PDA

View Full Version : SC postavke

Boombass
23-01-2010, 02:13 PM
Imam dva Pulsara2 i A16 SC ultra i spojio sam ih sa opti?kim kablom preko ADAT-a.To sve spajam na analogni mix.Radim sa Cubase5 a koristio bi routing od pulsara.Molio bi nekoga tko bi htio da mi objasni na koji bi na?in bilo dobro napraviti postavke u kontrol panelu od SC.
Ako bi mogla nekakva slika od postavki , to bi bilo najjednostavnije.

kressa
23-01-2010, 05:39 PM
Imam dva Pulsara2 i A16 SC ultra i spojio sam ih sa opti?kim kablom preko ADAT-a.To sve spajam na analogni mix.Radim sa Cubase5 a koristio bi routing od pulsara.Molio bi nekoga tko bi htio da mi objasni na koji bi na?in bilo dobro napraviti postavke u kontrol panelu od SC.
Ako bi mogla nekakva slika od postavki , to bi bilo najjednostavnije.

Ovo ti je najprostija postavka u Routing Windows-u u Scope platformi

ASIO2-32 Source 64 - Izlaz iz Cubase-a na Scope

Pulsar2 ADAT A Dest - prvih osam kanala iz Scope-a na konverter 1-8

Pulsar2 ADAT B Dest - drugih osam kanala iz Scope-a na konverter 9-16

Pulsar2 ADAT Source - Signal koji vracas iz mixera u Cubase

ASIO2 Dest - Ulaz u Cubase iz Scope

Pozdrav.

Boombass
24-01-2010, 06:21 PM
Ok to je osovna postavka bez mixera ali mi je jasnije.Hvala.

kressa
24-01-2010, 08:59 PM
Ok to je osovna postavka bez mixera ali mi je jasnije.Hvala.

Namerno sam ti stavio najprostiju postavku da bi video na kom principu funkcionise Scope platforma.Kada malo bolje udjes u fazon,videces da je vrlo jednostavno da pravis routing kakav zelis,i da preko ADAT,SPDIF i Analognih ulaza i izlaza mozes jako lepo da vezes svoj Outboard system sa Scope-om.U principu,na tebi je da odaberes koje Mixere i Pluginove ces koristiti izmedju ulaska signala iz Cubase-a i izlaska na konvertere,i sve zavisi od tvoje procene i ukusa koji ce sistem najbolje da ti odradi ono sto zelis.Ja vec desetak godina radim sa Scope-om,i jako sam zadovoljan mogucnostima Platforme.

Pozdrav.

Epidemic
05-10-2010, 03:00 AM
Dane otvaram novu temu, posto je pitanje vezano za S|C...
Elem, imam dve Luna2 kartice, povezao sam ih STD/M (ustvari, matorim floppy konektorom :D) i prijavljuju se uredno u Scope softveru.
Problem je sto mi samo na prvoj karti rade input i output, sa druge nema znaka zivota kako god da sam probao da routeujem :banghead:... S obzirom da sam jos uvek ekstremni n00b sa routovanjem kapiram da ja nesto ne cinim dobro.
Treba mi takav setap da imam 4 inputa u ASIO driveru, da na jednom outputu iz karte imam slusanje jednog od ulaza (ovo i nije obavezno), a na drugom master out...
Koristim Cubase 5...

MilTon
05-10-2010, 08:45 AM
Dane otvaram novu temu, posto je pitanje vezano za S|C...
Elem, imam dve Luna2 kartice, povezao sam ih STD/M (ustvari, matorim floppy konektorom :D) i prijavljuju se uredno u Scope softveru.
Problem je sto mi samo na prvoj karti rade input i output, sa druge nema znaka zivota kako god da sam probao da routeujem :banghead:... S obzirom da sam jos uvek ekstremni n00b sa routovanjem kapiram da ja nesto ne cinim dobro.
Treba mi takav setap da imam 4 inputa u ASIO driveru, da na jednom outputu iz karte imam slusanje jednog od ulaza (ovo i nije obavezno), a na drugom master out...
Koristim Cubase 5...

Jesi siguran da si ih dobro povezao stdm kablom? Jel ti se prijavljuje u opciji DSP da imas 6 dsp-ova? Jel ti se pojavljuje u opciji hardware Luna i Luna (2)?

Epidemic
05-10-2010, 09:52 AM
Jesi siguran da si ih dobro povezao stdm kablom? Jel ti se prijavljuje u opciji DSP da imas 6 dsp-ova? Jel ti se pojavljuje u opciji hardware Luna i Luna (2)?

Jesam, imam 6 DSPova, i sve hardverske inpute i outpute po 2 puta...I dalje mislim da samo nesto nisam dobro routovao, ako neko moze da mi otprilike da kako bi to trebalo da izgleda, bio bih zahvalan...

edit - sad sam uspeo da namestim da mi i jedan i drugi output rade, ali input (2) je mrtav (kad ga ubacim u mixer uopste ne reaguje na signal koji mu dajem) - crko input ? Ako jeste, ima li sanse da se to popravi (a da ne moram da uzimam novu kartu) ?