PDA

View Full Version : Zaglu?ene u?i

ssskansi
29-01-2010, 04:07 PM
Ni sam ne znam u koji podforum da ovo stavim, molim cijenjene admine da reagiraju ako treba.
Naime, upravo sam smixao jedan cd i malo sam ga preslušavao u autu prije masteringa dok sam se spuštao sa autom niz Sljeme(popodnevna pauza za skijanje). Nije loše, dobro mi je zvučao, kad odjednom, uši mi se zagluše i skužim apsolutno genijalni eq preko snimke.

Pitanje je: da li netko zna koji se eq cut događa kada se čovjek, dakle, spušta NIZ brdo u trenutku zaglušenja ušiju. Meni se činio kao neki cut u donjem midu. I stereo field mi je drukčije zazvučao. Hm...Anyone? Doktorat na tu temu. Ha?

:shock:

roginator
29-01-2010, 05:03 PM
pozz ssskani

jel pricamo o tlaku koji se desava u usima prilikom promjene nadmorske visine!!! :)

ako je to... onda kad se penjes dogada se low pass!!!! a kada se spustas.. otvore se bubnjici i pritom cujes sve .. ali bas sve!!!!

tada su usi najcisce i nisu opterecene jer tokom potlaka bubnjic se najmanje krece..prakticki odmara ... pa se u prvom trenutku kad iskljucis pri spustanju LOW pass :D uho aktivira odmorno (bubnjic) i cuje sve, ali mislim da taj efekat traje samo minut ili cak i manje..jer kad bi stalno bilo tako hipersenzibino svi bi culi drugacije!!! (ionako svi cujemo razlicito) a ovo bi bilo uhhhh!

hipersenzibilitet usiju je zahebana stvar.... bezobzira kako je uho presenzibilizirano....

sve menja realnu sliku zvuka:

odmor, buka, mehanicko ostecenje pa cak i potlak!!
valjda pricamo o istome ...:rolleyes:

Reinhardt
29-01-2010, 07:52 PM
mozda je vezano za temu a mozda i ne..ali neki dan mi kolega veli da je odusto od produkcije glazbe(snimanja bendova,kantautora) prebacio se na multimediju (tv,film,crtići)
..kaze da nema tu kreativnosti, svi se oslanjaju na ne?to, mora zvučati "kao" ovaj ili onaj bend

kad malo bolje razmislim, u pravu je..

e sad kakve to ima veze sa temom ne znam al eto..
za?to je uopće bitno ?to se događa sa u?ima, i koji je to cut?

roginator
29-01-2010, 10:28 PM
hahahhaa lol !!!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

to je to Regi!!!

ssskansi
30-01-2010, 07:17 AM
mozda je vezano za temu a mozda i ne..ali neki dan mi kolega veli da je odusto od produkcije glazbe(snimanja bendova,kantautora) prebacio se na multimediju (tv,film,crtići)
..kaze da nema tu kreativnosti, svi se oslanjaju na ne?to, mora zvučati "kao" ovaj ili onaj bend

kad malo bolje razmislim, u pravu je..

e sad kakve to ima veze sa temom ne znam al eto..
za?to je uopće bitno ?to se događa sa u?ima, i koji je to cut?

Hm...Malo si me zbunio Regi...Čitam tvoj odgovor već neko vrijeme...nikako ne mogu bez LSD-a sku?it koje veze tvoj odgovor ima na moje pitanje.:shock:

ssskansi
30-01-2010, 07:23 AM
pozz ssskani

jel pricamo o tlaku koji se desava u usima prilikom promjene nadmorske visine!!! :)

ako je to... onda kad se penjes dogada se low pass!!!! a kada se spustas.. otvore se bubnjici i pritom cujes sve .. ali bas sve!!!!

tada su usi najcisce i nisu opterecene jer tokom potlaka bubnjic se najmanje krece..prakticki odmara ... pa se u prvom trenutku kad iskljucis pri spustanju LOW pass :D uho aktivira odmorno (bubnjic) i cuje sve, ali mislim da taj efekat traje samo minut ili cak i manje..jer kad bi stalno bilo tako hipersenzibino svi bi culi drugacije!!! (ionako svi cujemo razlicito) a ovo bi bilo uhhhh!

hipersenzibilitet usiju je zahebana stvar.... bezobzira kako je uho presenzibilizirano....

sve menja realnu sliku zvuka:

odmor, buka, mehanicko ostecenje pa cak i potlak!!
valjda pricamo o istome ...:rolleyes:

Čoeče, Roginator je definitivno maca za sva vrata...Sve čovjek zna...Google je out, Rogina in.

