View Full Version : Virus TI OS 4
Mika Technika
23-01-2010, 06:54 PM
http://www.access-music.de/page/render/lang/en/p/128/do/The_Virus_TI___Totally_Integrated_Synthesizers.htm l
http://www.access-music.de/page/render/lang/en/p/128/do/The_Virus_TI___Totally_Integrated_Synthesizers.htm l
clusterchord
24-01-2010, 01:41 AM
slu?ao sam demose pro?li tjedan, vrlo zanimljivo...
razne distorzije me toliko ne uzbudjuju ali rezonatori, comb filteri, varijanta da mozes bilo koji FX ili sint parametar staviti da ti ga "voza" arpeggio.. to mi zvuči prehebeno 8-)
PS svirao sam jučer TI2 kbd opet. uf sve po starom. uz sve stvari koje mu uvijek prigovaram, opet bih ga volio imati, i dobro bih ga iskoristio. na neke trackove bi mi leg'o ko pekmez na kruh (i putar).
e da, i jo? uvijek izgleda predobro do boli :D dizajn mu je majka.. djetinjarija znam, al one bijele lampice me uvijek dotuku.. :rolleyes: ovo mu dodje ko kad gledas u shopping mallu neku visoku manekensku plavusu, za koju znas dobro da ne vrijedi para koje ce ti prije il kasnije uzet, ali je svejedno mora? poje.. :rotfl:
Moritz
24-01-2010, 05:05 PM
...... ovo mu dodje ko kad gledas u shopping mallu neku visoku manekensku plavusu, za koju znas dobro da ne vrijedi para koje ce ti prije il kasnije uzet, ali je svejedno mora? poje.. :rotfl:
+100 :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Mika Technika
25-01-2010, 12:21 AM
svi bi mi TI2 :)
redroom
30-01-2010, 09:20 PM
koja je tipka na virusu?
ima mi dobar feeling i te?inu...
clusterchord
30-01-2010, 11:43 PM
neznam ko proizvodi, ali te tipke su se prvi put pojavile na e-mu E4K, zatim na Virusu KB i Kawai 5000S i W krajem 90tih. otezane, produzene su/dublje kao klavirske, i imaju ravne kvadratne crne tipke, opet slicno klaviru.
fenomenalno. ja sam imao taj Kawai i bilo mi je uzivanje svirat na njemu, koristio sam ga i kao kontroler za druge stvari.
kad bi bio jos malo jeftiniji, gotovo bi se isplatilo uzet KB kao master keyboard, a dobijes i solidan VA sint pride.
Moritz
31-01-2010, 11:00 AM
Dirke su Fatar model TP9 ili TPK 9, ne znam tacan naziv .
Da, na svim sintevima koje si naveo ( Clusterchord) su te iste dirke.
@Moritz: Koji je ono bio kawai što si ti imao? Ako se dobro sećam, dirka nije ista kao na Virus TI-u.. (?)
p.s. treba da ti vrnem usb, samo reci vreme i mesto (i oružje :))
Dirka na Virus TI-u je definitivno najbolja synth dirka koju sam svirao. Jako dobro reaguje na dodir, tiha je i veoma je svirljiva.
Moritz
31-01-2010, 11:30 AM
@Moritz: Koji je ono bio kawai ?to si ti imao? Ako se dobro sećam, dirka nije ista kao na Virus TI-u.. (?)
p.s. treba da ti vrnem usb, samo reci vreme i mesto (i oru?je :))
Dirka na Virus TI-u je definitivno najbolja synth dirka koju sam svirao. Jako dobro reaguje na dodir, tiha je i veoma je svirljiva.
To je bio KAWAI K 5000S, dirka se vrlo malo razlikuje od Virusa, malo je bila tvrdja ( brza) nego virus.
To je bio KAWAI K 5000S, dirka se vrlo malo razlikuje od Virusa, malo je bila tvrdja ( brza) nego virus.
Da, imala je i drugačiju povr?inu, glatkiju (jel se tako ka?e?) i crne dirke su bile vi?e zaobljene. To je super synth, ?teta ?to si ga prodao..
Moritz
31-01-2010, 11:58 AM
Da, imala je i drugačiju povr?inu, glatkiju (jel se tako ka?e?) i crne dirke su bile vi?e zaobljene. To je super synth, ?teta ?to si ga prodao..
Zapravo su crne dirke imale neku cudnu hrapavu teksturu, to sam video samo na tom sintu i nikada vise. Prelep sint, vratice se on nazad :wink: ....
silicon science
31-01-2010, 01:17 PM
Zapravo su crne dirke imale neku cudnu hrapavu teksturu, to sam video samo na tom sintu i nikada vise. Prelep sint, vratice se on nazad :wink: ....
Imao sam ga ja do nedavno i prodao. Super je sint ako ces programirati na njemu patcheve, a ako ces samo da ga sviras, bolje ga prodash :D Vrlo kompleksan sint, preko 1000 parametara po patchu ti nudi (to pise u manualu a ja nisam ni do 1/5 dosao)
Dirka je stvarno fantazija:da::da:
darkstar
31-01-2010, 01:34 PM
silicone bre postaces del boj ;)
ajde nadam se sledeci vikend dolazim,mogli bi popit pivo
silicon science
31-01-2010, 01:50 PM
silicone bre postaces del boj ;)
ajde nadam se sledeci vikend dolazim,mogli bi popit pivo
Ako dolazis i ne popijemo pivo onda mislim stvarno :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.