vidi sta ti igra.... midi teraj preko USB bez problema

tex viler
09-03-2010, 01:31 PM
E da još par stvari:
- tražio sam po lokalni komp šopovima ove smart media kartice i nema ih nitko, trebaju mi da napravim update OS-a da li mogu neke zamjenske ić umjesto ovih smart media?
- koliko se dobiva sa ugradnjom I/O board AIEB2 i mLAN16E? Jel se to isplati, da li je netko to ugrađivao pa da malo dočara iskustvo?

PS ima li negdje video tutorijal za skinut?

TekTonic
09-03-2010, 01:55 PM
smart mediu neces naci ni u jednoj radnji, prestali da ih proizvode pre ne znam koliko godina. ne znam zasto ih i dalje ugradjuju u sprave, ja sam jedva nasao dve od nekog fotografa koji mi je poklonio kartice, ali pod uslovom da kupim fotoaparat u koji one idu(?), platio sam 40 evra za jednu od 32 i jednu od 64 mb, a fotoaparat sam stavio u kutiju :)
pogledaj na limundu tu sam vidjao kartice, dosta je skuplja (ako gledas mb za mb) od smartmedije, ali nije nesto strasno

clusterchord
13-03-2010, 07:45 PM
smart media ima na ebayu.

AIEB2 imam ugradjen u svoj RS7000. koristim ga radi individualnih analognih outputa najvise. mislim da li ti to treba ili ne, jedino sam znas.

meni treba jer koristim RS uzivo, i zelim uz glavni stereo radit posebni EQ i levele za aux sendove na mixeru za jos dva mono kanala, jer koristim eksterne reverbove. to nije izvedivo samo sa stereo main izlazom.

druga očigledna prednost je digitalni SPDIF i TOSLINK izlaz. pod uvjetom da imas nesto od toga na svom kompjuteru, odn. audio karti, mozes bez gubitaka snimat signal digitalno iz Motifa u kompjuter.

vazno je samo da na audio karti podesis, u tom trenutku, da je master clock "external" tj. da dolazi iz vanjske sprave. kod digitalnog presnimavanja neko mora biti master, a neko slave za clock.

sve u svemu, ja bih obavezno stavio AIEB2. zatim VL karticu za phyisical modelling za duhače, flaute i ostalo. opcvenito VL sprave zvuče super (poslu?aj rane albume od Deep Forest), a ovako ju za male pare ubacis u svoj motif.

takodjer, zanimljive su i klasični FM, odn. DX sinteza, ili AN sa analog modellingom sa AN-1X. ali ipak bih prvo izabrao AIEB2 i VL kartice.

tex viler
16-04-2010, 04:54 PM
Pozdrav, u međuvremenu sam se popravio sa xs6 icom, pa me zanima par stvari!

Zanima me da li je netko spojio motifa preko ethernet kabla?
I?ao sam po uputama iz manuala ali mi nije ba? jasno, nisam uspio uglavnom..
A zanima me i kako ga najispravnije spojit i koristit midi preko usb-a?

Hvala!!

darkstar
16-04-2010, 06:06 PM
Pozdrav, u međuvremenu sam se popravio sa xs6 icom, pa me zanima par stvari!

Zanima me da li je netko spojio motifa preko ethernet kabla?
I?ao sam po uputama iz manuala ali mi nije ba? jasno, nisam uspio uglavnom..
A zanima me i kako ga najispravnije spojit i koristit midi preko usb-a?

Hvala!!

usb konektor u kljavu (onaj sa "kockastom" glavom zarezanom sa jedne strane), i obican midi u komp ... to je to.

Za ethernet ne znam.

silicon science
16-04-2010, 11:45 PM
usb konektor u kljavu (onaj sa "kockastom" glavom zarezanom sa jedne strane), i obican midi u komp ... to je to.

Za ethernet ne znam.

Nema chega nema na tjubetu :wink:
Ali i dalje nista od kontrolisanja parametara u realu preko ethernet protokola, koji nudi beskrajno more protoka informacija... Deff je u modi vec duze vreme patern davanja tehnologije na manje od kashichice, i da sve sto se izmisli ima delay od 10 godina dok ne udele raji. Izvinte me sto mrachim al neko mora i na to da ukaze 8-)

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8Jlyp9c9Qp4&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8Jlyp9c9Qp4&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

tex viler
18-04-2010, 10:37 AM
Nisam te ba? sku?io, ?ta si htio reć?! ?ta zapravo dobivam spajanjem preko etherneta?
E jo? ne?to, zanima me po?to imam bend sa bubnjarem i svim ?ivim instrumentima, ali voljeli bi smo i sequencer koristit sa nekim loopovima pa me zanima kako da bubnjaru dam klik ili samo oređeni kanal iz motifa da čuje, tako da smo svi sinhronizirani točno? Na motifu ima jo? ovaj assignable out, kako da njemu dodijelim neki kanala u patern modu ili sequencer, neznam kako to ide i da li se to mo?e uopće?

silicon science
18-04-2010, 10:44 AM
Nisam te baš skužio, šta si htio reć?! Šta zapravo dobivam spajanjem preko etherneta?
E još nešto, zanima me pošto imam bend sa bubnjarem i svim živim instrumentima, ali voljeli bi smo i sequencer koristit sa nekim loopovima pa me zanima kako da bubnjaru dam klik ili samo oređeni kanal iz motifa da čuje, tako da smo svi sinhronizirani točno? Na motifu ima još ovaj assignable out, kako da njemu dodijelim neki kanala u patern modu ili sequencer, neznam kako to ide i da li se to može uopće?