BTW, ne znam jel se radi o podtlaku, ali definitivno nije da se bubnjić odmara jer se događa tipično zaglu?enje kad čovjek mora progutati slinu da bi mu se u?i "odčepile". Jao...da mi je snimiti iz mozga tu zvučnu sliku!!:banghead::banghead:

roginator
30-01-2010, 03:22 PM
odmara se odmara... jer ne titra na visokim frekvencijama!!!! to ti je bubnjicu odmor.. tisina i sto manje visokih frekvencija :wink:

mandrak
30-01-2010, 08:20 PM
Jel vi momci uzimate ne?to kod istog dealera ili?:)

Reinhardt
31-01-2010, 12:27 AM
uf..da..

ponekad ni sam sebe ne mogu skontati najbolje.. biće da se trijeznim od nekih ga?a koje se umno?ile ne?to u zadnje vrijeme

al ?alu nastranu, zanimaljivi mi neki psihoakustički efekti vezani za eq,
tako da sam vjerovatno pone?en idejom referentnosti i maskiranja frekvencija reagirao lucidno

:trchi:

roginator
31-01-2010, 04:13 AM
Regi ne se zivcirat ja sam se na tvoj post strgo od smjeha..onako ispunio mi je trenutak dobrim smijehom :D

a cuo sam se sa skansijem i pao dogovor da se vozimo na velebit gore i dole non stop
i sa sondama na glavi mjerimo sta se desava u srednjem i oba uha :rotfl::rotfl::rotfl:

hebiga kao sta mandrak kaze ( a taj zna sta prica :rolleyes: ).. sva je roba od istog lika!!! :shock::D

RokStudio
31-01-2010, 09:36 AM
Meni se stra?no sviđa zvuk bubnja kad se udara dok nosi? one slu?alice protiv buke, ima ba? studijski zvuk... zanima me i koji je to EQ, ako je samo to... ima tu verovatno i kompresije.

darkstar
31-01-2010, 01:32 PM
hm, pa mislim da ti je to low pass klasican ...

roginator
31-01-2010, 02:40 PM
hm, pa mislim da ti je to low pass klasican ...

+1 apsolutno samo LOW pass!!!!!

ali ima element koji ni meni nije jasan.... kada se u usima fizicki dogodi LOW pass.. kao sa zastitnim cepicima ..vherovatno se zbog rasterecenje visokih frekvencija ove koje ostaju u low pass-u malo pojacaju...

hehehe i meni se to dopalo :))))))) :da: :da: :da: .. kao BOOSTER!!!!

RNT
31-01-2010, 09:49 PM
Pa sad, mozda je ovo vec za psihijatriju, ali...

Poku?ajte prstima uhvatiti nos i zatvorenih ustiju stvarati pritisak ko da sviras trubu bez da zrak negdje izlazi :wink:.

Slu?ni spektar frekvencija se uvelike prosiri na neko vrijeme. :grin:

roginator
31-01-2010, 09:50 PM
Pa sad, mozda je ovo vec za psihijatriju, ali...

Pokušajte prstima uhvatiti nos i zatvorenih ustiju stvarati pritisak ko da sviras trubu bez da zrak negdje izlazi :wink:.

Slušni spektar frekvencija se uvelike prosiri na neko vrijeme. :grin:

I ti imas istog dealera ko i mi
:shock::shock: :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

a psihijatrija je svakako zadnji stadij... dio lijecenja :D

darkstar
31-01-2010, 10:20 PM
I ti imas istog dealera ko i mi
:shock::shock: :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

a psihijatrija je svakako zadnji stadij... dio lijecenja :D

opasne su ovo frekvencije :)

Limeni - Longplay studio
02-02-2010, 11:53 AM
Imam nove diffuzore, imam nove diffuzore!!!!!!!!! juhhhhu!!!!!!!!!!!!! taaaa :trchi::trchi:daaaaaaaaaaaa....!!! Sorry na smetnja , ali nisam mogao izdr?at!!!!!!!!!!

P.S. Rogina kad plača? tu kavu vi?e??????

roginator
02-02-2010, 10:58 PM
!!!!!!

P.S. Rogina kad plačaš tu kavu više??????

sutra navece moze!!!
moram ti dat malo robe da shvatis da nas diler moze rijesit akustiku i bez tih cjepanica sta imas na zidu hehehehehe
:D:D:D:D

shalim se

rock on Limenzi BOY

Reinhardt
02-02-2010, 11:07 PM
..moram ti dat malo robe da shvatis da nas diler moze rijesit akustiku i besz tih cjepanica sta imas na zidu hehehehehe
:D:D:D:D

:rotfl::rotfl:

Limeni - Longplay studio
03-02-2010, 09:22 AM
Moj diler ti uz drogu izdila i cepanjice..... i Focusrite ak treba?....

roginator
03-02-2010, 12:11 PM
lol..... kaj se ti pucas cjepanicama pa kad postignes dovoljno siroki STEREO IMAGE predjes na posao !!!

oni u ameriku kazu STONED!!!:D a kod tebe WOODN!!!!! :rotfl::rotfl::rotfl:

a hebemu bas smo OT .... morat cemo skansiju pivu platit da nam oprosti :da:

Limeni - Longplay studio
03-02-2010, 12:18 PM
Isprike!!!!! Skansi SORRRYYYYYYYYYYYY!!!!!!!! Dugujemo ti cugu!!!!!!!! Pozzz