Sory, ali RTFM...(read the fuckin manual)
A na pocetku videa ti kaze chemu sluzi ethernet :wink: Al ajd... reci cu ti...
Sluzi samo za razmenu i backup patcheva tj. organizovanje banke zvukova za sint...

tex viler
18-04-2010, 11:32 AM
Ma, čitao sam fuckin manual, hehe ali malo mi je konfuzan. A ovo za assignable out?

silicon science
18-04-2010, 12:01 PM
Ma, čitao sam fuckin manual, hehe ali malo mi je konfuzan. A ovo za assignable out?

I to ti mora pisati u manualu kako da rutujes signal na taj izlaz. Nemam Motif pa ti ne mogu reci ali to mora pisati. :wink: I da, onda mozes da posaljes klik bubnjaru bez problema

Avantius
30-06-2010, 12:41 PM
Sory, ali RTFM...(read the fuckin manual)
A na pocetku videa ti kaze chemu sluzi ethernet :wink: Al ajd... reci cu ti...
Sluzi samo za razmenu i backup patcheva tj. organizovanje banke zvukova za sint...
Ne slu?i samo tome, već i za snimanje i čitanje MIDI fajlova i semplova. Ne slu?i funkciji za editovanje zvukova, i bilo kojih parametar na klavijaturi, nego samo za snimanje i čitanje podataka.Ako je klavijatura u kući, idealno je re?enje i bolje od USB diska koji svaki put mora da se čupa i vraća, pogotovo imajući u vidu kada je nepristupačno doći iza klavijature i stalno vaditi i vraćati USB...
A kao drugo, USB obično od 1- do 4 gigabajta(sa ni?om cenom, da ne spominjem one preko 4GB..), a za?to njih koristiti u kućnim uslovima kad je mnogo lak?e i komotnije ići na snimanje i čitanje podataka za Motif preko kompjutera.
Studio Conection/Motif Editor je isto ne?to preko čega moče da se snima i učitava preko kompa, ali ne mogu semplovi i MIDI fajlovi......

tex viler
01-07-2010, 10:01 PM
E pa to je super onda, to ću onda sve pomno istra?it čim mi bude trebalo, sada mi treba ne?to (nadam se) jednostavnije, moram slo?it klavijaturu za svirke, zanima me ima li nekakav tutorijal za splitanje klavijature da fino namjestim sebi postavke za par različitih projekata u kojima sviram...
Thanx...

madrigal
01-07-2010, 10:20 PM
E pa to je super onda, to ću onda sve pomno istra?it čim mi bude trebalo, sada mi treba ne?to (nadam se) jednostavnije, moram slo?it klavijaturu za svirke, zanima me ima li nekakav tutorijal za splitanje klavijature da fino namjestim sebi postavke za par različitih projekata u kojima sviram...
Thanx...
Pozdrav.

Meni je najlak?e u Paternima pode?avanje raznih saundova. Prvo napravi? inicializaciju i ode? na EDIT te se na displeju pojave komande da tipkama F1-F6 i SF1-SF6 izvr?ava? razne komande. Ima? mogučnost postaviti 4 saunda te odrediti dionicu na kojoj tipki počinje i zavr?ava neki zvuk (na početku manuala ima ljepi vodič samo malo vi?e motivacije).

tex viler
01-07-2010, 10:46 PM
na?ao sam na stranici 30 u manualu, ali nemogu nać kako da podesim koja oktava će mi bit na lijevoj odnosno desnoj ruci...
mo?e? li mi malo detaljnije taj način u paternima objasnit ili bar reć di je to toćno u manualu?

madrigal
02-07-2010, 11:51 AM
na?ao sam na stranici 30 u manualu, ali nemogu nać kako da podesim koja oktava će mi bit na lijevoj odnosno desnoj ruci...
mo?e? li mi malo detaljnije taj način u paternima objasnit ili bar reć di je to toćno u manualu?

Ako koristi? performance za split saundova obja?njeno je na 29 stranici.
1. Ode? na karticu Voice
2. Za svaki saund mora? stavit kvačicu u part i odredit saund
3. Tipkom SF6 (strana 30)odredi? početak nekog saunda (npr klavir), tj. dr?i? tipku SF6 i pritisne? od koje tipke ?eli? početak tog saunda i zavr?etak (standardno je postavljeno C2 do G8)
4. Ako ?eli? npr. saund za lijevu ruku povisit ili snizit pritisni na tipkovnici Part 1- Part 4 i dolje u desnome kutu ima? izbor da vidi? detalje za jedan saund ili za sva 4 saunda.
5. Potra?i Note shift - te pomoču ovog parametra povisi odnosno smanji visinu saunda.

tex viler
20-08-2010, 01:35 PM
prijatelju mo?e? li mi reć kako doć do nekih dodatnih zvukova koji se mogu ubacit u motif xs (a ne kupit od njih naprimjer hehe)

tex viler
30-08-2010, 11:28 AM
Da li se nekome ovo de?avalo?

Kada sviram neki zvuk u patternu kojem sam već snimio neke kanale dobijem nekakvo trzanje i preskakanje ritma u zvuku kojeg sviram... ovo ?to je snimljeno bude ok, ali ono ?tpo sviram ne izlazi kako treba, preskače nekako... neznam do čega je to...